Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 24.02.2011., 22:02   #31
timmy
Premium
 
timmy's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: N/A
Postovi: 1,223
Citiraj:
Autor lajchi Pregled postova
više od 100*56? ili 100*57? Probaj do 1.58-.59v
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 22:47   #32
bixsy the king
Premium
Moj komp
 
bixsy the king's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hercegovac
Postovi: 570
Citiraj:
Autor lajchi Pregled postova

Ovo je luda serija procesora...idu ko navijeni !
El bi šljakalo na 5 ghz 24/7 i na kojem naponu ?
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 24.02.2011., 23:00   #33
Sn4k3
Premium
Moj komp
 
Sn4k3's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: Zadar
Postovi: 3,104
Sumnjam da je bas 5Ghz za 24/7 , velika voltaza je u pitanju... Kome to triba uopce za "normalan" rad, Imho i 3.5-4Ghz je vise nego dovoljno...

@lajchi
Odlican oc, nego jel moguce da ti hladis cpu s Ninjom il je u pitanju nesto drugo?
__________________
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 23:03   #34
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,284
Osobno ne bi držao te proceve na naponima iznad 1,4V za 24/7 uporabu. A tada već možeš očekivat kakvih 4,5 GHz.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 23:09   #35
Bullet1
Premium
Moj komp
 
Bullet1's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2006
Lokacija: Dubrovnik
Postovi: 2,510
1.4v za 4.5ghz je vec nesto losiji primjerak. Za 4.5ghz im treba oko 1.36-1.38v obicno...
Bullet1 je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 23:27   #36
lajchi
Premium
Moj komp
 
lajchi's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2002
Lokacija: Čakovec
Postovi: 439
Hladim sa ninjom 3 i tako mi radi na 4,6ghz @ 1,352V za svaki dan.

http://img34.imageshack.us/g/53961428.jpg/

Ovo na 5600 je samo da se vidi dokle ide množitelj i baš i nije stabilno s tim hadnjakom, ali za super pi i bootanje je dovoljno.
lajchi je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2011., 23:33   #37
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,284
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
1.4v za 4.5ghz je vec nesto losiji primjerak. Za 4.5ghz im treba oko 1.36-1.38v obicno...
Pa reko sam do 1,4V a 1,38 je do 1,4V kaj ne
I mislim na prime stabilan sistem za 24/7 rad.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 10:29   #38
Firecracker
Premium
Moj komp
 
Firecracker's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2003
Lokacija: Split
Postovi: 387
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
1) Zašto koristiš idiotske profile? To zaboravi da postoji.
2) Ako već ideš overclockirat onda to radi ručno.

Vezano za pad napona - koristi opciju CPU LoadLine Calibration kako bi ublažio pad napona

Vezano za Speedstep - ako želiš da ti ta funkcija radi onda je moraš držat uključenu u biosu.

Vezano za dizanje napona - svejedno je no radije koristi fixed vrijednosti jer tada znš što si postavio.

a imaš i ovdje nešto vezano za tu ploču i OC
LLC je već uključen, ali ima AUTO i lvl1 pa do lvl5.

Speedstep je uključen i radi samo kad je na defaulnom clocku iz nekog razloga.
Firecracker je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2011., 10:37   #39
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,284
Znam da ima do Level5. Što viši level to je manji pad napona.
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2011., 11:45   #40
bixsy the king
Premium
Moj komp
 
bixsy the king's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hercegovac
Postovi: 570
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
1.4v za 4.5ghz je vec nesto losiji primjerak. Za 4.5ghz im treba oko 1.36-1.38v obicno...

Imaš na XS odličnih primjeraka gdje im za stabilnih 5 ghz treba 1.312 V!

http://www.xtremesystems.org/forums/...264874&page=31
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 26.02.2011., 11:54   #41
Wolverine
Moderator
Moj komp
 
Wolverine's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: Vancouver, BC // Zabreg, Maximir
Postovi: 12,284
Koliko vidim ima jedan jedini primjerak a ne primjeraka
__________________
''Of all the things I've lost I miss my mind the most''
Mark Twain



Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64



Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1


Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2011., 12:01   #42
bixsy the king
Premium
Moj komp
 
bixsy the king's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hercegovac
Postovi: 570
Ima ih...prolistaj malo po forumu.
Bit će takvih još...ovo su prvi mačići...kasnije će početi štancati u boljem proizvodnom procesu i tražit će manje napona.
Nešto slično kao i sa wolfdale serijom E8x00 i batchevima C0 i E0.
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2011., 00:58   #43
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,867
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1711386

Evo nabavio i ja pilu za bencheve. Nije naj naj ali je i vise nego dobar za ove krajeve.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2011., 17:48   #44
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Intel Core i3/i5/i7 (1155) Sandy Bridge Overclocking Thread

Znam da Sandy može mnogo više, ali moj cilj je zasad kvalitetan overclock na 4GHz.

Slijedeća konfiguracija:
CPU: Intel Core i5-2500K
MBO: ASUS P8P67
RAM: DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz,CL9, HyperX,KHX1600C9D3K2/4GX
COOLER: Arctic-Cooling Freezer 13
GPU: ASUS GeForce GTX 470 ENGTX470

Postigao sam 4GHz sa slijedećim modifikacijama u postavkama BOIS-a:
- AI Overclock Tuner: XMP profil vezan uz moju memoriju
- DRAM Voltage: XMP profil je memoriju namjestio na deklariranih 1.65V što sam smanjio na 1.5V
- Turbo Ratio - By All Cores: 40 (kako bih dobio 4GHz pod punim opterećenjem na svim jezgrama)
- Phase Control: ASUS Optimized
- CPU Voltage: Offset Mode -0.04 Kako bih postigao da voltaža pod punim opterećenjem bude oko 1.25V u prosjeku. Offset Mode za razliku od manual moda omogućava da procesor kad nema opterećenja smanji radnu voltažu na ispod 1V.

AIDA64 mi je najdraža za testiranje jer daje skokove u voltaži najsličnije realnim uvjetima dok je kod Prime95 ona većinom kontinuirana.

Rezultati (sobna temperatura oko 25C):




Zadnje izmijenjeno od: donniedarko133. 23.03.2011. u 19:17.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2011., 18:36   #45
bixsy the king
Premium
Moj komp
 
bixsy the king's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hercegovac
Postovi: 570
Na ta 4 ghz taj procesor može raditi na osjetno nižem naponu...osim ako nije
neki turbo loš primjerak...nemaš šta čekat...deri ga koliko ide...nemoj ga štedit !
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 18:43   #46
Godly
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
eto konačno i ja kupio novi stroj ali neznam ko je lud ili sam ja seljo

stroj pod moj komp

e sad pitanje
OC sam u biosu
multi 46
1,4v fix core
memorija na 1600XMP profile po defaultu v 1,65 spustio na 1,5

e sad ono sto me nervira je kad se loadaju windoze i pokrenem CPU-Z pokazuje mi proc
multi 16 i 1,600Mhz frequency
vidim da vrlo rjetko pokaze znaci 4,6 na sekundu
ocito se underclocka u 2d ali mogu li ikako podesiti da vidim znaci svoje klokane vrijednosti ako stavim 4,6 da se i vidi 4,6 ili vise jer nestignem viditi stvarnu brzinu da napravim validaciju ili SS

inace temp je 29-30c u windowsima preko coretemp ( bios kaze 39-40c eh sad kome vjerovati ) load nisam vidio ali pod max u coretemp mi pokazao do 50c i jel to ok

Zadnje izmijenjeno od: Godly. 17.04.2011. u 19:06.
Godly je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 18:48   #47
Brlja
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 799
Ima neke dvije opcije koje moraš isključiti u BIOS-u ali da me jebeš ne mogu se sjetiti. Mislim da je jedna C1D a jedna je neki EIST ili tako nekaj, stvarno me neka blokada ubila.
Brlja je online   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 19:13   #48
Astral
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,480
C1E i EIST, ili mozda speedstep ili tako nesto slicno, ne znam tocno kak pise na tim plocama
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 19:26   #49
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,867
To je bezveze gasit jer ne utjece na nista kod takvih frekvencija, osim sto stedi struju i smanjenjuje temperatuturu u idleu.
Otvori CPUZ pokreni LinX, prime95 i sl i gledaj koliko zelis koje je takt u lodau.
Treba pogasit skoro sve opcije u advanced CPU features, ako se to tako zove i eist u overclock meniju. Nemam vise instaliranu Asrock plocu pa ne znam kak se sto vise zove.
Ugl probaj pa ces vrlo brzo nac..
50c je noramlna temp za neki umjereni load kao igre i sl. Sa 100% opterecenja je ta temp bliza 70c sa 1.4v na tom taktu. Isto mozes vidit sa core tempom za vrijeme LinXa ili prime95.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 19:49   #50
Godly
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
hvala svima rjeseno eto sada radi
a sto se tice tog prime i ostalog neda mi se tlacit sa time sa 3,3 na 4,6 vise nego dosta za ista. a komp je uglavnom samo gaming
temp su dobre znaci za 24/7? ili to moze bolje?

e sad jos samo da nasviram malo gpu i sretan
Godly je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 20:14   #51
Astral
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,480
heh neda ti se tlacit sa prime95, a pitas jel to moze bolje uvijek moze bolje :P

i da, temp su dobre
Astral je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 20:21   #52
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,867
Sa 1.4v bi vrlo lako moglo ic bolje iako je i ovako dobro za prosjecan 2500k. Ovaj kojeg sam prodao jednom kolegi na forumu sa 1.4 ili malo manje radi na 4.7 i to na pro3. Cak je bio stabilan i na 4.8 dok ga BF2 nije srusio nakon sat vremena multiplaya.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 20:24   #53
Godly
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 36
za sada mi dosta mozda u budućnosti odlucim vidjet koliko to ide za sada sretan ko malo djete nakon stare 939 dual core mašine
Godly je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2011., 20:27   #54
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,867
To se zove upgarde.. svjedno probaj 4.7 iako mislim da je sweat spot za dolazece ljetne vrucine 4.4 do 4.5 kaj bi trebalo radit sa oko 1.3v.
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 17:54   #55
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor Godly Pregled postova
e sad pitanje
OC sam u biosu
multi 46
1,4v fix core
memorija na 1600XMP profile po defaultu v 1,65 spustio na 1,5
Probaj se poigrati s Offset voltažom.

Svoj proc trenutno držim na -0.05 Offsetu pri 4GHz što pod opterećenjem daje prosjek oko 1,24V. Već je jedno dva tjedna sve stabilno na ovim postavkama pa planiram isprobati Offset do -0.1 da vidim do kud se može.

Uglavnom, ja bih izbjegavao držati proc na fiksnih 1,4V.
Offset podešavanje mi se čini zdravijim rješenjem.
Malo je zahtjevnije za fino podesiti jer izgleda da rezultati variraju zavisno od procesora i ploče.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 18:21   #56
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,867
Kako na kojoj ploci. Na Asusu to radi ok. Na Gigabyticama bas nisam bio odusevljen ali one imaju druge fore zbog kojih su mi dobre.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1775678

P8P67 je trenutno best buy u ADMU za 944kn
__________________
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 19:25   #57
donniedarko133
Registered User
Moj komp
 
donniedarko133's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 80
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Kako na kojoj ploci. Na Asusu to radi ok. Na Gigabyticama bas nisam bio odusevljen ali one imaju druge fore zbog kojih su mi dobre.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1775678

P8P67 je trenutno best buy u ADMU za 944kn
Vjerojatno misliš na P8H67.
P8P67 je 1123kn što nije loša cijena za ploču te kvalitete i opreme. Moja preporuka za one koji slažu novu 1155 konfiguraciju.

Impresivan overclock btw. Samo me malo zbunjuje Core Voltage stavka. To nemože biti točno (stabilno) za 5,6GHz.
donniedarko133 je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2011., 19:31   #58
MAGARAC
Premium
Moj komp
 
MAGARAC's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2008
Lokacija: zagreb
Postovi: 5,867
Vec sam drugi put pao na foru, h67 jbg. bilo bi dobro da je 950kn. Ovako pro3 ostaje najbolja jeftina ploca a MSI P67A C43 najjeftinija na akciji u Hg spotu. Bilo kako bilo slazem se za p8p67. Ja sam bio jako zadovoljan sa tom plocom i savrsena je za 24/7 klokani 2600k ili 2500k.
Tocno je jer je upaljen EIST. Voltaze je jasno puno vece. Dve jezgre su upaljene samo zbog temperature. Procesor je stabilan na 5610 za skoro sve testove ali ga treba u tom slucaju ohladit ispod 0c. Za sad je najveci takt postignut bas na toj ud4 b3 i prije toga samo 3mhz manje na ud3p b2. GD65 koju sad imam je stala na 5570 ali nismo jos na ti. Ploca je veliko poboljsanje u odnosu na b2 i starije biose, gd65.
http://hwbot.org/community/submissio...00k_4sec_293ms
__________________

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.04.2011. u 19:42.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2011., 21:42   #59
rodriguez
točim auto u ĆAĆINI
Moj komp
 
rodriguez's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 1,493
Ispričavam se na offu al netko je spomenuo da je kupio vani procesor?Zanimalo bi me gdje i po kojoj cijeni?
i5 2500k?
rodriguez je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2011., 02:25   #60
xulos
Das Beste oder nichts
Moj komp
 
xulos's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Osijek - Vukovar
Postovi: 5,893
i5 2500 k na 4.6 ga je nemoguce dobiti

vcore - 1.36V
cpu pll - 1.8 V
ona neka s.agent voltaza je 0.925 ( sto s time ) ?
llc je enabled kao i overvoltage pll i dalje nece a magarac ga je testirao i spremio profile i njemu je radilo :/

sto dalje ?dizati vtt koji je na stock 1.05 ili ?

EDIT : ploca i uz ukljucen load line calibration ima drop na 1.344 V sto je malo za 4.6 .Sad trenutno na 1.344 rad ina 4.5 stabilno 20 min u prime (priority 9 ) max temp pod super mega i deltom na 7 v je 56 c

Zadnje izmijenjeno od: xulos. 04.05.2011. u 03:10.
xulos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na