|
![]() |
#2671 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Laptop mi nažalost samo to podržava. Malo stariji model intel chipseta (mislim da je ich7 ili 8, tako nešto) |
![]() |
![]() |
#2672 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Tu postoji i mogucnost problema kod prepoznavanja samog ssd-a. Nadam se da znas da je win7 obavezan za trim?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2673 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
#2674 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@ nathan.fake: i da li se primjeti ikakva razlika imeđu ta dva SSD-a? @ ivko: ja imam Samsung-a PM800 na SATA-I i sve mi radi bez problema. I naravno, moja preporuka je upravo taj SSD. |
![]() |
![]() |
#2675 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Primarno gledajući cijene ssd-ova zapela su mi za oko ovih par modela pa čisto da ih poredate po isplativosti ![]() Kingston V+100 96GB cca 1000,00Kn OCZ Vertex 2 80GB cca 1050,00Kn OCZ Agility 2 80GB cca 1100,00Kn Corsair Force 80GB cca 1100,00Kn ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
da, osjeti se... posto je samsung na papiru puno brzi od kingstona, bio bi red da se i u normalnom radu osjeti ![]() ali ne kao kad sam preso s wd black na kingston ssd... to je bilo ono razlika nebo i zemlja... ![]() i naravno svakom preporuka da si ubode ssd, barem kao boot drive ![]() jedina zamjerka na samsunga mi je katastrofalan bundle ![]() osim fensi-šmensi kutije nedobijes nist korisno ![]() dok uz kingstona dobijes puno korisnih stvari (adapter 2,5" na 3,5", sata kabel, molex na sata adapter i dvd s acronisom).. ok kingston je "desktop bundle", al zato dobijes sve sto ti je potrebno ![]() Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 15.07.2011. u 15:06. |
![]() |
![]() |
#2677 |
Premium
|
Od nedavno i Samsung nudi nešto slično. Imao sam Intel-a X-25V 40GB, to bi trebao biti isti kao tvoj Kingston, i nisam osjetio nikakvu razliku. |
![]() |
![]() |
#2678 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() jedini je problem sto je vijest stara tek 3 dana... znaci trebat ce bar mjesec dana da se taj bundle moze kupit u hr ![]() Citiraj:
![]() ne znam, al sa Samsungom mi sistem radi nekako gladje... ![]() recimo, otpakiram veliku arhivu s winrar-om.. s kingstonom je "zastajkivo"... kao da proc odradi svoje i onda ceka ssd da zapise... dok sa samsungom sve glatko... inace windowsi su isti... samo su klonirani sa kingstona na samsunga ![]() |
||
![]() |
![]() |
#2679 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Takav bundle se dobivao ili jos dobiva sa Kingstonima Acronis + bracket ili samo Acronis u nekoj varijanti. Btw. Kingston V100 96GB nije uopce losa kupnja. Diskic fino radi iako nije neka sila u 4k a ima i super cijenu, 980kn. Odlicno prolazi u realnim testovima i dosta slucajeva je brzi od starog SFa. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.07.2011. u 22:50. |
![]() |
![]() |
#2680 |
dark paradise
|
@magarac Thx. Onda ga najvjerojatnije i piknem. A 4k najvise dolazi do izrazaja gdje? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2681 |
Premium
|
U Crystal Disk Mark-u. ![]() Zaboravio sam natipkat, ali taj Kingston od ona četiri je moja preporuka. |
![]() |
![]() |
#2682 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
SSD disk za database server
Ako može savjet koji SSD disk do 1400kn koji bi odgovarao za sklepani server za rad sa bazama podataka. Kingston V+100 96GB OCZ Vertex 2 80GB OCZ Agility 2 80GB OCZ Solid 3 60GB Corsair Force 80GB To sam našao na forumu u kratko vrijeme. A kako nemam vremena trenutno na poslu previše guglati i trošiti vrijeme, ako netko ima neko prethodno znanje da mi ubrza odluku bio bi zahvalan.
#2683 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Nisi trebao otvarat poseban thread za to pitanje, ima vec za SSD-ove. Od ovih, preporuke za Corsair Force 80 GB ili OCZ Vertex 2. Ta dva provjereno rasturaju u IOPSima. I ne zaboravi backup - najboljeg prijatelja svakog kompa sa SSD-om. SSDovi nisu bas na vrhu liste kao najpouzdanije rjesenje, mlada tehnologija pa znaju rikavat.
#2684 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Uzeo bi dva ssd diska, drugi je za backup. I još bi dnevno backupirao na jedan obični HDD. A postao sam u odvojeni topic jer mi je bitno to da će se koristiti za rad za baze podataka a ne za brzo bootanje ili simultano otvaranje 25 aplikacija(tvoj komentar o IPOSima mi je važan). Tako da radi brzine odgovora i razumljivog pitanja sam ovako otvorio. Hvala na infu.
#2687 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jel ima itko informaciju kad bi SSDovi sa SATA III trebali doc u HR? Tipa Corsair Force 3, OCZ Vertex 3 (MAX IOPS) itd? Stize mi laptop za par dana pa me zanima dal da cekam il da ubodem jednog Corsair Force 120GB? Edit: sad sam malo gledao protis, vidim da ga ima al nisam ocekivao cijenu od 2k kuna. Na nabavi ih nisam bio nalazio. Sta da kupim onda, mora imat 120GB? Uz to u laptopu zadrzavam disk od 750GB kojeg premjestam u optibay. Ah ma vise manje je sve to isto, vjerojatno ce past obican Force. Ovi Vertexi 3 imaju probleme, kao i Force 3 kojeg sam si zelio. Nznm kolko bi osjetio razliku izmedju SATA III i ovih malo starijih diskova? Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 19.07.2011. u 02:21. |
![]() |
![]() |
#2688 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2689 |
schwere panzerspitze
Datum registracije: Jun 2005
|
ljudovi koji ssd bi preporučili do cca 2000kn? i još nešto trenutna matična(gigabyte ga790blabla) ima sata 2, oće biti problema ako uštekam ssd na nekakav pcx sata 3 kontroler ? |
![]() |
![]() |
#2690 |
Banned
|
Većina će ih bit dobra na SATA2, samo uzmi neki Intel 320 / Samsung 470 i miran si. Kad bude SATA3 onb prištekaš i amen. |
![]() |
![]() |
#2691 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
|
![]() |
![]() |
#2693 |
Premium
|
@ prt scr: nećeš ništa dobiti, jedino izgubiti ako je neki lošiji kontroler za SATA-III. |
![]() |
![]() |
#2694 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#2695 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#2697 | |
Premium
|
Citiraj:
Pokusavam skuzit dal vrijedi tih 400 kn. Malo sam citao i vidim da Inteli imaju los random read, ali vi govorite da su performanse ok pa vam vjerujem. Pouzdaniji su sigurno od Vertexa. Disk ide u MacBook Pro 2011, najjaci 15". |
|
![]() |
![]() |
#2698 |
dark paradise
|
|
![]() |
![]() |
#2699 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Ne ![]() Uz najbolju volju ne kuzim razliku u normalnom radu izmedju mog kompa sa CorsairForce2, frendovog sa Vertex3 i frendovog laptopa sa onim starim 250/70 intelom od 80 GB. Vjerujem da bi benchmark alati pokazivali GRDE razlike, da bi nakon sto ucitavanja grupe od 20 programa Vertex3 bio najbrzi... al' da ja to primjetim - ne primjetim. ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#2700 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Probaj se nakon mjesec dana vratit na HDD pa ces vidit razliku. Razlika je vise nego osjetna svugdje. Meni je nakon nesto sporijeg V+, 640GB black bio totalna koma. Kingston je odlican kod multitaskinga i rad na desktopu je xx puta brzi i ugodniji od bilo kojeg HDDa. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|