Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 26.09.2011., 20:16   #61
Kanulort
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
ok kužim kaj misliš, sori što sam zaboravio napisat koju zvučnu karticu imam. a što se tiče samplova SSD je još uvijek jako preskup za tako mali kapacitet da bih kupio njega za sample library storage, trebalo bi mi ih 4 komada, ok onda budem uzeo disk 2TB al mora bit 7200 po ovom kaj steinberg veli, jer sam to i doživio kak sam napisao ranije

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.09.2011. u 20:23.
Kanulort je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2011., 17:05   #62
kakanja
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Mišljenje o konfiguraciji za Photoshop

Molio bih mišljenje o sljedećoj konfiguraciji:

Procesor INTEL Core i5 2500K
Cooler XIGMATEK Gaia SD1283
Matična ploča ASUS P8Z68-V PRO
Memorija PC-10600, 8 GB x 2 kom
Tvrdi disk 1000.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Black x 2 kom
Grafička kartica PCI-E ASUS AMD RADEON HD 6670, 1GB, DDR5
DVD±RW LG GH24NS70
Kučište COOLERMASTER SILENCIO 550
Napajanje 500W, COOLERMASTER Silent Pro M500

ukupno gotovina: 7.661,00 KN

Monitor će biti 27'' LCD DELL U2711 IPS matrica i to je to (nadam se).


Isključiva namjena računala je obrada velikih slika u Photoshopu i prijelom u InDesignu.

Hvala

PS. Naravno 64-bitni Windows 7
kakanja je offline   Reply With Quote
Oglas
 
Oglas
Oglasni prostor

Staro 02.10.2011., 17:19   #63
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,349
1. cooler ti nije neophodan, ali radije da uzmeš neki Scythe ili Noctua-u
2. zašto 2 WD Black? Bolje bi bilo SSD + WD/Samsung Green
3. napajanje XFX 450W je bolji i tiši od toga CM-a
4. je li 16Gb baš neophodno? Mislim da bi ti i 8Gb bilo dovoljno.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2011., 18:28   #64
listerstorm
Premium
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,101
kakanja

Za photoshop ti ne treba diskretna grafička kartica i iznos za grafičku karticu možeš iskoristiti za SSD. Ova HD 3000 integrirana u procesor je sasvim dovoljna.

Ako već uzimaš grafičku onda je preporuka Nvidia zbog CUDA tehnologije.

Naime, iako Photoshop ni u CS5 verziji ne donosi nativnu podršku za CUDA tehnologiju, postoji Beauty Box Photo plugin koji ju koristi (http://www.digitalanarchy.com/beautyPS/main.html).

Na ovom linku se vide koristi od korištenja tog plugina uz CUDA tehnologiju:

http://www.tomshardware.com/reviews/...it,2770-8.html

Što se memorije tiče mislim da je 8GB sasvim dovoljno, eventualno 12 GB.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 11:26   #65
TomoMajca
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 15
Pozdrav.

Slažem konfiguraciju za obradu videa, ali primarno za Aftere i 3d rendanje (Lightwave). terab mi preporuka za:
CPU (Intel)
COOELR (ako mislite da stock nije OK)
MBO
Memorija
HDD (koristim WD blackove pa ih preferiram, ali nije obavezno ako ima dobrih savjeta za alternativu)
SSD (ne znam da li je SSD u radu sa Afterima, Premierom i LightWaveom (3D) utječe na brzinu rendanja tj. da li mi se "samo" sistem i programi brže dižu ili sve radi brže)
GPU
(nVidia - ne znam koliko je bitna grafčka za Aftere, Premier i LightWave (3D) pa bi mi tu neko objašnjenje odlično sjelo)
napajanje (da nije preglasno, da je "provjereno pouzdano" jer su mi dva corsaira 450VX prije nešto vremena prouzročila prilične probleme)

Unaprijed hvala.
TomoMajca je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 11:53   #66
cccp
Premium
Moj komp
 
cccp's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2004
Lokacija: Rijeka
Postovi: 1,030
Lova nije bitna?
cccp je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 11:58   #67
TomoMajca
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 15
cilj je do 9k. tu negdje.
TomoMajca je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 12:04   #68
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,915
Jedna napomena svima koji imaju potrebu obrađivati fajlove do 4 GB veličine, radije si ubodite 16 GB RAM-a (cca 970 kn u ADM-u, ako baš želite kit 4x4 GB) i instalirajte Dataramov RAMDISK, ima freeware varijanta za RAMDISK do 4 GB veličine. Ovdje imate BENCHMARK pa ćete shvatiti o čemu pričam kad usporedite transfer s HDD u odnosu na RAMDISK. Stavite fajl u RAMDISK i vozi Miško. Daleko bolja varijanta nego kemijanje s RAID-om, SSD-om itd. Naravno da oni koji imaju love mogu imati i sve nabrojano...
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 12:54   #69
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zd
Postovi: 3,409
@TomoMajca

Mbo: Asrock Z68 Pro3 - 810kn
Cpu: Intel Core i7-2600K - 2330kn
Cooler: SCYTHE Mugen3 - 350kn
Ram: Kingston 2x4GB kit 1600MHz x2 - 1020kn
Vga: Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb - 1685kn
Psu: XFX Core Edition 80+ 550W - 490kn
Ssd: Corsair SSD 80GB Force Series - 1040kn
Hdd: SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb - 430kn
------------------------------------------------
~8150 kn

Ne znam dali ti je potrebno 16Gb rama, sam odluci - no kako vidis uklapa se u cijenu. GTX560ti je prevelik zalogaj samo za rendanje i CUDA-u (upravo zato ploca sa video izlazima),
no ako povremeno pozelis bilo sto zaigrati neces biti ogranicen grafom. Napajanje je tiho i kvalitetno, HDD takodjer. SSD sam ubacija cisto jer budget dozvoljava,
no znaj da ti to nece ubrzati rendanje, samo loadanje i pokretanje aplikacija i sl. Opcenito ce ubrzati rad na kompu, ali sama obrada videa/slike najvise ovisi o procesoru/grafi...
Takodjer triba pripaziti na velicinu hladnjaka i osigurati se da ce njegova ugradnja u kuciste biti moguca (zbog velicini), nisi navea koje kuciste imas...
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 13:57   #70
TomoMajca
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 15
Citiraj:
Mbo: Asrock Z68 Pro3 - 810kn
Cpu: Intel Core i7-2600K - 2330kn
Cooler: SCYTHE Mugen3 - 350kn
Ram: Kingston 2x4GB kit 1600MHz x2 - 1020kn
Vga: Gigabyte GTX 560 Ti 1Gb - 1685kn
Psu: XFX Core Edition 80+ 550W - 490kn
Ssd: Corsair SSD 80GB Force Series - 1040kn
Hdd: SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb - 430kn
------------------------------------------------
~8150 kn
Fala, držat ću se ovoga, zvuči mi dobro. Možeš mi, molim te, samo rijeć-dvije o razlici između samsunga i WDa napisati. Čisto da znam kad me mama pita

Citiraj:
Takodjer triba pripaziti na velicinu hladnjaka i osigurati se da ce njegova ugradnja u kuciste biti moguca (zbog velicini), nisi navea koje kuciste imas...
Prosli puta sam uzeo Thermaltake V4 u adm-u, i ok mi je. Jel mozda znas da li to odgovara hladnjaku, a ako ne kak da to provjerim prije kupnje.

Fala

Zadnje izmijenjeno od: TomoMajca. 05.10.2011. u 14:04. Razlog: skužio sam... ADM
TomoMajca je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.10.2011., 17:25   #71
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zd
Postovi: 3,409
Samsung je nesto tisi, osim toga manje-vise i nema posebnih razlika, performanse su slicne.. Nebi triba imati problema sa mugenom i v4.
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2011., 17:39   #72
listerstorm
Premium
Moj komp
 
listerstorm's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2011
Lokacija: Osijek
Postovi: 1,101
@TomoMajca

Ovdje možeš naći informacije o Adobe alatima pokretanim CUDA tehnologijom (između ostaloga i After Effects i Premiere):

http://www.tomshardware.com/reviews/...-bit,2770.html
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 09:30   #73
TomoMajca
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 15
Fala svima
TomoMajca je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 13:58   #74
Kanulort
Registered User
 
Datum registracije: Sep 2011
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5
na kraju sam izabrao ovo, hvala svima puno na pomoći i savjetima:

CPU:
Intel Core i7, 2600K, Socket 1155, SandyBridge
CLR:
SCYTHE Mugen3 SCMG-3000, Socket 1366/1155/1156/775/AM2/AM2+/AM3
MBO:
Asus Sabertooth P67 B3, Socket 1155, Intel P67, ATX
RAM:
Corsair Vengeance DDR3 8GB (2x4GB), 1600Hz, 9-9-9-24, CMZ8GX3M2A1600C9, 1.5V
HDD:
SAMSUNG SpinPoint F3 (3.5, 1TB, 32MB, Serial ATA II-300) HD103SJ
SSD:
SAMSUNG 470 Series Upgrade, 2,5, 128 GB, MZ-5PA128C/EU
GPU:
XFX HD 6570 650M 1GB DDR5 (XFX-HD-657X-ZNH3) DualDVI, M-HDMI, PCIEx, DX11, Silent (Passive)
PSU:
Seasonic SS-520GM 520W
BOX:
Cooler Master Silencio 550
ODD:
LG GH24NS50, DVD±RW, serial ATA, dual layer, crni, lightscribe
Kanulort je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 15:22   #75
Mylo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: HR
Postovi: 180
Ekipa može pomoć?

Kupio bi komp u Linksu, i iskreno ne da mi se pljunut pare odjednom pa ću peglat Amerikanku. Sad, može na 6 rata bez kamata, ne znam ako uopće postoji negdje više od toga bezkamatno?

Uglavnom, komp za foto i video obradu, ako se može stisnut sa monitorom od barem 20" za 5000 kn?

Nisam siguran dali mi se isplati kupovati jeftini LED, za Photoshop, video obradu i neki DTP da li vrijedi uzet LED tipa http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.328.017

Procesor bi trebao biti i5, memorija 4 gige jer mislim da neću ić na x64 OS, hard mora biti od najmanje 800 GB (nekako mi sigurnije zvuči dva manja diska od po 400 ili 500, jedan za rad drugi za ostalo).

Pa ako imate kakav dobar bang for buck prijedlog, koja matična i napajanje da to sve radi kako treba, možda neko ekstra hlađenje za svaki slučaj...

Ako sve to naručim u Linksu, da li oni mogu to sastaviti i poslati u meni najbliži Links da to uzmem i plug n play, ili moram sam slagat?


Thanks!
Mylo je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2011., 15:45   #76
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,349
Nisi mogao naći neku skuplju prodavaonicu? Svaka trgovina odobrava kupnju na rate samo je pitanje kolike su kamate tada tj. ima li ih.
Oni će ti složiti konfu i gotovu poslati u najbliži Links. Neke druge firme pak slažu i onda šalju nekom dostavnom službom na tvoju kućnu adresu s time da je kod nekih slanje gratis za vrijednosti iznad xy kuna (obično 2.000), a kod drugih platiš cca. 50kn poštarine.
Ako si baš zapeo za Links, imaš njihov web shop Portio gdje su cijene niže i šalju gratis komponente/konfe vrijednosti iznad 2k kn.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2011., 10:48   #77
Mylo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: HR
Postovi: 180
Ma nisam ja isključivo rekao mora biti Links

Može bilo šta, samo to znači da moram ići do njih, radi peglanja Amerikanke, ili ne moram? Recimo ako budem birao u ADMu, a ja u Rijeci?

Prijedlozi za dijelove? Monitor dilema?

Evo jel ima mjesta za uštedu/korekciju?



+ monitor
Mylo je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2011., 12:43   #78
KillerLoop2807
motion graphics freak
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 97
Evo što ja uzimam:

Intel procesor Core i7, 2600K, Socket 1155, 3.4GHz/3.8GHz
Cooler SCYTHE Mugen3 SCMG-3000, Socket 1366/1155/1156/775/AM2/AM2+/AM3
ASRock Fatal1ty P67 Professional, Socket 1155, Intel P67, ATX

MSI nVidia GeForce GTX 560, 1GB, DDR5, 2xDVI/DVI, HDMI
Dell U2412M, LCD/LED, 24", 1920x1200

Zalman Z9 Plus, ATX, mATX
OCZ PSU ModXStream Pro 700W, 120mm vent./135mm vent. modular

Logitech Media 600, USB
Logitech G400, USB
Samsung SH-S222AB, DVD±RW, serial ATA, dual layer

G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL9D-8GBXL, 8GB, DDR3, (2x4GB), 1600MHz

OCZ Agility 3, 120GB, SSD, SATA, 2.5", SATA3
Samsung Spinpoint F3, 1TB, SATA, 7200rpm, 32MB cache, 3.5", SATA2

Ram ide duplo, znači 16Gb i F3 ide puta dva u RAID 1 za backup.

Par savjeta pri kupnji kompa za video, animaciju i 3D:

- Intel je još uvijek zakon
- Nikada dosta rama
- Nvidia GPU zbog CUDA podrške
- brzi diskovi za HD montažu
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2011., 13:03   #79
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,349
Ne treba ti tako jako napajanje. Bolji bi bio polumodularni Seasonic 520W ili XFX 450W. Što se tiče rama, čisto sumnjam da ćeš ikada iskoristiti tih 16Gb tako da bi ti 8Gb bilo sasvim dovoljno.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2011., 14:55   #80
KillerLoop2807
motion graphics freak
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 97
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ne treba ti tako jako napajanje. Bolji bi bio polumodularni Seasonic 520W ili XFX 450W.
Razlika mi je 100 Kn između 500W i 700W, isti model.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Što se tiče rama, čisto sumnjam da ćeš ikada iskoristiti tih 16Gb tako da bi ti 8Gb bilo sasvim dovoljno.
Jesi li ikada radio u After Effectsima sa HD projektima?
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2011., 15:38   #81
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,349
Htjedoh reći da su Seasonic i XFX kvalitetniji.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2011., 08:58   #82
KillerLoop2807
motion graphics freak
 
KillerLoop2807's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: Kutina
Postovi: 97
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Htjedoh reći da su Seasonic i XFX kvalitetniji.
Ah, to. OK, pogledati ću. thx
KillerLoop2807 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2011., 11:35   #83
Mylo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: HR
Postovi: 180
Dečki jel ovakva konfa ok za video/foto zadatke, i koliko se stvari mjenjaju ako uzmem i3 550 procesor?



U vezi 8 GB rama, mogu imati dva operativna, jedan 64 bitni na jednom disku (za ozbiljno) a na drugom 32 bitni gdje su fotke, igrice itd.

Jer 4 GB će biti premalo ako bude vrtio 32bit os.
Mylo je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2011., 12:11   #84
TomoMajca
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: zagreb
Postovi: 15
Do koje cijene možeš ići?

Neće te konfa baš zadovoljiti ako namjeravaš ozbiljo drmati po afterima na 1080p uradcima.

Zašto bi imao 32bitni OS? Staviš W7 x64 i to je to.

i3 je slabiji u svemu od i5, i zato razlika u cijeni. foto/video cicaju CPU tako da jače=brže. Ako možeš uzmi jače.

Ja imam napajanje Corsair 500w CX i zadovoljan sam.

Za hard sa aplkacijama i OS-om bi ti preporučio WD black 1Tb , a green da ti je za arhivu.

Ako koristiš Adobe paket onda bi bilo dobro staviti jaču grafu zbog CUDA tehnologije koja se koristi na nVidia karticama, a koju Adobe zna upogoniti, no to ovidi o nofcima. Ako bi mogao uzeti GTX 550 Ti bilo bi ti super.
TomoMajca je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2011., 14:21   #85
Baja 001
Banned
Moj komp
 
Baja 001's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Split
Postovi: 7,504
Citiraj:
Autor Mylo Pregled postova
Dečki jel ovakva konfa ok za video/foto zadatke, i koliko se stvari mjenjaju ako uzmem i3 550 procesor?
Velika, to je stara serija, i dosta je lošija. Ako već oćeš jeftinije onda onda npr. i5 2320 (3ghz), ili ako dosta intezivno koristiš te alate onda 2600 za ~2000 kn.

Citiraj:
U vezi 8 GB rama, mogu imati dva operativna, jedan 64 bitni na jednom disku (za ozbiljno) a na drugom 32 bitni gdje su fotke, igrice itd.
Možeš, ali nema nekog velikog smisla. Nije OS sapun da će se izlizat od par slika. Igre spominješ, je li se stvarno toliko baviš "sekundarnom" radnjom?

Citiraj:
Jer 4 GB će biti premalo ako bude vrtio 32bit os.
Ne bit će prepuno, jer će bit manje od 4GB u igir na 32bitnom OSu.

Isto tako XFX 450W je bolji izbor.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2011., 07:58   #86
Mylo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: HR
Postovi: 180
Evo uzeo sam, na H61M-VS matičnoj imam i5 2500 proc, 2x4 GB ddr3 ram, Palit GT440 1GB, Thermaltake TR2 RX 450W napajanje, WD Caviar Blue 750 GB i WD Caviar Green 1TB, sve to na monitor LG IPS235V, sve skupa 6000

Bit će ok, staviti ću x64 OS i bit će to dobro za moje dizajnerske potrebe
Mylo je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2011., 08:48   #87
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,349
Mogao si bolje proći da si slušao savjete - i grafa i kućište/napajanje su ti koma.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2011., 14:25   #88
Mylo
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2008
Lokacija: HR
Postovi: 180
Šta ne valja sa napajanjem?
Mylo je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 18:52   #89
Music
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4
Konfiguracija za muzicku produkciju (maticna ,proc. i RAM )

Pozdrav expertima i sve najbolje u 2012 godini prije svega !

Trazim pomoc posto nisam bas na TI sa kompjutorskim komponentama i opcenito informatikom.

Napravio bih upgrade svoje konfiguracije prvenstveno u svrhu muzicke produkcije. Sa dosadasnjim iskustvom trenutne konfiguracije sam skuzio da mi audio softwarei traze jaci procesor pa i memoriju.

Dobivao sam poruke na screen tipa (CPU to slow to reproduce the song ) (Not enough memory ).

Trenutna konfa je :

-Napajanje - Antec SL350P with PFC (350W)
-Procesor - Pentium (R)4 ,3.00 GHz
-Memorija - DDR2 ,2GB RAM
-Maticna - ASUS P5KPL-Am EPU
------------------------------------------------------
Koliko sam se do sada informirao ,isao bih sa intelovim procesorom i5 2500K ali pitanje glasi koju maticnu uzeti na taj procesor.

Htio bih da je jeftina a opet da se da clockat. Feftina u brojkama kao 600 kn.
Sljedece je pitanje hoce li napajanje gore navedeno od 350W izdrzat i5 2500K na stocku ,i kad bi se clockao na 4,5 npr?

Spreman sam izdvojiti za procesor sto je ako se ne varam 1.800 kuna ,i za maticnu cirka 600 kuna.
Volio bih napajanje zadrzati da tu ne trosim lovu.

Izostavio sam HDD jer se tu nema puno toga za gledat.

Molim vas misljenje o kupnju i5 ,o tome koju maticnu do 600 kuna a da se moze clockat i da pase na i5 (1155 socket ako se ne varam). i kako bi to radilo.

I da..cooler za i5 kad bi se clockao..(u glavi mi je katana 3)?


Zahvaljujem unaprijed ,sredio bi komp u roku od par dana inace.


Pozdrav
Music je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2012., 19:38   #90
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 29,349
Uzmeš Asrock P67 Pro3-B3 koja je malo skuplja od tvojih zadanih 600kn, ali je zato i5 2500K malo jeftiniji od 1.800kn pa dođeš na isto. Napajanje obavezno trebaš promijeniti. Od coolera, razmisli o Zalman Performi CNPS10X.
Ako hoćeš još malo uštediti, onda umjesto i5 2500K uzmi i5 2400.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein
coconut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na