|
![]() |
#2761 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#2762 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2765 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
http://www.domagojborscak.com/#a=0&a...=10000&s=0&p=1 listajte u desno. Prve 3 su nove. Volio bih i komentare ![]()
![]() |
#2766 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Prva mi je genijalna. Treća mi je isto dobra ali ova druga mi se baš i ne sviđa. Pozadina previše odvrača... Eto, moja dva centa ![]()
![]() |
#2767 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#2768 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Počeo me malo HDR interesirati, pa da pitam za savjete. Što, kako, čime... tutoriali, upute, hdr for dummies...pucajte. Imam HDR opciju u fotiću, što pretpostavljam nije najsretnije rješenje, pa to radim na klasičan način. EV bracketing od 0.7, pa merge to HDR Pro u PS-u na dobivene tri fotke. Tu zapinjem jer dobivam neupotrebljivu fotku, a ne znam sljedeći korak. Ovo sam uspio dobiti nakon malo igranja sa sliderima. Igrao sam se malo s fishem i bracketingom po Maksimiru, pa imam dosta fotki na kojima mogu vježbati HDR. ![]()
![]() |
#2769 |
Banned
|
Citiraj:
ja koristim Photomatix PRO a ostale obrade nastavim u PS CS5. a dobar tutorial bih ti mogao preporučiti: Shooting and Processing HDR (ako te zanimaju javi se na pm ) ![]() pomoći će ti puno oko hdr-a i manje više sve objasni što ti je potrebno i kako raditi hdr... ako zapneš negdje viči ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Savjetujem exposure fusion, umjesto HDR-a. Manje vremena, bolji rezultati, prirodnije, nema haloa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2771 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
@ Domagoj - Pa i kažem, odvratan je "HDR", kao i sve ostalo što sam dobio iz photoshopa na merge to HDR. Ovo je doslovno bilo najbolje što je ispalo van. Šalji samo na PM Igram se malo s novim fishem (Samyang 8mm) koji je potpuno manualan, pa koristim bracketing kako bi dobio neki dojam u kojim uvjetima najbolje funkcioniraju određene postavke. Inače nisam fan HDR-a, a mislim da će tako i ostati. Danas sam okinuo par komada i ostavio fotiću da odradi HDR. Po tome što na papiru HDR treba biti, ovo mi izgleda pristojno, iako je iz fotića i na AutoHDR. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 24.03.2012. u 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2773 | |
Banned
|
Citiraj:
najviše volim hdr recimo u zalazak sunca s panoramom nekom kad nemožeš dobiti da se nebo vidi i da se vidi recimo grad ispod neba...(stavljao sam tu neke svoje hdr radove tipa kopački rit i panorama osijek..) ali dali preferiram hdr ne...nerealan je i nedaje stvarnu sliku nego kao da gdje se nalazite izgleda puno ljepše a uopće nije tako...super za oko ali jako nerealan :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2778 |
Banned
|
http://youtu.be/tfXGLKJXIpQ Evo složio napokon nekakav timelapse Osijeka....trebalo mi nekih mjesec dana da poslikam sve te lokacije...smiješno je kako toliko truda i za******** oko timelapsa da dobiješ 2 3 minute videa ![]() ![]() edit: fala syss ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 10.04.2012. u 11:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2780 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Fora uradak, pogotovo noćne scene. Ja bi jedino više koristio širi kut jer super radi sa timelapsom i trebaš imat vrlo kvalitetan stativ da se kadar ne miče (što se vidi na par scena). Timelapse je fora za napravit, ali prevelika rabota za opremu/post procesiranje. Kad bi to iša malo ozbiljnije radit, stavio bi Panasonic GH2 sa hackom da snima 1080p video pri 2-3FPS što ti na kraju ispadne isto, a puno manje posla i nije šok za opremu (nema trošenja shuttera i blende u objektivu), a na kraju ti je sasvim svejedno što nemaš slike u 10+MP kad je fullHD ionako sasvim dovoljan.
![]() |
#2781 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Tek nedavno nabavio fotić fujifilm s2950 imate i temu pod fotić do 1000kn, da bih nakoncu kupio za 1400kn, iskustva su čisto početnička i još ktomu ovo mi je prvi digitalni fotoaparat kojeg sam nabavio. Slikao sam noću Zagreb s svojeg prozora, vidi se na slici malo natpis Getro i Arena centar pa sada znate otprilike koje je to područje. ![]() ![]() Uglavnom to su posve manualne opcije s zoomom bez dodatne obrade s bilo kakvim programom, i zasad sam još i zadovoljan jer na fotki nevidim baš one klasične amaterske pogreške s sivo-crnim pikselima na crnoj boji fotografije. Znam da još moram mnogo mnogo učiti i čak nabaviti duplo skuplju i kvalitetniju opremu, tak da slobodno nabacite primjedbe na ovoj slici što bih možda još trebao obratiti pažnju na kakve korekcije i te sheme. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2784 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
ja sam nedavno odslikao jedno 5000 slika i htio bi timelapse od toga napraviti, samo neznam čime. za sve moje video-editing potrebe koristim sony vegas, iako timelapse nisam uspio, učita mi slike ali ne mogu selektirati sve slike i nekako podesiti da ih vrti na 15fps, nego mi svaku sliku drži 5 sekundi. probao sam photolapse, ali to je smeće od programa i rezultat je neupotrebljiv. slike su mi sve u 1600x1200 i iz toga sam mislio izvest jedan fullHD video u 4:3 formatu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2785 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Zasto se nebi moglo primjenit? govorim za ovo pola/pola. Neka trecina bude nebo a ostatak grad i to je to. Sad sta tocno u gradu je tocka interesa neznam jer se nevidi bas najbolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2786 | |
Banned
|
Citiraj:
p.s. samo zato što netko nekoristi pravilo treće nemora značiti da je fotografija loša...općenito ta sva pravila su ok da ih se zna ali netreba razbijati glavu dok se fotka s pravilima jel nakraju zaboraviš šta uopće i radiš :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2787 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() morat ću ić na tavan da slikam kak se spada, mući me i to kaj nemam adekvatan stalak tj. onaj tronožac već improvizirani stalak, dajte mi recite jel kaj valja onaj stalak od 79kn u chipoteki http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8001000017 uglavnom sam shvatio poantu trebam 1/3 nebo-grad i centrirati u neki obijekat negdije usredini da nebude bilo toliko zamućeno, i plus još malo čačkati po ekspoziciji znači ovako kada je noć treba povećati ekspoziciju, bar sad znam više nego prije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2789 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
@Danci stativ za 79kn je sasvim dovoljno jak za kompakta no najvjerojatnije neprecizan kao i svaki drugi "jeftini". Imam neki koji čak izdrži fotić s gripom i nekim laganim šircem ali totalno iritira što taman kada namjestim kadar i postežem ga, on se malo pomakne. Ne smeta kod pejzaža toliko koliko smeta kod detalja. Sada pikiram neki monopod koji bi se mogao dovoljno složiti da ga mogu svagdje nositi, mislim da je i on ok za ekspozicije do cca 1s |
![]() |
![]() |
![]() |
#2790 |
Banned
|
ja moram samo napisati da sam već nekoliko objektiva probao odkako sam počeo fotkati ali 50 mm F1.4 je sigurno najzabavaniji objektiv koji sam probao ![]() http://www.the-digital-picture.com/R...ns-Review.aspx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|