Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 02.06.2019., 23:43   #811
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,180
a komp je spojen lan kablom ?


provjerio kabla? da nije do njega
pa on tu prvu min-dvije nemože se dogovorit na koliko mbita da mrezu gura
i onda pukne na 10 mbit, umjesto na 100 ili gigabit
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2019., 08:53   #812
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 1,152
meni je to bio problem do rutera, upalim komp, spoji se, stoji malo zuti usklicnik, nestane, jos malo cekam i tek onda internet proradi, sve azurirano, zadnji driveri i sve...ali to mi bilo sa speedsportom i 5ghz mrezom, 2.4ghz je radila ok...sad sam stavio svoj ruter (speedport u bridge) i radi bez greske, cim se upali odma je spojeno i vozi

ako imas kojim slucajem od zte ruter, logiraj se u njega i iskljuci ipv6 dhcp, on isto zna stvarati probleme oko spajanja
vacs je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 03.06.2019., 09:42   #813
DiRT
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj komp
 
DiRT's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,094
Mislim da je kabel ok. Sa njim je spojen komp cijelo vrijeme, speedtest pokazuje max brzinu kolko može ić 116/15. Ruter je bnet techicolor tc7200, prčkao sam ja po postavkama nedavno 2.4/5ghz, al niš ne dobim s tim, bilo je i prije tog problem. Samo odjednom je to nastalo, ja vjerujem da je jedan update zeznuo stvar. Tv se spoji prek wifi normalno i mobiteli isto, nema čekanja veze.
__________________


CPU: Intel Pentium G4560
COOLER: SCYTHE Mugen 3 rev. B
MBO: MSI B250 GAMING M3
GPU: Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6 GB
RAM: Kingston HyperX Fury (2x8GB) 2133MHz@2400MHz CL16 DDR4
SSD: Samsung 840 Pro (128GB)
HDD: WD1003FZEX (1TB), WD6400AAKS (640GB)
externi HDD: Transcend StoreJet 25D3 (500GB)
PSU: Corsair VX550W
MONITOR (TV): Dell U2414H, Samsung UE55NU8002TXXH
OS: Windows 10 Pro 64-bit
KUCISTE: Antec 300, 2xSCYTHE Slip Stream 120mm (500rpm, 7.5 dB)

TIPKOVNICA: Logitech G413 Silver
MIS: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB + SteelSeries Qck mini, Logitech M590 Silent Wireless
ZVUCNICI: Logitech Z-5500 (S/PDIF)
SLUSALICE: AKG Y500 Wireless, AKG Samsung Galaxy Earbuds, Sennheiser CX 3.00, Pioneer SE-M390, Samsung HS130
OSTALO: HP Deskjet 1050A

MOB: Samsung Galaxy S10e Black, 128GB + Samsung microSDXC 64GB EVO+, Samsung Galaxy S7 Black, 32GB
DiRT je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 17:47   #814
adam2204
Premium
Moj komp
 
adam2204's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 39
Citiraj:
Autor kiki86 Pregled postova
da bi sviralo 5.1 treba i izvor zvuka bit 5.1

Skini si neki film koji ima 5.1 zvuk ili preko netflixa ili necega odvrti film. Mozda se moze i kakva mp3ca sa 5.1 zvukom nac na netu nisam trazio.
Pa kolko sam uspio pročitati i Youtube podržava 5.1 sistem (imaju čak Dolby test sound-ovi) i tamo mi uopće ne doživljava ostale satelite (zadnje i centar).
Budem digo na drugi disk Windowse 7 pa ću vidjet kak će se ponašati....

Poslano sa mog MI 9 koristeći Tapatalk
__________________
adam2204 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2019., 19:34   #815
kiki86
Tehničar
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2011
Lokacija: Rijeka
Postovi: 450
Citiraj:
Autor adam2204 Pregled postova
Pa kolko sam uspio pročitati i Youtube podržava 5.1 sistem (imaju čak Dolby test sound-ovi) i tamo mi uopće ne doživljava ostale satelite (zadnje i centar).
Budem digo na drugi disk Windowse 7 pa ću vidjet kak će se ponašati....

Poslano sa mog MI 9 koristeći Tapatalk
"Youtube does not store more than two channels of audio. It doesn't matter what browser you're using, since the content is two channels only. However some audio cards have a virtualization feature that makes you think you're hearing surround audio while playing just stereo." "they mix-down multi-channels to stereo. The only way to get surround is to mix it into virtual surround with Dolby PLII or some other virtual surround."

Znam da sam istu stvar istrazivao pred nekoliko mjeseci. Nis od 5.1 sa jubitoa, skini si neki film sa 5.1 zvukom ili probaj preko netflixa ako ga imas. win 7 ti nece tu nis pomoc
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2019., 01:32   #816
DiRT
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj komp
 
DiRT's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,094
Citiraj:
Autor DiRT Pregled postova
Imam problem...
Mozda 1903 popravi to...
Evo samo da javim, upravo napravio update na 1903, i izgleda da je riješilo stvar što se spajanja na net tiče preko kabela. Odma radi na browseru, ne baci prvo no connection.

Izgleda da je ipak neki prijašnji update prije 2-3 mjeseca zeznuo stvar.
Al dobro, nadam se da neće više bit takvih blesavih problema.

Jedino kaj mi je 1903 neke mape vratio na prikaz datoteka detalji, a bilo je na velike ikone. Možda je još nešto poremetio ko će ga znat.
__________________


CPU: Intel Pentium G4560
COOLER: SCYTHE Mugen 3 rev. B
MBO: MSI B250 GAMING M3
GPU: Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6 GB
RAM: Kingston HyperX Fury (2x8GB) 2133MHz@2400MHz CL16 DDR4
SSD: Samsung 840 Pro (128GB)
HDD: WD1003FZEX (1TB), WD6400AAKS (640GB)
externi HDD: Transcend StoreJet 25D3 (500GB)
PSU: Corsair VX550W
MONITOR (TV): Dell U2414H, Samsung UE55NU8002TXXH
OS: Windows 10 Pro 64-bit
KUCISTE: Antec 300, 2xSCYTHE Slip Stream 120mm (500rpm, 7.5 dB)

TIPKOVNICA: Logitech G413 Silver
MIS: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB + SteelSeries Qck mini, Logitech M590 Silent Wireless
ZVUCNICI: Logitech Z-5500 (S/PDIF)
SLUSALICE: AKG Y500 Wireless, AKG Samsung Galaxy Earbuds, Sennheiser CX 3.00, Pioneer SE-M390, Samsung HS130
OSTALO: HP Deskjet 1050A

MOB: Samsung Galaxy S10e Black, 128GB + Samsung microSDXC 64GB EVO+, Samsung Galaxy S7 Black, 32GB
DiRT je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2019., 15:59   #817
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 750
Trebao bi neki Windows 10 mage da mi pojasni šta mi je to upravo iskočilo iz vedra neba (po prvi puta vidim) - i sta mi je činiti



- See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.Runtime.InteropServices.ExternalException (0x800401D0): Requested Clipboard operation did not succeed.
at System.Windows.Forms.Clipboard.ThrowIfFailed(Int32 hr)
at System.Windows.Forms.Clipboard.GetDataObject(Int32 retryTimes, Int32 retryDelay)
at System.Windows.Forms.Clipboard.GetDataObject()
at PluginClipboard.ClipboardViewer.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.3801.0 built by: NET48REL1LAST_B
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
NXTInput
Assembly Version: 1.2.0.0
Win32 Version: 1.2.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/papac/AppData/Roaming/Rainmeter/Plugins/NXTInput.DLL
----------------------------------------
PluginClipboard
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Users/papac/AppData/Roaming/Rainmeter/Plugins/PluginClipboard.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.3801.0 built by: NET48REL1LAST_B
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Core
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.8.3752.0 built by: NET48REL1
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2019., 16:51   #818
dakky
Uptime freak
Moj komp
 
dakky's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Ri, Cro
Postovi: 1,576
@thunder ... vrućine stigle, nije ni kompovima lako, pogledaj si malo temperature, odvrti memtest... plastika se širi kod viših temperatura, moguće da ti se koji keks RAM-a pomaknuo u slotu ili da je neka druga hardverska greška ako ti se takav exception pojavio iz vedra neba.
dakky je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2019., 16:56   #819
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: HR
Postovi: 3,180
ili pa program ima kakav bug ili je .net framework popizdil
reinstall ?


koji program se to ruši ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2019., 17:10   #820
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 750
To i mene zanima, jedino što prepoznajem jest Rainmeter program, ovo ostalo je samo hrpa slova za mene

EDIT: Temp svih komponenti u zelenoj zoni, memtest odradim kasnije pa vidim.
EDIT2: Error se pojavio nakon restartanja kompa..

EDIT3 :

odgovor MC ekipe:
"Above message indicates an improper restart of .net. It was running in windows task manager and without proper instruction from windows shutdown sector it got a restart"
thunder11 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.07.2019., 22:24   #821
inaki
Premium
Moj komp
 
inaki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zgb
Postovi: 208
pozzz
ako moze pomoc da ne stavljam nove winse...
dakle, u okviru tražilice mi ne radi tipkovnica (ne mogu nista upisat), mozda i jos negdje ali ovo sam nedavno skuzio, isto tako mi ne radi ni kad odem u postavke, ni u onom prozoru...
shodno svom znanju sam probao sve, google mi isto nije pomogao
hvala
lp
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 11:34   #822
sajko
Premium
Moj komp
 
sajko's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Duga Resa
Postovi: 94
Citiraj:
Autor inaki Pregled postova
pozzz
ako moze pomoc da ne stavljam nove winse...
dakle, u okviru tražilice mi ne radi tipkovnica (ne mogu nista upisat), mozda i jos negdje ali ovo sam nedavno skuzio, isto tako mi ne radi ni kad odem u postavke, ni u onom prozoru...
shodno svom znanju sam probao sve, google mi isto nije pomogao
hvala
lp

Radi copy/paste, recimo iz notepada.
Ta tražilica je bez veze, bolje instalirati "Search Everything".
sajko je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2019., 12:45   #823
inaki
Premium
Moj komp
 
inaki's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Zgb
Postovi: 208
Citiraj:
Autor sajko Pregled postova
Radi copy/paste, recimo iz notepada.
Ta tražilica je bez veze, bolje instalirati "Search Everything".
zanimljivo, copy/paste radi, nisam ni znao...
inaki je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2019., 00:26   #824
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Laptop mi se pali sam po noći radi ažuriranja win10. Nije mi problem ažuriranje, nego mi je problem da mi potroši bateriju,a ujutro nemam vremena ga puniti. Je li se može to isključiti? Ne mislim na kompletno isključivanje ažuriranja, nego samo da ne pali sam računalo.
Hvala
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2019., 00:34   #825
Lewis
Freelancer
Moj komp
 
Lewis's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Bilje (Osijek)
Postovi: 3,592
Tebi onda laptop nije na shutdown nego na sleep/standby (zaklopis samo ekran umjesto shutdowna ??)
__________________
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:64GB, GPUs: 3*GTX 1080Ti
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2019., 01:40   #826
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 1,258
Ne. Napravim klasični shutdown.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2019., 17:08   #827
d0X
Let's Fighting Love!
Moj komp
 
d0X's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 493
Je li se tko susreo sa problemom Virus & threat protection - Unknown? Pojavilo se nakon upgradea na zadnji build (1903). Čudno je što mislim da Defender ustvari radi, ali nekako ne može prikazati stanje. Probao sam more fixeva, regedit, gpedit, cmd i powershell naredbi, reset Windowsa, možda čak i clean install. Niš ne pomaže.








EDIT: pao clean install, sad radi.

Zadnje izmijenjeno od: d0X. 05.09.2019. u 01:17.
d0X je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 10:42   #828
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 4,961
Pozdrav. Imam win 10 zadnja verzija, maloprije instaliral nanovo.. Sa linka (tenforums) skinuo reg key, "add open command windows here"

https://www.tenforums.com/tutorials/...dows-10-a.html



Lijeva tipka miša, Select C: a desna tipka C:, copy/paste ne mogu radit.



Snimio video i ovo se događa.. Jel ima rješenja za ovo?

https://www.youtube.com/watch?v=E-qBUpdPcLQ
Isti slučaj se događa dok prek searcha pokrećem cmd.

Sa ovog linka sam isto probao, nula bodova.
https://www.youtube.com/watch?v=uE9WgNr3OjM

Evo još jedan video koji sam snimio
Lijeva tipka miša, Select Adminstrator, desna tipka, Administrator..
https://youtu.be/f8D4E7QtKAY
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 10:45   #829
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 13,273
Kao i kod linuxa, označiš sve i odmah ti sam napravi copy.

Znači, označi i samo pejstaj negdje, ne trebaš copy stisnuti, označeno je odmah copy
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 10:49   #830
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 4,961
A zakaj me sa lijevom/desnom tipkom, mjenja, Select C/ C:?
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 11:03   #831
Mommistake
Moderator
Moj komp
 
Mommistake's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2008
Lokacija: Varaždin
Postovi: 13,273
Jer lijeva tipka je select. Desna je ništa, pa stavlja standard CMD, a lijeva tipka je select, označiš kaj želiš i odmah je to copy.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 11:09   #832
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,930
Po defaultu je uključen quick edit. Ako ti toliko smeta, isključi ga, ali to je jedna od prvih stvari koje sam ranije uključivao nakon instalacije.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 12:11   #833
zvonac
Premium
Moj komp
 
zvonac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Sv.Nedelja
Postovi: 4,961
Ma jučer sam baš radio otključavanje bootloadera na HTC U11, i dok je mob bio spojen prek cmd, trebao sam mark-at jedan dio teksta, al nisam uspio nikak, sad se ne sjećam, jel taj feature bio i na prijašnjim verzijama desetke?

Uglavnom, puknul mi film, i mob spojio na laptop koji ima win7 i dalje nastavio radnju, uspio označit tekst (token) i paste-at u jedan stupac u browseru..

Ne znam, opcija sa win 7 mi je bolja, bar što se tiče označavanja teksta, doduše, to je vjerovatno stvar navike, al eto, jako rijetko koristim cmd, uglavnom dok sam vidio jučer taj "feature" reko, wtf win10
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 12:22   #834
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,930
Ne sjećam se više, mislim da su promijenili u nekom od starijih buildova.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2019., 18:14   #835
tiki66
tiki
Moj komp
 
tiki66's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,836
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Pozdrav. Imam win 10 zadnja verzija, maloprije instaliral nanovo.. Sa linka (tenforums) skinuo reg key, "add open command windows here"

https://www.tenforums.com/tutorials/...dows-10-a.html
Zgodna fora ti je i da dok si u nekom folderu i želiš otvoriti cmd za taj folder, upišeš samo u adress bar u exploreru "cmd" i stisneš enter
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2019., 20:47   #836
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 750
Nakon podosta vremena isao pokrenuti sfc scnanow commandu, i ovo mi je izašlo:

" Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag."

Kaj sada da radim?
Da pokrenem ovo : Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth?

Windows mi poceo glitchati u zadnje vrijeme, kada prebacujem opera window sa monitora na tv, backround slika odjednom postane full black, na sekundu za glitcha zvuk dok vrtim youtube videe, pa nekad taskbar zaglitcha itd...HElp!
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2019., 21:39   #837
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,930
Otvori log i analiziraj što ne može popraviti pa onda traži rješenje, ovako nema smisla.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2019., 21:47   #838
thunder11
Premium
Moj komp
 
thunder11's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: Umag
Postovi: 750
Si ikada vidio kako taj log file izgleda? Odnosno od koliko riječi se sastoji?

To nije nešto što mozes proci i da cijeli dan gledas u to.
S druge strane, niti ne znam da li se log dijeli i sektore koje se gledaju i one koje se ignoriraju, ne razumijem se u to ako to treba znati prije češljanja kroz sami log.
Zato i pitam, ako je kojim slulčajem netko imao slično iskustvo pa da predlozi koji savjet.

Zadnje izmijenjeno od: thunder11. 30.09.2019. u 21:55.
thunder11 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2019., 21:48   #839
domy_os
EMP moderator
 
domy_os's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 16,930
Naravno da jesam, troubleshotam Windowse godinama.
__________________
Member Of FKT Team


MBO: ASRock Z68 Pro3
CPU: Intel Core i5-2500 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro
RAM: 2 x 4 GB G.Skill Sniper DDR3-1600 + 2 x 4 GB DDR3-1600 Corsair Vengeance
VGA: Intel HD Graphics
TV Tuner: Hauppauge WinTV-HVR-5525
Capture: Blackmagic Design Intensity Pro
SSD: Samsung 840 Pro 128 GB
HDD: 2 x WD Gold 8 TB
ODD: LG GSA-H62N
PSU: Corsair VX450W
Case: Sharkoon Rebel 9 Economy Edition > Link To Case Mod
OS: Windows 7 Pro x64

LCD monitor: LG 27MA73D
Keyboard: Roccat Vulcan 120 AIMO
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
Remote: iMON Inside Black
Gamepad: Logitech Cordless Rumblepad 2
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
Printers: Canon Pixma iP4300 + MP240
Scanner: Canon CanoScan 4400F + CanoScan LiDE 60
External storage: Sharkoon SATA QuickPort Pro + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Connected To B.net



HP ENVY x360 - 15-w100nm

CPU: Intel Core i7-6500U @ 2.5 GHz
RAM: 2 x 8 GB Crucial DDR3-1600
VGA: Intel HD Graphics 520 + nVIDIA GeForce 930M
SSD: Samsung 850 Evo 1 TB
LCD: 15.6" LG Philips IPS @ 1920 x 1080
Other: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Realtek RTL8168/8111 Gigabit-LAN, Bluetooth 4.0, 2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0, HDMI, SD card reader, accelerometer, compass, gyroscope,...
OS: Windows 10 Pro x64

Mice: Logitech VX Nano
External HDD: Maxtor M3 Portable 4 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2019., 21:50   #840
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp
 
Pupo's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2005
Lokacija: Vallis Aurea / ZG
Postovi: 6,731
Probaj dism, al meni je to jako rijetko pomoglo.

Bekapiraj podatke i reinstall napravi.
__________________
Sent from AS/400.
Pupo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na