Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mining
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 15.06.2018., 18:06   #91
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 387
Mislim da sam uspio upogoniti HiveOS. Kako mogu znati jel sve ispravno ? Pokazuje da majna i sve ali na ekranu nema minera kojeg vidim.

https://imgur.com/a/721DOhG
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2018., 18:11   #92
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,018
klikni shell in a box
username: user
password: 1
utipkaj miner i stisni enter
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



AMD E350
AsRock E350M1/USB3
4GB DDR3
KingDian 2.5" 60GB SSD
Seagate 2.5" 500GB
Seagate Iron Wolf NAS 3TB
Xsilence Redwing 500W
OS: Openmediavault

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2018., 18:33   #93
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 387
Hvala puno
Jedan komp rjesio problema, drugi se poceo crashat. Zacaran krug mininga.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2018., 11:19   #94
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 603
Za elpidu 570 radeon bez krešanja :


core 1150,dpm 3,V 940,mem 2000 ...


radila i moja na 2150,ali isto tako dan za danom krešala ... spustio na 2000 i sad već 13 dana mira


jesi siguran da je bios gore
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2018., 11:23   #95
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 387
Rade i moje bez problema sad sve. Jedino pokazuje kao manju potrošnju na stranici a na watmetru isto stanje.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2018., 12:36   #96
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,634
a jel uspijevate potrošnju na utičnici dobit istu ?
windows / hiveos ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2018., 12:39   #97
renaTq
Registered User
Moj komp
 
renaTq's Avatar
 
Datum registracije: May 2017
Lokacija: Zagreb
Postovi: 387
Dok su mi oba riga bila na win7 imao sam ~1030w na 7 kartica. Jedan rig je na Hive sad i potrosnja je ~1100w. Tako je bilo i na SMOS.
__________________
#propo
renaTq je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 13:05   #98
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 81
Prebacio sam i drugi rig na HiveOS, za sad radi u Claymoreu. Kako u rigu imam i 3x1050ti brinu me malo nvidia OC postavke koje su drugačije nego u Afterburneru gdje sam njih držao mem na +1000, core 0 i power limit 78%. U HiveOS bi +1000 trebalo biti +2000 a Power limit? Stavio sam 78 i ne znam što im onda znači 52,5W , 75W, 75W. I ne sviđa mi se što su kod ventova na 75% temp na 73. U windowsima je to bilo dosta niže koliko se sjećam. 2xrx580 u istom rigu su mi ok, možda troše malo više nego u win ali njih ionako mislim staviti na cryptonight ili lyra2z.
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 14:19   #99
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,018
Memu na 2000, duplo od Windowsa. Power limit ti je tu u wattima, na Windows u postotku pa izračunaj koliko bi trebao biti i stavi upisi toliko. Pre malo ti ne bude dao ili bude ti nestabilna grafa, pa povećas onda.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



AMD E350
AsRock E350M1/USB3
4GB DDR3
KingDian 2.5" 60GB SSD
Seagate 2.5" 500GB
Seagate Iron Wolf NAS 3TB
Xsilence Redwing 500W
OS: Openmediavault

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 15:03   #100
neverin
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Istra
Postovi: 81
Nisam znao koliko u W trebam staviti, 75% od čega. Uglavnom stavio sam na 54 i temp se spustile sa 73 na 60. I dalje mi uz svaku grafu piše isto 52,5W , 75W , 75W i ne znam koji su to power limiti ali važno da se manje griju. Tek sad sam otkrio da se može pogledati OC postavke drugih korisnika.
Ne vraćam se više na win, ovaj rig mi se nije rušio ali u zadnje vrijeme bi svako malo stao s porukom da mora ne znam zašto zaustaviti Phoenix miner, bit će da je to u vezi sa zadnjim win updateom koji srećom nije mogao staviti zbog nedostatka prostora.
neverin je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2018., 15:38   #101
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,018
Trebao bi biti 75W stock TDP.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



AMD E350
AsRock E350M1/USB3
4GB DDR3
KingDian 2.5" 60GB SSD
Seagate 2.5" 500GB
Seagate Iron Wolf NAS 3TB
Xsilence Redwing 500W
OS: Openmediavault

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2018., 16:18   #102
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 603
U hiveu moraš ugasiti preko linije ventove,da bi ti primio 70%
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2018., 15:16   #103
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,634
Ja danas se igro sa hive os
6x rx580
Na windowsi potrosnja 850w 187 mh/s
Na hive os za isto brzinu 960w
Mjereno na uticnici, jer hiveos trubi 600w

Mada, naprAvili su i windows inačicu
Mada ne kontam cemu to, kad onda i direkt mozes sve gurat, ne trebas “posrednika”
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2018., 09:00   #104
BBminer
Premium
 
Datum registracije: Dec 2017
Lokacija: Sisačko-moslavačka županija
Postovi: 170
Može li netko poslati postavke za xmr stak za hive? Imam AMD kartice pa me samo zanimaju postavke walleta i sl.

Hvala unaprijed
BBminer je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2018., 19:22   #105
Nbdy32
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Aug 2016
Lokacija: Bestovje,Sv.Nedelja
Postovi: 603
OK,niš mi nije jasno ...


Prebacio sam se na nanopool ...


Sad u HIVEU mi kaže da rudari i pokazuje hash,a na nanopoolu je 0 i veli da je offline,nakon 6 sati što je rudario tamo ...


Bilo je i u tih 6 sati ispada,tako da mi nije jasno,veli da nema sharea 37 minuta,a onda izbaci da je zu sat vremena bilo 50 shareova ...


any advice ???


inače ono rig je trenutno sa 2 kartice,čekam još blok na maxu pa da prebacim i drugi rig ...
Nbdy32 je offline   Reply With Quote
Staro 05.08.2018., 11:33   #106
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,018
Hive 2.0 public beta je dostupan na adresi.
Ulogirate se normalno sa svojim korisničkim imenom.
Za prebaciti rig dovoljno je u konzoli na rigu pokrenuti

Code:
sed -i 's/api\.hiveos\.farm/api2w.hiveos.farm/g' /hive-config/rig.conf && hello
Za vratiti rig natrag na staru verziju weba

Code:
sed -i 's/api2w\.hiveos\.farm/api.hiveos.farm/g' /hive-config/rig.conf && hello
Kad bude final verzija sve se automatski prebacuje, neće više biti starog weba.

Kod mene nije bilo nikakvih problema sa prijelazom, sve radi glatko kao i prije.



Nekakvi release notes:

UI
We wanted to make User Experience better and just could not stop. At first we improved half of Hive 1, throwed it away and began just from scratch. And didn’t release until internal satisfaction achieved. Now “look Ma what I’ve got”!

Farms and Collaboration
Each user account now can have multiple farms. You can now split owners, locations, etc. Farms can be transferred to other users as a whole. So now it’s easy to setup a farm for client and make him owner after or organize your own business.

Wallets
No more EWAL, DWAL, ZWAL in templates. You select coin and put the address. Later we will extend financial instruments in Hive basing on this.

Flight Sheets
Create a flight sheet for your rocket to fly.

We have created config for almost every pool and miner. If you didn’t find your favourite there is public repository on Git where you can push requests.

And you can have more than 2 miners in one Sheet. claymore+ewbf+xmrig - no problem if you are that crazy.

Overclocking
The rig now stores OC profile for each algo. No more bulk switches of OCs. You can setup each rig individually and it will remember it’s OC when you apply another Flight Sheet.

Autofans can be controlled from the web now, please set the value there if you have used it before manually.

Billing
No more forgetting to unset rig active state if you don’t use it. We will bill for the rig only if it was active during the day.

ASICs base price is reduced to $2.

Open REST API
As it was posted before Hive now has open API. Official web application uses it. And you have full access to Hive methods and create any kind of crazy stuff you dare. Like custom monitoring, mobile app, etc.
Topic about API: Hive API v2 32

Migration from Hive 1.0
We wanted to keep running Hive 1.0 in parallel but that lead us to the problems which are hard to solve with 2 databases, like paying referrals rewards from new to old Hive, statistics, billing, etc. Our final decision is to replace existing Hive in whole. Yes, somebody would not like that and we will hear “previous version was perfect give it back” but it’s evolution, it’s merciless. We are sure you will love the new version after a couple of days cause it’s so much better.

Linux OS is unchanged. All old installations will work. Upgrade is recommended for using 2+ miners, autofans, accurate coin-algo hashes reporting.

All user accounts are migrated automatically. All the mining continue as it was. You will need to set coins on existing wallets, delete obsolete configs, etc. Visit Flight Sheet section to check your miner setup.
------------------------------------------------------------------

__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



AMD E350
AsRock E350M1/USB3
4GB DDR3
KingDian 2.5" 60GB SSD
Seagate 2.5" 500GB
Seagate Iron Wolf NAS 3TB
Xsilence Redwing 500W
OS: Openmediavault

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2018., 00:14   #107
dadoremix
Premium
Moj komp
 
dadoremix's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Cakovec
Postovi: 2,634
kakva je situacija sa potrošnjom struje?
windows vs. hiveos 2.0 ?
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2018., 00:19   #108
Facelessone
Premium
Moj komp
 
Facelessone's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Samobor
Postovi: 4,018
Isto do više, ovisi o grafama, konfiguraciji itd. Manje ne troši

HiveOS 1.0-2.0 ti je web sučelje, image za rig je isti i to se ne mijenja.
__________________


Intel i5 4690K 4.4GHz
MSI Z97 Gaming 3
GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 3GB
2x 8GB HyperX Black 1866MHz
240GB HyperX Fury
WD Purple 2TB
Fractal Define R4
Fortron Strider S 550W Silver
Roccat Suora
Logitech G502
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon VDSL 40/10 Mbps



Lenovo T500
15.4" 1680x1050
Intel P8600
4GB RAM
120GB SSD



AMD E350
AsRock E350M1/USB3
4GB DDR3
KingDian 2.5" 60GB SSD
Seagate 2.5" 500GB
Seagate Iron Wolf NAS 3TB
Xsilence Redwing 500W
OS: Openmediavault

Facelessone je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na