|
![]() |
#2911 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Baterije za laptop se ne isplati uzimati preko ebaya jer niti imaju nazivni kapacitet niti traju koliko pišu. Najkraće rečeno - fake. Za punjive baterije, preporuka je Sanyo Eneloop serija koju možeš kupiti i kod nas. Imaš ovdje na forumu i thread o tome, pa si potraži.
![]() |
#2912 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Sanyo eneloop su super, ali kod nas su jedno 50% skuplje nego sto se dobiju preko ebaya. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2913 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Za baterije nemam baš najbolja iskustva s eBay-om, bolje pogledaj DealExtreme. Kad nešto tražim na DX-u onda poredam da mi prvo stavi one s najviše review-a i malo pročitam šta su ljudi komentirali. Ovako nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2914 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
znaci ako nesto kupis preko web shopa cim odaberes svoju zemlju oduzmu ti pdv ili ako su cijene vec bez pdv-a ne nadodaju ti svoj pdv, nista posebno ne treba raditi. Tako je u svim web shopovima odakle sam ja narucivao (inozemnim naravno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2915 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Daj mi konkretan slucaj iliti shop, gdje smanje prikazanu cijenu za iznos poreza. Link molim.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2916 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ima ih - ChainReactions, Superstar components, Canyon web shop...barem za bajkove ![]() Primjer sa Superstara, kad si regan i kad nisi. Skidaju svoj porez od 20% ako si stavio HR kao državu: http://www.pohrani.com/f/l/BH/4c76OcAB/skupna.jpg
![]() |
#2917 |
PizzoZder
|
Vutzo, hardver trazim po tim uvjetima, bjez nazad na ciciklisticki topic. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2919 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Pitanje je bilo o ebayu i povratu poreza. U ovim slučajevima koje navodimo se, kao što rekoh već, ne radi o povratu poreza nego o kupovini i plaćanju robe (namjenjene izvozu u RH) BEZ poreza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2921 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2922 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ovako trebam uzet nesti iz taiwana ALI vrijednost itema je 100 funti neka plasika malo veca Postarina u hrv iznosi 150 funti A u sloviniju 55 funti e sada ja bih to poslo u sloveniju u brezice kao post resistant , ali me muci to sto neznam kako gore carine i te sheme ima netko iskustva ? ili neka mi netko objasni kako ide post resistant sta trebam samo napisat ime i prezime post resistant i adresu poste i to je to ? kad dodje sa osobnom odem gore ? Zadnje izmijenjeno od: Shogun5310. 10.03.2011. u 23:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2923 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
evo prijatelju moj link izvoli a ako ti ne budem odgovorio na ovu poruku za tjedan-dva znaj da sam izbrisao ovu stranicu iz bookmarksa i samo da znas da je ovaj post off topic ali je i tvoj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
PizzoZder
|
Ako te umara ovaj forum kako kazes, slobodno nadji drugi. Pitanje ti je postavljeno, das odgovor bez filozofiranja i to je to. Hvala za link, to sam samo trazio.
![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ne mogu vjerovati da nitko nije napisao - Ebay je omogućio primanje love na kartice građanima iz HR (ne misli se na refund) ![]()
![]() |
#2928 |
Premium
|
Znam da nisam baš pogodio temu, ali neznam gdje bih drugdje pitao. Dobio sam nešto u vrijednosit oko 1000 kn, pa me zanima kako na carini prolaze takve stvari? Da li je netko imao slično iskustvo? Da li mogu ikako proći bez PDV-a? Zovem carinu već sat vremena, ali nikako da dobijem nekoga tko mi može nešto reći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2929 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ne bi li ovaj thread trebao sluziti za dobre (i lose) shopping s Ebaya, FFS?
![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
Premium
|
Mislim da nema potrebe za ovakav post, jer nisam neznalica što se tiče eBay-a, carine i sličnih stvari. I ako sam napisao da sam nešt dobio, onda sam tako i mislio. (klik i još jedan klik). Pa lijepo molim nekoga ako je imao slično iskustvo da se javi, a likovi poput ovih koji nisu u stanju shvatiti recenicu: "Dobio sam nešto u vrijednosit oko 1000 kn..." bi mogli upisati tecaj citanja s razumijevanjem ili tražit preventivni ban. NHF |
![]() |
![]() |
![]() |
#2931 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
evo i ja sam popusio prvi put u 3 god kako poslujem na ebayu..kupio jaknu iz UK-a,lik je nije poslao sa tracking nuberom,proslo 4 tjedna.. poprilicno sam siguran da je netko nosi sad umjesto mene.. pas mater.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2932 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
ja sam bio narucio sat od 165 funti i dosao mi je doma normalno, imao sam srece pa mi nisu niti otvarali paket ![]() uglavnom ne znam kak se je to potrefilo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2933 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
@ Tomy Nije da branim Bubbu, ali i ja sam onda krivo shvatio tvoju rečenicu. Neću ulaziti u pravopis i gramatiku, ali jako je bitno u cijeloj priči da li si nešto "dobio", "kupio", "osvojio", "besplatno dobio", "osvojio na nagradnoj igri"... U svakom slučaju, ovo tvoje "dobio sam", podliježe carinjenju, barem što se tiče Carinskog zakona. Razlog je vrijednost robe, a činjenica da si je ti dobio besplatno, te ne oslobađa plaćanja carine i PDV-a. No, uvijek netko (carinik,poštar čak) može propustiti paketić direktno na tvoju adresu bez carinskih formalnosti i tako barem malo uštediti koju kunu ovom napaćenom narodu. Zato, nemoj zvati carinu unaprijed i raspitivati se, nego čekaj i nadaj se da ti neće doći poziv od carine, nego poštar sa paketom. ![]() edit: Ako ti već nisu poslali paketić, zamoli ih da napišu da je napajanje osvojeno na nagradnoj igri i da ga dobijaš besplatno. Ne košta i ne garantira ništa, ali ti možda pomogne na carini. Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 16.03.2011. u 14:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2934 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#2935 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Inače kad je neka nagradna u điru a tiče se (PC, komponente......) obično se objavi na forumu pa da mogu i drugi sudjelovat ili.....??? Link kako to rade nesebični! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2936 |
Premium
|
@ E-mil: Istina, mogao sam ja to i malo detaljnije napisati, ali netko je već bio dobio negdje tako nešto skuplje, ali se jednostavno ne mogu sjetiti ni tko/što je dobio/gdje se o tome pričalo, pa sam se javio ovdje. @ Old Iggy: Hvala na lošoj vijesti! ![]() @ branuschi: Stvarno nisam znao da to itko radi! Ali se nadam da će od sada to svi raditi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2937 |
E Pluribus UNIX
|
Linija za pametna - jos jednom, ukljuci mozaG, i procitaj vise puta ako treba - "sav postanski promet vrijednosti iznad 160kn podlijeze davanjima". Tako svejedno jesi kupio, dobio ili ti je poslala baba Mara iz Okinave.
![]() |
![]() |
#2939 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
moja iskustva su da treba izbjegavati DHL i UPS jer sve preko 20 EUR automatski ide na carinu dok obična pošta u većini slučajeva dolazi direktno bez ikakvih davanja...
![]() |
#2940 |
E Pluribus UNIX
|
Tu ti je vec netko preporucio - iako te zakonski imaju pravo karati, IME ne uobicavaju ako se radi o nekakvoj nagradnoj igri, pa ti fino isprintaj te postove i potvrde o osvojenoj nagradi, pa ti se mozda i posreci. Ili ti jednostavno paket dodje da te nitko nista ne pita. Puno sretje! ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|