Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 23.03.2012., 22:52   #121
sti
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Lawl
Postovi: 600
750W napajanje za komp koji će koristiti 20% te snage. Pametno.
sti je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2012., 23:02   #122
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Ne znam jel ti to preporučuješ ili tražiš mišljenje al konfa je u totalnom krivom smjeru.



Citiraj:
750W napajanje za komp koji će koristiti 20% te snage. Pametno.
Potpis !
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.03.2012., 09:45   #123
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,330
Citiraj:
Autor jwalker0003 Pregled postova
Za gpu i case sam napisao da je to u mojem slučaju, te da je manje bitno što se uzima.
Ne razumijem. Koji 'tvoj slučaj'?
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2012., 12:12   #124
jwalker0003
Registered User
Moj komp
 
jwalker0003's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: croatia
Postovi: 5
Ma reko sam da je to trenutno u kompu koji ja koristim za potrebe tonskog snimanja i odrade zvuka, te da je manje bitno jer je nepotrebno za samu obradu zvuka. Te komponente iz "mog slučaja" se nalaze u kompu jer sam ih dobio povoljno!


Citiraj:
Autor lolofuxy Pregled postova
Ne znam jel ti to preporučuješ ili tražiš mišljenje al konfa je u totalnom krivom smjeru.



Potpis !
I jedno i drugo...Konfiguracija se pokazala vrhunska za te potrebe pa je preporučujem, ali i također ostavljam mjesta za svjete i napredak.
__________________
Nemaš brige!!!

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 28.06.2012. u 13:12. Razlog: dupli post
jwalker0003 je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2012., 18:22   #125
das boot
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
molim review:
Matična ploča ASROCK M3A770DE
AMD Phenom II X4 965 BOX Black Edition, s. AM3, 3.4GHz, 8MB cache, Quad Core
Memorija PC-10600, 4 GB KINGMAX, DDR3 1333 MHz, kit 2x2GB
Tvrdi disk 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Blue
Napajanje 450W, XFX Core Edition P1-450S-X2B9
Kućište COOLERMASTER Elite 430 RC-430-KWN1, MIDI

Hvala. Ide se za konf. za foto obradu i manipulaciju.
das boot je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2012., 11:54   #126
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
Grafička? Optika ne treba? Monitor? Tu ploču i procesor ne bi kombinirao.

Što sve treba i koji je max iznos novca, s kojim se raspolaže? Način plačanja? Odakle su izvučene ove komponente, tj gdje si gledao?
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2012., 13:43   #127
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,330
Ne znam kako za foto obradu, ali za video obradu je Intel bolja kombinacija. I samo 4Gb rama? Za tu namjenu bi ja uzeo 8Gb.
Daj ostale podatke koje traži kolega ShanTech pa ćemo ti složiti nešto.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2012., 18:42   #128
das boot
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Financijski gabariti su cca 3.500 kn. Koliko sam razumio, grafička mi ne treba sa procesorom koji ima integriranu grafičku, ili se varam? Monitor imam, optičku jedinicu sam zaboravio. Plaćanje - fleksibilan sam. Može i solarno i kartice (imam ih sve:-)). A gdje sam napikao to, zabroravi, kreni od početka ako treba.

I da, to nije mašina za foto-video studio ili neku profi namjenu. Nego za to da kad importiram npr 50 fotki u raw formatu u Lightroom, a neke poželim doraditi u Photoshopou, da to ne traje tri godine, i da stroj ne kašlje već i od jednostavnijih skripti. Od toga ne živim, ali kao foto entuzijast ne želim da post-procesing fotki traje i traje. Oženjen sam i imam obitelj i taman toliko vremena da se bavim hobijem...

Zadnje izmijenjeno od: das boot. 06.04.2012. u 18:50.
das boot je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2012., 00:56   #129
zlamar
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Molio bih preporuku za računalo za obradu audia, videa i fotografija. Za posao snimanja svatova i sl. Zadnje računalo sam kupio 2003. i od tada i nisam pratio specifikacije novih modela tako da sam skroz "out". Konfiguracija bi trebala biti za obične smrtnike, do nekih 7-8.000 kn, bez monitora. Za capturing sam koristio Storm2. Obzirom da mijenjam i kameru (vjerojatno će biti HDV), što preporučujete za capturing? Od programa uz Lightroom, Photoshop, Premiere, najviše koristim Edius...
Koje komponente i gdje ih se najviše isplati uzeti, uz primarni zahtjev stabilnosti i pouzdanosti? Zahvaljujem unaprijed na svim odgovorima
zlamar je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2012., 06:55   #130
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,330
ADM:
Intel i5 2500K
Asrock P67-Pro3
2x4Gb DDR3 Corsair Blue 1600MHz
OCZ SSD Petrol 128Gb SATA3
WD Green 1Tb SATA3
MSI GTX 560
Fractal Design Core 3000
XFX 450W
LG GH22NS
Scythe Mugen 3

Ukupno: 7.208kn

Ne znam na koji način će kamera prenositi materijal na komp. Pretpostavljam firewireom. U tom slučaju će ti još trebati i PCI Firewire kartica.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 16.04.2012., 12:50   #131
njuskalo
Premium
Moj komp
 
njuskalo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: zagreb
Postovi: 807
Sad dali će čovjek OC-at pa dal mu treba K procesor (i cooler s njim) nek sam prosudi. Baš gledam, ne znam na kojim pločama dođe firewire konektor, možda ima neka takva? Možda neka z68 ploča zbog quick synca i lucid virtua?
Ja bi uzeo malo slabiju grafu (ako komp nije za igrice) i malo bolji SSD (pouzdaniji, za OCZ se stalno piše da nekom ne rade kak se spada), recimo samsung 470 ili 830. Koji od tih programa uopće koriste GPU aktivno?
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2012., 21:25   #132
zlamar
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Coconut i njuskalo - hvala na savjetima.
Komp neće biti OC-an niti će vidjeti ijednu igricu. Ako imate još kakav prijedlog za korekciju komponenti, u smjeru što veće stabilnosti i pouzdanosti, svaki komentar i opaska su dobrodošli prije nego što krenem u kupovinu. Hvala još jednom
zlamar je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2012., 06:38   #133
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,330
Ako je potreban firewire, on se može naći na Asus P8Z68 Deluxe i Gigabyte GA-Z68XP-UD3. Najidealnije rješenje bi bila Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 iz razloga što ima firewire i integriranu grafiku.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2012., 08:51   #134
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
@zlamar evo ti još jedna konfa iz Adm-a:

cpu: i7 2600
mbo: AS ROCK Z68 PRO3-M
ram: TRANSCEND DDR3 1X4 GB 1333 MHZ ( 4X4 = 16GB)
vga: POV GTX 550 Ti
ssd: CORSAIR FORCE 3 SSD 120 GB
hdd: WD GREEN 2TB
dvd: LG GH22NS
psu: XFX 450W
case: FRACTAL DESIGN DEFINE MINI

ukupno: 7782 kn + firewire po želji

Možeš i manje rama uzet (8GB) i manji hdd od 1TB i manji SSD od (90 GB) pa će se cijena spustiti na 7124 kn.

Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 17.04.2012. u 09:06.
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2012., 19:59   #135
listerstorm
Premium
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,101
Citiraj:
Autor zlamar Pregled postova
Ako imate još kakav prijedlog za korekciju komponenti, u smjeru što veće stabilnosti i pouzdanosti, svaki komentar i opaska su dobrodošli prije nego što krenem u kupovinu. Hvala još jednom
Matična ploča: INTEL BLKDX79TO X79 (S2011,DDR3,SATA II/III,LAN,USB 2.0/3.0,Firewire)
Procesor: Core i7 3820, Socket 2011, 3.600 MHz
Memorija: 8 x Transcend DDR3 4GB 1600MHz (32 GB)
Hard disk: SEAGATE Barracuda 2 TB, 3,5", 7200rpm, 64MB
Grafička kartica: GT520 1GB SDDR3 64 bit passive
DVD: LG DVD-RW, Secure disc 22x, SATA Bulk
Napajanje: PSU XFX Core Edition 80 450W PSU
Kućište: Silverstone Precision PS05B

7.138,11 - www.magazinRS.hr

A po potrebi ostane prostora i za SSD.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2012., 01:39   #136
zlamar
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
Vratih se s kraćeg puta a ovi savjeti i prijedlozi su mi došli kao inspiracija za trenutni oporavak. Hvala svima na odvojenom trudu i vremenu.
zlamar je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 19:50   #137
tata mata
Registered User
 
tata mata's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: su
Postovi: 2
pozdrav svima,
dobih ovaj predlog za konfiguraciju od 300 do 400 eura. Treba mi za video obradu ali za kucnu varijantu tj hobi ne profi. HDD imam par komada a možda bude neki SSD.

mp asrock970extreme4 k10, amd 970+ sb950, s.am3+ 3xpci-e,5xsata
process fx4100box-x4 cpu fx-4100,3.6ghz, l2 2x2mb
ram transcend ddr3 8gb 1600mhz
grafika gainward pci-e 1024 gddr5 geforce gt440
napajanje bluberry power suplay atx 560 12cm fan

unapred hvala
tata mata je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 20:01   #138
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,501
kuciste i optiku imas? Koje je kuciste? optika i hdd jesu li sata ili pata?
__________________
"¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya! Mi corazón está con el Barcelona siempre"
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17, 18, 19
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 20:35   #139
tata mata
Registered User
 
tata mata's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2012
Lokacija: su
Postovi: 2
imam kučište i optiku, sata su svi!
tata mata je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 20:41   #140
QuidZz
Premium
Moj komp
 
QuidZz's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Sinj
Postovi: 3,501
Izvoli, iz ADM-a:

__________________
"¡Visca Barça! ¡Visca Catalunya! Mi corazón está con el Barcelona siempre"
Pošten trgovac: 1, 2, 3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ,17, 18, 19
QuidZz je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2012., 20:45   #141
lolofuxy
Premium
 
lolofuxy's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,319
Za video obradu mu je bolji quad + Nvidia:

@tata mata izvoliš

cpu: X4 965 BE
mbo: AS ROCK 970 U3S3
ram: CORSAIR 1X4 GB 1333 MHZ (X2-8GB)
vga: LEADTEK GTS 450 1GB
psu: ZALMAN GS 500W

ukupno: 2718 kn
lolofuxy je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2012., 16:22   #142
teslazagi
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 92
dali je ovo bolje od onog drugor i koliko bolje...
Prodajem PC Konfiguraciju
Win XP Profesional SP3 32 bit
Konfiguracija se sastoji od:

-Procesor: Intel Pentium4 HT 2.8 Ghz
-Matična: ASUS P4S800D,jednu od najboljih matičnih ploča za Intel socket 478,
matična ima 4xDDR400,2xSATA,4xUSB,2xATA,LAN,...
-Radna memorija 2048 MB (rade u Dual Channel 128 bit)
-Hard disk Seagate Bartacuda 7200.7 80GB Pata
-Kučište Gigatech (Novo)
-Optički pogon: Sony Optiarc DVD RW AD-52805 Sata (Novo)
-Zvučna kartica: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
-Napajanje: Brilliant Power LPK19 500W
Grafička kartica: Asus AH3450 512Mb AGP 8×
DDR2, 64bit (Novo)

Intel Pentium 4A.200GHz
Asus P4S8X-X (6.0 PCI,1A
SiS 648
1.50GB RAM
Radeon 9250 128MB
SiS 7012 Audio Device
32Bit
300w napajanje


jeli mi netko može reči o čemu se ovdje radi stavio sam jače napajanje i opet mi ovo izbacuje...
http://i45.tinypic.com/nyh9ms.jpg što sada trebam napraviti

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 28.06.2012. u 13:11. Razlog: dupli post
teslazagi je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 10:23   #143
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,330
1. ispuni Moj komp da znamo koju grafu imaš
2. priključi na grafu PCI-E konektor napajanja (6 ili 8pinski)
3. deaktiviraj SLI u nvidia panelu
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 11:51   #144
teslazagi
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 92
grafa je GeForce 7600
evo sada je dobro što se tiče napajanja nisam prilključio budala napajanje
no sada mi ovo pokazuje
http://i47.tinypic.com/9johhs.jpg
kako da ovo deaktiviram na panelu imam samo da izbrišem grafičku ?

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.06.2012. u 11:57.
teslazagi je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 11:59   #145
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Prvo: Slike u thumbove jer svaki puta razvališ layout foruma
Drugo: popuni opciju Moj komp i navedi sve komponente
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 12:16   #146
teslazagi
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 92
još kada bi se ja toliko kužio u to sve nisam doma i ne znam napamet....no nema veze saznati ću na nekom drugom forumu hvala...nisam znao da je to ovdje tako komplicirano ..pozdrav
teslazagi je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 12:23   #147
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288


Pa mi ne čitamo misli, lupiš ss gdje ti lijepo kaže da je SLI disabled jer nemaš dvije grafičke kartice. Što bi ti sad tu htio deaktivirati?
Je li zbilja takav problem prvo dati sve podatke i informacije ako već tražiš pomoć?
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 12:30   #148
teslazagi
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 92
pa ovaj prije tebe je rekao da deaktiviram ...a ja nemam blage kak to napraviti no htio bih da mi ovo više ne pokazue kod svakog starta...
pa kaj da ti dam kad imam neku staru konfu evo koliko se sječam
Intel Pentium 4A.200GHz
Asus P4S8X-X (6.0 PCI,1A
SiS 648
1.50GB RAM
GEFORCE 7600
SiS 7012 Audio Device
JEDINO JE ŠTO SE SJEČAM...
I ŠTO TI JE ss KAK DA TO NAPRAVIM...GDJE JE TAJ SLI

Zadnje izmijenjeno od: teslazagi. 27.06.2012. u 12:36.
teslazagi je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 12:35   #149
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,288
Daj sliku nVidia Contorl panela, dio vezan za SLI
Ne kužim odakle javlja da je SLI disabled kad ionako imaš samo jednu karticu.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2012., 12:38   #150
ShanTech
Banned
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: -
Postovi: 3,783
To je ploča s AGP-om, nikakav SLI se tu ne može složiti. 478 ploča s PCI-E ima na prste nabrojati. Koji su driveri?

SS aka screenshot
ShanTech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na