|
![]() |
#241 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Preporuka je dvojezgreni čisto zato jer se jednojezgreni zna zblesat kad mora rintat više stvari odjednom ![]() Gledajući cijene ja bih rađe uzeo 3850. Bude bilo i 3870 rabljenih sa garancijom povoljno kad izađe 4xxx serija i geekčine navale kupovat nove grafe... Da se dobiti za neku normalnu lovu (3850) a svi znamo da kod novih drivera prioritet ima-noviji hardware, tako da će prije biti nekih ispravaka za 3xxx seriju nego za 2xxx ![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
znači 3850. a dobro, kad ju kupim (ne tako brzo, ali valjda ovo ljeto) ako bude problema, znat ćete ![]() hvala i btw, znaš li možda zašto mi slika kasni za zvukom? instalirao sam cccp i otvaram sa mpc-om, ali i sa zoom playerom je isto. jednostavno počne kasnit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Uključi framedroping pa probaj, vjerojatno ti se proc udavi pa nemre reproducirati sliku... I da probaj sa mplayerom isto, komandolinijska verzija, zadnji build skini sa www.mplayerhq.hu i onda staviš u send to izbornik shortcut i pošalješ mu problematični mkv...
![]() |
#244 |
Premium
|
za početak, kako uključiti da droppa frameove? pokrenem film (recimo u mpc-u) i gdje onda? uđem u postavke čega, haali splittera, direct vob sub-a (te ikonice mi se pojave u tray-u kad pokrenem film) ili gdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Beskorisna bitanga...
|
U psotavkama playera imaš, čak i nesretni wmp ima pod performance postavkama, i mplayer ima po defaultu upaljen framedropping - zato sam i rekao da s njim probaš... Reko skini mplayer, napravi shortcut u send to i onda na shortcut dodaj -vo directx -pp 0 i onda na taj shortcut pošalješ video i vidi oće li onda raditi kako treba... Za MPC neznam di ima jer ga nemam na kompu instaliranog ali negdje ima sigurno...
![]() |
#246 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
iako sretno ti u naumu jer ja nisam sebi uspio napravit da mi grafa vrti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Cijela HD 2600 serija ima isti RV630 čip i UVD istih mogućnosti. Ono kaj vrti XT, vrti i Pro. Razlika je samo u memoriji koju pakiraju na kartice (mada je to totalno nebitno za HD) i taktu GPUa. Makar ako se kupi Pro model s GDDR3, onda i ta razlika nestaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Po mojem iskustvu (ne osobnom, nego ovo okolo šta gledan kod ekipe) to ne štima baš kako je zamišljeno ![]() ![]() Tako da ako je HD već prioritet po meni je bolje uložit u novu platformu (939 +X2 je sasvim dosta), nego dat 600-1000 kn za novu karticu pa ostat popišan ![]()
![]() |
#249 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Svaka vrti BD, HD-DVD ili Tv u HD-u...to kaj se neki žale da im ne vrte zripane filmove skinute sa neta u .mkv formatu nije briga ni ATI-ja ni Nevidie nego poštivanja standarda...
![]() |
![]() |
#250 |
-------
|
Ljudi imaju problema i negoduju, jer su svima puni diskovi 720p i 1080p .mkv materijala, a to HD kartice službeno ne podržavaju. Ima na AVS forumu masa rješenja i peripetija kak natjerati kartice da preuzimaju .mkv, a kak to na kraju radi, je pak druga priča. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 |
Torrent freek
|
Nije samo mkv u igri ![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 |
-------
|
Ko bi ga znal kaj sve ljudi nainstaliravaju, pa se posle čude kak ne radi. Osim toga danas većina ima brutalu iz C2D arsenala, pa im taj .mkv ne bi trebal biti problem. Full HD nek kartica vrti (ako su dobro složili sve), ostalo nek ima procesor prek sebe. Samo kaj bi ljudi i ovce i novce i 0-1% zauzeća k tome, neovisno o kojem formatu se radi i onda su drame po netu/forumima. ATi je šrot, a nVidia nema dobre (beta) drivere. Najdu razloga ko u priči. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Super Moderators
|
![]() |
#254 |
Torrent freek
|
Ma slažem se, ima i toga, nisam ja ljudima gleda kakve codece imaju ![]() Pa evo ruku na srce ja san 5 dana isprobava kombinacije da mi X2 procesor vrti, a da ne šteka (1080p ![]() ![]() ![]() Al ono, kažem kad bi sad iman neku Soc A ploču ili soc 754,... da bi rađe za 1000 kn iša na X2 CPU nego kupova neku ljutu grafiku. Em mi je logičnije, em osim HDa će dobro poslužit i za ostale perverzije ![]()
![]() |
#255 | |
-------
|
Citiraj:
Ali ima ljudi koji su skeširali fine pare za skupe AGP HD kartice, pa je kasnije bil plač da ne vrti HD skinut s neta. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Još to donekle i pije vodu sa intelovim P4 3,0 pa nadalje jer pomaže HT, no evo juče sam probao nešto legi na bartonu i tako/tako... pol može, pol nemože... uguši se proc na mkv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
-------
|
Kad kartica ne preuzima na sebe, a treba kemijati tri dana da bi bilo nekaj od toga. Mada je i onda upitno. Mojeg Opterona je HD (bilo kakav) također slomil, 100% zauzeće, zakuca ga i nema dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Super Moderators
|
Jap, to je bio osnovni razlog zakaj sam sa 939 Opteronka na tri gige pešao na AM2 i dvoglavi proc...jednostavno ga prikolje.
![]() |
#260 |
Premium
|
pa čujte, neki ljudi nemaju novca ili naprosto ne žele kupit novi komp. recimo ja se ne igram, i tu mi automatski otpada potreba za high end kompom. tu i tamo nešto snimim sa satelita i to prebacim u divx, a sad hoće li mi trebat dva sata, ili 15 minuta, čisto mi je svejedno. i to nije 1000kn trošak preć na c2d, treba kupit matičnu, cpu, grafiku ili dvije za mutlimonitor sustav, ram, kučište i fino napajanje. nije to 1000kn. hm, pokušat ću od frenda iz dućana posudit "na test" 3850 negdje idući mjesec, pa vidit kako šljakaju i dali šljakaju mkv fileovi, ako stvar proradi, onda ću dat tih 650 kn za 3850, a ako stvar ne radi, nek se cpu pati još neko vrijeme. p4 je nekad bila beštija od procesora, a sad je zadnje govno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Sve novo-1150 kunića ![]() I imaš novi stroj, sa dvije gige meme, DX10 integrušom koja vrti HD bez beda i dvoglavi proc... Naravno govorim o AMD platformi sa G780 chipsetom. Oko 1100 kunića a nekaj love ćeš dobiti za svoje stare komponente i to ti je superjeftina nadogradnja....
![]() |
![]() |
#262 | |
-------
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |||||
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
2) Očito ti potreba ne otpada s obzirom da ja, jelc, mcg na raznim x2 procevima nemamo problema s vrćenjem mkva koji kod tebe ne rade a ti oćeš da rade... Citiraj:
![]() Citiraj:
Recimo ja sam nadavno vidio da čovjek za rečenu cifru prodaje ploču kao što je moja sa x2 procem na njoj i s tom kombinacijom garant ide svaki mkv osim onih bizarnih trailera koji na ničem ne rade kako treba... Citiraj:
![]() Inače nije mi jasna računica - spreman si dat na sljepo 650kn za rješenje koje možda oće a možda neće radit a nisi spreman dat 650kn za rješenje koje će sigurno radit sa svakim fajlom... ![]()
![]() |
![]() |
#264 |
Premium
|
joj kako ste me izrezali gore u postu. mislio sam sastavit jedan općenit post, ali svelo se na mene. govorite o x2, amd, znači ne dolazi u obzir (ne volim i neću amd cpu). sve šta si rekao ima smisla, i bez ikakve dileme slažem se da si u pravu... samo šta ja ne želim takav komp od 1000kn. i kad buden za neko vrijeme kupova novi komp, opet ću dat x tisuća za njega, no sad mi se ne žuri. jeste, volio bin gledat hd, i dao bi za novu grafiku sutra, ali kupovat novi cijeli komp, i to samo za hd, je trenutno velik zalogaj za tekući. stoga sam samo pitao, bi li 3850 završila posao. rekli ste da da i da ne, odnosno hdtv da, ali mkv ne. ok, vjerujem vam, ali ako mogu želin to isprobat. a posudit karticu ne košta ništa, a na kraju krajeva ako stvar proradi, bolje da potrošim 600 kn umjesto 6000 za novi komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Torrent freek
|
Valjda ti sam znaš najbolje šta hoćeš ![]() A mi te samo možemo savjetovat, a kad smo već kod savjeta ja i dalje ostajem pri tome da je kad već daješ cca 600, 700 kn bolje uzet novu platformu i imat nekakav stroj koji je danas defaultni, dakle nikakav high-tech-end ![]() ![]()
![]() |
#266 | ||
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() A akceleracija .mkva je mit. Proveo sam tjedan dana pokusavajuci. To _neradi_ . Cak sam posebnu particiju dao za test windblowse. To ne šljaka... Tak da ekipa sa AMDjcima -> no soup for you ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
P4 je i danas beštija od proca, sve ovisi čemu ti služi... meni je još najčudnije da se danas u kućama nalaze quad core procevi, 4gb rama, i slično, a vrte gore windoze sa officom i Internet explorer.. samo zato jer treba uzimat novo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Naravno da quada neces kupit zbog igranja igrica (makar ima i takvih bolesnika/vandala) , al kupnja nekakve postene kartice za 1200-1300kn je imho itekako isplativo kad danas za tu lovu dobis prakticki high end kartušu... o c2d procu za <500kn da ne pricamo.... A u ovoj temi je bas o masi tih kartica rijec, kako natjerati .mkv na njima da radi. Iskreno, izgleda nikako, to sto sam ja sve probao mislim da mogu odgovorno reci da to ne sljaka. Sljaka sa filmom iz vidioteke, da, al sa ripovima jednostavno ne. Uostalom za to i nije predvidjeno. A bas tu uskace proc u igru. A sa procom koji nije dvojezgren (D805, pa nadalje) mislim da nema sanse da doma vrtis hd1080. Evo bas cu sutra probat na northwoodu 2.8c sa 1gb rama i HTom zavrtit 1080p film. Uzmi u obzir da je to daleko od same frekve, tu igra velku ulogu i sama arhitektura proca, pa cak i njegov cache... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Beskorisna bitanga...
|
Da arhitektura je bitna, čak bi se usudio reć i sabirnica između čipseta (rama) i procesora i zato sckt A i s478 imaju problema, neki norty sa HTom ili presshot bi zapravo morali moć to izvući ako mogu njihova s775 braća (oni su navedeni kao minimum za BR HD Video) ali očito nejde... Racimo moj proc na poštenoj matroški ima load 60-70 % dakle kao solidno zahtjevna igra a sjećam se prvih trailera na tbredu koje sam isprobavao i nije bilo šanse, na Veniceu se uz tweakanje codeca moglo gladati ali jedva, na x2 stvarno ide bez problema sa CCCP i IMHO to je najlakše, najsigurnije pa i najjeftinije rješenje - x2 CPU... ![]()
![]() |
#270 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Zar se ovdje ne radi o AGP kartici koju ćeš "baciti" kad budeš mijenjao komp? Cijena 3850 AGP je koliko sam na brzinu pretražio oko 1000kn. Ako ne igraš igre, a bitna ti je HD akceleracija, za to ti je dovoljna i HD2400 koju možeš naći i u AGP verziji za malo više od 300 kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|