Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 11.05.2018., 23:57   #1441
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
I ja na nekim rigovima imam problema sa rusenjem ako koristim 11.7 tako da sam na tim problematicnim vratio na 10.0 koji sam donedavno koristio i radi bez problema
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2018., 06:46   #1442
7805
Registered User
 
Datum registracije: May 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 8
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Kaj je smiješno? Na nekim rigovima sam imao baš taj slučaj, nema monitora, ne radi prva kartica.
A meni bilo smišno...mislio sam da ga zaj...eš.... stoji ogromna slika monitora a ti ga pitas jel monitor spojen... .... sve 5 bitno da je čovik sredio problem...
7805 je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2018., 14:19   #1443
lajchi
Premium
Moj komp
 
lajchi's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Čakovec
Postovi: 471
Da li je tko imao "problem" da se par kartica na rigu tek pali kad se miner pokrene?
imam 7x rx570 (2x xfx, 5x sapphire)na asus z270 prime - a ploci. Sve dok se windowsi ne bootaju, sve kartice su upaljene (ventilatori se vrte i logo svijetli), a cim se win boota, 4 kartice se ugase. Cim se miner upali, sve kartice se upale i manje vise normalno rade. Ako ih klokam i podesavam napone preko Claymore eth minera, rig se uredno rusi svakih par minuta. Kad kartice OC sa Afterburnerom, stvar radi stabilno, ali svaka kartica se mora posebno podesavati posto su razlicite,a onda kad se rig restarta, sve postavke se ne ucitaju u afterburneru..

Slozio sam 5 rigova na istoj bazi sa istim extenderima, i samo na tom rigu se kartice tako gase..

Ima tko kakvih ideja?
lajchi je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2018., 14:28   #1444
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,825
Sprobaj 18.2.1 drivere
I overdrive tool

Ja sam na blockchain driverima vrijeme i vrijeme potrosil
Svako dodavanje grafe plus, novo uštimavanje, plesanje voltaze
Ovo sad 4 mj radi rock stable
I windowsi se updejtaju, rebutaju
Sve natrag dela
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2018., 23:51   #1445
zvjerko
Premium
 
Datum registracije: Oct 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 102
ULPS


ultra low power nesto, setting valjda


jel ti to mozda ukljuceno?
zvjerko je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 08:00   #1446
ole_ege
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: ldb
Postovi: 26
Citiraj:
Autor lajchi Pregled postova
Da li je tko imao "problem" da se par kartica na rigu tek pali kad se miner pokrene?
imam 7x rx570 (2x xfx, 5x sapphire)na asus z270 prime - a ploci. Sve dok se windowsi ne bootaju, sve kartice su upaljene (ventilatori se vrte i logo svijetli), a cim se win boota, 4 kartice se ugase. Cim se miner upali, sve kartice se upale i manje vise normalno rade.

Ima tko kakvih ideja?
pa kad se windows digne, driveri skuze da nisu pod opterecenjem i ugasi ventove...kad ih miner upogoni, pali ventove...
ole_ege je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 08:18   #1447
lajchi
Premium
Moj komp
 
lajchi's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Čakovec
Postovi: 471
Ovo sa ULPS pomoglo, Hvala Zvjerko.

ole_ege - u pravilu da, ali na drugim rigovima MSI afterburner odmah uzme kontrolu i ventovi rade na koliko su vec postavljeni.
lajchi je offline   Reply With Quote
Staro 14.05.2018., 10:28   #1448
dhalan
Premium
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Gračac
Postovi: 153
Citiraj:
Autor ole_ege Pregled postova
pa kad se windows digne, driveri skuze da nisu pod opterecenjem i ugasi ventove...kad ih miner upogoni, pali ventove...
Ne samo ventove, nego i LEDice. Izgleda kao da kartica ne radi uopće.
Događalo se meni na 6x580 da jedna ne svijetli dok se ne pokrene miner.
Skužio sam da je vezano za pcie port, ne za karticu ili riser, ali sam ubrzo prešao na hive, tako da nisam dalje istraživao zašto se to događalo.

Zadnje izmijenjeno od: dhalan. 14.05.2018. u 10:33.
dhalan je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2018., 20:37   #1449
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 277
Jel neko mina RAVEN (RVN) sa amd karticama ????


treba mi clock rx570 za smos,za wimbloze sam našao i nikako da to podesim u smosu


Zaboravite,prešao sam dalje ;-)

Zadnje izmijenjeno od: Nbdy32. 17.05.2018. u 05:26.
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 09:34   #1450
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
Jesam ja jedini kojem ne radi niti jedan miner osim za ETH? Pocetkom godine htio majnat XVG, upalim miner i rig se crasha. Onda sam probao Raven pa ista stvar da bi sada pokusao Monero LiteV7 sa SRBMinerom i freeze pa crash... osuden na eth kolko mi se cini...

Jos jedna stvar je to sto moje mutave kartice ne zele raditi osim ako nemam drivere koje mi je @vacs dao.Bilo to win7 ili win10 i koristio ja njegove ili official drivere opet nista. Stalno se crashaju. Jedino kako normalno rade je sa njegovim driverima na win7 i to samo ETH.
__________________
#propo

Zadnje izmijenjeno od: renaTq. 20.05.2018. u 09:51.
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 10:20   #1451
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 800
Prejaki overclock? smanjit malo. Ako sam ima crashanje onda nakon smanjivanja OC-a sve bi bilo OK.
lit je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 18:22   #1452
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 277
Citiraj:
Autor renaTq Pregled postova
Jesam ja jedini kojem ne radi niti jedan miner osim za ETH? Pocetkom godine htio majnat XVG, upalim miner i rig se crasha. Onda sam probao Raven pa ista stvar da bi sada pokusao Monero LiteV7 sa SRBMinerom i freeze pa crash... osuden na eth kolko mi se cini...

Jos jedna stvar je to sto moje mutave kartice ne zele raditi osim ako nemam drivere koje mi je @vacs dao.Bilo to win7 ili win10 i koristio ja njegove ili official drivere opet nista. Stalno se crashaju. Jedino kako normalno rade je sa njegovim driverima na win7 i to samo ETH.

Za svaki od tih crypta trebaš svoje postavke za overclock ...


Zakaj ne probaš sa hiveos-om ili smos-om ???
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 18:28   #1453
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 277
Zašto mi AMD kartice imaju sharove svakih 3-4 minute (2 komada) ...


Onda se dese 4 sharea,i opet 4 minute mir ...
???
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 19:16   #1454
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 351
Te dvije kartice(~60mh/s) ne mogu pronaci shareove istom brzinom kao i npr 150mh/s. Sto manje mh to ti duze treba.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2018., 20:16   #1455
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 277
Citiraj:
Autor renaTq Pregled postova
Te dvije kartice(~60mh/s) ne mogu pronaci shareove istom brzinom kao i npr 150mh/s. Sto manje mh to ti duze treba.

Tak sam si nekak i mislil,ali reko ipak da pitam,usavršujem gradivo


Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2018., 01:23   #1456
Adzivu
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Vukovar
Postovi: 83
Ne znam jeste li vidjeli ETHlargement Pill (boost za 1080Ti za ethash)
Uglavnom, pokrenem Claymore 11.6 (navodno 11.7 ima neki compatibility issues) i pill i hr je i dalje oko 70 Mh/s a po svemu navedenom tamo bi trebao ići do 100. Ako se igram s clokovima hr padne drastično.

Grafičke su Asus ROG Strix 1080Ti Gaming OC

GPUZ mi pokazuje za GPU1 da je CUDA disabled (nema kvačice), dok za GPU0 normalno sve ima. Zadnji win update, BIOS je 86.02.39.00.23 , driveri su 397,64

GPU0 http://gpuz.techpowerup.com/18/05/16/6gm.png
GPU1 http://gpuz.techpowerup.com/18/05/16/vjz.png

Zadnje izmijenjeno od: Adzivu. 21.05.2018. u 03:52.
Adzivu je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2018., 07:49   #1457
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 800
Citiraj:
Autor Adzivu Pregled postova
Ne znam jeste li vidjeli ETHlargement Pill (boost za 1080Ti za ethash)
Uglavnom, pokrenem Claymore 11.6 (navodno 11.7 ima neki compatibility issues) i pill i hr je i dalje oko 70 Mh/s a po svemu navedenom tamo bi trebao ići do 100. Ako se igram s clokovima hr padne drastično.

Grafičke su Asus ROG Strix 1080Ti Gaming OC

GPUZ mi pokazuje za GPU1 da je CUDA disabled (nema kvačice), dok za GPU0 normalno sve ima. Zadnji win update, BIOS je 86.02.39.00.23 , driveri su 397,64

GPU0 http://gpuz.techpowerup.com/18/05/16/6gm.png
GPU1 http://gpuz.techpowerup.com/18/05/16/vjz.png

Zar stvarno netko može nasjest na ovo? i to je već staro valjda mjesec dana...
lit je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2018., 10:22   #1458
Adzivu
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2017
Lokacija: Vukovar
Postovi: 83
Ne znam. Velika većina ljudi je napisala da ima veći hr, ništa me ne košta probati.
Adzivu je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2018., 05:26   #1459
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 277
Da li je netko imao :


CPU#0 machine check exception



error,zbog njega mi padne rig ...




???


thx
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 14:24   #1460
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 529
zašto mi se ovaj wachdog javlja? i resetira mi se claymore?

https://s22.postimg.cc/pmw18ocfl/Snimka_zaslona_6.png

ps:@Flipper, neradi mi oopcija "spojler"!!! pa moram vako umetnut link ;(
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.

Zadnje izmijenjeno od: gloginjaR. 04.06.2018. u 14:36.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 14:37   #1461
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Pa ruši ti se 1. grafička kartica iz nekog razloga
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 14:38   #1462
goran047
Premium
Moj komp
 
goran047's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2016
Lokacija: zg
Postovi: 93
meni isto poslije zadnjeg windows update-a prva graficka blokira kad gledam preko teamviewer-a, moram pokrenut miner i brzo prekinut teamviewer onda sljaka normalno, ako ga i ti koristis onda je do toga ako ne onda ti je prevelik overclock
goran047 je online   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 14:41   #1463
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 529
imam ga instaliranog, ali ga nisam koristio!? izbrisa cu ga, pa cu vidit,
HWinfo ne baca greške, clok je isti kao i na drugim kartama,
obrisacu, pa cu vidit.
hvala
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 14:51   #1464
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 947
spusti malo clock pa vidi onda, to što je isti clock kao i na ostalim karticama ne znači da su kartice 100% identične odnosno da trpe iste clockove
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 15:00   #1465
gloginjaR
Premium
Moj komp
 
gloginjaR's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: st
Postovi: 529
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
spusti malo clock pa vidi onda, to što je isti clock kao i na ostalim karticama ne znači da su kartice 100% identične odnosno da trpe iste clockove
proba cu i to, ako se ponovi
isti je clok, ista memoria, nema grešaka u HWinfo,
ok,
__________________
MinigRig*H110-D3A*5*rx570nitro8GB OC.
gloginjaR je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 15:06   #1466
maXonja
Premium
Moj komp
 
maXonja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2017
Lokacija: VŽ
Postovi: 1,179
Defektni riser možda, preniski napon ako si undervoltao
__________________
Nvidia u očima
Intel u duši
Alfa Romeo u srcu

Molio bih da mi ne šaljete upite vezano za mining na PM, za to postoji podforum mining i prije ili kasnije će netko odgovoriti
maXonja je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 15:10   #1467
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,825
e tak mene sad zeza cyptonight v7 ..

postavke od eth-a guraju ak treba cijeli mjesec


sad mi se na claymore v7 11.3 .. ruši sistem al ne odmah.. kroz 10-15 min
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 17:58   #1468
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 277
Citiraj:
Autor gloginjaR Pregled postova
zašto mi se ovaj wachdog javlja? i resetira mi se claymore?

https://s22.postimg.cc/pmw18ocfl/Snimka_zaslona_6.png

ps:@Flipper, neradi mi oopcija "spojler"!!! pa moram vako umetnut link ;(

Meni je clock meme radio ovo kaj radi tebi,smanjio za 50 i sad je normalno
(sa 2050 na 2000) ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 19:00   #1469
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 1,825
Koji clocking vi koristite na rx580 elpida 4gb za cyptonightv7
Ko eth postavke ili ?
Jer eth kopam normal, a na ovo mi rebuta komp
Claymore 11.3 cryptonight miner
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2018., 22:07   #1470
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 277
Ja dok sam malo eksperimentiro s ravenom,morao sam totalno okrenuti clok meme i cpu-a za razliku od eth-a
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na