|
![]() |
#241 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Trenutno je vecina alt-coina poprilicno niska po zaradi.. pa *sad* kupovati je malko upitno za ROI. No, sve to je poprilicno volatilno.. pa nikad ne znas ![]() .. i ja trazim za neku bolju alternativu od Max-a sad.... hmm.. treba vidjet da'l ima neki coin koji izlazi a ima dobru perspektivu ![]()
![]() |
#242 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
CGRemote hidden donate ?
Nasao sam na jednom forumu gdje se kaze da program CGRemote radi skrivenu donaciju link: https://bitcointalk.org/index.php?topic=495295.0 Sta Vi kazete na ovo ![]() Da li ima neki program slican CGWatcher-u pa da mogu dobiti obavjest kada CGminer neradi ![]()
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#243 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Registered User
|
Citiraj:
Koji je razlog manjanja samo sa jednom Kako podesiti postavke za manjanje sa dvije grafe R9 280X ? Do sada sam imao postavke: setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 cgminer.exe --scrypt -o http://www.nesto.com :6009 -u nesto -p nesto -g 2 -w 256 -I 13 --gpu-engine 1090,1090 --gpu-memclock 1500,1500 --gpu-powertune -20,-20 --thread-concurrency 11200,11200
Ako nemaš kome,dođi sam sebi ![]() Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 03.03.2014. u 16:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
3.7.3 cg ima novi intensity s kojim mogu 7950 potjerati prek 700 kh/s. Ne znam dal GUI podrzava takav unos (x za intensity) ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Registered User
|
Ideš bitsamp neko kupuje ko lud ![]()
![]() |
#249 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Registered User
|
![]() Imam 1kom Sapphire r9 280x dual OC, napajanje je OCZ ModXStream Pro 700W 80 Plus , MBO je MSI Z77A-G45 (MS-7752) postavke za cgminer 3.7.2 su: setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100 setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1 cgminer.exe --scrypt -o www.nesto.com :6009 -u nesto -p nesto -g 2 -w 256 -I 13 --gpu-engine 1090,1090 --gpu-memclock 1500,1500 --gpu-powertune -20,-20 --thread-concurrency 11200,11200 sa ovim sam imao oko 750 Khs. Sam komp u idleu trosi oko 90W Danas sam ugradio MSI r9 280X GAMING. Nista nisam mjenjano i pokrenem cgminer i pratim i vidm da su obe u pogonu i prikaze se trenutno oko 1450 Khs i pogledam na wattmeter i pise da je potrosnja 854 W i niti minut i srusi se komp. Kartice nisu undervoltane. Zakljucim preslabo napajane i krenem u avanturu udervoltanja graficikih.Nesto sam zbrljao i sada Sapphire uopce nece da radi mining iako je prikazana u cgmineru ali KHs je 0 a druga Msi radi ali ima samo 600Khs i nakon nekog vremena oko minute se srusi ili zamrzne ekran. Izvadim iz kompa Sapphire i kod MSI stavim switch na safe BIOS i sve radi OK. Za undervolt sam koristio GPU-Z sa snimiti postojeci bios, sa VBE7 sam promjenio voltazu za Sapphire na 1131 a za Msi na 1050 a za flash sam koristio atiwinflash po ovom tutorijalu ( http://www.overclock.net/t/1353325/t...your-ati-cards ) Znaci ovaj switch sluzi na grafama da prebacis na bios koji nemozes mijenjati i ovaj drugi koji mozes mijenjati ( UEFI BIOS support ) i sad kako ponovo promjeniti ovaj drugi koji nisam dobro napravio. Unaprijed zahvaljujem na sugestijama,prijedlozima i razumjevanju. Poz.
![]() |
#252 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Bitcoin - iskustva i korištenje
Opet ja. Znaci kupio 2x R9 290 Tri-X i zadnji put kad sam pokušavao ih upogoniti došao sam do zaključka da mi je matična loša za Crossfire pa sam nabavio novu, ima 2 puna PCI-E slota x16 i stavim sad gore, uključim Cross i krenem rudariti sa guiminer-om, driveri 14.2 beta se sruše i ponovno podignu, isključim Cross i stavim na Guimineru jednog radnika da rudari na prvoj kartici i idem probati ako napravim još jednog radnika, mogu li ga staviti da koristi drugu i gle čuda, prošlo. Jel ima tko 2x ili 3x ili više 290 ili 290x kartica koje koristi za rudarenje? Da li na isti način rudarite kao i ja ili nekak drugačije, kak? Jel ima boljih načina za rudarenje? Sent from my GT-I9300 using Forum Fiend v1.1.7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Registered User
|
Citiraj:
Rijesio sam biose za oba dvije grafe i napravio sam undervolt za Sapphire na 1131 a za MSI na 1050.Pokrenuo sam cgminer i pise mi za GPU0 da je SICK ( to je Saphire ) a GPU1 radi i sada joj je Khs oko 760. Izvadio sam iz kompa MSI grafu i pokrenio cgminer sa Sapphire i sve radi za 5. Sad mi nije jasno kada su obe u kompu za GPU0 javlja da je SICK. Sta bi moglo biti ? Sve postavke su iste kako je gore navedeno osim sta sam ih undervoltao. Poz.
![]() |
![]() |
#254 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
Ajde sad malo razmislite i recite mi jel vam ne lici to sve na najvecu shemu piramide u povijesti, znaci oni koji se prvi ukljuce i uloze pare im je u interesu da guraju sistem naprijed i stvaraju dodatnu vrijednost i navuku ljude da bi zaradili na investiciji, dok se s druge strane zavaravaju limitom na 21mil. i misle da ec cijena samo rasti gore i onda bacaju milijune dolara na klasicnu ponzijevu shemu. A sama priroda open source software-a je takva da se moze replicirat beskonacno puno u vidu altova sto znaci beskonacna inflacija i pumpaju jednu valutu (bitcoin) jer po argumentima ljudi koji su medju prvima ubacili milijune u bitcoin je da je on prvi na trziste i druge valute ne donose nista novo jel, puna su im usta decentralizacije, a onda centraliziraju sve u jednu valutu i odbijaju primit i koristit ostale valute (kao npr onaj gej e-whores i onaj bitpay talijan cigan) koji guraju bitcoin jer imaju vjerovatno interesa zbog prirode sheme piramide, jel vide prijetnju konkurencije i nece moci za 1 bitcoin dobit pola milijuna dolara kao sto su si zamislili.. U tjedan dana istrazivanja i kopanja po youtubeu sam skontao da vecina tih koji sad guraju bitcoin je zbog pohlepe. Nebi se ni ukljucili u piramidu da nema umijetnog limita jel, a ne razmisljau da open source software moze svatko replicirat i stvarat stalno inflaciju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Moderator
|
meni liči kao na iskorištavanje kompa koji ništa ne radi prek dana da ja dobijem pare na račun ![]() nit ću imat milijone na računu zbog toga, ali ako ništa drugo dovoljno je da mi pokrije neke osnovne dnevne troškove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Banned
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da definiramo misterij: Kada sam vratio na MSI grafi defaultne vrijednosti 1200 V obe su skupa proradile iako je Sapphire i dalje udervoltana na 1131 V a sta je najinteresatnije kada je MSI udervoltana na 1050V i kada radi samostalno radi za 5 i daje max hash rate od oko 750 ? ![]() Nakon sta su obe spremne za rudarenje promjenio sam postavke neznam ni ja vise sta nisam mijenjao i dosao sam do magicne brojke od oko WU: 1036 s obzirom na napajanje koje ipak preslabo za ove dvije grafe u duetu.Na watmetru pise da je potrosnja oko 800W.Ostavio sam da radi pa ce mo vidjeti ujutro da li je sta ostalo od komponenti na zivotu ![]() Na moju srecu imam jos jedno napajanje od 600W 80plus pa cemo sastavitti jos jedno racunalo i svaka ce grafa biti u svome kompu ili mozda da spojim dva napajanja za jedan komp a neznam da li je to izvedivo ikao sam citao da se moze ? Poz.
![]() |
![]() |
#264 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Osobno mislim da je bitcoin dosad donio neusporedivo vise sranja nego koristi i da je cijeli sistem (zajednica?) totalno u banani. Steta cpu i gpu vremena, prije su se barem proteini razlagali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
U potpunosti se slažem s tobom, bilo bi zanimljivo vidjeti koliko su "pale" folding aktivnosti samo zbog bit(alt)coin mininga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Registered User
|
Koji pool odabrati za manjanje ? Sve nesto slabo za BTC/1MH/24h. Izgleda je najbolje opet manjati LTC ![]() Kad na https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison pise za grafu da daje toliko i toliko kH/s to se ne odnosi na WU a koje je u biti pravo stanje kH/s za grafu ?
Ako nemaš kome,dođi sam sebi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neomalik. 09.03.2014. u 18:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Uptime freak
Datum registracije: Dec 2002
|
Nego, jel netko ima problema sa majnanjem nakon igranja igara? Restartam komp, R9 290 radi 840kh/s, ugasim cgminer ili ga stavim na Intesity 8, pokrenem igru, igram 2 sata, vratim ga na Intensity 20, vise ne radi 840 nego 300-400 uvrh glave, sve do ponovnog restarta. Nekako mi sve smrdi na AMD-ove drivere... |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#270 | |
Guest
|