Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.08.2013., 22:40   #3031
qbone
I have a dream...
Moj komp
 
qbone's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 137
pozdrav svima,

neznam da li je bila vec otvorena slicna tema ovdje, koristim od Bneta 3D paket vec dugi niz godina (Cable Modem je Scientific Atlanta 2434), uglavnom kad se logiram na 192.168.0.1 izbacuje mi "This feature has not been enabled in your cable modem." tako da ne mogu doci do postavaka routera vise, dok je prije godinu dana sve normalno radilo, zvao sam jednom cak i korisnicku podrsku, ali su mi oni rekli da oni normalno vide sve postavke, jel se radi o ISP blokadi ili je nesto drugo?
__________________

Zadnje izmijenjeno od: qbone. 15.08.2013. u 22:49.
qbone je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2013., 11:49   #3032
wireless_os
Premium
Moj komp
 
wireless_os's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Osijek
Postovi: 612
Citiraj:
Autor qbone Pregled postova
pozdrav svima,

neznam da li je bila vec otvorena slicna tema ovdje, koristim od Bneta 3D paket vec dugi niz godina (Cable Modem je Scientific Atlanta 2434), uglavnom kad se logiram na 192.168.0.1 izbacuje mi "This feature has not been enabled in your cable modem." tako da ne mogu doci do postavaka routera vise, dok je prije godinu dana sve normalno radilo, zvao sam jednom cak i korisnicku podrsku, ali su mi oni rekli da oni normalno vide sve postavke, jel se radi o ISP blokadi ili je nesto drugo?
Pricas o cable modemu (onom osnovnom) ili bas o routeru? Jer nije isto...
__________________
*************************************





Intel Celeron G1820
ASRock H81M-HDS
8 GB Kingmax
23'' LG Flatron W2361V
NVIDIA GeForce GTX 960
Samsung Spinpoint F1 @ 1 TB
INTEL SSD - 120 GB
LC POWER LC6650GP3 V2.3
Antec Sonata Elite
MX 518
Logi tipkovnica neka..
NuForce usb DAC


wireless_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.08.2013., 12:23   #3033
mighty
Premium
Moj komp
 
mighty's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 506
Citiraj:
Autor bokinho Pregled postova
Mislim da ne mozes proc jeftinije, ako uzmes zicni pa onda kupis jos jedan na kraju te ispadne isto, jer njihov moras uzeti.

Ja skidam sve preko privatnog torrent.hr i nemam nikakvih problema sa pucanjem veze, nikad mi se to nije desilo u 2 godine.Kad sam skidao preko javnih torrenta onda su mi blokirali net i morao sam ih zvati da mi maknu zabranu, tip mi je tada rekao da izbrisem sve iz torrenta.

Imao sam godinu i po dana zicani pa sam sad vec nekih 6 mj na bezicnom, kupio sam i spojio preko zicanog.no problem.
Neam pojma, uredno puca i na public i na private torrentu... kao i prilikom downloada s microsoft dreamspark servisa... par sam opomena dobio, ali je na tome i stalo...
mighty je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2013., 14:52   #3034
Dule
Premium
Moj komp
 
Dule's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb, Kajzerica
Postovi: 490
Citiraj:
Autor mighty Pregled postova
Neam pojma, uredno puca i na public i na private torrentu... kao i prilikom downloada s microsoft dreamspark servisa... par sam opomena dobio, ali je na tome i stalo...
Ja imam xCarnet i ne puca veza nikad, ni na private ni na public torrentima.

Što se tiče opomena, najbolje vam je koristiti isključivo private trackere. Ako baš morate public, koristite IP filtering (nađite blacklistu na netu) i forced enkripciju. Ja dosad nisam dobio nijednu opomenu.
Dule je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2013., 17:47   #3035
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 76
Evo pohvala Bnetu sve je savrseno radilo jako jako dugo sve do prije jedno 2 tjedna.

Od tada imam problema sa gledanjem streamova sa Twitch.tv Jednostvno svaki stream iznad 480p rezolucije trza uzasno i stream je negledljiv, dok sam prije ovog mogao imati otvorena 3 streama u 1080p rezoluciji i sve je savrseno radilo. Problem je uvijek isti gledao na laptopu, desktopu ili mobitelu.

Ako neko moze isprobati malo pogledati neki stream u 720p+ ili 1080p rezoluciji na Twitch.tv pa da mi javi ovdje samo da provjerim jel problem do mene ili općenito s Bnetom.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2013., 18:12   #3036
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
Ja imam xCarnet i ne puca veza nikad, ni na private ni na public torrentima.

Što se tiče opomena, najbolje vam je koristiti isključivo private trackere. Ako baš morate public, koristite IP filtering (nađite blacklistu na netu) i forced enkripciju. Ja dosad nisam dobio nijednu opomenu.
http://digiex.net/guides-reviews/gui...ilter-dat.html

Ovo je dobra stvar za to.

Citiraj:
Autor WindEmperor Pregled postova
Evo pohvala Bnetu sve je savrseno radilo jako jako dugo sve do prije jedno 2 tjedna.

Od tada imam problema sa gledanjem streamova sa Twitch.tv Jednostvno svaki stream iznad 480p rezolucije trza uzasno i stream je negledljiv, dok sam prije ovog mogao imati otvorena 3 streama u 1080p rezoluciji i sve je savrseno radilo. Problem je uvijek isti gledao na laptopu, desktopu ili mobitelu.

Ako neko moze isprobati malo pogledati neki stream u 720p+ ili 1080p rezoluciji na Twitch.tv pa da mi javi ovdje samo da provjerim jel problem do mene ili općenito s Bnetom.
Do twitch-a je to, dosta često budu problemi, pogotovo ako recimo npr gledaš sada LCS (league of legends turnir)...većina ljudi ako je tako nešto gledaju na azubu (ako gledaš LCS) ili youtube...primjer, meni 720p na twitchu zna raditi doma (iskon), ali šteka na poslu (isto iskon isto isti internet), a onda drugi dan radi na poslu, a ne doma...ovdje u ITA di sam sada isto šteka twitch 720p, makar gledam na youtube normalno 1080p
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 03:22   #3037
WindEmperor
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: CRO
Postovi: 76
X-Plosiv hvala na odgovoru, ali mislim da nije do Twitcha. Jedan prijatelj moj je na MAXadslu i njemu radi savrseno, dok je jedan drugi prijatelj isto na Bnetu i njemu isto šteka ko i meni.

A nista, probat cu poslati email SZK.
WindEmperor je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2013., 03:25   #3038
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 9,485
B.net

Napravio sam temu o twitchu na podforumu Mreza, ja imam tcom 10mbita dl i 0.7mb ul i steka mi vecina twitcheva na 1080, dok neki rade odlicno..
__________________
mamutarka je online   Reply With Quote
Staro 25.08.2013., 19:11   #3039
ante2
Premium
Moj komp
 
ante2's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,300
Uzet cu na probu 3 mjeseca B.net sa žicnim modemom, kolko vidim doticni modem/ruter ima samo jedan lan port ????
Je li doticni modem/ruter u stanju dodjeljivat ip adrese ako na njega prikljucim svič (8 portin gigabitni) ili moram jos ekstra spajat svoj ruter da mi daje ip adrese racunalima u mrezi.
Nemam pojma koji cu modem/ruter dobit od njih.
Pošto imam svoj wlan preko NAS-a nisam htio uzimat njihov wlan modem/ruter.
__________________
MSI Z77 MPower
Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S
Gigabyte GTX 1070
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413

Zadnje izmijenjeno od: ante2. 26.08.2013. u 20:39.
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2013., 13:49   #3040
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Imam pitanje -

Zvao sam B.net i rekli su da nemaju dozvolu za postaviti svoje uređaje u našoj zgradi, tj. da ima infrastruktura, ali da nemaju signal. Rekli su da pričamo s predstavnikom stanara. A u istoj zgradi možemo uzeti duo iskon.

Mi može netko malo više objasniti?
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 29.08.2013., 20:50   #3041
gnjepar
Premium
Moj komp
 
gnjepar's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 634
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova
Uzet cu na probu 3 mjeseca B.net sa žicnim modemom, kolko vidim doticni modem/ruter ima samo jedan lan port ????
Je li doticni modem/ruter u stanju dodjeljivat ip adrese ako na njega prikljucim svič (8 portin gigabitni) ili moram jos ekstra spajat svoj ruter da mi daje ip adrese racunalima u mrezi.
Nemam pojma koji cu modem/ruter dobit od njih.
Pošto imam svoj wlan preko NAS-a nisam htio uzimat njihov wlan modem/ruter.
Jedan ethernet port - modem - nema ugrađeni "router" - kupi bilo koji non-adsl router
Više ethernet portova - router - nemaš brige

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Imam pitanje -

Zvao sam B.net i rekli su da nemaju dozvolu za postaviti svoje uređaje u našoj zgradi, tj. da ima infrastruktura, ali da nemaju signal. Rekli su da pričamo s predstavnikom stanara. A u istoj zgradi možemo uzeti duo iskon.

Mi može netko malo više objasniti?
Iskon - ADSL - parica/optika
B.net - DOCSIS - koaksijalni kabel/optika
__________________
The Truth
gnjepar je offline   Reply With Quote
Staro 29.08.2013., 21:14   #3042
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Pročitao sam, radi se o tome da mi morali izbušiti cca 1-3 cm rupicu iznad vrata, ali i u hodniku, pa bih zbog toga trebao imati pristanak predstavnika stanara..a pošto stan nije moj, iznajmljujemo ga ja i cimer..ćemo uzeti od Iskona duo.carnet, uzeti još jedan ruter ako treba i to je to
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2013., 17:16   #3043
alen.s
Premium
Moj komp
 
alen.s's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2007
Lokacija: Split
Postovi: 1,338
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
nou, blokira seedboxeve
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2013., 19:04   #3044
X-Plosiv
Premium
Moj komp
 
X-Plosiv's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Pula
Postovi: 1,794
Citiraj:
Autor alen.s Pregled postova
nou, blokira seedboxeve

Imaš možda neku drugu soluciju? Dobivam CARNET sada ubrzo (od iskona, ne bnet), pa bih sredio to..
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2013., 13:03   #3045
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,816
Jel se kod Bneta naplaćuje najam routera posebno?
To onda ispada 2d paket 162 kb + 29 kn za bezicni modem

Edit- ili mozda mogu koristit svoj router, speedtouch crni od tcoma?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2013., 14:54   #3046
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,648
Možeš uzet da mjesečno plaćaš ili da odjednom odplatiš, speedtouch od t-com nemožeš koristit jer ovi od b.neta se spajaju na koaksijalni kabel.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2013., 16:05   #3047
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,816
Thanks.

A kak ste zadovoljni uslugom u globalu? Jel ima pucanja veze ili padova brzine? Pitam za 2D paket(tv+net).
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2013., 16:57   #3048
boris123
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: Osijek
Postovi: 1
pozdrav!
uzeo sam AP tp-link tl-wa730re u linksu kako bih stavio wireless u stan, no kad ga kofiguriram i spojim sa b-net modemom mogu spojit samo jedno racunalo na njega. nece ni mobitel ni drugo racunalo se spojit unatoc tome sto ga vide i pokusavaju se spojit.

da li netko ima slicna ili ista iskustva? trebao bih pomoooooc
hvala!
boris123 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2013., 20:01   #3049
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 450
Štekaaaa BNET u Splitu!

Ping divlja svako malo... Jel tko drugi ima istih problema?
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2013., 22:23   #3050
blava
Premium
Moj komp
 
blava's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: スラボニア
Postovi: 2,839
Uzeo bi sa cimerima ovaj osnovni bnet 3 do 6 mbit za 100 kn,e sada 130 kn dodje sa najmom bezicnog routera,bezveze da na placamo,jel mogu kupiti onaj thomsponov i staviti,vidim dodje 100-tinjak kuna na njuskalu ili onaj bijeli siemens ili to mora bas bitk bnetov da konfiguriraju ?
Radje bi platio vecu brzinu nego router...
Hvala
blava je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2013., 00:11   #3051
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,816
Mislim da ti je obavezno koristenje routera od njih, tj. tih 30 kn, da ne mozes bez toga.
Sad sam u prelasku na njih pa ne mogu sa sigurnoscu rec, al mislim da je tak.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2013., 01:47   #3052
blava
Premium
Moj komp
 
blava's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2009
Lokacija: スラボニア
Postovi: 2,839
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Mislim da ti je obavezno koristenje routera od njih, tj. tih 30 kn, da ne mozes bez toga.
Sad sam u prelasku na njih pa ne mogu sa sigurnoscu rec, al mislim da je tak.
Tako sam i mislio,glupo mi dati 600 kn da kupim kad kupim Thompsona ili Siemensa za 100-200 kn.

Pretpostavljam da i onaj net za 1 kunu 3 mjeseca je na ugovornu obvezu barem 12 mjeseci ?
Koliko vidim nitko ostali ne nudi samo net bez telefonske linije,tako da su mi oni jedini izbor.
blava je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2013., 10:20   #3053
the.elles.d
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 358
Obvezno je plaćanje osnovnog žičnog modema (~17kn) ili jednokratno koliko već piše u cjeniku.
Da li ćeš plaćati više za bežični ili nakalemiti svoj na modem, ovisi samo o tebi.
the.elles.d je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2013., 11:13   #3054
Mad_Duke
Guest
 
Postovi: n/a
Žičani je besplatan nakon cca. 3 godine AFAIK pa eto, a kaj se tiče bežićnog. Ne isplati se uzimati njihove pretpotopne. Bolje iskeširati za neki OK solo.
  Reply With Quote
Staro 03.10.2013., 21:16   #3055
Mogy
Hala Madrid!
Moj komp
 
Mogy's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Negdje iza brda i dolina :)
Postovi: 1,239
Ima neko iz Rijeke da ima bnet? Ja bi možda uzeo kod njih trio paket sa brzinom do 20mb, ali kada idem provjeriti dostupnost paketa piše mi "USLUGA VJEROJATNO NIJE DOSTUPNA" :/ Čudi me da nije dostupna jer sam udaljen od centra grada oko 5-6km.

Zadnje izmijenjeno od: Mogy. 03.10.2013. u 21:28.
Mogy je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2013., 21:17   #3056
Juice
Fresh Juice
 
Juice's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,816
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Žičani je besplatan nakon cca. 3 godine AFAIK pa eto, a kaj se tiče bežićnog. Ne isplati se uzimati njihove pretpotopne. Bolje iskeširati za neki OK solo.
Koji solo bi preporučio?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2013., 22:35   #3057
bokinho
Registered User
Moj komp
 
bokinho's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: abrakadabra
Postovi: 246
Citiraj:
Autor Mogy Pregled postova
Ima neko iz Rijeke da ima bnet? Ja bi možda uzeo kod njih trio paket sa brzinom do 20mb, ali kada idem provjeriti dostupnost paketa piše mi "USLUGA VJEROJATNO NIJE DOSTUPNA" :/ Čudi me da nije dostupna jer sam udaljen od centra grada oko 5-6km.
Imam ja i radi perfektno vec 2 godine skoro, mozda jednom sam imao prekid i to kad je bio globalni problem. Koji dio grada si? Ako nemas u ulazu kanalice onda vjerojatno ni ne mozes imat.
bokinho je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2013., 23:53   #3058
skyr im
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: zg
Postovi: 3
Pozdrav!
eto odnedavno sam doselila na stan, u kojem je već sređen b-netov internet+tv. međutim, netko je uzeo sa sobom router. tv radi, kabel imam, ali samo router ne. kabel ima ko onaj šerafić s iglicom. pa me interesira: koji router kupiti s obzilom na taj ulaz i gdje?? :O
naravno,ako netko ima, rado ću otkupit....
skyr im je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2013., 00:19   #3059
vex69
Premium
 
vex69's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 55
Citiraj:
Autor skyr im Pregled postova
Pozdrav!
eto odnedavno sam doselila na stan, u kojem je već sređen b-netov internet+tv. međutim, netko je uzeo sa sobom router. tv radi, kabel imam, ali samo router ne. kabel ima ko onaj šerafić s iglicom. pa me interesira: koji router kupiti s obzilom na taj ulaz i gdje?? :O
naravno,ako netko ima, rado ću otkupit....
Trolololo???

A da pitaš u Bnetu?? Sigurno imaju ono što tebi treba.
vex69 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2013., 05:25   #3060
skyr im
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2013
Lokacija: zg
Postovi: 3
Citiraj:
Autor vex69 Pregled postova
Trolololo???

A da pitaš u Bnetu?? Sigurno imaju ono što tebi treba.
nemaju.
dakle:

osoba koja je provela bnet-ov internet ne živi već koju godinu u stanu i prodala je stan mojem stanodavcu i napomenula mu kako su internet + tv provedeni. međutim, ista ta osoba ili ona koja je živjela prije mene, je fizički uklonila router i odnjela ga sa sobom. dakle, mnogo je razloga iz kojih se ne mogu obratiti bnet-u. 1.je jer nema osnove da dobijem novi router jer nemam stari,pa realno kvar na nj ne postoji, dakle jedino mi mogu naplatiti po punoj cijeni novi a netko je možda router prodo il uzeo sebi, a 2, apsolutno ne želim kao studentica podstanarka otvarati pandorinu kutiju nestanka routera jer boga pitaj zašto ga je netko uzeo. želim mir u stanu i na studiju a ne 1000 pitanja i probleme.

molim vas, nemojte mi komplicirati,nemam koga pitati,samo mi je potrebna informacija: s obzirom na to da bnet ima specifični router s onim šerafićem: koji mogu kupiti u slobodnoj prodaji a da odgovara? samo mi treba ime firme i modela. molim vas, jer internet mi je neophodno potreban a sama pretpleta na ovaj način apsolutno propada i bacam novac na ništa. hvala.
skyr im je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na