Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 06.03.2019., 13:33   #6121
sakomako
Registered User
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: zg
Postovi: 362
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Neki dan telefonom dogovorio ugovor na 24 mjeseca i sa postojece Amis 2u1 optike presao na A1 duo paket-optika, s tim da mi je brzina ostala 100/100 Mbps.

Tako da podizanje brzine o kojoj pises vjerojatno na tih 150 Mbps nebi bilo preko optike, vec preko koaksijalca na A1.
Postojeca oprema-infrastruktura Amis optike pa i opticki router koji imas sad doma ne dozvoljava preko 100 Mbps.


Danas je cudna brzina:
https://www.speedtest.net/result/8091541821.png


http://pic.nperf.com/r/3178234152201165-X9f615C2.png

Rekoše mi jučer da se na Amis optici ipak može do 150, ali onda je upload 15.


Ovaj novi ruter koji sam dobio u 5 mjesecu 2017 može ići do 300.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2019., 15:42   #6122
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 890
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Neki dan telefonom dogovorio ugovor na 24 mjeseca i sa postojece Amis 2u1 optike presao na A1 duo paket-optika, s tim da mi je brzina ostala 100/100 Mbps.

Danas je cudna brzina:
https://www.speedtest.net/result/8091541821.png

http://pic.nperf.com/r/3178234152201165-X9f615C2.png

Resetirao - iskopcao iz struje pa ukopcao router i sad je bolje:


https://www.speedtest.net/result/8091971964


https://www.nperf.com/r/3178257264523328-fRa7KRXq
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2019., 18:30   #6123
acer
Whatever :)
Moj komp
 
acer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka,Bulevard
Postovi: 1,541
Evo meni danas ukljuciti trio paket preko bakra (nadam se da sam u pravoj temi jer ovih A1 ima hrpu), sve je proradilo odmah osim brzine koja nije kakva je bila prije na tcomu, samo se nadam da ce to rijesiti brzo jer kako su rekli na teh podrsci da nije pusten profil koji je trebao biti pusten.
__________________



ASUS 970 PRO Gaming Aura
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD FX 8350 - Eight cores - 4Ghz
Coolermaster Nepton 140xl with
NOCTUA NF-P14s redux 1500 PWM
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
G.SKILL Ripjaws series 4x8GB
Pyro SSD 256GB
WD Caviar 500GB SATA
WD Caviar Green 1TB SATA
D-LINK DNS-323, 2x500GB RAID 1
D-LINK DNS-320L, 2x2TB RAID 1
WD MYCLOUD 3 TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
22" Dell P2214H
Brother HL-2240
Unicomp Original IBM style keyboard, buckling spring
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64



acer je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2019., 08:36   #6124
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,599
Kakvo ti je tv sučelje? Btw može li se nama kojima bi ušao koaksijalni kabel, odvojiti analogni dio za prijem tv kanala
__________________
istina
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2019., 10:13   #6125
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,009
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kakvo ti je tv sučelje? Btw može li se nama kojima bi ušao koaksijalni kabel, odvojiti analogni dio za prijem tv kanala
Moze, zamoli servisere kad ti dodju da ti to sloze... Daj im za pivo...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2019., 19:20   #6126
acer
Whatever :)
Moj komp
 
acer's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2002
Lokacija: Rijeka,Bulevard
Postovi: 1,541
Pa ovi nisu normalni, odmah prosli tjedan zvao da brzina nije ok, pa su rekli da ce biti rijeseno do 15.04, sad zovem kazu 23.04?
__________________



ASUS 970 PRO Gaming Aura
Fractal Design Define XL R2
Chieftec A-80, CTG-750C, 750W
AMD FX 8350 - Eight cores - 4Ghz
Coolermaster Nepton 140xl with
NOCTUA NF-P14s redux 1500 PWM
Asus Nvidia GTX 1060 OC Edition, 3GB
Avermedia Live Gamer HD Lite
G.SKILL Ripjaws series 4x8GB
Pyro SSD 256GB
WD Caviar 500GB SATA
WD Caviar Green 1TB SATA
D-LINK DNS-323, 2x500GB RAID 1
D-LINK DNS-320L, 2x2TB RAID 1
WD MYCLOUD 3 TB
LG BH16NS55 Bluray writer
LG GGW-H20L Bluray writer
22" Dell P2214H
Brother HL-2240
Unicomp Original IBM style keyboard, buckling spring
Logitech mouse G402
Scanner HP Photosmart G3010
Cambridge Audio DacMagic 100
Scythe SDAR-2100 + Scythe Kro Craft Speaker SCBKS-1000
Windows 10 PRO x64



acer je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2019., 00:07   #6127
starnet-andrej
Registered User
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Danas me zvali iz A1 (zamislite, trebalo im je samo 4 dana da odgovore) da provjere sto ne valja sa routerom... Objasio sam im da router ima samo 2.4GHz i da ne mogu dobiti vecu brzinu od cca. 50-60Mbps iako placam 100/100... I na kraju ispalo da oni zapravo nemaju nijedan router koji bi mi mogli ponuditi kao zamjenski jer ne znam sta...

Pa nemos vjerovat da imaju 100/100 uslugu za koju ne mogu isporuciti router koji podrzava 5GHz... :/
Ajde ajde ne drami,
evo vidim da je ekipa jako nezadovoljna.
ja sam posljednji mohikanac iz Amis-a koji radi u A1. i ne u szk.

ajd posalji mi na pm podatke.

ali za ostale, ima jos nesto modema na skladistu
Eltek R3621-w2 PA zamoli zsk da ti posalju taj.
imas gore 5ghz. telsey je bio prvi modem koji smo masovno uveli.
kod je radio kod nas najbrzi modem ikad za povuc konfu sa ACS-A.

ugl. ne ocajavaj. jos ces koju godinu moci koristii P-2-P optiku prije gpon-a.
starnet-andrej je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2019., 00:09   #6128
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,320
Citiraj:
Autor starnet-andrej Pregled postova
Ajde ajde ne drami,
evo vidim da je ekipa jako nezadovoljna.
ja sam posljednji mohikanac iz Amis-a koji radi u A1. i ne u szk.

ajd posalji mi na pm podatke.

ali za ostale, ima jos nesto modema na skladistu
Eltek R3621-w2 PA zamoli zsk da ti posalju taj.
imas gore 5ghz. telsey je bio prvi modem koji smo masovno uveli.
kod je radio kod nas najbrzi modem ikad za povuc konfu sa ACS-A.

ugl. ne ocajavaj. jos ces koju godinu moci koristii P-2-P optiku prije gpon-a.
U stilu A1 ocekivao bi da cete P-2-P optiku upgradati na superiorni kabelski Internet.
__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2019., 00:36   #6129
deda.cro
Registered User
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Sesvete
Postovi: 56
Citiraj:
Autor starnet-andrej Pregled postova
Ajde ajde ne drami,
evo vidim da je ekipa jako nezadovoljna.
ja sam posljednji mohikanac iz Amis-a koji radi u A1. i ne u szk.
trebao je Amis kupit VIP i sve bi bilo drugačije.
deda.cro je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2019., 00:46   #6130
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp
 
Bono's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb Croatia
Postovi: 2,320
Citiraj:
Autor deda.cro Pregled postova
trebao je Amis kupit VIP i sve bi bilo drugačije.
Sto je najsmijesnije VIP nije ni htio Amis u Hrvatskoj, nego je A1 ciljao Slovenski Amis, a Amis HR je bio samo zrtva. Tragedija, najbolji ISP da je tako zavrsio.
__________________
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.”
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2019., 08:28   #6131
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,578
Citiraj:
Autor starnet-andrej Pregled postova
Ajde ajde ne drami,
evo vidim da je ekipa jako nezadovoljna.
ja sam posljednji mohikanac iz Amis-a koji radi u A1. i ne u szk.

ajd posalji mi na pm podatke.

ali za ostale, ima jos nesto modema na skladistu
Eltek R3621-w2 PA zamoli zsk da ti posalju taj.
imas gore 5ghz. telsey je bio prvi modem koji smo masovno uveli.
kod je radio kod nas najbrzi modem ikad za povuc konfu sa ACS-A.

ugl. ne ocajavaj. jos ces koju godinu moci koristii P-2-P optiku prije gpon-a.
Bas produzio ugovor prije mjesec dana. Zasad mi je sve ok na ovom aon od ex.amisa i u kvartu svima koji ga jos samnom imaju na elteku. Jest da ni eltek nije neki router, zato sam si spoji svoj na njega i pogasio sve ostalo u njemu.

A sta ce prebacit i ove amis na aktivnoj znaci za koju godinu na to pasivno njesra ?
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2019., 22:39   #6132
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,578
Kakav vam je u zadnjih par dana upload na optici, meni je inače uvijek mjerio upload 95-96, zadnjih par dana mi ne prelazi 86,40 na speedtestu na svim našim domaćim serverima.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2019., 14:57   #6133
Cilim
Premium
Moj komp
 
Cilim's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 890
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Kakav vam je u zadnjih par dana upload na optici, meni je inače uvijek mjerio upload 95-96, zadnjih par dana mi ne prelazi 86,40 na speedtestu na svim našim domaćim serverima.
Meni u zadnjih tjedan dana download je standardno dobar cca 95, ali uploada na optici ne prelazi cca 60, neznam koji im je vrag.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2019., 14:59   #6134
Thermaltake
...
 
Thermaltake's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,578
Citiraj:
Autor Cilim Pregled postova
Meni u zadnjih tjedan dana download je standardno dobar cca 95, ali uploada na optici ne prelazi cca 60, neznam koji im je vrag.
Budem ih ja danas fino zvao. Probao sam i router resetirat isto nikakve promjene nema.

Pokušam sam sad speedtest na Vienna A1 i bolji mi je tamo upload... ne kužim, možda im nešto speedtest stranica zajebava.


EDIT:
Umanjili račun za poteškoće koje sam imao.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 01.06.2019. u 08:46.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 08:36   #6135
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 844
Zeza me malo 5g kod ubee routera...znam da je bilo govora o setupiranju DFS kanala ali nemrem nac di se tome govorilo, moze mali help?

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 01.06.2019. u 08:57.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2019., 09:08   #6136
Master_Hrc
Premium
Moj komp
 
Master_Hrc's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 844
Hehe, iapk našao...neznam kako sam previdio s obzirom da je bilo nedavno ali evo linka ako jos nekom treba

http://forum.pcekspert.com/showthrea...al#post3301843
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2019., 03:26   #6137
calypso
Premium
Moj komp
 
calypso's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2002
Lokacija: Zagreb/Rijeka
Postovi: 1,009
Administrator - jel postoji sansa da se sve ove A1 teme objedine u jednu? Ovako nemam pojma vise gdje postat pitanje...

Sve u svemu, u srijedu puko grom u zgradu do nase (centar Zagreba), skurio mi Tehnicolor router, sljedeci dan dosao tehnicar zamijenit i stavio mi Ubee... I sad prvo sto sam primjetio je da mi ovo cudo od Ubee ne prelazi 100Mbps iako placam 150Mbps i Tehnicolor je uredno isao do 150Mbps... Veli tehnicar da nemaju vise Tehnicolor routera...

Jel zna netko jel taj Ubee ima ogranicenje na 100Mbps nekakvo (port je 100Mbps, a ne 1Gbps) ili je nesto drugo problem?

Sto se groma tice, taj je induciro naponski siljak po svim mogucim kabelima - struja, coax, telefonske parice... Ekipi skurilo boga i vraga po stanovima, u susjednoj zgradi se zapalio tavan, A1 je skurio onaj razdjelnik za vise zgrada, susjedi iznad mene dva televizora skurena, drugoj susjedi telefon skurilo, svima koji su imali automatske osigurace uredno iskocili (kod mene je prenaponska zastita pa se nista nije desilo)... Veli ovaj iz A1 telekoma da 20 tehnicara seta po kvartu i da ce raditi sljedecih par dana po dvije smjene kolko im je stvari izgorilo, al veli da i ostali tehnicari od drugih operatera isto setaju po kvartu i menjaju routere i STBove...
__________________

Lenovo ThinkPad W530
Core i7 3840QM, Quadcore, 2.8GHz
32GB RAM
intel HD4000
nVidia Quadro K2000M
15.6" 1920x1080, Wide-gamut TFT
1TB Crucial BX100 SSD
docking station


2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS


Lenovo ThinkPad X230
Core i5 3320M, Dualcore, 2.6GHz
8GB RAM
intel HD4000
12" 1366x768
480GB Samsung SM843T


DELL Latitude E6420
Core i5 2540M
2GB RAM
intel HD3000
nVidia QuadroNVS 4200M
14" 1366x768
100GB 7200rpm + 3TB WD Elements eksterni + 1TB Transcend eksterni



Thinkpad - Nikad ne umiru, samo postanu obsolete... (c)FujiLim
calypso je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2019., 16:07   #6138
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 847
Da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje...

Evo ovako, imam problema sa A1 Interentom već neko vrijeme, dakle dugi niz godina sam kod njih, u 4. mj prosle godine sam produzio ugovor na jos dvije i uzeo flet paket tel+int i povecanje brzine sa 4mbps na 20mbps ali su mi rekli da će brzina ovisiti o tome koliko mi parica ima propusnost čega sam i sam bio svjestan, na kraju je brzina bila 8mbps i sve je bilo ok i radilo dobro negdje do drugog mj ove godine kada mi je net počeo pucati tu i tamo par puta dnevno, pa je to jedno vrijeme počelo sve učestalije dok nije došlo do toga da je pucalo po 10 puta u sat vremena, tada sam ih zvao i nešto je čiča iz sluzbe "tweakao" i onda to opet radi solidno nekih tjedan dana uz tu i tamo neko pucanje pa opet krene po 10 puta u sat vremenu i tako stalno, s time da su idućih dva puta u tom svojim "tweakanjima" smanjili brzinu downloda sa 8mbps na 6mbps i već ojačni upload speed sa 0.75mbps na 0.50mbps, na kraju u 4. mjesecu je to sve skroz otišlo kvragu, prvo je bilo opet puno pucanja a downlaod brzina je pala na 0.35mbps nakon nekoliko dana internet doslovno nije radio, tj dođe na 30 sekundi onda pukne i nema ga 10-15min i tako non stop, tada su konačno poslali tehničara, provjerio je sve, od kutijice vani, do modema i kablova, promjenio je modem, spliter pa čak i one žabice na kablovima, rekao je da je poslao zahtjev za promjenu modema i da će kroz 15-20 minuta internet biti dostupan i da bi sad opet sve trebalo šljakati jer je navodno bio neki problem sa žicom koju je on sredio jer je još iz utičnice izvadio kable i sad spojio direktno. Ja internet nisam imao do navečer oko 23:00 jer je nesto zapelo kod njih sa tim zahtjevom za promjenu modema i kad je konacno proradilo opet ista stvar, brzine je bila oko 0.35mbps download a uplaod nije moga ni izmjeriti. Poslali su ponovno tehničara koji jr rekao da je nešto bilo do žice (opet) valjda nije dobro stavio tu žabicu na jedan kraj kabla pa je opet bilo problema sa brzinama, nakon toga je internet prodario, pucanja nijr bilo, brzina je bila 6-6.5mbps ali tada kreće novi problem s kojim se evo još uvijek borim i ne znam šta više da probam.

Dakle od tog trenutnka kada god stavim nešto na skidanje doslovno interent ne mogu koristiti, uopće nijr bitno dali je riječ o torrentu, skidanju direktno sa weba, steamu/orginiu i slično, kada download krene interent ne radi, kada probam nesto otvoriti samo se vrti loading 15-20 sek i izbaci "interent nije dostupan" bla bla bla error (da se razumijemo, net ne pukne, download ide ali se nista ne moze koristiti).
Naravno obavjestavao sam ih i za to, radili su neke ručne restarte, probao sam i modem resetirati, proba osam 100 nekih tweakova u opcijama interenta, opcijama uttorenta, na modemu, probao ograničavati brzinu skidanja, reinstalirao driver za net, probao čak mjenjati i ethernet kabel, trazio i zahtjev za povećanje brzine (jer kad je bio tehničar izmjerio je oba puta propusnost od 18mbps iako mi oni iz centrale tvrde da nmg imat vise od 8mbps) koji su mi pvi puta odbili pa sam im se zaprijetio odlaksom pošto ne ispunjavaju onih 70% ugovorene brzine po zakonu pa je drugi puta prihvaćeno i povećana je brzina downloada sa 6mbps na 10mbps ali i dalje ostaje isti problem.

Čitao sam po netu, istraživao i došao do zaključka da je problem u jednoj od dvije stvari:

1.) Modem koji sam dobio od tehnicara kada je prvi puta bio jer problemi i krecu nakon što je internet osposobljen poslije problema koje sam naveo gore (huawei hg658 v2)
2.) Mizerni upload speed koji je srozan sa već očajnih 0.50-0.75mbps na 0.15-0.30mbps
Klik

Napravio sam i zahtjev za promjenu modema, jucer su mi poslali novi ali isti takav modem, spojio sam ga, nazvao sluzbu da ga aktiviraju ali evo problem je i dalje tu i stv više ne znam šta da radim i pokušavam, uopće ne mogu ništa skidati jer čim upalim da se nešto skida net ode k vragu.
Eto ako još neko ima neku ideju/prijedlog sta da probam bio bi zahvala.
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2019., 17:02   #6139
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,612
Promašio si temu 500%
Trebalo je pod A1 - ex Amis (parica).

Očito imaš drek paricu + xy dužine linije do "Planet Zemlja" + potencijalno problematičan uređaj ...
Kakve su ti opcije obzirom na alternativne ISP - ove ... lokacija "Planet Zemlja" pri tom ne pomaže.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2019., 17:36   #6140
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 847
Ma "planet zemlja" je zato sto sam posvuda, ovaj problem je u kraju gdje sam odrastao a A1 pruza usluge preko t-comovih zica (nemam nekih opcija, A1, Iskon, Optima i to sve ide preko t-coma a dam T-com ima ocajnu ponudu).

Kazem dosada nije bilo problema, propusnost po mjerenjima je 18mbps, udaljenos od centrale je nekih 1.700m...

Ali prije svega ovoga nije bilo problema, cak dok sam imao 4mbps nije bilo ovoga, kada nesto skidam nebi ni primjetio, cak kada krenem igrati nesto online skuzim tek kad se dogodi neki lag da mi u pozadini nesto skida.
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2019., 20:40   #6141
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,332
speedtest ti nije toliko relevantan koliko očitanje stanja parice. a za to odi dole u isp podforum i prelistaj si malo temu "kvaliteta parice".

na 1700m ti je 10mbita nekako realno. nebitno da li imaš adsl ili vdsl jer na toj daljini se svede na isto (iako uplink bude veći na vdsl-u).

ako ti ne mogu ništa napraviti, traži raskid ugovora zbog neispunjavanja minimalne ugovorene brzine i pređi na neku 4 g mrežu. možda možeš sam ugovor prebaciti na homebox, već kad je to isto njihova usluga, a bakrenu paricu zaboravi da postoji.

a ovo sve smrdi na sranje od modema i njihovu automatiku koja baš ne radi. ako nemaš telefon, stavi svoj modem i gotovo. svi mi koji ugasimo ACS imamo manje problema jer modem ne zove doma. ovako svaki put kad se digne dsl sinkronizacija, prvo on zove doma, spoji se na acs, pokupi podatke, i onda krene dizat net , telefon i ostalo. ubiješ mu acs, čim dobije dsl sinkronizaciju će dignut i net.

tebe možda yebe jedna kvačica koja je ugašena , a to je SRA opcija. ako je ugašeno, svaka promjena signala na parici će uzrokovat resync modema. a to traje. upališ SRA, i modem ne prekida vezu kako parica skače.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2019., 23:19   #6142
ibme74
Premium
 
ibme74's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2013
Lokacija: Planet Zemlja
Postovi: 847
Ma ne bunim se ja oko brzine i svijestan sam da na ovoj staroj infrastrukturi ne mogu biti ništa veće brzine, muči me taj problem što kada skidam nešto interent prne u fenjer, ne može se uopće koristiti dok ne zaustavim download i to se događa otkako je "popravljen" kvar s tim pucanjima i problemima, dakle pucanja više nema niti nabrojanih problema ,brzina skidanja je dobra, net stabilan ali samo skidanje je sad veliki problem.

4g su mi vec nudili i to nebi, ne volim biti ograničen gigabajtima (mislim da je 100gb po max brzinama i onda pada na 1mbps) tako su mi nešto nudili, ali to kod mene stvarno varira, zna biti potrošnja mjesečna ispod 100gb a nekad bude po 400-500gb, sve ovisi od mjeseca do mjeseca...

telefon imam... paket i je duo internet + telefon flet

Sada sam prošao kroz postavke modema i nigdje ne vidim tu "SRA" opciju.

Također sam naišao na ovo pod propusnosti, dali to možda stvara problem? klik

EDIT: izgleda da je ovo bio problem cijelo vrijeme, ne znam kako mi je ta postavka promaknula
Maknuo sam kvacicu i (zasada) download je ukljucen, skida mi podatke na 1.2mb/s a internet radi normalno

Zadnje izmijenjeno od: ibme74. 12.06.2019. u 00:00.
ibme74 je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2019., 17:05   #6143
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,612
A1 na paricu - Huawei HG658 V2

Pozdrav ekipa,

jeli netko prokljuvio admin / administrator šifru za njihov Huawei HG658 V2 ?
Može i na pvt.

Za user vulgarus znam.

Tnx
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2019., 15:55   #6144
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 16,612
Nastavak na gornje pitanje,
i da dobijete / otkrijete admin pristup naprosto nema smisla.
Ako imate / dobijete navedeno gofno ne treba se uopće truditi ...

Još je smiješnije / žalosnije kad ga stave poslovnom korisniku a ono:
- hw preslabašan, gori os Speedšrota
- na WiFi plafon 16 korisnika (neovisno šta se stavi 1 sat DHCP lease time)
- sinhronizira se sa ACS - om svako toliko i pri tome briše postavljeni PortForward
- ovo nisu u stanju / ne znaju / neće ispraviti ...

Za čudo CGN je eliminiran u 24H, naravno da je trebalo čekati "nekog pametnog" da to stvarno i odradi.

Rješenje: Ovo gofno prebaciti u Bridge mode za Internet i ugasit mu WiFi, a "iza" staviti pošteni router.

That's it
Nikky je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na