|
![]() |
#2731 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Kad ga je gospon zveknio negdje 1.45-1.5V ![]() Doduše ogradio se više puta u tekstu zbog ploče, a brijem da recenzenti niti nemaju vremena/volje tražiti najnižu stabilnu voltažu ako hw dobiju na dan. Inače kod ozbiljnijeg ouvrklouka na AM3+ socketu su ti as rock, a pogotovo msi jedan veliki - no go. Zamisli svoj omiljeni điđabajt na 775 socketu i to onda na kvadrat ![]() Citiraj:
Od polovnih fx uglavnom budu fx 8350, a oni u najboljem slučaju koštaju kao novi fx 8300 pa ih onda baš i nema smisla kupovati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2732 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Uzmi FX-8300, stavis ga na 4,0 GHz, sto nizi napon i uzivas ![]() Evo nabrzaka par testova FX procesora, gledaj razliku izmedju 4,0 i 4,5 GHz. Imaj na umu da su to razlike s Titan X, 980 Ti i 980. GTA V - 6 fps Witcher 3 - 0 fps average, 2 fps min SW Battlefront - 6 fps Fallout 4 - 3 fps
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2733 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Kao i tvoj post, i5 4460 me izaša 1000kn, a "stari" FX6300 prodan za 700kn (ploče isto koštale), integrirku sam bija primoran koristit skoro pola godine, dok na AMD-u nisam ima tu opciju - pa bi izvisija http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=7203 Žali bože coolera od 300kn, on je relikt s AMD platforme, ali sad sam barem na pasivi ![]() Inače također preporuka kolegi da uzme FX-8300 zbog već postojeće matične i nek pazi na BIOS podršku za proc....
![]() |
#2734 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
brzo to sve plane ![]() ja bi cak svog dosadnog i5 i prodao, ali maticnu tesko da mogu prodat za realne novce s obzirom koliko kosta nova , pa nek stoji ![]() ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2736 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
http://www.techspot.com/review/1006-...rks/page5.html ajd objasni diskrepanciju izmedju gornjeg grafa koji kaže: (sve stock) min/avg FPS 8370e - 63/72 4320 - 67/75 6350 - 68/78 8350 - 77/89 9590 - 84/94 Daklem razlika izmedju 2,9 GHz i 4 GHz je 17 FPS, 2,9 i 4,7 je 22 FPS (i 4320 je brži od tog 8370e ![]() i ovoga što si ti postao (najdoljnjeg grafa), tj "CPU scaling" koji daje 2 FPS razlike u rasponu od 2,5 GHz - 4,5 GHz 2,5 GHz 78/90 4,5 GHz 83/92 sa ISTOM grafom na ISTIM postavkama Daklem, 8370e na stocku pod opterećenjem 8 jezgri ide na 2,9-3,3 GHz, 8350 4 GHz, a 9590 4,7 GHz. I za one koje zanima, ovdje može vidjeti postavke za P states (i low P states malo niže dole) na stocku: 8300 http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldo...20FX-8300.html 8370e http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldo...0FX-8370E.html 8350 http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldo...20FX-8350.html i naravno sve ostale. 8300=8370e Naravno, uzeti u obzir da je ionako sve testirano na GTX980@ 1080 medium, daklem prilično nebitno za r7 370 ; Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 29.12.2015. u 01:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2738 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() ako na to dodamo da sam promjenio i kompletnu platformu, na FX, pa sa FXa na I5 , napajanje, kuciste,... moze se reci da imam viska vremena ![]() ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2739 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Po meni pogledati ovo http://forum.pcekspert.com/showthrea...82#post2871982 znam da je više para, al je puno bolji izbor, i kratkoročno i dugoročno (performanse, usb3.1, ddr4). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2740 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Jako dobra linija procesora pod uvjetom da ne koštaju ko suho zlato i da se ne pigaju ispod hladnjaka ![]() Fora su zadnji Inteli, odlične performanse uz smiješno malu potrošnju. Definitivno nešto što ću razmatrati za nekoliko godina jer ovaj 8320 se nakon dvije godine nije još ni počeo znojiti a brijem da teško da će se i iduće dvije/tri koliko ga mislim imati, ili dok ne crkne. DX 12 samo će rasteretiti CPU a u 2016. dolaze dobri naslovi sa podrškom za taj api, baš me zanima...brijem da će poštena grafička biti važnija nego ikada prije. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2741 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2742 |
Premium
|
Meni nije, CPU bottleneckan sam u squadu, armi 3, starcraft 2. Imam haswell r i5 i gtx 970, tako da se ne slažem. Al čisto prijateljski savjet da ljudi razmisle. Recimo za squad za 60fps minimum treba skylake i7 na 4,6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2743 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
i5 6400 - 1600kn + Z170 mbo - 900kn+ (i to da je neka ddr3) cooler ajd ima Nedavno je kupio grafičku, da je toliko mislio potrošit opet bi mu je tih 2500+ grafa 1200? mogao ubacit 8300 (1050kn) + r9 380x (sada 1800kn+) i još bi mu 900kn ostalo Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 29.12.2015. u 19:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2744 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2745 | |
Premium
|
Citiraj:
Čisto malo da si ljudi razmisle. Šta im je bitnije, ovih 5% ili ovih 95%. Kolko sam čitao za squad ne pomaže ni nasin superkompjuter (kao i uglavno sve igre sa sjebanim enginom) 20 ili 15 FPS, nebitno, neću igrat to smeće, a rekli su da će optimizirati i ubaciti dx12. Kada se TO desi, onda se tek može pričati o potrebi CPUa. I malko interesantnih stvari i SC2: http://realmofespionage.blogspot.hr/...-with-amd.html http://www.agner.org/optimize/blog/read.php?i=49#49 i zašto se AMDovi procesori "popravljaju" u odnosu na Intel u zadnje vrijeme u odnosu na stare igre. Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 30.12.2015. u 11:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2746 | |
Premium
|
Citiraj:
Starcraft i igram od kad je izašao, i ne radi dobro na AMDu, i ne trebaju mi blogovi da mi neki likovi sole pamet kad sam sam imao priliku kroz jedno 7-8 vrsta intelovih i amdovih procesora vrtit. Ovaj blogje gomila govana, i baš sam imao iskustva s starcraftom s type 2 hypervisorom, i nije bilo razlike na gore. Probao sam i type 1, KVM, zato što sam imao AMD onda koji je podržavao IMMU, što intel nije na overclockiranim procesorima....na type 1 je bilo oko 99% bare metal performansi. Unreal engine sjeban? Mislim da je jako napredan engine, al nisam po struci programer s iskustvom u enginima da bi mogao bacati takve komentare. Squad mi je trenutno jedna od najdražih igri, i radi jako dobro s novijim intelovim procesorima https://www.youtube.com/watch?v=RavvC8cCfTM U squadu kad se implementira dx12 a to je više stvar engina, neće bit nekih znatnijih performansi zato što je draw latencija znatno manja od game latencija (dretve, jedna za rendering, druga za igru i fiziku). A DX12 može jedino povećato broj draw call-a (samnjiti latenciju te dretve). http://forums.joinsquad.com/topic/59...-fps-increase/ Što se tiče AMDa, on ima znatno lošiji IPC od intela, zadnjih desetak godina, i aplikacije koje se ne mogu napisati da dobro koriste više jezgri rade znatno lošije nego na intelu. Takve igre su igre s puno fizike (simulacije, emulacije), efekata i baš takve volim. Općenito igre, nekih 99 % njih rade znatno bolje na intelu istog cijenovnog ranga nego na AMDu (dakle i3 i najslabije verzije i5 mainstream procesora). Razlog tome je što se neke stvari ne mogu ni u teoriji prebaciti linearno na više jezgri. Naprimjer 9 zidara može napraviti jedan zid 9 puta brže, al devet trudnica ne može napravit jedno dijete 9 puta brže. U programiranju ima puno situacija kad se ne može izvest paralelan rad više dretvi. Teorije zavjere, fanbojizam i slučne pizdarije me ne zanimaju. Pa mislim da je apsolutno svakom tko znači uopće što je kompajler jasno da će kompajler kojeg je pisao proizvođač x radit bolje na njegovim procesorima nego od proizvođača y. Kad kupujem nešto za računalo, prvo analiziram za što ću koristit, pa malo istražim i onda kupim ono što zadovoljava neke moje kriterije. Zato na primjer nikako ne bi kupio ništa od x99 platforme, jer je lošije za ono što mi treba od recimo z97 ili z170. Ako netko ima malo mozga onda koristi google i bude objektivan te malo istraži pa vidi sam kako ono što ga zanima radi na onome na što pikira uzeti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2747 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Nekome tko se zbog 200 kuna razlike dvoumi izmedju FX6300 i FX8300 nabijati na nos Skylake i DDR4 ploce je... neumjesno. Rant o zavjerama, tome koje su tebi igre najbitnije u zivotu, mogucnosti paraleliziranja raznih algoritama i romani toka svijesti... potpuno nebitno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2748 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisi ni svjesan da je sud odlučio. A sudovi se ne bave teorijama zavjere. DOKAZANO je što je Intel radio. I to POVRH nagodbe s AMDom. Ako netko ima imalo mozga učinit će upravo to što si rekao: ako igra samo tih par igara sa sjebanim enginom (e da, i developeri mogu sjebat sasvim dobar engine) onda nek uzme intela. A ako mu je presudno onih drugih 95% igara onda neće, vrlo jednostavno. I opet je bolja grafa puno bolje ulaganje, jer u većini novih igara će opet bolja grafa raditi puno bolje. I što se tiče squada, notko se nije tolko žalio na 50-tak ljudi. I opet test sa 980 ti. https://www.youtube.com/watch?v=qlYHPaKilmo Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 31.12.2015. u 12:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2749 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ovo dvoumljenje oko 6300 i 8300 je iz razloga što sam razmišljao dal mi 8300 bude uopće potreban pored 6300.I da ,tih 200kn nije problem,ali zašto ih dati ako nema potrebe. Opcija je i intel i3 ili i5,i to Haswell ili Skylake,jer Ivy ploča više nema u prodaji kvalitetnih(usb3.0,sata3).Za i7 nemam sad love,ali lako se nadogradi jednog dana. Nekako sam i sam došao do spoznaje da bi mi 8300 bio možda najbolji izbor dugoročno gledano,i za prihvatljhivu lovu.Jedinu alternativu o kojoj sam razmišljao je da promjenim matičnu za neku kvalitetniju,pa mi se onda nudi puno veći izbor procesora ovdje na tržnici,a bolju matičnu taman pokrije razlika između novog i polovnog proca. Odlučio sam ostaviti proc do ponedjeljka da još malo razmislim.A mozda što i uleti sa strane pa prelomi cijelu stvar. Ali dobro ,da vas ne davim više!Sve najbolje svima!
![]() |
![]() |
#2750 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
100 baba, kilavo dijete.. odi kupi fx8300 za 1000kn jer ti je to najjeftinija opcija koja nudi sasvim dobar upgrade.. kroz par godina baci ploču i proc u smeće jer AMD samo to i zaslužuje, i prijeđi na intela |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2752 |
Premium
|
Ma nema se što razmišljati. 8300 sada i škicati bolju ploču kasnije za kusur kuna. Ako o nečemu moraš razmišljati to je bolja grafa. Tako da bilo koje novce koje bi dao za Intela stavi u kasicu za R9 390/GTX970 (opet kada za 1+ godinu cijene rabljenih padnu) Drugo da imaš Fury/980ti, onda bi se dalo raspravljati o i7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2753 | |
Vocna iglica u mudante
|
Citiraj:
da lik ima fury/gtx980ti sigurno ne bi imao otključanog athlona i ne bi pričali o ovome :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2754 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Kad netko pita za FX-a uvijek ispadne trakavica kao da se kupuje stan na idućih 30 godina ili barem neka limuzina. Filozofija i životnih priča ne fali ![]() Stvar je jasna. Ako si spreman platiti ideš na zadnju generaciju Intela koja rasura, ako nisi spreman platiti ideš na Fx 8300, klokaš ga na 4.0 što i nije overklok i gledaj novu grafu u rangu GTX 960 ili R9 380X koje su recimo optimalne za taj procesor na 4.0 taktu. Ova druga je dosta jača. I to bi bilo to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2755 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2756 | |
Premium
|
Citiraj:
1. 8300 2. bolja grafa 3. eventualno bolja ploča s tim procom si miran barem 3 godine (ako eventualno ne misliš kupiti super high end grafu u medjuvremenu) jer ako u budućnosti opet uzmeš neku buduću grafu u rangu kao što je sad 370 (470 npr), opet će proc biti i više nego dovoljan ;P cutoff point za proc danas je r9 390/GTX970. Ako ne uzimaš nešto jače (i u budućnosti ne misliš uzimati grafe u višem rangu) onda nema smisla bacati novce na proc. Vrlo jednostavno ;P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2757 | |
Premium
|
Citiraj:
Jedino ako mi uleti neka zamjena u igru.
![]() |
![]() |
#2758 |
Vocna iglica u mudante
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2760 |
Vocna iglica u mudante