Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 03.12.2015., 16:28   #91
robee
Premium
Moj komp
 
robee's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: VinkovcI
Postovi: 730
Pa da
Sada nakon xy instalacija 10ke vise ne znam dali da cekam update (ako ce u skorije vrijeme) ili da se vratim na 10240 i blokiram update.
robee je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2015., 13:34   #92
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,780
Evo i kod mene nakon ovog november update-a nekih problema.
Tu i tamo ostane zauvijek vrtit one kruzice kad ih gasim ili restartam.
Prije update-a su radili odlicno.
Ja konj sam naravno odmah nakon Upd nabacio jedan Disk Cleanaup...tako da se nemogu vratit na stanje prije update-a bez nove instalacije koju ne zelim radit.

Zna li netko mozda rijesenje (google mi nije nis rekao)?

Hvala.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.12.2015., 18:22   #93
marko_1
Premium
Moj komp
 
marko_1's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2004
Lokacija: Karlovac
Postovi: 738
Pojavio se novi update, koji iz nekog razloga ne mogu instalirati, radi se o sljedecem: Update for Windows 10 Version 1511 for x64-based Systems (KB3122947) - Error 0x80070643

Problem je rijesen manualnim putem:

Command Prompt (Admin) -> paste sljedece:

dism /online /add-package /packagepath:C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\c4a1b8896ce9fbfea96c1ee6890d52a5\windows10.0-kb3122947-x64.cab

Nakon toga sam pokrenuo ponovnu provjeru:
... Your device is up to date. Last checked: Today, 18:21

marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2015., 01:34   #94
win32
Premium
Moj komp
 
win32's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2008
Lokacija: Dark Side Of The Moon
Postovi: 1,468
Imam "mali problem" koji me vec duze vrijeme zivcira, naime koristim na Win 10 x64 Pro local account i kada se hocu logirati tj. otici na "Sign in with Microsoft Account Instead" nista se ne dogodi i nemam bas nikakvu opciju.

Normalno se logiram na stranici od MS, koristim MS Office i sl. no ne mogu se logirati s MS accountom u Windowsima.

Win koristim samo ja i ja sam jedini user.

Evo kako to izgleda:







Ima netko ideju kako to rijesiti?

Na kompu je jedino disejblan UAC od samog pocetka (uz IS alate, nemam potrebe za UAC-om) i jos neke sitnice koje ne bi smjele nikako uticati na login.
__________________
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation."

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2016., 15:28   #95
magicmag
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2016
Lokacija: Maglaj
Postovi: 3
Pozdrav svima. Koristim Windows 10 već duže vrijeme i nisam imao nikakvih problema. Međutim, kada sam pokušao pokrenuti program za učenje jezika Tell me more, nije uspjelo. Pojavi se samo crni ekran i ništa se više ne dešava. Tada sam prisiljen da prekinem program preko task menagera. Program koristi Adobe flash player, pa sam uradio i update ovog programa, ali i dalje je isto. Program je savršeno radio na win 7 i win 8.1.
Inače koristim Windows 10 64 bit, na 4 gb rama, procesor je intelov core 2 duo.
Bio bih jako zahvalan kad bi neko ponudio neko rješenje!
magicmag je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2016., 12:16   #96
yaya
Guest
 
Postovi: n/a
Zna li netko kako maknuti UAc na 10 ki
  Reply With Quote
Staro 13.01.2016., 12:19   #97
Shamanix
Banned
Moj komp
 
Shamanix's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 870
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
Zna li netko kako maknuti UAc na 10 ki
Control panel - user accounts - user accounts - change user account control settings
Shamanix je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2016., 13:13   #98
Srdan
Captain Slow
Moj komp
 
Srdan's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2007
Lokacija: Karlovac
Postovi: 1,148
Ja sam izgubio status pop up koji se izbaci pri kopiranju fileova. Fileovi se kopiraju, ali ne znam koliko im treba, koliko je još ostalo, kao niti kada je kopiranje završilo.
__________________
Jel' ima šta ženskih starih
što vole strance da
nas vozaju u autu
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2016., 13:13   #99
yaya
Guest
 
Postovi: n/a
Ne ide stopira me taj UAC a ne da mi mogucnost upisivanja pass..kako da se postavim za admina??joj kaj su komplicirani ti win 10

Zadnje izmijenjeno od: yaya. 13.01.2016. u 13:36.
  Reply With Quote
Staro 06.02.2016., 08:25   #100
MatijaV
Premium
 
MatijaV's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 127
Zašto svaki put dok upalim komp iskoči mi poruka http://postimg.org/image/93hqcurcz/

Dali zna tko, šta bi moglo biti?
MatijaV je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 06.02.2016., 18:24   #101
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp
 
Bubba's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: M82
Postovi: 6,113
Citiraj:
Autor MatijaV Pregled postova
Zašto svaki put dok upalim komp iskoči mi poruka http://postimg.org/image/93hqcurcz/

Dali zna tko, šta bi moglo biti?
Obzirom da ima " !!" na kraju poruke, moglo bi biti da je krajnje vrijeme da nadjes djevojku i okanis se XXX stranica.

Salu na stranu - jesi prosao to malo s nekim anti-(gadost po želji) alatima, pa da vidis sto se dogadja? U konacnici, uvijek mozes uzeti WinSpy i vidjeti koji proces daje tu poruku, pa onda pokusati biti pametniji za dalje...
__________________
Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
PCI-Z - PCI-Z is a freeware lightweight system utility designed to provide information about (unknown) PCI (PCI-E, PCI-X...) devices and helps you find appropriate device drivers.
1time.link - Generate encrypted one-time links or share encrypted one-time downloadable files.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2016., 21:00   #102
MatijaV
Premium
 
MatijaV's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 127
Preskenirao sam cijeli komp sve diskove sa KAV-om. Sve čisto kao suza. Nemam baš nešto vremena za XXX

A otkrio sam sljedeće, pred 3 dana sam instalirao najnovije AMD drivere za grafiku, i od toga dana mi se pojavljuje ta poruka, pa sam se sjetio da izbrišem te drivere, i nakon instalacije drivera sa CD-a od grafike poruka nestala i više se ne pojavljuje.
MatijaV je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2016., 21:23   #103
Goranbm
Premium
Moj komp
 
Goranbm's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Beli Manastir
Postovi: 1,209
Napravio sam update na win 10 prije nekih mjesec dana. OS radi dobro, ali u nekim trenutcima mi se javljaju problemi, Nekad mi neće uopće pokrenuti kalkulator, nekad mi ne radi win tipka (preko tipkvonice ili preko ikone neće se otvoriti) i tako sitnice... Ima li neko riješenje osim čiste instalacije ?
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2016., 06:38   #104
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp
 
Charmander's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Čakovec
Postovi: 889
za sad nema. meni start nije radio pa sam napravio isto kao i na w8.1. taj postupak je samo skrsio ostatak modern appova i morao sam formatirati.
__________________
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Picoin invite: bass999 // minepi.com/bass999
Charmander je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2016., 22:48   #105
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 1,023
Ekipa, jesam ja postao senilan ili defaultni mail app nema postavku za POP račun da zbriše sadržaj sa servera nakon što se isti povuče lokalno na klijenta?
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2016., 23:16   #106
webstartm
Sandy!!!
Moj komp
 
webstartm's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: Split
Postovi: 1,353
Evo prvi random BSOD i restart...pre, u eventvieweru nista
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2016., 01:38   #107
The AC
Premium
Moj komp
 
The AC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Karlovac
Postovi: 1,023
Citiraj:
Autor The AC Pregled postova
Ekipa, jesam ja postao senilan ili defaultni mail app nema postavku za POP račun da zbriše sadržaj sa servera nakon što se isti povuče lokalno na klijenta?
Anyone?
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2016., 23:50   #108
Drug Brko
Retired S.T.A.L.K.E.R.
Moj komp
 
Drug Brko's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2007
Lokacija: Chernobyl Exclusion Zone, Kiev Oblast, Ukraine
Postovi: 21,739
Ja danas na testnu mašinu instalirao W10 (i nema šanse da to gonim na glavnoj još dugi niz vremena...) i koliko vidjeh nema. Ali digo Ofis 2016 i u Outlooku ima
__________________

CPU: AMD Ryzen R5 3600 MTS-B0 Matisse 3600MHz @ 4200MHz (100x42 @ 1,330V) SMT enabled
CLR: THERMALRIGHT Venomous X Black w/ TRUE Universal BTK + NOCTUA NF-F12 PWM chromax.black.swap 120mm Fan
MBO: ASUS ROG Crosshair VI Hero
RAM: G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3200 2x8GB (16GB) @ 3466MHz -- 14-14-14-34 1T @ 1,40V
VGA: EVGA nVidia GeForce GTX 1080 FTW Gaming 8192MB
HDD: SAMSUNG 960 EVO 250GB SSD M.2 ++ SAMSUNG 860 EVO 500GB SSD SATA3 ++ CRUCIAL MX500 1000GB SATA3 ++ WD Red 3000GB WD30EFRX ++ WD Red 4000GB WD40EFRX
OPT: LG GH24NS90
PSU: SEASONIC X-750 (SS-750KM3) 750W 80+Gold Modular
BOX: FRACTAL DESIGN Define R5 Blackout Edition Midi Tower w/ window panel
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 10 Professional x64



CPU: INTEL Xeon E5450 C0 Harpertown 3000MHz @ 3717MHz (413x9 @ 1,336V)
CLR: THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme rev.C w/ Venomous X BTK II + XILENCE Red Wing 120mm Fan
MBO: ASUS P5Q-E w/ USB 3.0 PCI-E controller
RAM: TRANSCEND JetRAM DDR2-800 4x2GB (8GB) @ 826MHz -- 5-5-5-12 @ 1,85V
VGA: PALIT nVidia GeForce GTX 660 2048MB
HDD: TOSHIBA DT01ACA050 500GB
OPT: TSST SH-S223
PSU: FSP Forton BlueStorm II 400 400W Sleeved
BOX: ASUS Pentium 4 Midi Tower
LCD: DELL UltraSharp U2715H 27" LCD @ 2560x1440
OS1: MICROSOFT Windows 7 Professional N x64 w/ SP1



GSM: SAMSUNG Galaxy S9+ SM-G965F Midnight Black
ROM: Android Q v10.0.0 SEE
MSD: KINGSTON 128GB Canvas React MicroSDXC Class 10 U3


GSM: SAMSUNG Galaxy S7 SM-G930F Black Onyx
ROM: Android Oreo v8.0.0 SEE / Alexandr
MSD: SANDISK 64GB Extreme MicroSDXC Class 10 U3



Reputacija: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40
Drug Brko je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 12:12   #109
davidovski
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: aha
Postovi: 116
Danas idem resetirat lap jer mi nije htjelo otvorit nešto. Upali se i piše da je neki error i da će se sam restartat i tako napravi dvaput. Treći put ga ugasim skroz, upalim za minutu i piše da li želim ga ugasiti ili ponovo instalirati windowse?? Ja ugasim pa upalim i sad samo odmah baca missing operating system. Koji k??? Ima netko neku ideju sta bi moglo bit i sta da uopće radim jer niti bios niti išta nisam uspio pokrenut, odmah baca tu poruku
davidovski je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 13:09   #110
num_lock
Registered User
Moj komp
 
num_lock's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2015
Lokacija: zagreb
Postovi: 16
Upgrade W7 32bit na W10 32bit sve prošlo ok,nakon upgradea Outlook u Office 2010 zakolje komp do te mjere da se mora restartat.

Da li je Office 2010 nekompatibilan ili se radi o nečem drugom? Postoji li neka kompatibilnost koja se mora upaliti ili se mora deinstal Office 2010 radit?

Sorry ako je već bilo pitanje i odgovor

__________________
iznad broja 7
num_lock je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 13:20   #111
Matt
Premium
Moj komp
 
Matt's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,598
Jel netko ima problema sa start tipkom?

Skinuo je friking update i sad kad stisnem start tipku lijevim klikom ništa se ne događa. Prije je otvarao meni za settings, paljenje gašenje ono standard. Sad moram kliknuti desni klik pa imam neki krnji izbornik i ubijam se trenutno da dođem do settingsa i provjerim dal ima neki novi update. Grrrr
__________________
Svi elektronički uređaji rade na bijeli dim!
Kad dim izađe uređaj više ne radi!!!
Matt je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 20:35   #112
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 3,167
Citiraj:
Autor davidovski Pregled postova
Danas idem resetirat lap jer mi nije htjelo otvorit nešto. Upali se i piše da je neki error i da će se sam restartat i tako napravi dvaput. Treći put ga ugasim skroz, upalim za minutu i piše da li želim ga ugasiti ili ponovo instalirati windowse?? Ja ugasim pa upalim i sad samo odmah baca missing operating system. Koji k??? Ima netko neku ideju sta bi moglo bit i sta da uopće radim jer niti bios niti išta nisam uspio pokrenut, odmah baca tu poruku
i ja sam imo sličan problem ali na pc,i mogo sam uć u bios,meni je bio problem da nakon restarta isto nije bilo os-a,htio je bootat win7 kojeg nije bilo,pa sam ušo u bios,u biosu ne vidi ssd disk sa sistemom,onda sam moro odspojit hdd disk,pa bootat samo sa ssd-om,onda je bilo ok,pa gasi pa spoji hdd,i onda je normalno proradio,ovo mi se već2x dogodilo na win 10.
__________________
prodajem starije komponente.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 21:04   #113
davidovski
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: aha
Postovi: 116
ma ja ipak mogu uc u bios, ali nista ne pomaze. Imam samo hdd, nema sdd i nece bootat windowse. stavio na usb nove pa pousavao repair i restart, ali uvijek neke greske. Kao dick is locked i takve stvari. googlam problem, ali nista ne pomaze. bojim se da je disk otisao, jel moguce?
davidovski je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 21:19   #114
demetrius
Premium
Moj komp
 
demetrius's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: rijeka
Postovi: 3,167
hmhm probaj odspojit i spojit disk.
__________________
prodajem starije komponente.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2016., 22:01   #115
davidovski
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: aha
Postovi: 116
na cisto isla instalacija i za sad radi. eto
davidovski je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2016., 21:39   #116
brisani
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: ST
Postovi: 280
Imam pitanje, morao bi promijeniti hard disk, pa bi nakon toga instalirao w 10. Sada imam instaliran w7, pa ne znam hoću li imat problema sa licencom, ako instaliram na novi disk ? Moram li u tom slučaju raditi backup pa nakon toga restore i nadogradnju na w10, ili mogu odmah napravit čisu instalaciju w10 ?

Zadnje izmijenjeno od: brisani. 28.03.2016. u 21:46.
brisani je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2016., 21:04   #117
veve
woot!!!
Moj komp
 
veve's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Varaždin
Postovi: 2,282
Ako imas key, mozes napraviti odmah cistu instalaciju win 10.
Skines zadnju verziju na https://www.microsoft.com/hr-hr/soft...load/windows10 i napravis bootabilni stick.

Inace, ja bi za svaki slucaj napravio image C: diska i pomocnih particija.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2016., 11:24   #118
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 4,214
Postoji li koji jednostavan način da se win10 downgrade na win7 ako je prošlo više od mjesec dana? Starija osoba je napravila upgrade, a nova instalacija ne dolazi u obzir...
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 30.03.2016., 12:21   #119
ONeill
Premium
 
ONeill's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 296
Upgrade Windowsa na novu verziju napravi mapu "windows.old" koja se najčešće nalazi u C:\ i služi upravo tome da se može vratiti na prijašnju verziju Windowsa kako je bilo ako nova verzija nije u redu.

Google "windows.old restore"
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 31.03.2016., 13:28   #120
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp
 
Mario92's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: ZG
Postovi: 4,189
Ako je prošlo više od mjesec dana onda teško da se može napraviti ikakav downgrade.
__________________
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na