|
![]() |
#2701 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
ssd do 800, max 900 kn...
pozdrav, znam da ima cijela tema, ali zanima me što mislite o ovome SSDu? da li se isplati za manje od 800 kn... 60 GB mi je uvrh glave za sedmicu i aplikacije koje pokrećem na dnevnoj bazi... ![]() |
![]() |
![]() |
#2702 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma tako sam si i mislio. Ja sam sišao sa 750Gb blackya tako da je to tu negdje onda... Bez obzira koliko je blacky bio brz kod raspakiravanja rar-a i još ponekih pokrenuti procesa znao je zastajkivati da dođe k sebi, kao i kod više radnji (s time da sam jedno vrijeme mislio da je proc ![]() A kako kažeš tu bi onda on trebao doći do izražaja.. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2706 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Zvučnije ime? U SSD-ovima ili općenito? Inače Intel-ova 320 serija koristi isti kontroler kao i druga generacija Intel-ovih SSD-a, a Samsung u 470 seriji koristi petu generaciju kontrolera. |
![]() |
![]() |
#2707 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() Naravno da sam opet poceo razmisljat da bacim jos 400 kn i nabavim ovu novu seriju sa SATAIII i novim SandForceom al kad sam vidio koliko problema ljudi imaju... Joj. Za godinu dana. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2709 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Sada ideš u krajnost. Ma kužin ja to, ali Intel općenito dobro zvuči. |
![]() |
![]() |
#2710 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pa evo trenutni igrači za nas, obične smrtnike, su većinom SandForce i Intel, a JMicron, Marvell i Samsung su manje zastupljeni. SandForce je na drugoj generaciji kontrolera, Intel na drugoj generaciji (ali je kao treća generacija SSD-a), Marvell isto na trećoj, JMicron valjda na trećoj, a Samsung na petoj. Za Marvell-ovu i Samsung-ovu prvu generaciju vjerujem da nitko nije nikada čuo, za drugu Samsungovu generaciju se isto malo zna, kao i za neke drugo kontrolere kao Psion, Mtron i Memoright. Ovo me podsjeća na Švapsko Das Auto. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2711 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
sto vise citam ovu temu dodje mi da izbacim ovo zlo corsairovo smece od diska i bacim ga u jarak... kad je taj zamzung tako zlatan, sta ga sebi nisi kupio? |
![]() |
![]() |
#2712 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
#2715 |
only fool, not a horse
|
meni nije. mislim da bi malo tko primjetio razlike izmedju dva ssd-a, osim naravno u benchmarku... ja recimo na ovom svom nisam odvrtio nikakav bench od kad ga imam (sad ce godina dana).. ono gore sam sarkasticno reagirao, jer svaki dan citam ovu temu, i Tomy B. svaki dan nadje nekom neku manu, kao da ima ekskluzivno pravo uvoza za samsung... @vedranzeman: mogu, mogu, samo mi daj vremena ![]() |
![]() |
![]() |
#2716 | ||
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#2717 | |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
how yes no...ja imam onaj kingston 128gb s onim dorađenim jmicron+ kontrolerom i vjerujem da se na račun tog kontrolera se i golim okom može vidjeti razlika između njega i nekog drugog ssd-a doduše za 800kn što sam dao za njega na onoj hgspotovoj akciji prije cca godinu dana kad je hgspot propadao vjerujem da nisam mogao proći bolje tad ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2718 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa dobro, nek reklamira, a očigledno s razlogom ![]() Pošto nije bilo nešto extra keša tražio sam preporuku nešto ''lošijih ssd-a'' i dobio odgovor. Tako da za svakog se ponešto nađe. Ne mora nitko uzeti samsunga, intela ili nešto treće ako neće, no ako se baš ne prati razvoj ssd-a meni je ok kupiti po preporuci koja ne mora biti i najskuplja...bla bla bla ![]() |
![]() |
![]() |
#2719 | |
only fool, not a horse
|
Citiraj:
inace, nemam ja nista protiv tog samsunga, ni protiv Tomy-a B. |
|
![]() |
![]() |
#2721 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače nemam ništa protiv niti jednog SSD-a, ali mi je bezveze što ljudi kupuje SandForce diskove i budu zadovoljni kada im ATTO pokaže obećanih 285/275 MB/s. Isto tako i za Intel, super je to SSD, ali nemogu nekome preporučit da na Intel-a potroši 1000+ kn za 80 GB pa da mu se SSD smanji na 0.01% kapaciteta. |
|
![]() |
![]() |
#2722 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
#2723 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo i review Samsunga 470 256gb. Uglavnom ono najbitnije pise u zakljucku a to je pouzdanost. http://www.hardwareheaven.com/review...onclusion.html |
![]() |
![]() |
#2725 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gdje si iscupo tu oznaku MZ-7. Svi 470 imju MZ5xxxx a 7 ni u tragovima?? U svakom slucaju ako i postoji takav razlike nebi trebalo bit, osim mozda u bundleu. Ako je 470 onda je 470. Sam naziv govori koliki mu je zbroj read+write itd.. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 21.07.2011. u 23:13. |
![]() |
![]() |
#2726 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ajme, gledam ducane i svi vise-manje web shopovi. Ako neki ima i lokaciju, nemaju nikakvih SSDova... A ja bi to danas pokupio. Sve se mora narucivat. Tuzno, neisplativo je drzat robu u ducanu ili cak na webshopu. |
![]() |
![]() |
#2727 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Čak i Ve-mil ima nekakve na akciji. |
|
![]() |
![]() |
#2728 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 22.07.2011. u 15:44. |
|
![]() |
![]() |
#2730 |
Guest
|
Evo, prije par dana upgrejdao fw za OCZ SSD Solid3 sa 2.06 na 2.09 i imam dojam da je komp nešto bolji na odzivu pri svakodnevnoj uporabi (ne, nisam mjerio/benchao prije i poslije upgrade-a, čisto subjektivno) ...namjerno nisam postao prije, dok se ne uvjerim u ev. poboljšanja. Ukratko: za sada ni jedan bsod (nisam ih imao niti na 2.06), ali ono što jesam imao, a sada nemam, jesu random freeze sranja, koja su ionako uglavnom vezana baš za laptope (ima nekakve veze sa power managementom i profilima, pogotovo na bateriji). Ja iskreno nisam primjetio razliku plugged/unplugged (imao smrzavanja u oba slučaja), a sada evo zadnjih par dana ni jedan jedini ![]() Topla preporuka za upgrade fw-a! ![]() edit: e, da, intel rst zadnja verzija u oba slučaja- moguće da je i to dijelom zaslužno za gorenavedeno. Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 22.07.2011. u 17:12. Razlog: zaboravih napomenuti |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|