|
![]() |
#2701 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Isplati se uzeti 8300, razlika u cijeni je trenutno premala, i ja sam ciljao 6300 ali jednostavno je 8300 best buy. Možeš ga naštimati i da postane 6 jezgreni, odeš u bios i isključiš jedan modul, ako ustvrdiš da ti trenutno ne treba 8 jezgri ![]() A što se OCanja tiče, mislim da ništa puno nemožeš dobiti s tom pločom, naravno da se možeš poigrati i vidjeti, ali sumnjam da možeš nešto signifikantno izvući a izgubiš maltene sve power management opcije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2702 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Uvjerili ste me,uzet cu njega.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2703 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Razlozi zašto on prije fx 6300 (iako nećeš osjetit razliku sa tom gpu): 1. premala razlika u cijeni tj. bolji price/perfomance overall 2. kao što sam rekao imaš praktično najači cpu što ide na taj socket, nema više razmišljanja o upgrejdanju na toj platformi, guraš dokle si zadovoljan. Kao što je netko rekao danas-sutra (ili kad ti bude trebalo) ćeš se gristi što nisi i tih 150-200kn pregrmio 3. future proof - jer ćeš ga možda jednog dana upariti sa osjetno jačom grafičkom. MikaHR Taj turbo boost je žešća glupost, to skoro nitko ne koristi sa tim čipovima. Razlozi su jednostavno što može imati veći clock od baznog na svim jezgrama, sa osjetno manjom voltažom od tvorničke. Također AAA igre su ti danas ovakve link2 sa loadom na sličnoj konfi poput njegove (dakle nikakva high-end grafiča), pa tu turbo nema nekog smisla dado je bio napisao jedan dobar i jednostavan post http://forum.pcekspert.com/showpost....1&postcount=75 Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 27.12.2015. u 22:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2704 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Turbo je zesca glupost na FX8xxx procevima. Nabije vcore na 1,4v. Pravilo: Svaka Vishera ide gore oko 500mhz sa stock vcore. Dosad mi je hrpa tih chipova prosla kroz ruke (pocevsi sa 8150) i uvijek je bilo isto. Uvijek je najveca lutrija kakav ce bit IMC i kako ce se nosit sa RAMom. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2705 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2706 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
Biće vremena za taj upgrade. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2707 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Ako bi isao na novu plocu a staru prodao, onda bi imao dovoljno resursa za otici na i5, inace ako ubodes fx 8300 cisto cumnjam da ce ti biti isplativo i da ces ikad kupiti drugu plocu, jednostvno uzmi fx 8300 stavi dobru pastu, stavi aftermarket hladnjak, iskljuci turbo i napravi dalje kako ti Hawker kaze posto je on AMD mag na ovom forumu po pitanju tih procesora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2708 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad mi ti samo stavljaj intel bubu u glavu!
![]() |
![]() |
#2710 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2712 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2713 | |
Premium
|
Citiraj:
A što se tiče OCanja, 8300 je automatski namješten da drži 95w tdp max. Vrlo je jednostavno, ako se korist 4 i manje jezgri (tj 0-50% opterećenja) imat ćeš 4,2 (čak i 4,3) GHz sa turbom. voltaže od 1,3-1,45 50-75% 3,6 GHz, 75-100% 2,9-3,3 GHz. Na ova dva proc ima voltaže od 1,15-1,3v Ako pak ideš na OC stanje će biti da s vrlo velikom vjerojatnošću nećeš dobiti OC veći od 4 GHz, tak da će sve što koristi manje od 50% će ti raditi lošije, 50-75% otprilike isto, a 75-100 bi moglo raditi bolje ovisno kolko ploča može izdržati da se ne throttla. A kolko ćeš moći dobiti ćeš morati testirati i gledati šta se dešava. Imaš OCCT, HW monitor i ideš, 1 thread, 2...3...4...5... ...8. A onda dal hoćeš ovako ili onako je na tebi da odlučiš ;P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2714 |
Banned
|
John Creasy Neznaci nista, stock i5 je jaci od bilo kojeg fx procesora u gamingu nekih 5+ FPSA razlike, da pod tim mislim i na one nebuloze od fx 9590 ![]() Inace ploca je jeftinija, ali super za te pare, imas sve na njoj |
![]() |
![]() |
![]() |
#2715 |
Premium
|
2k kuna za to dvoje, što će raditi isto kao i ovo što kupije za 1k. VRLO isplativo ipametno, bacit 1000 Kn. I gdje to ima ikakvog pomaka s r7 370? S ovim upgrejdom za 1k kuna može još par godina gurat, a 1k kuna spremi u kasicu za novu grafu umjesto da ih baci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2716 |
Banned
|
Pa ja sam se referirao na to da ako ce prodavati onu plocu i uzimati novu skupa sa procesorom onda moze ici na i5, normalno da mu je najbolje samo uzeti proc na tu maticnu koju ima i cao đaci. Mozda nema na r7 370, kasnije sa jacom grafom ce biti kada ovu zamjeni |
![]() |
![]() |
![]() |
#2717 | |
Premium
|
Citiraj:
Računice za Intel nema ako ne misli utući još 2500-3000 Kn za grafu za neki sitni pomak u FPS. I taj neki pomak naravno pošteno preplatiti. I opet je tu DX12/Vulcan pa je pitanje jel će uopće biti nekih pomaka u novim igrama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2718 |
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
Uzmi FX8300, stavi dobru pastu, rokni taj cooler što imaš, gasi turbo u BIOS-u, undervoltaj proc i stavi ga na konstantnih 4.0GHz sa što manjom voltažom i pomno istestiraj. Ne mijenjaj ploču za ništa osim ako ne crkne, nema smisla uzimati nešto novo samo zbog OC-a. Daleko od toga da bi i5 + H81M-HDS bio bolji izbor nego FX8300 + poštena Asus/Giga ploča, ali u ovoj situaciji, ako su pare na knap, onda samo ubodi FX8300 i prikelji ga na ovo što imaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2719 |
Premium
|
Dobro,svi su vaši prijedlozi dobri.Kako ja vidim imam sljedeće opcije: 1.Ostaviti ovu ploču,uzeti fx 8300 za 1060kn,i vozi!Ta je najednostavnija. 2.Promjeniti ploču,uzeti recimo Gigabyte 970a-ds3p sada,pa onda imati puno veći izbor proceva na tržnici ovdje,pa recimo financijski proći isto,pod pretpostavkom da prodam ovu svoju ploču. 3.Preći na Intel,koji bi opet ciljao polovni ovdje na tržnici ,neki i5,i uzeti novu ploču za njega,i to isključivo Haswella,jer više nema dobrih ploča za Ivy bridge kod nas. Što se tiće overclocka ovog 8300,imao je Krešo njega na testu,pa se dvoumim jer je porošnja strašna. http://www.pcekspert.com/clanak/amd-fx-8300-test/?pg=4 Sad više nisam ni sam pametan!Mada mi se ovaj Sarrikov prijedlog čini najpametniji trenutno.
![]() |
#2721 |
Premium
|
![]() |
#2722 |
Guest
|
1. Najjednostavnija ti je opcija uzeti FX-6300. Gubiš samo jedan modul u odnosu na FX-8 seriju, a imao bi stabilan setup s temperaturama koje je mnogo lakše držati pod kontrolom. U igrama, s tom tvojom grafičkom, ne bi nikada primjetio da nemaš 8 threadova. 2. Ako ćeš mijenjati ploču idi na M5A97 R2.0. Ili, ako baš patiš na Gigabyte brend, 970A-UD3P. Sve ispod toga je govno zamotano u celofan, a točno tako se i ponaša kad nakačiš FX-8 na nje. 970a-ds3p ja imam, nikad ju nikome nisam preporučio. ![]() 3. i5 4460 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2723 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
ma kakva potrosnja.. istu podesis s naponom, koja ako se drzis recimo 1,3V bit ce u granicama normale i moguće tvoje ploče i sasvim solidnog takta (4.2 -4.4 ghz) .. ja sam svojevremeno svog FXa drzao na 1.17 ako se dobro sjecam na 3,7ghz ![]() ![]() ..nisu oni u tom testu ni probali naci neki sweetspot.. ..e da, uzmi u obzir da je stock turbo 1.4V potrosnja raste i hasi kada ga se OCa jako visoko sa visokim naponima.. a i drugim komponentama.. a kod FXa rijetko tko ima potrebe za ludim taktovima, i svi smo se nakako drzali u neku ruku undervolta i napona manjih od turba.. i trazis si neki sweetspot.. ja ti preporucam malo drugacije nego neki ovdje, idi na neki stabilni minimalni napon i drzi se recimo 3,7ghz i dalje je to pila od proca i neces kuziti neku bitnu razliku da li je 3,7 ili 4,2 , a ipak nećeš toliko oznojiti niti ploču niti VRMove i sve super.. ![]() Ps ..ima smisla i ovo sto nybelung govori.. jer rijetko kad vidis sve jezgre aktivne, iako nije ni neka luda razlika u cijeni .. a i ja sam isto isao na UD3P ploču ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 28.12.2015. u 10:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2724 |
Premium
|
Da ,intel mi je najbolja opcija,ali jedino s polovnim cpu-om.Eto ,da ga sada ima na tržnjaku,uzeo bi njega i novu ploču ovdje u Klc.S druge strane,uzeo bi i polovnog fxa 6300,8300,da ih ima,ali nema! Ploču budem ostavio,nema mi ju smisla mijenjati,pogotovo što sam je uzeo prije mjesec dana novu.Imam na nju tri godine gare,pa mi je se baš i ne prodaje.Znam da je 6300 dovoljan Nybelung,ali pošto mijenjam proc svake prijestupne ,rađe uzmem malo jači pa sam miran. Bude ipak ova kombinacija s 8300 igrala na kraju,mislim da bude dobra.
![]() |
#2727 | |
Premium
|
Citiraj:
kao što rekoh, zemi taj 8300, za godinu, godinu i pol bi se moglo naći podosta dobrih ploča na tržnici (kada izadje zen) i onda ako hoćeš ubodeš bolju ploču i pukneš ga na 4,4-4,6 bez beda (ako treba) On troši brdo ako imaš svih 8 jezgri na 100%, što se u igrama još nije desilo. Neke igre pate na visoke frekvencije (pretežno single thread igre) i može biti značajnih dobitaka AKO je proc usko grlo (4,2 vs 3,7). To budeš morao sam isprobati. Manje više sve novije igre mogu iskoristiti nekoliko jezgri a neke i svih 8. Tako da si naštimaš po vlastitim potrebama. I Nybelung zna što priča, uzimat DS3P je pretakanje iz šupljeg u prazno ;P daklem nekako ide GA-970A-UD3P, M5A97 R2.0.(khm, bolje UD3P ;P) pa GA-990FXA-UD3 (po mogućnosti r 4.0 naviše). Još je i ona Biostarka u igri, ali pošto ju nitko nema pa da podjeli dojmove.... Zadnje izmijenjeno od: MikaHR. 28.12.2015. u 14:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2728 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Ovako,moj osobni stav je sljedeći: kupiti FX-a i držati ga na stock frekvama-NE. Radije kupim I5 zaključani i prst u uho. ![]()
![]() |
#2729 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ma mislio sam da ima na tržnici neki za 1100-1200kn Haswell uzeti i kupim za njega asus h81m-k,za 400kn,i to bi bilo tu negdje.Ali bolja mi je opcija 8300,najmanje petljanja.A bolja ploča ,kad bude na tržnjaku neka,uzmem i riješeno.Hladnjak mi je ionako zvijer! Ne znam za ovu Biostarku plus,mislim da je više nema u Linksu.Da ima uzeo bi je bez razmišljanja.
![]() |
![]() |
#2730 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ma nije mit ja sam kupio prije dva mjeseca cijelu konfu baziranu na i5 3550, 2x8 gb i MSI Z77 (sa crknutom zvučnom), neka dva bezveze diska, kejsom i psu za 1500 kn, samo treba pratit i čekat da uleti nekaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|