Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Tvrdi diskovi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.12.2011., 17:44   #91
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,461
Citiraj:
Autor Cartmann Pregled postova
pozdrav, imam p45ds3 mbo s sata 2 priključcima, gledam ssd-ove i vidim ih i s sata 3, npr.

http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10623

Kako bi ovaj ssd radio na mojoj ploči tj. da li bi uopće radio?
Bi, ali nebi postigao deklarirane brzine. Mislim da bi ti bilo 50% sporije.
__________________
"¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya! Mi corazón está con el Barcelona siempre"
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 21:02   #92
bahrija30
Premium
Moj komp
 
bahrija30's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: KOPRIVNICA
Postovi: 265
Citiraj:
Autor Cartmann Pregled postova
pozdrav, imam p45ds3 mbo s sata 2 priključcima, gledam ssd-ove i vidim ih i s sata 3, npr.

http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10623

Kako bi ovaj ssd radio na mojoj ploči tj. da li bi uopće radio?
radil bi-tak je situacija i kod mene ssd je sata3-sata 2 u pitanju na matičnoj- performanse na pol manje nego deklarirane.. s tim da mi je write od deklarirane brzine na 30% performanse
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.12.2011., 21:29   #93
Cartmann
Premium
Moj komp
 
Cartmann's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Split
Postovi: 449
ali kako god okreneš, neće radit sporije nego sata II ssd (jednakih performansi/cijene)?
__________________

Cartmann je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 22:48   #94
bahrija30
Premium
Moj komp
 
bahrija30's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: KOPRIVNICA
Postovi: 265
Citiraj:
Autor Cartmann Pregled postova
ali kako god okreneš, neće radit sporije nego sata II ssd (jednakih performansi/cijene)?
u mojem slučaju f3 samsung hard disk mi je brzi nego ssd u zapisivanju ,prvi dan kad sam ga stestiral write je bil oko 100mb/.nakon 3dana ga išel testirati i pal je skoro za pol write:..htio flešati ssd-al nema novije verzije-2.13 je sad na ocz agilitiy 3 60gb..neznam jel to normalno ili ne-al nije mi jasno sve u vezi toga..u benchmarku u prva 2 testa hard je brži u zapisivanju od ssda....

ssd skrenšot:bench:

http://tinypic.com/view.php?pic=2jaavdv&s=5

hdd skrenšot:

http://tinypic.com/view.php?pic=250kmbs&s=5


na netu sa sata 2 isti ssd-performanse im za write oko 100mb/s,,a na ovome mojemu pljugica lagana..


Tomy daj nabaci koji test sa tvojim ssdom-da vidim jel ovo normalno kaj se događa kod mene....

Zadnje izmijenjeno od: bahrija30. 06.12.2011. u 22:56. Razlog: nadopuna
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:10   #95
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,300
Citiraj:
Autor bahrija30 Pregled postova
u mojem slučaju f3 samsung hard disk mi je brzi nego ssd u zapisivanju ,prvi dan kad sam ga stestiral write je bil oko 100mb/.nakon 3dana ga išel testirati i pal je skoro za pol write:..htio flešati ssd-al nema novije verzije-2.13 je sad na ocz agilitiy 3 60gb..neznam jel to normalno ili ne-al nije mi jasno sve u vezi toga..u benchmarku u prva 2 testa hard je brži u zapisivanju od ssda....

ssd skrenšot:bench:

http://tinypic.com/view.php?pic=2jaavdv&s=5

hdd skrenšot:

http://tinypic.com/view.php?pic=250kmbs&s=5


na netu sa sata 2 isti ssd-performanse im za write oko 100mb/s,,a na ovome mojemu pljugica lagana..


Tomy daj nabaci koji test sa tvojim ssdom-da vidim jel ovo normalno kaj se događa kod mene....
Mislim da ti je netko rekao vec, prestani se opterecivati benchmarkovima i uzivaj u brzom sustavu.

Ako nije velika razlika u cijeni neka uzme SATAIII, prije ili kasnije ce nadogradivati sistem, pa neka SSD bude spreman za buducnost.

Sto se tice tvog SSD-a stvarno neznam sta moze biti razlog takvog pada performansi, evo nakon koji mjesec i nesto drugi put testiram disk i niti ne razmisljao uopce dok sve radi brzo.

__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:14   #96
bahrija30
Premium
Moj komp
 
bahrija30's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: KOPRIVNICA
Postovi: 265
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Mislim da ti je netko rekao vec, prestani se opterecivati benchmarkovima i uzivaj u brzom sustavu.

Ako nije velika razlika u cijeni neka uzme SATAIII, prije ili kasnije ce nadogradivati sistem, pa neka SSD bude spreman za buducnost.

Sto se tice tvog SSD-a stvarno neznam sta moze biti razlog takvog pada performansi, evo nakon koji mjesec i nesto drugi put testiram disk i niti ne razmisljao uopce dok sve radi brzo.

eh-ma nije to opterečivanje-nego sam znatiželjan-zanima me kak je mogla pasti performansa nekog ssda u 3 dana,nije valjda da mu naškodilo instalacija windowsa koje napravil 2 put u 3dana
zna mi jednostavno zaštekati u windowsima na 4-5 sekundi cijeli sistem,i onda krene ko da se nikaj nije dogodilo..ak je heality ssda 100%,a značajan pad performansi kak je slučaj u vezi ovoga mojega ssda-dal je moguče reklamirati ssd?

Zadnje izmijenjeno od: bahrija30. 06.12.2011. u 23:17. Razlog: nadopuna
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:18   #97
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Benchmark mog SSD-a ti neće ništa pomoći.
Znači u tri dana imaš dvije instalacije Win i bar osam puta AS-SSD, a vidim i CDM.
Rekao bih da je to samo do DuraWrite-a, ako je nešto drugo onda ne znam što je.
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:21   #98
antrax
Premium
Moj komp
 
antrax's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Vz - Zg
Postovi: 2,929
pa nista novo, kombinacija malog kapaciteta, async flasha i sandforce kontrolera dovede do toga kada prepunis disk nekompresibilnim malim podacima.

ono sto je tomy naveo bi moralo rjesit problem, koji ce se vratiti kasnije ponovno s vremenom vjerojatno zavisi cime budes punio disk, odnosno ako bude previse komprimiranih podataka doslo na njega. Napravi backup, ocisti disk, vrati podatke i vidi kako se ponasa (kopiraj neki video ili bilo sta vec komprimirano na njega i mjeri kolko ce trajat, a ne bjesomucno pustat benchmarke koji ce ga evidentno ponovno zaklat).
DuraWrite dobar, osmisljen je da poboljsa performanse diska, ali ne radi s komprimiranim podacima i kada disk nema vise prostora za manevriranje naravno da se uspori.

Kako god, na 60gb disku te ne bi trebalo brinuti sekvencijalno zapisivanje uopce jer je to premalo mjesta da bi stalo ista ozbiljnije kompresiranih podataka gore. A osnovna prednost ssd-a u odnosu na mehanicke diskove je jos uvijek tu, odnosno rad s datotekama <<512kB sto je najveca boljka mehanickih diskova.
__________________

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise




Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:25   #99
zwer
crnjo
Moj komp
 
zwer's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,806
Citiraj:
Autor bahrija30 Pregled postova
eh-ma nije to opterečivanje-nego sam znatiželjan-zanima me kak je mogla pasti performansa nekog ssda u 3 dana,nije valjda da mu naškodilo instalacija windowsa koje napravil 2 put u 3dana
zna mi jednostavno zaštekati u windowsima na 4-5 sekundi cijeli sistem,i onda krene ko da se nikaj nije dogodilo..ak je heality ssda 100%,a značajan pad performansi kak je slučaj u vezi ovoga mojega ssda-dal je moguče reklamirati ssd?
Je, odi reklamirat, samo tu sjasi s tih benchmarkova...

Imas SSD Tweaker, vidi jel sve kak treba bit. Ak je, super, ostavi tak i deri. Ak nije, sredi da je i amen. Ak i onda nisu performanse nes, spoji disk na drugi kontroler.

Ili jednostavno stavi taj hdd nazad u komp i ne bu te zuljalo kaj performanse SSD-a nisu iste ko na papiru i susjedovom benchmark rezultatu.
__________________
Sound powered by B&W/Marantz
zwer je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:38   #100
bahrija30
Premium
Moj komp
 
bahrija30's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: KOPRIVNICA
Postovi: 265
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Je, odi reklamirat, samo tu sjasi s tih benchmarkova...

Imas SSD Tweaker, vidi jel sve kak treba bit. Ak je, super, ostavi tak i deri. Ak nije, sredi da je i amen. Ak i onda nisu performanse nes, spoji disk na drugi kontroler.

Ili jednostavno stavi taj hdd nazad u komp i ne bu te zuljalo kaj performanse SSD-a nisu iste ko na papiru i susjedovom benchmark rezultatu.
gle ja ak nekaj kupim-oču da to dela kak bog zapoveda-a ne ovo kaj se meni događa-..zato i pitam tu kaj bi bilo najbolje napraviti..nije tu u pitanju benč-nego pad performansi na pola u 3 dana,.pitam se kaj bu za 2-3mj s tim ssdom..ak ti smeta moje pisanje jednostavno me zaobiđi...

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
pa nista novo, kombinacija malog kapaciteta, async flasha i sandforce kontrolera dovede do toga kada prepunis disk nekompresibilnim malim podacima.

ono sto je tomy naveo bi moralo rjesit problem, koji ce se vratiti kasnije ponovno s vremenom vjerojatno zavisi cime budes punio disk, odnosno ako bude previse komprimiranih podataka doslo na njega. Napravi backup, ocisti disk, vrati podatke i vidi kako se ponasa (kopiraj neki video ili bilo sta vec komprimirano na njega i mjeri kolko ce trajat, a ne bjesomucno pustat benchmarke koji ce ga evidentno ponovno zaklat).
DuraWrite dobar, osmisljen je da poboljsa performanse diska, ali ne radi s komprimiranim podacima i kada disk nema vise prostora za manevriranje naravno da se uspori.

Kako god, na 60gb disku te ne bi trebalo brinuti sekvencijalno zapisivanje uopce jer je to premalo mjesta da bi stalo ista ozbiljnije kompresiranih podataka gore. A osnovna prednost ssd-a u odnosu na mehanicke diskove je jos uvijek tu, odnosno rad s datotekama <<512kB sto je najveca boljka mehanickih diskova.
40gb je free na ssdu..nanovo instalirani windowsi s par programa..pa nije valjda da formatiranjem nemožeš obrisati te komprimirane podatke?ili se varam?
..koji je dobar program za čiščenje ssda?hvala unaprijed
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.12.2011., 23:42   #101
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
1. Ako hoćeš da taj SSD radi kako spada kupi poštenu ploču koja nudi potpunu podršku
2. Informiraj se o tweakovima vezanim za page fiile, superfetch, indeksiranje,.... U biti skini SSD Tweaker
3. Prestani se povodit tim benchmarcima
4. Format nije brisanje podataka
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:51   #102
bahrija30
Premium
Moj komp
 
bahrija30's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: KOPRIVNICA
Postovi: 265
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
1. Ako hoćeš da taj SSD radi kako spada kupi poštenu ploču koja nudi potpunu podršku
2. Informiraj se o tweakovima vezanim za page fiile, superfetch, indeksiranje,.... U biti skini SSD Tweaker
3. Prestani se povodit tim benchmarcima
4. Format nije brisanje podataka
sve je to izrečeno ok-znam da je ploča zastarjela-u svemu si u pravu..
iskreno u vezi ssda neam blage pa se učim pomalo..a mislim da je i forum namjenjen za pomoći nekome-objasniti mu neke stvari u kojima je totalni nob
znam da idem večini na živce al sve me zanima pa tak i to sve vezano uz ssd..
tražim ovaj program al nema nikaj free---jel znaš možda di bi se mogla skinuti pro verzija(link kakav)..hvala unaprijed!
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2011., 23:58   #103
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Utipkaš u Google i imaš doslovce hrpu hitova. Pro verzija ti ne treba, mislim ako je želiš onda je kupi. Free je obična verzija.

http://www.tech-forums.net/pc/f128/s...-guide-236563/
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 20:16   #104
bahrija30
Premium
Moj komp
 
bahrija30's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: KOPRIVNICA
Postovi: 265
nije pomoglo twekanje ssda(da povratim performanse ssda) u windowsima nego sam napravil SecureErase-nanovo instaliral windowse i ssd je opet po pitanju performansi ko prvi dan-a twekanje sam napravil sad naknadno poslije nanovo instalacije windowsa,po ovome kaj je wolwerine postal link..prije svake instalacije windowsa potrebno je napraviti secureErase i onda nemate nikakve probleme kakve sam ja imal..najjednostavniji program za secureErase vam je ovaj program(linux u pitanju)-tu imate i tutorijal-jako jednostavno... evo link:

http://howto.cnet.com/8301-11310_39-...-an-ssd-drive/

hvala dečkima na dobrim savjetim!lp!

Zadnje izmijenjeno od: bahrija30. 07.12.2011. u 20:17. Razlog: nadopuna
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 21:13   #105
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,869
Najjednostavniji secureErase je OCZov FW za OCZ SSDove. Svaki ima tu opciju a ti imas OCZ.
Inace bi se disk trebao oporavit nakon par sati ili vise, ovisono o slobodnom prostoru u idleu. Ostavis komp upaljen preko noci i drugi dan je ko novi. Trebo si ga posteno izmrcvarit da ude u to stanje. Meni to jos nije uspjelo..
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 22:54   #106
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp
 
Blue_Fatal1ty's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Čazma
Postovi: 1,709
Citiraj:
Autor bahrija30 Pregled postova
u mojem slučaju f3 samsung hard disk mi je brzi nego ssd u zapisivanju ,prvi dan kad sam ga stestiral write je bil oko 100mb/.nakon 3dana ga išel testirati i pal je skoro za pol write:..htio flešati ssd-al nema novije verzije-2.13 je sad na ocz agilitiy 3 60gb..neznam jel to normalno ili ne-al nije mi jasno sve u vezi toga..u benchmarku u prva 2 testa hard je brži u zapisivanju od ssda....

ssd skrenšot:bench:

http://tinypic.com/view.php?pic=2jaavdv&s=5

hdd skrenšot:

http://tinypic.com/view.php?pic=250kmbs&s=5


na netu sa sata 2 isti ssd-performanse im za write oko 100mb/s,,a na ovome mojemu pljugica lagana..


Tomy daj nabaci koji test sa tvojim ssdom-da vidim jel ovo normalno kaj se događa kod mene....
ja imam isti ssd i gotovo identicne rezultate tak da nema razloga za brigu. Kupi pravu maticnu ako te to tolko brine.
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2011., 23:04   #107
bahrija30
Premium
Moj komp
 
bahrija30's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: KOPRIVNICA
Postovi: 265
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Najjednostavniji secureErase je OCZov FW za OCZ SSDove. Svaki ima tu opciju a ti imas OCZ.
Inace bi se disk trebao oporavit nakon par sati ili vise, ovisono o slobodnom prostoru u idleu. Ostavis komp upaljen preko noci i drugi dan je ko novi. Trebo si ga posteno izmrcvarit da ude u to stanje. Meni to jos nije uspjelo..
probal staviti najnoviji fw za moj ssd-al nema novijega jbga-..
meni komp radi stalno bez gašenja-pa mi se nije sam od sebe oporavil ssd-dok ga nisam komplet zbrisal i nanovo instaliral windowse..
nema veze-glavno da sam skužil postupak na koji način ssd funkcionira-sad nema više benchmarka,dok ne kupim ploču s sata 3 kontrolerom
bahrija30 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2011., 17:36   #108
Jaye
Premium
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 68
Koliki je problem nedostatak TRIM-a na XP-u sa Intelom 320 serije ili Samsungom 830?
Jaye je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2011., 13:07   #109
Jelc
Super Moderators
 
Datum registracije: May 2002
Lokacija: Zg
Postovi: 17,344
Možda će ponosne vlasnike AMD platforme zanimati da su vani novi AHCI driveri za sedmicu

http://sites.amd.com/us/game/downloa...win7-64.aspx#3
__________________

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 01:02   #110
noob23
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Postovi: 51
Postovanje, planiram uzeti nekakav ssd i kao pravi noob zbunjen sam silnim informacijama. Sata2 ili 3, koji proizvodjac i koliko para izdvijiti. Ploca mi je asrock 870 extreme 3 koja ima famozni amd chipset koji deklarira sporiji prijenos. Sad me zanima dali mi se isplati uzeti corsair force series gt? Ili da uzmem neki drugi? Nebi placao neki ultra brzi ssd koji ce u praksi zbog chipseta raditi sporije. Pomoc?!
noob23 je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 06:46   #111
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,461
Ocz Agility 3 bi bio ok
__________________
"¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya! Mi corazón está con el Barcelona siempre"
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 11:29   #112
noob23
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Postovi: 51
Ocz nema vise problema sa bsod-om?
noob23 je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 15:41   #113
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Ja bih ipak preporučio Samsung 470 ili 830.
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 15:53   #114
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Ja bih osobno išao na OCZ Agility3 ili Corsair Force3 seriju.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 16:18   #115
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Neki poseban razlog imaš ili?
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 16:32   #116
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Imam pozitivna iskustva s njima, a Agility3 je i dosta jeftin, sad kad je Solid3 EOL.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 18:09   #117
noob23
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2010
Postovi: 51
Osobno je i meni ocz prvi upao u oko zbog relativno nizih cijena i visih deklariranih brzina ali su me ohladili razni forumi koji drobe protiv njihovih firmearea i bsod-a. Zato mi je nekako corsair sad primamljiviji ali nebi mozda davao.puno para za gt seriju kad ce.mi chipset ionako brzinu srozati. U svakom slucaju, eksperti puno vam hvala. Citam vas.
noob23 je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2011., 18:35   #118
Tomy B.
Premium
Moj komp
 
Tomy B.'s Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 821
Napomena po n-ti put, nećeš vidjeti deklarirane brzine u stvarnom radu sa SandForce kontrolerom.
__________________
If You want to be old and wise,
You gone be young and stupid first!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 20.12.2011., 07:08   #119
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Evo prijedlog ekipi kaj ima SSD. Uključite si NTFS kompresiju na disku. Ako imate neki noviji dual core ili quad perfomanse vam neće skoro pa uopće u normalnom radu patiti, a dobit ćete još prostora kojeg nikad dosta na SSD-u.
Tomek je napravio par benchova sa i bez opcija i možete ih vidjeti ovdje:
http://www.tomshardware.com/reviews/...sion,3073.html

Evo kod mene situacija prije

http://www.pohrani.com/f/34/SN/3kRZKTew/before.jpg
i poslije

http://www.pohrani.com/f/13/10J/1qxsY9od/after.jpg
  Reply With Quote
Staro 20.12.2011., 19:59   #120
A.J.
Premium
Moj komp
 
A.J.'s Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Umag
Postovi: 1,161
hvala care.. uspio sam izvuc 6,6 GB slobodnog prostora na 64GB disku.. lakse se dise
sad mogu komotno stavit jos 3ds max, a da nebude gusto
A.J. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na