|
![]() |
#241 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
#244 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemoj tuči glavom u zid Iggy, bude te bolila glava sutra ![]() Znaš da je SP3 za XP u nekim situacijama problematičan. |
![]() |
![]() |
#245 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
A osim toga, kaj je sa iskustvom? Ne kaže se bez razloga stara iskusnjara.
![]() |
#246 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
joj, naplacuje svatko koliko moze i koliko mu situacija dopusta. ja bolje da ne pisem sto radim za 120, do maks 200 kuna. ovdje ekipa to nebi radila za 750 kuna valjda, ali jebiga, ne mozete se usporedivati vi koji radite i nije vam neophodno, i ja recimo, koji zivim u jebenoj usranoj zupaniji i ne radim. i zivim na grbaci staraca. znam da ima ovdje jos ljudi takvih, shvatite i iz tog pogleda. razumijete? drage volje bi i ja sredio komp za 250-300 ili vise kuna, ali onda cu sredivati klinac moj i bit cu ponosan i necu omalovazavati ovaj posao. jea, kak' da ne. i nakucat cu koju kunu gledajuci u zvijezde........... ljudi su takvi, radije ce dati "onom nekom" 50 kuna da mu napravi tak-tak ofrljasti posao, nego meni 50 kuna vise. ali ce zato tih 50 kuna vise puta zapit u lokalnoj birtiji i slicne sheme. no, isto tako moram reci kako ovakva cijena kakvu ja "cepam" nije losa u nekim situacijama. ponekad mi covjek tutne 100 ili 200 kuna, a ja prije rekao da ne treba nista jer sam popio sok i kavu kod njega, i nisam potrosio nista osim vremena. recimo. ili kazem 50 kuna, a ovaj ugura u dzep 200 kuna. i sta je meni najvise drago, kada mi se pojave nazad isti ljudi, ili ti ljudi posalju mi nove ljude, jer ja radim dobro posao za manje pare nego netko prije mene. a taj netko je napravio losiji posao............. ima sve pluseva i minusa, tako da nije sve crno-bijelo. imam i ja par frendova koji zaraduju jebene novce za SK pojmove, i naravno da se njima ne da zajebavat za parstokuna. nije mu potreba, end of discussion. ali isto tako kad popricam s njima kroz svoj pogled kazu - "jebiga, a sta ces. razumijem sta govoris." ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Vi uspoređujete servisere koji naplaćuju 300kn sa serviserima koji naplaćuju 100kn. Pogrešno. Treba uspoređivati servisere koji žive u Zagrebu i okolici sa serviserima koji žive u ostatku Hrvatske. U Zg je više nego duplo manja nezaposlenost, time i manje ljudi koji moraju čačkat po kompovima da bi nešto razadili (u odnosu na broj stanovnika, ja ih u osijeku znam barem 20 + još 2x ih toliko ima u oglasnicima). U Zg je standard viši nego u ostatku zemlje, ljudi imaju više novca, bolje kompove, manje vremena... U takvim uvijetima nije ni čudo da uzimate po 300+ kn za instalaciju windowsa i da je to standardna cijena. Ne možeš ljudima uzeti 300 kn za popravak, a komp mu vrijedi 400kn. Pa nije čovjek budala. Takvih kompova je ovdje 80%. Šta bi ja trebao reći čovjeku koji bi kupio lcd za laptop od mene da mu neću ugraditi za manje od 150kn, pa ne bi nikad prodao lcd. Znao sam i ja napalćivati 150kn za uštekavanje monitora u komp, 500kn za prodaju i ugradnju 15" lcd-a i sličnih fora. To su rijetkosti, uglavnom kad kažeš cifru veću od 150-200kn spuštaju slušalicu. Nekad sam išao i po 25kn autom i sjedio tamo satima, instalirao sve živo i neživo i naplatio 100kn. Vidiš kako čovjek diše i toliko naplatiš.
#248 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Naplatit kako kome, ali badava samo prvo koljeno. Ostali su potrosili jokere kod mene. Najvise volim kad me nazovu i misle da imam kristalnu kuglu u dzepu. ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Vise ne "popravljam" ni kompove ni mobitele jer ljudi pocnu mislit da ti to moras njima odradit.... Ono sta je presudilo je prica sa iphonom-svaki put napomenem da se moze nesto dogodit i da radim na njegovu odgovornost. Stvar se dobro zakomplicirala nakon cega je mob otisao u servis kojeg sam ja platio a ovaj se jos grozio kako je bio bez moba..Plus sta sam jos potrosio dobar dio prometa na mobu za skidanje ios-a.. Nisam nikad nikome naplatio (posto su kolege ili prijatelji!)al sam ja platio i zato nema pomoci vise
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 |
Premium
|
#253 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
To je istina, Iggy, ako govorimo o velikim sustavima gdje nesmotreno patchiranje servera i klijenata može dovesti do problema i to prvenstveno s proprietary softwerom i inhouse rješenjima koji postaju nekompatibilni s nekim patchem. No ovaj topic se ne bavi takvim sustavim i ne treba raditi znanstvenu fantastiku od toga ![]() Ne patchiranje kod razno raznih "meštara" potječe od straha da im "licenca" naglo ne prestane raditi ![]() EDIT: evo, i sisara me prestigo ![]()
#254 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Ako sam napisao nešto, onda očekujem odgovor na TO, a ne na sliku koja se projicira u vrućim glavama, nadam se da je bar to jasno. Znači, ako velim da je znanje potrebno za instalaciju nekog računala u jednom solidnom postotku približno jednako znanju kojeg možeš pročitati na google-u, onda stojim iza toga. Uostalom, ja imam radnu uputu za tako nešto, sadrži 7 stranica i najveći kreten iz mog susjedstva je mogao instalirati računalo koje je spremno za rad u mojoj tvrtki. Taj kreten nema znanje, on je samo pročitao i slijedio upute. I zaradio si neku lovu. Nema smisla dizati takvu low level razinu znanja u nebesa, jer je to zbilja osnova osnove nekog informatičara. Druge su stvari napredni rad, korporativni zahtjevi i sl. Druga stvar je para. Svaka roba ima svog kupca koji je spreman dati određenu cifru. A i svaki prodavač prodaje svoju uslugu po cijeni koju on smatra ispravnom. Od čovjeka do čovjeka, ta cijena varira i to ne može biti predmet diskusije. Zašto je u Konzumu prašak 100kn, a u Mercatoru 120kn?
![]() |
#255 |
Moderator
|
a kaj će taj kretenčić koji radi po uputi napraviti kad mu počne bsod-at ta low level radnja? naplatiti još 10 sati trablšutanja? reć čovjeku da ne zna dalje? uzet komp doma na 5 dana? daj budi ozbiljan čovječe. |
![]() |
![]() |
#256 | |
Premium
|
Citiraj:
Druga stvar je što takve situacije najviše volim - nakon problema brzo se radi filtracija kome se daje povjerenja. bez obzira bila to firma od par tisuća ljudi ili pojedinac doma.
![]() |
#257 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam itekako ozbiljan, a vi previše i predebelo precjenjujete znanje potrebno za jednu instalaciju, i to Microsoft OS-a. Amen. Pa ne znam, meni za CCNA jako dobro pomažu raznorazni sadržaji s weba... ako su za to dobri, onda su dobri i za nekakve tričave piydarije poput instalacije os-a. A ti prestani izvrtati moje riječi o updateovima. Ako ne znaš čitati moje postove sa razumijevanjem, onda ih nemoj čitati. Jasno?
![]() |
#258 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
#259 |
Moderator
|
ma kome ćeš ti outsorsati kućni fuš? integri? linksu? zguglat bsod error i dobiti sijaset odgovora da treba započeti sa dijagnostikom diska, rama, možda je hdd kontroler ili hardverska nekompatibilnost. sorry but yebiga striček, ovo neće biti 2h posla kao što sam rekao nego ćete računalo dobiti sutra dok ja potestiram sve to što mi je gugl reko. --- samo me zanima kako bi se snašao irl na cisco opremi nakon gugl ccna i nakon budala koji su iskeširali soma evra za isto ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Premium
|
Previše je tu what if faktora. Kakve koristi jednom obrazovanom iskusnom sistemcu ako mu u kuću lupi grom dok instalira OS? Mislim, hoću vam pokazati na temelju čega vam se temelje argumenti.
#261 |
Premium
|
Da ne pišeš pametnije na drugim mjestima sad bi ti svašta rekao. jedno je znanje / neznanje, drugo slučaj.
#263 |
Premium
|
#264 |
Premium
|
Pa može se to svakako protumačiti, da. Obično tek onda posao počinje, no kada ti dođe susjed Šime i veli "Eli momak, ti to tu instaliraj da ja mogu platit' račune i pogledat mejl", same shit is radio to mali od palube prema uputama s neta, ili high class admin. Samo što bi mu ja onda omogućio baš to, da plati račune i da gleda mejl. Doslovce. I kad meštar to dobije, on pita "Eli gotovo?" A ti veliš "Je, košta 300kn, plaćat ćete račune i gledati mejl". Takvom istom meštru ne znači ništa da li se dogodio BSOD ili je baš u krivom času krepao disk ili je u kuću lupio grom... Uostalom, razina znanja instalacije, ne znači da to povlači znanje i popravka.
#265 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Pazi ovo. ![]() Instaliraš linux userima koji koriste mail, zuje po FB, "slušaju" glazbu na jubito i koriste internet bankarstvo (tokeni). ![]() S njima više nemaš problema niti KRIJEŠT poziva kako je nešto CRKLO! ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Premium
|
Je, ali je to tvoj rizik koji mora biti uračunat u cijenu.
#267 |
Premium
|
Zato je takav posao najbolje prepustiti firmama/obrtima koje imaju pokriće u takvim slučajevima. Stoga ovaj dio teme o popravljanju računala na crnjaka nema smisla ![]() Ovo s Linuxom mi se sviđa. Iskreno nikad mi nije palo na pamet nekome staviti neki linux, tj jesam jednom tipu CentOS pa me steral u rodno mjesto.
#269 |
Premium
|
#270 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Pa ono... ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |