|
![]() |
#2731 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2732 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Za skretnicu je odlicno sto si koristio te kondice ... cujem lijepih stvari o njima, ali za cijenu necu pitati ... Jedan savjet, ako trazis slucajno onaj glossy piano look ... proguglaj malo o "bajcanju" u kombinaciji s recimo onim Chromosovim Chromoden Transparent dvokomponentim lakovima. Ukratko daju cudesne rezultate uz nanosenje visestrukih slojeva, bajcanje i poliranje ![]() Uzorci boja (uzivo izgledaju barem 10 puta bolje), a najnovije mjesavine dolaze u jednoj komponenti, tj. vec su izmjesani. Osobno trazim ovakav finish kod drveta, a vidi se na slici da si je covjek dao truda ![]() Citiraj:
![]() Cijena uopce nije velika s obzirom na kvalitetu drivera i skretnica ... pohvale za trud ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2733 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2734 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Izgleda da je Imagine odustao, nije se javljao par dana, dosao mi siguran kupac, samo cekam uplatu na racun, tako da, trazim pojacalo koje bih kupio. Zapelo mi ovo za oko, nije ni preskupo nesto. Aklo imate koji prijedlog u vezi pojacala, slobodno. http://www.njuskalo.hr/hi-fi-kompone...0-oglas-491734 Za zvucnike sam mislio uzeti B&W DM601s3, prodaju se za 1500kn. Misljenja? Edit: B&W su prodani :S ... Sad dolazi u obzir Dali Lektor 1 (imaju samo 84dB osjetljivost) ili Diamond 10.1? Ispricavam se unaprijed ako sam naporan, al ono, necu srljat previse, pa trebam i vase misljenje. Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 23.11.2009. u 10:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2736 |
Guest
|
Kupio sam Rotel RA-971 MKII za 1500kn, sutra idem po njega. http://www.audioreview.com/mfr/rotel...9_2717crx.aspx Jedino vas jos molim pomoc oko izbor zvucnika, do 1500kn kupujem, bookshelf. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2737 |
Señor Audiophile
|
Jako fino pojacalo (daleko bolje od onoga kenjvuda). Za zvucnike je mozda najbolje da ih poslusas uzivo i onda doneses odluku ... jer ono sto se nekome svidja mozda se tebi nece (meni je Dali cist ok izbor). BTW steta za one B&W :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2738 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/whar...1-oglas-764231 http://www.njuskalo.hr/zvucnici/warf...1-oglas-760312 Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2740 |
Guest
|
Probat cemo nesto izmislit, al ono, puno love mi je to trenutno ... Zvat cu sad lika. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2741 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Sto bi bilo bolje: Zadrzati receiver (AVR-1508) i imati ga spojenog optikom i pass throughom na ALC889a ili prodati i uzeti neku jefitniju zvucnu kao X-Fi Music i spojiti na neki integrirani amp. Koristio bi za glazbu i filmove ali samo stereo + sub vjerojatno
![]() |
![]() |
#2745 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
neznam da li je vec bilo ali frend mi je spomenuo ovo... http://www.htomega.com/clarohalo_xt.html cijena: http://ncix.com/products/index.php?s...ure=HT%20Omega Izgleda jako interesantno i po svim stvarima kojima je opremljena cak i ne toliko skupa
![]() |
#2746 | |
Premium
|
Citiraj:
Nitroceluloza je zakon za super sjaj i presijavanje kao na gitari, ali problem je bio upravo u podlozi, trebao bih šprickit na nitro bazi, pa kit, pa brdo sitnica, pa to već košta nekoliko stotina kuna, a nitroboje je sve teže i teže naći jer ih lagano povlače s tržišta (ekologija i sl. sve kako se činilo da je to daleko u budućnosti, nitroboja je sve manje i manje, a police se pune bojama na vodenoj bazi). Nitroceluloze ima za kupiti u pakiranju od 5kg (cca 400 kuna), a koji vrag će mi toliko. Onda ide onaj najgori dio kod nitroboja: šprica. Jeftini pištolj za špricanje i nitroceluloza ne idu skupa. @syss: Ne hvalisam previše, ali ostao sam paf na prvo paljenje sustava dok su na krajevima žica bili ovi zvučnici po prvi put koji nisu niti jednom bili spojeni na ikakav izvor, a nakon par sati se bass dosta otvorio. Nije to onaj mastan bass kakav ima kvalitetnija 8"-ca, ali je čvrst, a pritom ne potiskuje pluća. Besmisleno je govorit o odzivu, ali da ide duboko, ide, i to do zavidne granice, gdje bi mnogi 16cm driveri posustali. Ipak je to skoro 3 metra tunela. Kao poredbu imam jedino monacor sph165 kep, koji je uistinu fenomenalan driver, ali ipak je u kutiji drugog ustroja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2747 | |
Premium
|
Citiraj:
Nećeš srljat previše, a pojačalo si kupio tri sata nakon što si dobio novce od prethodnog sustava? Ne zamaraj se osjetljivošću, jedno je na papiru, a drugo u realnim uvjetima, osim ako ti nije bitan svaki decibel, no onda si skrenuo s puta kad si prodao logitech. Uz rotela, 9.1 bi sjeo ko budali šamar. 10.1 slušao nisam, ali sumnjam da je toliko bolji koliko je skuplji, još kad uzmeš da 9.1 možeš kupit rabljeni za 100-150€. Općenito, od cijele serije diamond, meni se samo 9.1 i 9.2 svidjela, sve ostalo je preskupo u odnosu na to što se za te novce može dobiti. Jedini nedostatak 9.1 je što "voli" skuplju elektroniku. Dali slušao nisam, pa ne bih ništa znao reći o tome. B&W: nikad mi nije impresionirao nijedan model jeftinije serije, jer sam od takvog imena uvijek očekivao više, kao ono kad sjedneš u najslabiji bmw. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2748 |
Guest
|
Cim sam vidio da je lova sjela na racun, zvao sam lika u vezi pojacala i sutra idem po njega. Zvucnike ce mi oko nedjelje, ponedjeljka tip iz Splita dofurat, posto ide na poslovni put u Madjarsku. Bez obzira sto je to jeftinija serija B&W-a, mislim da su kvalitetniji od Diamonda (sudeći prema reviewima), pogotovo Diamond 9.1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2749 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2750 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Malkice sam vise ocekivao od srednjeg spektra koji je bio ... nedorecen. Ne znam zasto, ali eto takvog sam ga dozivio :/ Ostatak spektra je pod savrsenom kontrolom, uz izuzetnu cistinu/boju/toplinu i preciznost ... jako profinjeno ![]() BTW ostatak sustava je bio u skladu s navedenim B&W-om, da ne bi bilo prozivke nekih mogucih eksternih uzroka. Prije toga su bili Sonus Faber Concertino na repertoaru (koje sam pred koji mjesec vidio u oglasniku) ... jako lijep i definiran zvuk, ako smijem nadodati ![]() Ima stvarno bozanstvenih stvari po oglasniku samo treba malo potraziti. @Flikoman: Cestitam na prinovama ![]()
![]() |
![]() |
#2752 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2755 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne kažem da ne vrijedi toliko koliko košta, ali kod b&w me uvijek impresionira samo jedno, a to je završna obrada koja je uvijek fenomanalna. Nažalost, to je ono što mi je najmanje bitno, zvuk je prvi, dimenzije a*b*c druge, finiš treći. Nisam li u pravu? No svi smo mi robovi materijalističkog društva, i često nam je "sredstvo" važnije od "cilja". Ono što me dosta ohrabri kad uletim u neku samogradnju je pogled na ono što se nudi po dućanima i za koje novce. Finiš se često plaća, jer vizualno potcjenjujemo proizvod. Pa jesi samo vidio kako je furnirana monitor audio silver serija? Obrati pozornost na rubove. 9.1 75th je 700 kuna skuplji samo radi furnira od običnog? Realno: koliko quad 11l svira bolje od 9.1 a koliko je skuplji? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2756 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
A ovo za pravo drvo je poseban gusht ... kao da je drvo opet ozivjelo, jer mu se vide godovi i sve one specificne linije. Vjerojatno je zbog toga svaki premium zvucnik jedinstven ... i skup btw ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2757 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
meni je visaton drag pošto na mjestu sadašnjeg adm-a na ferenščici je prije bio elektrokem koji, jelte, je bio uvoznik za visaton. već sam bio dosadan i bogu i narodu koliko sam tamo visio ko klinjo dok sam ulazio u audio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2758 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Visaton meni licno svira bolje od dosta izvikanih brandova, barem desetak modela koje sam slusao svaki je radio jako fino u svojoj klasi.
![]() |
#2759 | |
Premium
|
Citiraj:
Ima širok izbor, definitivno, još sve lijepo poredano po klasama. Imaju uvijek na polici, što kupnju čini elegantnom i najbitnije, sve je uredno zapakirano. Cijena je poviša, no ipak je gotovo svaki model popraćen barem sa jednim prijedlogom kutije. Korektno. No ne treba zapostaviti ni monacor, samo što je distribucija u komi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2760 |
Guest
|
Doslo je do male promjene u sistemu, naisao sam na vrlo dobru ponudu, koju nisam mogao odbit. Pojacalo: Rotel RA-971 (1500kn) Zvucnici: Wharfedale Diamond 9.3 (1200kn, u PREODLICNOM stanju) Kablovi: 1) Manhattan RCA Cable 3.5mm Stereo to Dual Cinch (120kn) 2) Van Den Hul M.C. The Sky-Line Hybrid Cable 2x2.5m, finishirani sa Ixos bananicama (200kn) Zvučna kartica: Creative X-Fi XtremeMusic Prvi dojmovi, zvuk je fenomenalan. Jos samo stalke napravim i bok ![]() Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 24.11.2009. u 23:26. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|