|
![]() |
#241 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Kupujem MBO s1366. Vidim da mnogi savjetuju Asrock Extreme3, medjutim gledajuci samo layout ima puno stvari koje mi se ne svidjaju: Prvo me smeta onaj mali ventilator koji ce kad stisne zima 100% pocet zujat. Al on se lako skine... Jos jedan totalni promasaj u layout-u maticne mi je pozicija konektora od kucista za power, reset, HDD led... Smjesteni su tik do napajanja, tj. u gornjem desnom uglu pokraj ram utora. Za mene koji zelim cisto uredjeno kuciste bez nepotrebnih navlacenja zica preko cijelog kucista, to je apsolutni promasaj. Floppy utor... WTF... pa to ne koristim godinama. Da se mene pita to su mogli maknuti i dodatno srezat troskove. Ista stvar je i sa IDE, al dobro. Isto tako me brine (mozda neopravdano) hladjenje southbridge-a. Vrlo vjerojatno bi stavio HR05, sto znaci i dodatni trosak... PS2 portovi? Ocito ima jos dosta ljudi koji ih koriste? Al zar i oni koji namjeravaju kupiti intel i7 CPU...? Po meni bi bilo bolje da su stavili jos dva USB porta... Ako se mene pita maticne sa s.1366 apsolutno imaju neopravdano visoke cijene, krenuvsi od ove Asrokice, pa do onih divljanja poput UD9 i Asus extreme 3 ili koja je vec... Al nalazim se u situaciji gdje ne mogu birati. Preporucite mi jednu dobru, amo reci bestbuy plocu. USB3.0 je recimo pozeljan, nije nuzan. Ista je i sa SATA3. Trenutno mi se Gigabayte x58 extreme nalazi na garanciji, a kako to nece biti rijeseno u tako skorije vrijeme, a bez kompa sam vec mjesec dana, trebam neko rjesenje. Ne znam dal da kupim neku jeftinjaru koju cu prodat kad mi se maticna vrati sa garancije ili da kupim nesto u rangu ovog propuha od gigabyte-a pa prodam ovu sa garancije (da se ne gnjavim sa rastavljanjem djelova)... P.S. - imajte na umu da maticnu koju kupujem mogu dobiti nesto jeftinije... Zadnje izmijenjeno od: Nebbo. 28.06.2010. u 14:00. |
![]() |
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kupi najjeftiniju. Meni se isto extreme3 ne sviđa i pročital sam par recenziji u kojima baš nisu bili oduševljeni. Ja sam svoju trenutnu deluxe kupio za 650kn bez gare i radi bez greške. Možda bi to bilo dobro pogledat tako nešto jer su matične u današnja vremena velika pušiona, naročito 1366. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
NHF ali previše filozofiraš oko gluposti. To što ti nešto ne koristiš ne znači da i drugima ne treba. Što ti smeta Floppy, IDE, PS/2? NEkima je recimo dobrodošao IDE kontroler. A osobno mi je dosta puta dobro došao i PS/2. Položaj konektora front panela je nekima glup a nekima dobar ovisno o kućištu jer nekome će pasat da bude gore a nekome ne. Onaj ventilator je prva stvar koja se makne jer je posve nepotreban, a i mali hladnjak je sasvim dovoljan za ono što on hladi ![]() Ako ti ta ploča nije po volji imaš Deluxe3 verziju ili uzmi neku Gigabyte X58A ili neku od Asus ploča kao što je recimo P6X58D-E
![]() |
#244 | |
gejmer
|
Citiraj:
Mozda filozofiram, ali nikako oko gluposti. Zar je bio problem rijesit tih par stvari, ustedit na njima i dobit jos jeftiniju plocu. Neka je i 100kn, puno je. Ako vec idu radit jeftinu plocu, onda su bezveze nabacali neke stavke bez kojih se moze. Ventilator i floppy definitivno. Ajde nek IDE i ostane. PS/2 port??? Mislim da danas ni nema za kupiti PS/2 mis. Ako i postoji, onaj tko kupuje i7 sigurno nece kupiti PS/2 mis. Ista stvar je i sa tastaturom (al sad malo sam sebi skacem u usta jer ja imam stari dobri IBM-ov komandni pult iz '82 ![]() ![]() Polozaj front panela mozda i ne bi bio toliko glup da su ostali konektori kucista (tipa firewire, USB, zvuk) odmah do, tako da ih ne treba razvlacit okolo. Moje misljenje je da je ploca malo zbrckana, barem sto se layout-a tice. Nisam je isprobao, pa drugu stranu medalje ne znam. Ali sam misljenja da ako su vec isli raditi jeftinu plocu, sa malo mozga, mogli su dobiti odlican proizvod uz manju cijenu... Ploca na koju su se mogli ugledati je po meni definitivno EVGA X58 SLI LE Cijena im je identicna, a ako je suditi prema layout-u ploca je neusporedivo bolja... Steta sto je nema uzeti kod nas, mislim da bi to definitivno bio moj izbor... Nego Wolv, ti si imao prilike isprobati vecinu tih ploca... jel na kraju to sve isto sranje samo drugo pakovanje? Prvenstveno sta se tice pouzdanosti, a potom performansi i opremljenosti? Dal veca cijena opravdava razliku izmedju ploca ili vrijedi tvoje pravilo: Skupe ploce = DFP ![]() |
|
![]() |
![]() |
#245 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Razbijaš glavu oko gluposti. Citiraj:
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 29.06.2010. u 14:34. |
||
![]() |
![]() |
#246 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Eto kod mene primjera, sad kad mi je crknuo lan na matičnoj se izdebilirao cijeli komp a s tim i usb portovi.....i kako ćeš sad do biosa? srećom imam jednu staru ps/2 tastaturu pa sam to riješio i osposobio komp....a kako bi to izgledalo bez toga..slanje na servis |
![]() |
![]() |
#247 |
gejmer
|
Eto, popustio sam i na kraju uzeo X58A-UD3R rev.2.0. Koliko sam skuzio, razlika izmedju revizije 1.0 i 2.0 je u broju faza koje se nalaze oko procesora. Revizija 2.0 ih ima 4 vise, odnosno 12 ako sam dobro prebrojio. Tocno onoliko koliko ih je imala X58A-UD5 rev.1.0. Cini se kao da je X58A-UD3R rev.2.0 postala stara X58A-UD5 rev.1.0, bez nekih sitnica poput onog POST display ekrana... Thx jos jednom na savjetima... Sad samo moram naci nacin kako da iscupam PS/2 port ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
s 775 upgrade ploče
Nije skroz u skladu s temom, ali ne želim otvarati novi thread a pitnaje je vrlo usko vezano uz ovu temu! Ja imam konfu pod moj komp, i zanimam me koja bi bila bolja matična od ove koju trenutno imam i dali bih ja ikako profitirao sa tom "boljom" pločom ukoliko bih samo nju mjenjao? Eto kratko i jasno! Hvala. ![]()
#249 |
Guest
|
Bok stari! Imaš odličnu grafu i odličan proc. Jedino kaj ti još preostaje na tih s775, a ja bi napravio jest promjena matične i DDR3 mema umjesto ove DDR2 kaj imaš. To mi je nekak maks kaj možeš izvuć iz ovog socketa. Dobra stvar je kaj ti je onda i taj DDR3 futureproof za kasnije iako su to već nagađanja. |
![]() |
#250 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Profitirao bi samo u slucaju overclocka... A ni to ne bi bilo puno, mozda max 10% takta... Neisplati se upgrejdati tvoj komp i davati lovu za to... Iovak je to zvjer, i nije puno slabije od i5 u igrama... Sigurno imas nesto vaznije u zivotu na sta potrositi 500-tinjak kn, nego na beznacajni ugrejd... Ako bas hoces sredit komp, skupi onda bar 1000 i zamjeni kompletnu platformu... i7, x58, ddr3
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Ploča koju imas je i dalje solidna ploča(znam -imah ![]() ![]() Na Intelu sam bio pola godine-godinu, ali recimo imao sam konfu sa 4gb OCZ ddr3 na 1900 MHz, MSi 790fx-gd70 i x4 phenoma i nevidim razliku sa ovom konfom iz siga. To je sve trte mrte, i nemislim forsat na am3 ili i7/i5 jer razlike nekakve ogromne, vrijedne zezancije bas i nema. Mada ako ti se bas ide, onda si utomi žeđ ![]()
![]() |
#252 |
Premium
|
hvala svima na inputu, ma ja sam samo ovako informativno pitao dali bih možda dobio štogod samo promjenom ploče, ali ako ne, onda stvarno nevidim razloga za trošenjem para, ja sam jako zadovoljan trenutnim, kažem samo sam informativno pitao ![]()
#253 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
S.775, DDR ploča?
Frendu je izgleda otišla ploča s775, s ddr1 modulima, na kojoj je Celeron D 2.80/256/533? HDD SATA, VGA PCI-E, RAM je isprobano u drugoj konfiguraciji i radi - pa pretpostavljam da se radi o ploči. Da li ima tih ploča za nabaviti po dućanima jer baš previše ne kužim čipsete i gdje ako ima? Hvala |
![]() |
![]() |
#254 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#255 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#256 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
ja cu samo reci da imam asrock p55 deluxe3 i da sam odusevljen plocom, kupio prije nekih tjedan dana u linksu. bios ima gomilu opcija,zvukom sam jako pozitivno iznenadjen.ma ploca je best buy |
![]() |
![]() |
#257 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
#258 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
![]() Koja je best buy ploča a da zadovoljava naslov,proizvođač nebitan?Dajte par linkova ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Koja su vam općenito mišljenja o MSI pločama, konkretno o MSI P55-GD65 na koju bih stavio i5 750/760? Do sada sam koristio Gigabytice, a s MSI-cama nemam iskustva pa pitam. Puno hvala.
#261 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#262 |
Hala Madrid!
|
čitao sam malo po netu za matične na ddr2 i ddr3, praktički nema razlike u brzini tako da ću ostati na ddr2... mislim da bi odličan izbor matične bio http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.306.346 rami(koje mi je drug preporučio ![]() šta kažete, bi bila ovo dobra kombinacija? ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
3.14zda ®
|
Najviše se isplati uzeti na tržnici neku polovnu P43/P35 ploču za cca 200-300kn. Zajebi te preskupe i precijenjene Asus ploče, nekad su možda i vrijedile P5Q serije te pare - danas više sigurno ne. |
![]() |
![]() |
#266 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ja sam u srpnju 2008. dakle pred 25 mjeseci kupio P5Q-E, čim je došla i platio sam ju 1020kn, dakle 91kn više nego sada, isto u linksu. a 4 GB RAM-a 700kn. stoga, 2 godine kasnije platiti starost još skuplje je sasma nepotrebno bacanje para. ukoliko oćeš strajbati 2000kn na ploču i RAM, učini to za s1156 i DDR3 koji će ipak još živjeti do 2014, kad bi trebao doći DDR4. sada investirati u DDR2 i s775 ploču je NE! ![]() razmisli o ASRock P55-Deluxe3 + 2x2GB DDR3 GSkill RipJaws 1333MHz CL7. došlo bi te isto 2000kn. i naravno, uzmeš neki i3 ili i5 ukoliko ne želiš neki extremniji pomak sa proca kojeg imaš, za manje novce. i imaš novu platformu za isto para. |
|
![]() |
![]() |
#269 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
MSI P55 GD65
#270 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|