Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.08.2015., 17:51   #181
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Evo pocetkom 8-mog mjeseca Zyxel je izdao novi firmware oznake V1.00(AATS.1)C0

ftp://ftp.zyxel.dk/VMG5313-B30A/firmware/

Sta je novo ima u pdf a ja sam ga jucer stavio i za sada sve ok...

U odnosu na V1.00(AATS.0)C0 jedino sto sam do sada primjetio da CPU Usage nesto manje "skace" na status stranici a mozda mi se samo i cini tako...
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2015., 20:13   #182
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 17,213
Dobro si napravio, osim kozmetičkih promjena ima dosta važnih / bitnih popravaka.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.08.2015., 21:21   #183
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Pa citao sam pdf medjutim zbilja bih dusu grijesio ako bih rekao da je i na starom firmware-u bilo ikakvih problema.

Opcenito kako sam se makao sa Iskonovog fw svi oni problemi sto su ljudi spominjali, nema ih.


Takodjer mogu potvrditi da ako se prije flesha routera spremi
Citiraj:
configuration-backupsettings.conf
te isti ucita ponovu u router nakon flesha, sve postavke sto se tice voipa/telefona, wan i wifi konekcija, njihov daljinski pristup itd... sve radi i nikakvih problema uz dvije iznimke.

Sve je otkljucano i vidljivo ako se koriste 2 deafultna Zyxel ulaza, jedan admin i jedan supervisor.

Username i password vam je u pdf na linku.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 18.08.2015., 14:16   #184
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,759
Taj stock fw je stariji od Iskonovog izdanog 7. svibnja Fw-a budući da ima 1.08 za 3G a iskon ima 1.09;

Code:
1. [SVD No: 3] Wizard DNS static IP address doesn’t match with broadband DNS static IP
address.
2. [SVD No:4] End-user can’t enable/disable wireless service via Wizard.
3. [SVD No:12] DUT will reboot automatically when upload system configuration by an
incorrect file.
4. [SVD No:19] The Web style of some webpage can’t display properly on specified "IE10"
and "IE11" browser.
5. [SVD No:21] DUT bridge mode can’t work well after rebooting.
6. [SVD No:22] DUT can’t add 8 VDSL WAN interfaces.
7. [SVD No:34] Link up all four LAN ports, reboot DUT and then some LAN ports can't
access Internet.
8. [SVD No:36] ADSL WAN with VLAN setting can't be configured successfully on the
first time.
9. [SVD No:39] The function of Trust Domain will be disabled when end-user re-add or
delete the IP address from Trust Domain List.
10. [SVD No:42] Incorrect display of Con-current WAN status.
11. [SVD No:43] If Remote MGMT WAN port is used, Port Forwarding rule can be added
with same port.
12. [SVD No:51] The Virtual Device can’t display properly when configure Ethernet LAN 4
port as WAN port.
13. [SVD No:62] Diagnostic can't work well when disconnect DSL WAN, and it will cause
DUT hang up(Only fixed the web hang up issue).
14. [SVD No:65] SNMP can't set parameters from MIB Browser.
15. [SVD No:67] DNS Route rule display error and can't delete the rule with special
character.
16. [SVD No:72]The hyperlink of "Add or modify rules" in "Power Management > Auto
Switch Off" webpage doesn’t work.
17. [SVD No:78]The Power Management of "Wireless" by "Auto Switch Off" can’t work
correctly.
18. [SVD No:79]DHCP Relay can’t be enabled.
19. [SVD No:83]The More AP doesn’t disable when end-user disable Wireless LAN.
20. [SVD No:84]Can’t add wireless MAC Authentication rules for Guest/More AP.
21. [SVD No:90]Can't delete IPv6 static route rule when WAN mode is IPv4 only.
22. [SVD No:95]The IPSec rule will display blank when end-user click "Edit" button after
creating Certificate Request.
23. [SVD No:99]DUT can configure illegal LAN IP address.
© ZyXEL Communication Corp. Page 6 of 11
Proprietary & Confidential Information
24. [SVD No:100]"Concurrent WAN" feature should support on all VDSL/ADSL/Ethernet
WAN.
25. [SVD No:105]LAN Static DHCP can configure illegal IP address.
26. [SVD No:129]The "Share Directory List" field can’t display properly.
27. [SVD No:135]USB access level of "Security" can’t be configured.
28. [SVD No:153]Delete con-current WAN interface, the ADSL WAN interface still enable
con-current WAN.
29. [SVD No:154]Delete the WAN interface with enable con-current WAN, but "Con-current
WAN" interface doesn’t remove automatically.
30. [SVD No:157][TR-069] DUT returns FaultCode (9002) after ACS invoke
GetParameterValues to partial path.
31. [SVD No:162]Wrong typo in "Channel Status" webpage.
32. [SVD No:166]Account "admin" and "zyuser" can’t login WebGUI by default password
when end-user downgrade firmware.
33. [SVD No:168]By default, wireless configuration is wrong in
"configuration-backupsettings.conf" file.
34. [SVD No:179] Need to remove "Bridge Port 4" option when enable con-current WAN
under Ethernet WAN mode.
35. [SVD No:180]DUT WAN with routing mode can’t get IP address when enable
con-current WAN by default VDSL WAN interface.
36. (SuperOnline) TR069 not sent inform when WAN IP is change or WAN DSL is retrain.
Some time the tr69c daemon will be die.
37. (IsKon)Login page usually show IsKon icon.
38. (SuperOnline)The Virtual Device can’t display properly when configure Ethernet LAN 4
port as WAN port.
[Feature Enhancement]
1. Support WWAN 3G package v1.08
Mene za sada zadovoljava iskonov fw.
Btw config si možete izvući ako se logirate kao Administrator pa otvorite http://10.145.164.4/configuration-backupsettings.conf
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2015., 18:02   #185
cherub
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Pula
Postovi: 27
Na FW V1.00(AAUN.1)b2_150507 ne može se izvući konfiguracija kako je opisano, također ne uspijevam dodati novog korisnika u grupu Administrator (uvijek ga vraća u grupu User). Ako netko ima način kako da se išta od toga izvede neka javi. Tnx.
cherub je offline   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 14:56   #186
dstojic
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 44
Mislim da nećeš moći ništa s tim FW. Ja sam isto odustao. Vjerojatno su zakrpali rupu.
dstojic je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 15:11   #187
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,759
Ako netko nije registriran ili nije vidio na ostalim forumima, leakani su passwordi supervisora



username: supervisor
pass: )gR9&cGn3(}ce{et}s[*
old fw: W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL



EDIT: Za ove s mobitelima koji mi se obraćaju da ne vide;

username: supervisor
pass: )gR9&cGn3(}ce{et}s[*
old fw: W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL
__________________
🤠😴🤠

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 30.09.2015. u 13:57.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 16:37   #188
Blue Spirit
Premium
Moj komp
 
Blue Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: ZG - Dubrava
Postovi: 1,067
Fala.

Iskljucio VDSL management dok se jos moze i dok Iskon ne zakrpa i promjeni supervsor pass

ko želi isključiti fw update odite u Broadband i odznačite Active kraj ovog VDSL management

Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 16:55   #189
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor Blue Spirit Pregled postova
Fala.

Iskljucio VDSL management dok se jos moze i dok Iskon ne zakrpa i promjeni supervsor pass

ko želi isključiti fw update odite u Broadband i odznačite Active kraj ovog VDSL management

Nema potrebe za tim, vjeruj... i onako ti mogu resetirati daljinski uredjaj na tvornicke postavke kroz tr-069 a ako to iskljucis onda ce te zivkati da router nije dostupan...

Kad ti ga resetiraju, management ce opet biti aktivan i povuci ce novi fw u neko gluho doba noci...

Znaci prije ili kasnije promjenit ce ti ali nema mjesta panici.
Sam nacin izvlacenja passworda iz routera nema ama bas nikakve veze sa Iskonom i koji god fw stavili dok je isti uredjaj u igri - nemogu nista.

Vjeruj, mogu na tjednoj bazi mjenjati supervisor i admin password i opet ce biti poznat jer je to nazovimo "bug" samog ZyXEL uredjaja i nacina kako kriptira sve passworde.

Nije u pitanju samo nas uredjaj nego je moguce iz kompletne VMG serije izvuci i dekriptirati bilo koji i od bilo cega password.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 17:23   #190
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 155
mogu promjeniti pass kojim se kriptiraju ostali passwordi (u backup config fileu) ali to ne znaci da je nemoguce doci do tog passworda. da su koristili hash za zastitu passworda to je vec druga prica ali za pppoe, voip i sl hash nije moguce koristit. a i da su koristili hash sigurno se poznati hash moze staviti umjesto nepoznatog i opet se moze logirat kao admin. oni mogu samo otezat ali ne mogu sprijecit logiranje kao administrator
crazyy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 25.09.2015., 17:40   #191
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor crazyy Pregled postova
mogu promjeniti pass kojim se kriptiraju ostali passwordi (u backup config fileu) ali to ne znaci da je nemoguce doci do tog passworda.
Eh.. sad rado bi ja diskutirao o ovome jos malo ali vec mi prijete sa svih strana da drzim gubicu za zubima no ajmo rec
da je taj pass kojim se sve kriptira sasvim nebitan i moze biti bilo koji, nevazan je apsolutno
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 17:48   #192
crazyy
Registered User
 
Datum registracije: Aug 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 155
to znaci da postoji jos jedan oblik "cuvanja" passworda u routeru koji nije isti kao u konfiguracijskom fileu. vjerojatno je plaintext negdje u routeru ili base64 ili nesto slicno
crazyy je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 18:01   #193
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor crazyy Pregled postova
vjerojatno je plaintext negdje u routeru ili base64 ili nesto slicno



Kako onaj rece u Nemogucoj Misiji sad zadnji film....

Ne mogu potvrditi, niti poreći detalje bilo
kakve operacije bez odobrenja sekretara

@Ag008 je sekretar
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 18:07   #194
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,759
Centralno tijelo zabranjuje širenje tajni a pojedinici koji ne budu slušali će biti sankcionirani.
http://news-bar.rtl.hr/video%20%20%2...bit-e-streljan
Kako nam ministar u reklami kaže "Tko hoće nađe način a tko neće nađe izliku".


Router je dobar a sa supervisorom još bolji
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 19:04   #195
Blue Spirit
Premium
Moj komp
 
Blue Spirit's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: ZG - Dubrava
Postovi: 1,067
Ag008 & silver_tip


VDSL management , ostavio sam ukljucen



Sa supervisor passwordom pobrisao sam defoltnog admin usera (Administrator usera ne dirati )
i napravio novog admin usera sa svim Administrator ovlastima i stavio sifru po zelji.


Zadnje izmijenjeno od: Blue Spirit. 25.09.2015. u 19:15.
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 19:39   #196
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,713
Mogao bih napokon im pustiti da mi stave najnoviji FW, ili da ne diram ništa dok radi?
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 20:01   #197
daki
amigo
Moj komp
 
daki's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: VG
Postovi: 126
Malo offtopic ali ima li na vidiku supervisor i za Zyxel P-2601HN-F3?
daki je online   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 20:18   #198
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,759
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Mogao bih napokon im pustiti da mi stave najnoviji FW, ili da ne diram ništa dok radi?
Neka, uključi menadžment pa će ti staviti novi fw oko 1 u noći. Nemaš što izgubiti, supervisora imamo.
S novim fw-om mijenjaju stare lozinke ali lako se dođe do nove.
Jedna sitnica koju sam primjetio pod Interface status nema više obavijesti o trenutnoj brzini (tipa meni 20/2.5Mbps), na ovom fw-u i dalje je log totalno s*eban i neformatiran, samo zadnjih xx aktivnosti se vidi kako treba. Nije mi jasno kako taj log nitko iz Zyxela ili Iskona ne može popraviti. Malo je bolje jer se sada vidi zadnjih 100 događaja ali ne i oni kasniji.
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.09.2015., 20:41   #199
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Ja samo sve citam i jedem kokice dok se svi vi meskoljite pred routerom i cekate nove "napade" Iskona

Ovo popodne su se svi nesto ushebali, ovdje i na Iskon Duo threadu.

U globalu otkad imam tvornicki fw mogu besramno reci da mi je cak i pomalo dosadno jer nista se ne dogadja
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2015., 20:21   #200
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 654
Koja je poanta onog login privileges gore menija? Dodajem ili oduzimam ovlasti, jasno ali imam samo close gumb i naravno kaj god poklikam sve je po starom na default ovlasti kak su i bile prije otvaranja tog menija. Jesam panj ili?

Konkretno, napravil sam admin usera i sad je ideja poklikat sve opcije da ima ovlasti ko i super, ali velim ili sam ja panjina il to ne radi tak. FW je V1.00(AAUN.1)
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2015., 23:35   #201
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
jel netko pokusao postaviti IPSec tunel, za spajanje Android ili iOS uredjaj na Zyxel, preko PSK ili slicno?

zanima me i propusnost Zyxel VMG5313-B30 IPSec-a u Site-to-Site setup-u
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2015., 11:03   #202
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,759
Iako ne vidim smisao, evo ti pa se igraj

Imaš veliki pdf uputa na prvoj strani ili prije par postova pa i njega prouči
__________________
🤠😴🤠
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2015., 00:04   #203
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
ima smisla ako pristupas netu sa nekog javnog wifi-hotspota tako da zastitis svoje osjetljive podatke npr. sifre, p0rn, itd.

ako imas 5 ili 10Mbps upload, mozes koristi IPSec sa npr. smartphone-a da napravis "remote-dial-in" na kucni router (Zyxel VMG5313)

mozes povezati dvije lokacije preko IPSec-a u isti LAN (doduse routed) ali dovoljno za sharing printera i slicno
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2015., 12:59   #204
KOMANDIR_kasap
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1
Pozdrav, je tko kupovao novi router/modem za iskon??
vidim da nema baš previše izbora za adsl/vdsl, tj više manje su sve routeri a ne router/modem.
KOMANDIR_kasap je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2015., 22:59   #205
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
Hakom bi tu trebao reagirati i omoguciti korisnicima da ne budu prisiljeni od strane ISP-a da koriste samo jedan odredjeni tip routera

npr. presedan
u DE je Bundesnetzagentur donio zakon i zabranio "router-zwang" tj. da ISP-ovi prisiljavaju korisnike da koriste router koji ISP zeli, tako da korisnici sada imaju potpunu slobodu izabrati modem/router koji je kompatibilan sa pristupnom tehnologijom ISP-a i koristiti ga
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2015., 00:33   #206
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova
tako da korisnici sada imaju potpunu slobodu izabrati modem/router koji je kompatibilan sa pristupnom tehnologijom ISP-a i koristiti ga
To je kod nas nemoguce za izvesti taman i da postoji takav zakon i u nas.

Sama usluga kod nas se temelji na tome kako je "router" od providera konfiguriran.
Ajde jos lako za podatke oko profila za internet i iptv ali voip podatke ti sigurno nece dati jer onda mozes imat doslovce flat pozive u rh ili za neku mizeriju...

Ja neznam koja tehnologija je tamo, dali optika ili ide bakrenim zicama od centrale ko u nas ali koji isp bi mogao za svakog usera pojedinacno konfigurirati neki xxxx kompaktibilan router ?
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2015., 15:26   #207
MasterX
+50-1 über alles ;)
 
Datum registracije: Mar 2003
Lokacija: ::1
Postovi: 1,569
Zbog cega mislis da je nemoguce? Moguce je, i to vrlo lako!

ISP uvjetuje da u slucaju tehnickih problema korisnik koji ima svoj router nema prava na korisnicku podrsku, ali isto je i kad imas njihov router u Bridge mode-u, sve sto se dogadja iza njihovog uredjaja ISP nije briga, niti je njihov problem

pa vec sada korisnici koji su napredni, mogu sami izvuci VoIP username i password, kako na Iskonu tako i na HT-u

tehnologija je: FTTH u malom postotku, vecinom FTTC + bakar = VDSL, ili ADSL - bakar, u vecim gradovima sa kablovski provideri dobro zastupljeni (Unitymedia - ex. KabelBW, Vodafone (ex. KabelDeutschland)
DT hybridni pristup VDSL + LTE itd.
__________________
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic.
MasterX je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2015., 16:51   #208
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor MasterX Pregled postova

ISP uvjetuje da u slucaju tehnickih problema korisnik koji ima svoj router nema prava na korisnicku podrsku, ali isto je i kad imas njihov router u Bridge mode-u, sve sto se dogadja iza njihovog uredjaja ISP nije briga, niti je njihov problem
Kod njih ? Kod nas znam da je tako... medjutim recimo da ima 200 tisuca korisnika na VDSL-u i da samo 10% ima neke svoje routere koji tvornicki dolaze doslovce "goli" ...

I sad... koliko uopce ovdje na forumu korisnika zna sta je:

ATM PVC Configuration


VPI

VCI

I koje vrijednosti trebaju biti unesene u goli router ??

Ovdje govorimo o pojmu i vrijednostima koje su aktualne bar 10g pa je netko mozda i nesto "nacuo" o tome i da je za svaki ISP drugacije itd...

No.., i sad ti dodje VDSL router koji radi ne preko ATM nego PTM i nemas ni VPI ni VCI nego imas:

802.1p

802.1q

Pa imas i ostale stavke samog podesavanja koje nisu iste kao ove 10g prozvakane vec. Kako bi ISP isao sad tih 10% konfigurirati da sve radi ?

Router mora biti unaprijed podesen ili mora biti neka daljinska kontrola definirana unaprijed u istom a kako ako je router "gol tvornicki"...

Nemoj racunati sebe, mene ili bilio koga malo naprednijeg korisnika koji zna logirati se u router opcenito, vjerovao ti ili ne ali od 10 ljudi kojima sam nesto stimao ili podesavao router na bilo kojem ISP-u njih 5-6 nema blage veze sta je i gdje je 192.168.X.X i kakav password... gurnu mi papir o ugovoru i spika je uvijek: usteko sam sve zice ko na slici i ne radi internet.

U konacnici nema sanse da bilo koji ISP moze raditi na takav nacin, slati tehnicare ili imati toliko operatera. No u svakom slucaju bi trebao omoguciti relavntene podatke na uvid onim korisnicima koji imaju znanja i volje koristiti neki drugi router koji je kompaktibilan.

Ne da bilo koji korisnik mora svoje podatke "izvlaciti" nego da imas opciju:

1. Sve njihovo i unaprijed definirano na system ukljuci - iskljuci.
2. Svoj router i sve pripadajuce podatke koji su potrebiti za konfiguraciju istoga.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2015., 17:47   #209
lobo64
Premium
Moj komp
 
lobo64's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 1,100
Zapravo se cijeli problem svodi na dual ili triple play usluge: postavke za konfiguraciju ADSL ili VDSL usluge nisu poslovna tajna, njihovo objavljivanje sigurno nebi naškodilo davatelju usluge. VOIP postavke su već nešto drugo, sa određenim znanjem u materiji moguće je mimoići naplatu usluge od providera, ergo može se konfigurirati drek jeftino telefoniranje.

No, svatko tko ima imalo pojma može iz rutera izvući veliku većinu postavki sam (barem za ADSL/VDSL uslugu), kupiti gateway (čitaj modem/ruter) te ga prema izvučenim postavkama podesiti da radi bez problema. Problematična (uvjetno rečeno, i to samo zbog passworda) je VOIP konfiguracija...
Catch je da na domaćem tržištu baš i nije neka ponuda dotičnih uređaja, osobno sam našao samo TP LINK i to samo jedan model (ako uopće dostupan).
Izvan Hrvatske je ponuda dosta bolja, sam ZYXEL ima jednu zvijer u ponudi (VMG 8924 B30A).

Gotovo sam uvjeren da će u DE ako im zakon o uni ruterima prođe doći do sljedeće situacije: provider će i dalje nuditi unaprijed konfigurirane uređaje (koji će i dalje biti relativan šrot, odnosno neće pratiti opcije kao što su npr. dual band AC wless, Gb ruting itd.) po povoljnim cijenama i sa pruženom podrškom za iste, ali će istodobno objaviti postavke za uslugu da se mogu od strane korisnika koji to žele konfigurirati i uređaji kupljeni u slobodnoj prodaji.
Za takve uređaje onda sigurno neće nuditi podršku...
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2015., 18:05   #210
silver_tip
Premium
Moj komp
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 2,343
Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Izvan Hrvatske je ponuda dosta bolja, sam ZYXEL ima jednu zvijer u ponudi (VMG 8924 B30A).
Prava zvijer bi bio ipak ovaj:

http://www.asus.com/Networking/DSLAC68U/overview/

A ima ga i kod nas:

http://www.prosat.hr/default.aspx?pid=25494
http://www.protis.hr/products/detail...-rtac68u/80210
http://www.moduldevet.com/wireless-r...asus-rt-ac68u/


Doticni ima jos jedan "feature" koji je oproban samo vani a kako bi se ponasao kod nas ostaje za testirati... naime koliko sam citao na kitz.co.uk sam router ima mogucnost da napravi overide profila na DSLAM-u tj. sinhronizira se sa onim profilom koji se postavi u njemu u postavkama, znaci ako se odabere 30a iako na DSLAM-u stoji 8b on forsa profil koji je zadan u samom routeru, takoder forsira i upravljanje marginom.

Bome i kosta.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na