|
![]() |
#2791 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2792 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Meni 3d vizualizacije ne znaci nista. Imam milju kuna viska i hocu uloziti. U sta jos mogu uloziti da ima povrat sredstava u slicnom vremenskom intervalu? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2793 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2795 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Ne znam. Za sada, koliko sam naučio o rudarenju (vrlo malo), ne vidim kako bih mogao profitirati ni dugoročno. Rado bih naučio doduše. ![]() EDIT: Evo FRipperovih rigova, iz njegovih usta (odnosnu prstiju) kad nam neće sam reći. Neće se valjda ljutiti. kako je išao redoslijed nabavke? Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 03.10.2017. u 21:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2797 |
"Samo vodu ne!"
|
Šteta. Ne znam gdje sam pogriješio razmišljajući, ali prihvaćam odluku. U svakom slučaju zahvaljujem na uvodnom postu i pomoći. Evo teme koja bi mogla biti od koristi početnicima; Slike vasih rigova (rig p0rn) Vizualni sam tip pa mi je puno lakše sagledati cijelu priču kad vidim o čemu se radi. Ovaj rig na zidu je zakon! "All in all it's just another rig in the wall" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2798 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
...ali ipak, nesto bi nam mogao reci... ![]()
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2799 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Mogu samo reći da od previše razmišljanja boli glava. Treba krenuti, jer ako nas rudara ima toliko svuda po svijetu, onda valjda i ima u tome nešto profita. Mislim vidite i po cijenama grafičkih, i po maloj dobavljivosti... Sada nije bajno, ali opet nije niti minus. I bolje lova u dijelovima koje gledaš kako štancaju lovu, nego da stoji u ormaru/banci/itd... Jedina mana u svemu tome od rudarenja, je onaj dio "nikada nije dosta" i nikada da prestaneš ulagati, jer ljudi su lakomi, i nikada nam nije dosta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2800 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Wooooooww!!!!! O, veliki si!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2803 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Napravio sam popis za rig za koji mislim da bi mogao biti solidan pa vas molim da prokomentirate/savjetujete ako ima nešto bolje/kompatibilnije za uskladiti, hvala! Riseri - 6 komada, USB 3.0 kablovi 50cm Matična ploča - Gigabyte H110-D3A, s.1151 CPU - Intel Celeron G3930 Celeron G3930, Socket 1151 Napajanje - Corsair PSU, 1000W, RMx Series COR-CP-9020094-EU Grafulje - AMD Sapphire Radeon RX 570 Nitro+ OC, 4GB - 6 komada RAM - 8GB Hard disk - 120GB SSD Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 04.10.2017. u 19:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2807 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Moj dobavljac kaze da nema gore trazenih grafulja pa pita dal je ok ovo nize, a ja molim vas da pogledate pa me savjetujete da li da ih uzmem ili cekam Saphire ili neki drugi brand. hvala puno! ![]() XFX RS XXX ED RX 570 4GB OC+ 1284M D5 3xDP HDMI DVI |
![]() |
![]() |
![]() |
#2809 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2810 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2017
|
Evo jedno moje mišljenje iz velikog iskustva u investicijijama. Prvo da objasnim čestu dvojbu zašto mining a ne financijski ulazak? Meni su sva financijska tržišta jako bliska (forex, fondovi, dionic), 1. uložiš u invest. tržište a sve se iz ne znam kojeg razloga uruši može doći i NULA , (na vlastitoj koži; vrhunske stvari došle u smiješne cifre i obratno; bez logičnog objašnjenja osim psihologije tržišta; pročitao o otme knjige i knjige) 2. ako uložiš u RIG sve je dosta sigurnije ali ako dođe do eksponencijalnog rasta propustiti će se ŠLAG NA TORTI) 3. 50% U JEDNO % 50% U DRUGO (možda optimum) p.s. osobnog sam mišljenja da svi koji prodaju i plaćaju troškove struje čine kardinalnu grešku, osim ako nisu previše izloženi riziku koji ne mogu iinancirati drugaćije. p.p.s. veliki skok cijene može sve okrenuti u jednu lijepu priću. Ovo nije savjet na način ulaganja nego osobni stav autora ovog posta Zadnje izmijenjeno od: vulkan1. 06.10.2017. u 14:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2812 |
Registered User
Datum registracije: May 2017
|
stalno se provlači ista priča,a i iste pouke,eto vulkan1 opet sažeo smisao.oprezno ulagati,raspršiti rizik,ne riskirati preko mogućnosti. čitajući forume mining zajednice stječem dojam da osim želje za čistom zaradom tu postoji i želja za učenjem,istraživanjem novih tehnologija,stječu se neka sretstva kojima se može trgovati(na taj način bezbolnije se educiramo o financijskim tržištima). zapravo cijela jedna nova niša interesa. ja ne vidim bitno veću razliku od gamera koji stalno ulažu u bolji hardware jureći više sličica u minuti po sve većim monitorima,pa čine to sebi za užitak a tako i mi mineri,ako uz to još štogod $$ i kapne gdje ćeš većeg veselja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2813 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2017
|
Sve sam podesio na 5 RX 570 rog(elpida) Postavim brzinu na 1040 i 1900 (ako krenem na večim brzinama javi grešku za 10 minuta) radi bez problema i nakon 2 i po sata jedna kartica ne radei, tj pool prijavi da je možda previše overklikana. Kada to pol prijavi usporavam na bilo koju brzinu sve kartice ili samo tu koja zeza i opet isto. Jeli netko zna u čemu je kvaka. p.s. detektirao sam karticu jer sam mjenjar risere položaje i slično i greška se javlja baš na jednoj kartici. Sada sam smanjio POWER -48 da vidim dali će to pomoć jer sam iscrpija sve mogučnosti dok ne počme zezat radi oko 134 Mh/s-a temperatura od 58 do 71.(5 kartica) Pošto mi jedna kartica koja je na ploči najhladnija Hvala Zadnje izmijenjeno od: vulkan1. 08.10.2017. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2814 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Jedno pitanje jer bi i ja malo probao trading na burzama. Dali mogu na nasoj stranici bitcoin-mjenjacnica kupit odredenu svotu bitcoina i za adresu upisat adresu koju mi je kraken burza dala za deposit od mog konta? znaci sjedne mi na kraken odredena svota pa onda mogu izvrsit prodaju ili zamjenu za druge coine? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2816 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2817 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2017
|
Jedno pitanjce. Majnam eth već par mjeseci sa msi gtx 1070 8gb (x6). Razmišljam o još jednom rigu sa 6 grafičkih pa me zanima vaša preporuka za grafe do 3000kn. Naletio sam na ovo Sapphire Nitro RX580 4GB - 2399kn Jedino me sad kopka zašto je baš ova grafa dostupna a skoro sve ostale RX580 od 4gb i 8gb su nedostupne. Ima li koja kvaka za koju ja neznam? Naravno, bilo kakva preporuka za grafičku je dobrodošla. Ne mora biti rx580 (to sam naveo kao neki primjer). Cijena između 2000-3000kn. Nije mi bitno da bude najjeftnija nego nakvalitetnija u tom cjenovnom rangu. Ne želim da mi rig rikne nakon par mjeseci ako je u igri razlika od parsto kuna po kartici. Sa ovim gtx-icama imam cca 30.5-31 mh/s po kartici sa klokanom memorijom. Zadnje izmijenjeno od: FRipper. 09.10.2017. u 18:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2818 |
MiningMod
|
Sapphirke su po meni najbolje, pogotovo ako je Elpida gore onda računaj da to ide 30MHs. Evo baš slažem rigove sa Sapphire Nitro 570 i Sapphire Nitro 580, sve idu preko 30 sa modanjem biosa. Sve u svemu za tu lovu je najbolji izbor. A da li će riknuti, tak svejedno jel bila najjeftinija ili najskuplja, sve ovisi kako te potrefi ali zato imaš garanciju pa si bez brige. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2017
|
Thx...jel' mi se isplati uzeti 4gb ili da idem na 8gb? Btw...gdje da vidim dal' je Elpida memorija? Gledao sam u nekoliko naših web dućana, ali nigdje ne piše proizvođač memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2820 |
MiningMod
|
4GB, ne vidim razloga uzimanja 8GB jedino ako je cijena blizo... Ne možeš vidjeti dok ne dobiješ grafu, instaliraš ju i vidiš u GPU-z. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|