Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 18.04.2015., 13:08   #2821
MarkoZD115
Registered User

Datum registracije: Sep 2014
A žašto bi gasio sve aplikacije odjednom? Na androidu se to ne radi, više štete nego koristi to donese.. a ako imaš rootan mob možda preko Xposeda možeš namjestit da imaš tipku 'zatvori sve'
Staro 18.04.2015., 13:46   #2822
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kako izbrisati slike i filmove iz clouda , da mi se ne vraćaju više nakon resetiranja uređaja i kako postaviti sat da vrijeme (sat i minute) prikazuje u istoj liniji kao kode kit-kat 4.4, a ne jedno ispod drugoga (sada imam lolipop) i prikaz mi se ne sviđa.
Kristijan1 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.04.2015., 14:48   #2823
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
kako postaviti sat da vrijeme (sat i minute) prikazuje u istoj liniji kao kode kit-kat 4.4, a ne jedno ispod drugoga (sada imam lolipop) i prikaz mi se ne sviđa.
Settings > Personalization > Clock
timmy je offline  
Staro 18.04.2015., 14:55   #2824
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor MarkoZD115 Pregled postova
A žašto bi gasio sve aplikacije odjednom? Na androidu se to ne radi, više štete nego koristi to donese.. a ako imaš rootan mob možda preko Xposeda možeš namjestit da imaš tipku 'zatvori sve'
Što se ne radi? na G2 to lijepo ima "clear all" da ne moraš swipeati jednu po jednu. Na Xperijama Z i Z1 sam do lollipopa imao .apk koji sam instalirao i to je radilo. Na lollipopu tog više nema nažalost, stoga, da, to mi fali.
Brko je offline  
Staro 18.04.2015., 15:00   #2825
MarkoZD115
Registered User

Ali zašto bi čistio sve aplikacije iz memorije?
Prvi post:
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiln...de/185626.aspx
Staro 18.04.2015., 15:06   #2826
Bullet1
Premium
Moj komp

Bullet1's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Clear All ne radi ono što ti misliš da radi. Ne ubiješ ti proces te aplikacije nego je makneš iz backgrounda što rezultira 2ms dužim pokretanjem aplikacije sljedeći put. Druga je stvar ubijanje čitavog procesa aplikacije u memoriji. To u svakom slučaju nije nužno niti pametno raditi.
Bullet1 je offline  
Staro 18.04.2015., 15:07   #2827
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Clear All ne radi ono što ti misliš da radi. Ne ubiješ ti proces te aplikacije nego je makneš iz backgrounda što rezultira 2ms dužim pokretanjem aplikacije sljedeći put. Druga je stvar ubijanje čitavog procesa aplikacije u memoriji. To u svakom slučaju nije nužno niti pametno raditi.
To ti zavisi od aplikacije do aplikacije, sa nekima i proces ubiješ
Staro 18.04.2015., 15:11   #2828
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Ok, gle, ti nemoj to koristiti, a ja ću kukati da mi to fali
Brko je offline  
Staro 18.04.2015., 15:12   #2829
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ok, gle, ti nemoj to koristiti, a ja ću kukati da mi to fali
Hahaha ma sve 5, pokušavam pomoći ja ne koristim, navikao sam da mi sve radi u pozadini, mobitel mi je responzivniji sve skupa
Staro 18.04.2015., 15:16   #2830
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
Settings > Personalization > Clock
Hvala !

Znaš li možda kako da početni (zaključani) zaslon na lolipopu ne bude zatamnjen .
Odabrao sam sliku za pozadinu zaključanog zaslona i ona je tamnija od originalne slike ....
Dali se to može nekako podesiti da svjetlina slike bude kao na originalu ili je to na lolipopu tako namjerno napravljeno ?
Kristijan1 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.04.2015., 15:27   #2831
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor MarkoZD115 Pregled postova
Hahaha ma sve 5, pokušavam pomoći ja ne koristim, navikao sam da mi sve radi u pozadini, mobitel mi je responzivniji sve skupa
Ma sve ok, smajlić je na kraju. Meni je korisno a i stvar je navike. Pogotovo firefox mi je korisno tako micati iz backgrounda.
Brko je offline  
Staro 18.04.2015., 15:59   #2832
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Tko je osimislio UX za taj drop down menu nije imao sve na broju.

Jel su stvarno izbacili i namjestanje zvuka iz tog menija?! I jel mogu svojom voljom rasporedit ikone u tom meniju, a ne da mi je Bluetooth na samom vrhu kojeg rijetko kad koristim. Ove ispod Wifi i Bluetootha se mogu, ali nema slobode bas.
xGAME je offline  
Staro 18.04.2015., 18:34   #2833
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Instalirao sam i meh...nisam bas odusevljen. Ne sviđa mi se novi drop down meni, to što ne možeš sve aplikacije odjednom zgasiti (ili ja to ne vidim), nema shortcuta za mutanje mobitela (ili ni to ne vidim),
Drop down meni je očajan .
To što se ne mogu sve aplikacije odjednom pogasiti je još očajnije .

Nema prečaca za gašenje zvuka . Jesu li oni normalni ?
Kristijan1 je offline  
Staro 18.04.2015., 19:28   #2834
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Meni je taman
prakticki isti ko cisti android pa mi paše nakon nexusa.Fali mi doduše extra opcija s custom romova al jbg. Općenito ,jaaako mi se sviđa to što sony ne jaše previše nekim skinovima.
Clear all nikad ne koristim,tako da mi ne fali ta opcija.Fali mi root tj.Tasker,Adaway,Greenify i TiBu (root starter kit)

Općenito,prilično zadovoljan kamerom i baterijom na z3,premda sam napravio samo ota update bez factory reseta. Ionako planiram root pa ću morati flashati nanovo kako god.Da li je netko ovdje možda radio root na z3,koliko vidim moram downgrade ,pa root pa upgrade na rootani firmware via twrp.Ne izgleda komplicirano al malo puno posla.

Inače,kako stoji garancija ukoliko je mob rootan (bootloader zaključan),pretpostavljam puška..
schetz je offline  
Staro 19.04.2015., 10:26   #2835
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
kako nema silent - klikneš volume tipka i dobiješ na izbor silent profil, samo prioritetni ili normalan profil.
tor je offline  
Staro 19.04.2015., 12:15   #2836
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
kako nema silent - klikneš volume tipka i dobiješ na izbor silent profil, samo prioritetni ili normalan profil.
Vidi stvarno

tor hvala !
Kristijan1 je offline  
Staro 20.04.2015., 09:58   #2837
schetz
Premium

schetz's Avatar

Koliko čitam za Z3, neke firmware verzije, prvenstveno ruske, imaju clear all opciju. Pa eto, kome treba, može naći odgovarajuću verziju i flashati.. Uopće mi nije jasno zašto neke imaju a neke ne, al dobro glavno da mogućnost postoji.
schetz je offline  
Staro 20.04.2015., 10:23   #2838
ExtremePower
Premium
Moj komp

ExtremePower's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Sony predstavio Xperia Z4
ExtremePower je offline  
Staro 20.04.2015., 10:30   #2839
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koje recikliranje.
Juice je offline  
Staro 20.04.2015., 12:06   #2840
dragunovx
Premium
Moj komp

dragunovx's Avatar

Pa skoro da nema razlike, stvarno ih ne kontam cemu forsiranje, valjda da mogu reci da imaju novi model. E i mali updejt, yahoo mail se popravio sam od sebe ne zdere vise bateriju. Z3c izdrzi skoro puna 3 dana na stamina, a dan i pol na normalnom radu.
dragunovx je offline  
Staro 20.04.2015., 12:16   #2841
ExtremePower
Premium
Moj komp

ExtremePower's Avatar

Potvrđeno da je samo za japansko tržište.
Krajem svibnja stiže izgleda Z5 za globalno tržište.
ExtremePower je offline  
Staro 20.04.2015., 19:32   #2842
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Znam za to, ali mi je ono prije bilo puno bolje kad sam mogao silent, vibraciju i zvuk birat, sve na touch.
xGAME je offline  
Staro 20.04.2015., 20:31   #2843
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Koje recikliranje.
Stavili noviji procesor, poboljšali "presudnu stvar" kao što je selfie kamera, smanjili kapacitet baterije i nazvali to novim mobitelom.

Da nije žalosno bilo bi smiješno.
listerstorm je offline  
Staro 20.04.2015., 20:31   #2844
schetz
Premium

schetz's Avatar

Blentavo pitanje. Riješio bi se T-Mobile brendiranja a osim toga radio sam ota update pa ne bi bilo loše krenuti čisto. Gledam ove generic firmware za Z3. Koliko je bitno koji odaberem? Da li je važno iz koje EU zemlje ili? Da li su različiti modem fajlovi ili nešto takvo? Određeni završavaju na .729 a poneki na. 690 .da li je i taj dio bitan? Ili je toliko jednostavno da ništa od ovoga što sam pitao nije bitno
schetz je offline  
Staro 20.04.2015., 21:12   #2845
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Blentavo pitanje. Riješio bi se T-Mobile brendiranja a osim toga radio sam ota update pa ne bi bilo loše krenuti čisto. Gledam ove generic firmware za Z3. Koliko je bitno koji odaberem? Da li je važno iz koje EU zemlje ili? Da li su različiti modem fajlovi ili nešto takvo? Određeni završavaju na .729 a poneki na. 690 .da li je i taj dio bitan? Ili je toliko jednostavno da ništa od ovoga što sam pitao nije bitno
Samo pazi da je FTF za tvoj model D6603 i to je to, možeš staviti što želiš. Jamstvo ti vrijedi dok je god službeni FTF od Sony-a
Staro 20.04.2015., 21:15   #2846
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
Skini XperiFirm sa XDA. Odaberi model, odaberi check all, poredaj od najnovijeg do najstarijeg, stavi bilo koji unbranded najnoviji i to je to

U biti, samo ga krkni po ovoj uputi LINK
Brko je offline  
Staro 20.04.2015., 21:42   #2847
schetz
Premium

schetz's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Skini XperiFirm sa XDA. Odaberi model, odaberi check all, poredaj od najnovijeg do najstarijeg, stavi bilo koji unbranded najnoviji i to je to

U biti, samo ga krkni po ovoj uputi LINK
Danke senjor, sve sam već pripremio po tim uputama (našao tvoj stari post) .samo me zanimalo da li je baš bitno koji, kako nije, flešam pripremljeni belgian custom unbranded kad mali ode u krpe, ako se i ja ne srušim do tada.
schetz je offline  
Staro 23.04.2015., 12:48   #2848
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Kupio sam svoju Xperiu Z1 prije godinu i pol u TCom. Još je i pod garancijom pola godine. kako je zaključana na TCom, a ja je trebam otključanu ... zanima me kako je otključati a da se ne gubi garancija? Trebao bi mi brzo odgovor, ako treba i u inbox
Staro 23.04.2015., 12:51   #2849
MarkoZD115
Registered User

Citiraj:
Autor Delpiero Pregled postova
Kupio sam svoju Xperiu Z1 prije godinu i pol u TCom. Još je i pod garancijom pola godine. kako je zaključana na TCom, a ja je trebam otključanu ... zanima me kako je otključati a da se ne gubi garancija? Trebao bi mi brzo odgovor, ako treba i u inbox
Preko koda ne gubis jamstvo, kod narucis preko interneta preko pouzdanih site-oova
Staro 23.04.2015., 12:54   #2850
Delpiero
Premium
Moj komp

Delpiero's Avatar

Aha, hvala.. imaš inbox

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore