Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.04.2008., 23:33   #241
piroska
Premium

Datum registracije: Dec 2007
pucat cu majke mi!
ovak, na power saveru sam si stavila da tipke fn+f3 stavljaju komp u hibernaciju, posto mi te opcije nije bilo kada ga idem normalno gasiti preko starta. netko mi je ovdje rekao da pritiskom shifta standby prelazi u hibernate kad se gasi preko starta+turn off bla bla, i to je stvarno je tako. danima sam ga najnormalnije preko tih tipki stavljala u hibernaciju, i evo sad stisnem te tipke i on ode u stndby. ok, pogledam u power saveru setup action, kad ono u opciji when i press sleep button uopce vise nema opcije hibernate. ne postoji. isto tako ni u startu vise ne funkcionira da se pritiskom shifta standy mjenja u hibernate.........ne kuzim zasto...dajte mi neko razumno objasnjenje!
i nije neki problem, al jebemu mater, ocu da funkcionira!
piroska je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2008., 23:00   #242
runner_kt
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Ja imam a210-16f, i nisam u zadnje vrijeme imao nekih problema osim tog touchpada koji ne radi na xp-u u dual modu. Inače, čitajući vaše postove, krajnje sam nezadovoljan kako laptopom tako i njegovim proizvođačem/serviserom/distributerom. Totalno su neorganizirani svi redom. Inače, ovo mi je druga toshiba jer sam radio reklamaciju 3 dana nakon kupnje tj. 27. prosinca zato jer dvd-rom uopće nije radio. Ono, kupiš novi lap i odma ne valja. Jedva sam ga zamijenio nakon 5 dana, ovi iz trgovine tu u Kutini zvali u Zagreb glavnu šeficu, pa ona odbila, pa sam se tam počeo svađat i rekao im neke stvari, inače htjeli su ga slat u servis i da ja budem mjesec dana bez laptopa koji mi je hitno trebao, a povrat love nisu htjeli dat, pa je na kraju jedva mukom odobrila zamjenu.
Ajmo sad o samom laptopu: prilično me nervira to zagrijavanje i potrošnja baterije, temp mi ode na 70 c ponekad! što mi se nimalo ne sviđa
A pošto je baterija slaba za tako žedan laptop, odma se umanjuje svrha tog prijenosnika.
Trebalo bi se raspitat o iskustvima drugih korisnika, jer smatram da je bar 200-tinjak laptopa prodano na tržište.
runner_kt je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2008., 00:06   #243
ivan-dj
Premium
Moj komp

ivan-dj's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
pa ustvari, nabrijan lap bi na neki način trebao služit kao zamjena za stolni komp, tj. logično je da će baterija kraće trajat sa takvom grafičkom i 2gb rama.
meni je dobar bar što se toga tiče jer mi je većinu vremena uključen u struju. npr. meni je, pošto sam student i sve za faks mi je na kompu, lakše nosit lap kući nego cijelu konfiguraciju.

btw. vidio nekidan toshibu sličnih karakteristika (jedino hdd 200gb, a grafa ati x1200) i njen adapter za struju je bar duplo manji. e sad logično zaključi.

ivan-dj je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2008., 16:36   #244
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
da li je itko od vas instalirao SP3? jel vam sve radi kako treba, sjecam se da je netko spominjao da mu jes sa zvucnom bilo ali tada jos nije bilo finalne verzije, pa me zanima ako se ista promijenilo
evo sad naletio na vijest da je SP3 povucen pa mi se cini da ga necu instalirat iako sam ga vec skinuo, iovako radi dobro XP
jedino mi ne rade tipke ispod ekrana ima li tko kakav prijedlog il da mi posalje svoje drivere za to, jer meni nikako da uspije
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2008., 17:30   #245
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Razlog povlačenja je nekompatibilnost SP3 s Microsoft Dynamics Retail Management System. Ako nemaš taj program instaliran SP3 možeš bez problema instalirat.
Što se tiče problema sa zvukom, to sam čitao za SP1 za vistu, na xp sp3 bi sve trebalo raditi
Prince-Artas je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2008., 15:15   #246
Black mustang
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Pozdrav svima!
Buduci da sam i ja vlasnik 2 mj starog modela Satellite A210-19J napisat cu nekoliko komentara oko svega pa se nadam da ce pomoci svima koji planiraju uzet ovaj laptop ili nesto slicno.
Laptop sam uzeo prije otprilike 2 mj i mogu reci da sam totalno razocaran TOSHIBOM a ponajvise njihovom tehnickom podrskom i nacinom kojim se odnose prema svojim kupcima.Laptop je dosao instalirana sa VISTOM home pr. ali sam ih ja maknuo i stavio 64 bit verziju VISTE ULTIMATE....sramota je da jedan laptop sa 64 bit procesorom ima tako slabu podrsku za 64 bit verziju OS-a.Iako su svi driveri radili osim TOSHIBINOG VALUE PACK-a koji je samo gubljenje prostora na HD,bilo je dosta problema.Sve je trzalo i JAKO sporo radilo...jedino sto je koliko toliko dobro radilo su bilie igre...C&C3,COD 4 lete na visokim postavkama.Lap se jeko zagrijava i baterija traje razocaravajucih sat i nesto sintno,ali to je razumljivo buduci da je graficka jaka.Nakon hrpe bugova koje nosi VISTA presao sam na XP...skinuo sam sve drivere ali mi se LAP nakon nekog vremena poceo stalno smrzavat,sto je blagoreceno jako jako frustrirajuce pogotovo ako obradujes neku fotku ili radis Web i zaboravis snimit svakih 5 min.Odlucio sam maknut XP i staviti ponovu Vistu Ultimate sa SP1 ali 32 bit verzijom....sve koliko toliko radi ali i dalje jako sporo.Kao sto je vec netko spomenuo kamera ima neki BUG kad nema dovoljno svjetla prede u neki "tamni mode" u kojem se nista ne vidi.Ako se zeli promjeniti Video u DREAMSCENE-u treba mu 5-6 sek,pa problemi sa kopiranjem i brisanjem datoteka zbog ADMINISTRATIVNIH problema...i ostali VISTINI bugovi cine rad jako frustrirajucim na ovom laptopu....
Uglavnom za mene koji radim na laptopu sa CS3 paketom jako razocaravajuce i stvarno mi je zao sto nisam uzeo HP 6715b model....recimo kod prijatelja sve ovo leti iako su performanse cak i slabije...
Toliko od mene...
LP
Hrvoje
Black mustang je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 14:30   #247
space44
Registered User

Datum registracije: Feb 2008
pregriajvanje

Nakon 7 mjeseci koristenja A210-16F, mogu sigurno reci razlog nestabilnosti je pregrijavanje. Lap se jos nikada nije srusio tijekom igranja race07, COD4, jer ventilator veselo puse.
U visti ili xpu pri "normalnom" radu procesor nije toliko opterecen. Pa ventilator nije tako veseli, ali nakon sto se orusi lap je vreli.
Najvise me muci sto nema senzora temp. na procesoru. Ne kuzim. Ima samo na HDD.
space44 je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 16:56   #248
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

meni everst (v4.50) govori da laptop pri najvećem opterećenju ima temperaturu preko 80 stupnjeva

ja neznam koji problem kod mene može bit ako nije pregrijavanje, evo da ga sad idem restartat nebi mi se nikad upalio, morao bih ga ostavit min 5-6 minuta i to okrenutog da se brže ohladi
Staro 06.05.2008., 19:15   #249
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Za koje senzore ti veli 80 stupnjeva? Sad sam pokrenuo ovaj isti everest i nijedna mi temperatura ni u kojem slucaju ne prelazi 60C i malo ispod te vrijednosti varira dok igram nekaj.
Doduše, ja sam stavio 1.90 bios i primjetio sam da mi sad nešto češće radi ventilator. Ali BSOD u XP-u nisu nestali. Sad vrtim vistu x64 i komp je stabilan. Jos nijednom nije nepovratno zaglavio ili bacio BSOD.
Druga je stvar sto je Vista sama po sebi u banani i svako se malo neka aplikacija ili dio OS-a zaglavi. Neznam jel to do 64-bitnog OS-a ili nije. Svugdje na netu sam procitao kak je 64-bitna vista stabilnija od 32-bitne ali sad vise neznam kaj da mislim.
Vjerojatno ne preostaje drugo nego da po 3 put u mjesec dana preformatiram disk...
vodokotlic je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2008., 19:47   #250
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

brijem da će se ovaj laptop zapalit na ljeto
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.05.2008., 20:54   #251
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Ako se neće zapalit onda će ti svakako počet kapat tekuća plastika po nogama. Ovo je definitivno najozbiljniji kandidat za servis. Ili je krivo heatsink složen ili je previše paste ili regulacija ventilatora nije spojena (ili sve skupa)

Nosi to na servis prije nego te ozljedi
Staro 06.05.2008., 20:57   #252
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

ništa prije 15.6

jebo ja njih i njihov jedini servis u ZG
Staro 06.05.2008., 21:00   #253
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Jeli itko od vas probao instalirati ATI Omega driver za HD2600 na XP-u?
Staro 06.05.2008., 21:10   #254
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

davno, ni ne sijećam se da li je radilo
Staro 06.05.2008., 21:13   #255
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Citiraj:
Autor flood Pregled postova
Jeli itko od vas probao instalirati ATI Omega driver za HD2600 na XP-u?
Da, tamo u 12. mj. dok jos nije bilo sluzbenih drivera na toshibinoj stranici. Tada nisu donjeli nista bolje, a uz to nije bilo ni power play funkcije
Staro 08.05.2008., 18:38   #256
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Da ne otvaram bezveze novu temu pitati cu ovdje... Imam Toshibu a200-23k, takodje ima HD2600 sa 512mb dediciranoga rama (ako se nevaram). E sada, svugdje mi pise da grafa ima 1024 mb radne memorije i da je hyper memory. Kako regulirati u XP-u kolicinu hyper meomorije odnosno kako je iskljuciti?
PointDexter je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2008., 22:22   #257
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

ako igdje možeš to trebalo biti u catalyst control centeru
ps evo pogledaj neke linkove koje je izbacio google http://www.google.hr/search?hl=hr&cl...ry+ati&spell=1
Staro 12.05.2008., 20:20   #258
stereotyp
1,2,3... fall over!
Moj komp

stereotyp's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
dal je tko uspio natjerat bluetooth da radi na xp?

nakon instalacije "bluetooth monitor" drivera nista se ne dogadja
Staro 12.05.2008., 20:42   #259
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Staro 12.05.2008., 22:17   #260
stereotyp
1,2,3... fall over!
Moj komp

stereotyp's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
probao prije ali nakon uspjesne instalacije nije dalo ucinka, kao i nakon probavanja raznih drivera

problem rijesen.

postojao usklicnik u device manageru...predpostavio da je to bluetooth, pa forsao reinstal drivera te mu pokazao na driver koji se instalira sa bluetoothom, nakon toga ga uredno prepoznao

eh..
Staro 13.05.2008., 08:00   #261
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Da ne otvaram bezveze novu temu pitati cu ovdje... Imam Toshibu a200-23k, takodje ima HD2600 sa 512mb dediciranoga rama (ako se nevaram). E sada, svugdje mi pise da grafa ima 1024 mb radne memorije i da je hyper memory. Kako regulirati u XP-u kolicinu hyper meomorije odnosno kako je iskljuciti?
Ne možeš - sama uzima koliko joj i kada joj treba.
Staro 15.05.2008., 17:30   #262
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

gledam sta bi si mogao kupiti za bolje hladenje laptopa pa sam vidio ove 2 stvari:
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1320102
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1030044
da li to ide na moj laptop?
kako ste vi rijesili hladenje bez podmecivanja predmeta pod nozice
Staro 16.05.2008., 00:12   #263
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Mislim da od ovog Gigabyte hladnjaka neces imati bas koristi jer podloge od toshibe nisu ravne, a osim toga je preskupo. Ovaj Manhattab mi se cini ok, nije skup... samo koliko je glasan.
Na srecu, zasada nema jos pregrijavanja kod mene
Staro 16.05.2008., 23:32   #264
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Ovako, pitanje... Vista product recovery DVD koji dodje sa Toshibom je prilicno nezgodna stvarcica koja ako se upotrijebi brise sve sa particija i vraca HDD u tvornicke postavke. Dakle, sa laptopom se dobije i product key. E sada, znaci li to da se bez losih posljedica moze instalirati Vista Home Premium sa "gusarskog" DVD-a i upotrijebiti key koji dodje sa laptopom, naravno staviti i updateove i SP1?
Staro 17.05.2008., 07:24   #265
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor PointDexter Pregled postova
Ovako, pitanje... Vista product recovery DVD koji dodje sa Toshibom je prilicno nezgodna stvarcica koja ako se upotrijebi brise sve sa particija i vraca HDD u tvornicke postavke. Dakle, sa laptopom se dobije i product key. E sada, znaci li to da se bez losih posljedica moze instalirati Vista Home Premium sa "gusarskog" DVD-a i upotrijebiti key koji dodje sa laptopom, naravno staviti i updateove i SP1?
Jednom instalirash Vistu sa recovery DVDa,napravish resize diska i particija koliko zelish,napravish image Viste i poslije samo njega podizesh kada zatreba
Staro 18.05.2008., 13:31   #266
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

Ako uzmeš ovog Manhattaba javi dojmove
Staro 18.05.2008., 16:55   #267
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

vidjet cu jos, jos trazim po netu, jer sam lud, najradije bih mijenjao laptop za neki drugi, jer ovo pregrijavanje mi ide na k....
nemogu niti jednu zahtjevniju igru igrat na miru
ali javit cu ako nesto isprobam
Staro 18.05.2008., 18:27   #268
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

O kolikim se temperaturama tu radi?
Staro 18.05.2008., 19:28   #269
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

pogle ovu sliku gore što sam je ja postao
Staro 18.05.2008., 19:46   #270
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

@Prince-Artas: Da, vidio sam tu sliku, i mogu reci da je temperatura nezavdina (izbacuje li uopce vruc zrak kada dodje do tih temperatura?)
Ali vidim da A.J. ima c2d, istina malo jaci nego moj, ali svejedno temperature nebi trebale biti alarmantne ako je hlađenje ispravno.

Inace meni pri duzem punom opterecenju u power save modu cpu dodje do max 54, a u max performance modu do max 68 stupnjeva. Mogu se pohvaliti da cak vrtim i SETI povremeno
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno