|
![]() |
#241 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A koje hladjenje imas?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
A to je drugo...Pa jednostavno spusti FSB, i digni djelitelj memorije... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
stock hlađenje zato i nisam smio ic puno gore, eventualno 3.3 - 3.4 uz mnogo testiranja sto cu i probati danas dok dodjem sa posla! a vidis kako razor pomogne u sekundi, bas cu probat ostavit FSB koliki jeste ili ga smanjiti a samo djeljitelj meme dizati... iznenadio me ram ovaj, kako sam citao nekim ljudima ni 900 nece stabilno da radi, mora da sam naletio na neke solidne primjerke
![]() |
#244 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Neznam dali ti ploca krivo ocitava ali cisto sumnjam da taj box drzi na 3,2 proc na 60c. Ajde mu pusti par minuta ovo pa daj sshot.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Premium
|
nisam trenutno kod kuce, na poslu sam!!!! probao sam sa 3-4 mjeraca i ovaj coretemp mi je davao najvece, sve ostale su smijesne u odnosu na voltazu i brzinu! a ako ima greska onda bolje da ga smanjujem, iako sam kad je prikazivalo 60 stepeni stavio prst na heatsink i bio je vruc al ne toliko da bi se oprzio
![]() |
#246 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
|
luftwafe ![]() evo i rezultat onog TAT senzora! ne znam kako da natjeram TAT da vidi sve 4 jezgre ali valjda nece smetati! probao sam sa njim upaliti ovaj workload cpu-a na 100% ali slabo on izgleda zagrije komp... tek kad sam orthos stavio temp su pocele bit ozbiljne ! evo upravo radim test sa 2 orthosa kojim sam dodijelio po dvije jezgre, sto govori da je 100% cpu zauzet, ostavicu jedno 10 minuta! zajedno sam pratio rast temperatura od CORE TEMP-a i ovog TOT i mogu vam reci da su tu u +/- 2 stepena!!! sto znaci da su oba poprilicno tacna, ako se moze tako reci ! Evo temperature u IDLE prije pocetka testa SLIKA IDLE A evo temp, sa 2 pokrenuta orthosa na 10 minuta koji su satrali sve 4 jezgre, stavio sam coretemp kraj njega cisto da se vidi! ovi koji razumiju ovo skuzice sve iz slike, NADAM SE ![]() SLIKA FULL-LOAD
XVG Verge Zadnje izmijenjeno od: Rux. 30.04.2008. u 16:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Rux, super, to je to, nisam samo skužio koji ti je kuler, ali sa nekim sasvim prosječnim kulerom, to je to. Ne bih generalizirao, imamo različite ploče, no kod mene se na 3.2 drži i sa okruglih 1.3V, a na 3.0 ide oko ili malo ispod 1.2875V. Možda da probaš i ti spustit voltažu, pa se nadam da bi ti onda load bio ne više od 60 stupnjeva. Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
OT* Citiraj:
![]() ONT* jesi li gledao usporedbu Real Tempa i Core Tempa? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#253 |
Premium
|
Govorio sam za ovog čovjeka koji je pokrenuo thread. A jel ga baš moraš nabijat do balčaka, ha? Daj nemoj sad ić u OT, ovo je sad preraslo u Ruxov thread, pustimo čovjeka nek uživa u komentiranju svojih OC uspjeha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Premium
|
imam stock cooler nisam mislio da se hvalim ili nesto vec cisto pomoc ako je moguca jer me zacudila temperatura na toj brzini... a vidio vec postojeci thread pa zato nisam otvarao novi... poradicu sad na tom da nadjem sto manju voltazu za 3.2 ![]() a Real temp mi pokazuje dosta manje temp od CORE TEMP-a, tako da je prije vjerovati CORE TEMPU ... SLIKA
![]() |
#256 |
Premium
|
onda mi 3 programa pokazuju iste temp. CORE TEMP REAL TEMP TAT da li sad vjerovati da mi je trenutna na idle nekih 32-34 @ 3.2 1.312
![]() |
#258 |
Premium
|
sto se tice kucista, stvarno ima dobar protok a i ljeto jos nije doslo iako imam klimu tako da se ne bojim za komp !
![]() |
#259 |
ludjak
Datum registracije: Feb 2006
|
Prvi put clockam Q9300
Pozz. Evo upravo dosao iz HGspota i autronica, uzeo sam: Intel Quad Q9300 na 2,5GHz 2 X Kingmax 1 GB DDR2 1066MHz Gigabyte GA-P35-DS3L majcinskom plocicom. nVIDIA GeForce 8400 256MB (tu se vise nije imalo para, a i nije gajmerska platforma) Sad me zanima, imam Zalmana onog velikog, mislim da ga ruža zovu, ako njega namonitiram na ovaj quad, stavim savrseno paste i sve kak treba te sheme, dal ja mogu to sranje dic na 3,0GHz bez opasnosti? Moram napomenut da kusicte i nije naj prozracnije, actually otvoreno je. Rijetko da ce biti opterecen 100%, to garantiram, eventualno na testovima prvih par dana hehe. Uglavnom, posto mi je ovo prvo klokanje, i radit cu uz pomoc iskusnijeg frenda, zanima me koja su vaša predvidjanja, oce ici preko 3,0GHz? Max temp sam procitao da mu je oko 75 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
sad ce pocet pljuvanje.... kao prvo - to nitko ne zna, probas, pa vidis... a u svakom slucaju moje misljenje je da je bolje ostavit box na procu, ti novi zalmani nisu niš posebno... i za usporedbu - ko frenda smo dizali q6600 na 3.4 pod pasivnim sonicom, temperature su bile oko 40-47 stupnjeva... al, racunaj da i ljeto dolazi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ruža je 7000 ili 7700,ako se ne varam,a to nije novi zalman. Imaš puno tema o ovome,tako da ti je pljuvanje već počelo,a uskoro će i zaključavanje. I slažem se da bolje ostaviš stock,iako probaj,možda se varam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
neki Scythe npr Ninju a ako želiš dizat napon onda ćeš prije naletit na FSB wall na ploči nego max procesora Citiraj:
imam Q6600 pa pod BigTyphoonom voli otić preko 60°C
![]() |
![]() |
#263 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pročitaj sticky Pogledaj/pitaj si i u Intel Core 2 Quad Q9xx0 OC thread Pitanja o temperaturi quadova imaš diljem foruma, pa si daj malo truda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Overclocking proca Q6600 i Nvidie 8600GT?
Kaj bi ispalo kada bi se overclockiralo moju konfiguraciju, odnosno koliko bi ju mogao dodatno "nabrijati"? Do koliko Ghz-a može ići Q6600? Jeli bi trebao stavljati vodeno hlađenje, pošto imam obične stock ventilatore ili neke kvalitetnije ventilatore za CPU i GPU? Jeli ima netko tko dođe doma i napravi mi overclocking, te mu ja ako treba dam nekaj love ili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=88200.prvo pročitaj i prouči ovo.
![]() |
#269 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Sumnjam, jel ti nitko ne zeli garantirati da nesto nece poc po zlu. A osim toga nije problem proc dic za 30-50% sto je sasvim solidan gain u performansama. A osim toga nije mi jasno zasto bi htio clockat takve komponente, osim ako ganjas spi ili neki bench, a sumnjam da to ganjas, jer vidim da se bas ne razumijes. Sve igre i sve app koje si zamislis tvoj proc i ova grafulja ( + dobar ram ) ce pogurat bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Odnosno jeli je ovo moguće? http://www.youtube.com/watch?v=dgW7Zc2L5iw ILI? http://img256.imageshack.us/my.php?i...rimerunny2.jpg Pa ganjam sve i svašta, kao npr. video obradu, foto obradu, te audio obradu podataka, tako da mi treba što jači procesor... Mislim, možda nije potrebno, ali eto zanima me, pa da pitam... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|