Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.07.2012., 00:23   #241
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Zbog napajanja diska, nekad struja iz jednog USB-a nije dovoljna. U pravilu je bolje uzet disk koji ima Y-USB kabel, manje problema.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2012., 13:13   #242
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Čisto zbog potrošnje. Svaki USB port ima koliko maksimalno može dati struje, ukoliko se disk ne može napajati samo sa 1 portom, rješenje su naravno 2 porta.
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2012., 22:24   #243
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Zanima me provjera bad sectora na 2.5 disku, jeli se može pravilno napravit provjera ako je disk u externo kućištu? Jeli svakom programu treba jedan dan da skenira disk i koji program mi preporučate?
Mirkopoter je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2012., 21:51   #244
vec1337
Registered User

vec1337's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
http://www.techfuels.com/hard-disk/8...ard-drive.html

naišao sam na ovaj disk na njuškalu za 200 kn, isplati li si kupnja? može li se takav disk pokrenut na linuxu?
vec1337 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2012., 00:49   #245
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ako ćeš ga kupovat, preporuka da si nabaviš Y-USB kabel: Link. Na nekim matičnim pločama i kučištima taj disk se nije mogao upalit sa kablom koji dolazi s njim, T-Com ga je dijelio jedno vrijeme uz produljenje ugovora pa je poznat problem.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2012., 13:33   #246
Interpol
Premium
Moj komp

Interpol's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Imam eksterno kućište sa Y-USB kabelom i u njemu Toshiba HDD od 320 GB, izvađen iz laptopa. Zanima me bi li mu bio dosta samo jedan USB ili su obavezna 2. Probao bih i sam, ali me strah da mu nešto ne desi Ili se jednostavno neće upalit ako ne dobiva dovoljno struje?
Interpol je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2012., 14:52   #247
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Pa ako već imaš Y usb onda spajaj oba, ne može nitko ovdje na forumu znati hoće li mu biti dosta jedan, zavisi o tvom kompu.
Ali ne može mu ništa biti i da spojiš jedan, ako mu je malo struje dobit ćeš poruku u windowsima.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 11:21   #248
Nm4st3r
Premium
Moj komp

Nm4st3r's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
problem

Pozdrav,
kupio sam si laptop i izvadio iz njega hdd i stavio ssd. Kupio sam preko ebaya ovo i imam problema. Kad spojim hdd preko usb-a i laptop i računalo ga prepozna, učita datoteke ali kad oću kopirat neku datoteku sa njega ili na njega nemogu, kao da više nije uštekan. Također mi ponekad windowsi znaju reči da ga treba formatirati, ali kad stavim da ga formatira kaže da mu ne može pristupiti. Probao sam mjenjat kabel, testirao sam hdd i ispravan je, probao sam na xp i 7 i uvijek isti problem. Je li možda zbog toga što disk traži 750mA, a znam da usb 2.0 isporučuje do 500mA, ali sam ga stavio i u 3.0 i opet isto. Da li postoji možda neko rješenje za problem ili da kupim drugi case(neka preporuka koji će sigurno radit).
Staro 12.09.2012., 12:00   #249
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
A da probas s onim Y kablom?
Disk trosi koliko trosi. Kucista su sva tu negdje. Ako si sad ovako preko granice, tesko da ces naci bilo koje kuciste koje ce toliko manje trositi da sve radi na jednom portu. Postoji i varijanta da je case sheban (elektronika), tako da ako imas mogucnost probaj s nesto stedljivijim diskom prije nego ides u nabavku kabela.

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 13:29   #250
Nm4st3r
Premium
Moj komp

Nm4st3r's Avatar

Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
A da probas s onim Y kablom?
Disk trosi koliko trosi. Kucista su sva tu negdje. Ako si sad ovako preko granice, tesko da ces naci bilo koje kuciste koje ce toliko manje trositi da sve radi na jednom portu. Postoji i varijanta da je case sheban (elektronika), tako da ako imas mogucnost probaj s nesto stedljivijim diskom prije nego ides u nabavku kabela.
Probao sam i s tim kablom i isto je sve, problem je što nemam drugi hdd da ispitam da li je adapter potpuno ispravan. Imam ssd, a njega uopće ne pokreće kad ga spojim(ne svjetli lampica ni ništa). Mislio sam uzet neko usb 3.0 kućište, ali ne želim bezveze kupiti pa da ispadne opet da ne radi.

Oglas
Staro 12.09.2012., 13:44   #251
SilentException
Premium
Moj komp

SilentException's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Uzimajuci sve u obzir, rekao bi da je definitivno problem u kucistu. Mislim da ces se morati isprsiti malo vise od 3$ Pogledaj malo na DX, tamo imas reviewe i forum za svaki item, pa se po tome odluci. Opet mozes proci jako jeftino, evo nasao sam jedan strebrni case za 2.5" disk po 5.5$ a reviewi i ocijene su odlicne.

| Dell XPS m1530 Red | 15,4'' UltraSharp WSXGA+ (1680x1050) | Intel Core2Duo T7500 2.2GHz 4MB | 3GB RAM (1x2GB + 1x1GB) | nVidia GeForce 8600M GT 256MB DDR3 | Seagate 200GB 7200RPM | Slot Loading Dual-Layer DVD+/-RW | 6-cell (2.5 sati) & 9-cell (4.5 sati) batteries | Media Remote Control IR | Intel 4965AGN Wireless (2.4GHz & 5GHz Radio), Bluetooth, Fingerprint Reader, 8in1 Card Reader, 2 MegaPixel WebCam, LAN, HDMI 1080p connector, 3xUSB, Firewire, S-Video, VGA, ExpressCard slot | Windows Vista Home Premium | Logitech VX Nano Cordless Mouse | Logitech Alto Cordless Notebook Stand & Keyboard | Logitech AudioHub Notebook Speakers |

| TBA |

| Silverstone GD01B-MXR | Corsair HX620 620W Modular PSU | ASUS P5W DH Deluxe | Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (3.0GHz) | nVidia GeForce 8800GTX 768MB DDR3 | AverMedia AverTV Hybrid Duo PCI-E | Creative Labs X-Fi Elite Pro | 200GB Seagate Barracuda 7200.8 7200RPM | BenQ DW1650 | Scythe Ninja Mini & Sharkoon Silent Eagle 92mm | 2x Sharkoon Silent Eagle 80mm | Case separated in two termal zones (CPU, HDD, DVDRW, TV Card & PSU, GPU, Sound Card) | AZiO BTD603-132 USB 2.0 Bluetooth Adapter | Logitech MX Revolution Cordless Laser Mouse | Logitech diNovo Edge Keyboard |

| D-Link DNS-323 A1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 320GB Seagate Barracuda 7200.10 7200RPM RAID0 | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): 19,32 MB/sec | Average (READ): 28,60 MB/sec |

| D-Link DNS-323 B1 v1.05 fun_plug-ed + many mods | 2 x 1TB Samsung HD103UJ F1 7200RPM | Cat6 Gigabit Network | 9k Jumbo Frames | Average (WRITE): XX,XX MB/sec | Average (READ): XX,XX MB/sec |

| TBA (work in progress ) |

SilentException je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2012., 14:03   #252
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nema potrebe za ebayom. Ima toga i kod nas za 100kn, a polovnih i za manje. Preporuka za IcyBox kućišta.
Staro 27.09.2012., 18:10   #253
Torla
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Pomoć pri kupnji externog HDD

Bok svima,

kako kupujem laptop, koji nema dovoljan HDD, odlučio sam se na kupnju externog koji će služiti za storage filmova, muzike, slika itd.

Nisam dugo bio u ovim vodama pa bih vas sve skupa molio ako mi možete dati par savjeta...

Ono što sam siguran jest da bi volio da bude kapaciteta od 1 TB.
Isto tako da bude 3.0 USB.

Ono što nisam siguran da li bi uzimao 2,5" ili 3,5" te u čemu je razlika?

Ja sam na nabavi selektirao šta me zanima...

http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi...jProizvoda=150

Zahvaljujem unaprijed,

Marko
Staro 29.09.2012., 19:14   #254
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Pošto u HR ne mogu nači externo kučište kakvo trebam ispod 180kn našao sam ovo na Ebay-u http://www.ebay.com/itm/200489260380...84.m1438.l2648

Cijenom bi trebalo biti OK,nije neka jeftinjara od 2-3$,zanima me vaše mišljenje,da naručujem ili ne?
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 19:44   #255
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Jel zna netko kako il s čim i da li je uopće moguće natjerat eksterni disk u idle nakon nekorištenja. Znači isto što se može podesit u power opšnsima za interne diskove, tak nešto bi htio da mogu podesit i za eksterni. Malo sam guglao, al sve što sam našao il je za linux, il je za WD diskove only.

tnx
Staro 21.10.2012., 00:56   #256
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Torla Pregled postova
Bok svima,

kako kupujem laptop, koji nema dovoljan HDD, odlučio sam se na kupnju externog koji će služiti za storage filmova, muzike, slika itd.

Nisam dugo bio u ovim vodama pa bih vas sve skupa molio ako mi možete dati par savjeta...

Ono što sam siguran jest da bi volio da bude kapaciteta od 1 TB.
Isto tako da bude 3.0 USB.

Ono što nisam siguran da li bi uzimao 2,5" ili 3,5" te u čemu je razlika?

Ja sam na nabavi selektirao šta me zanima...

http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi...jProizvoda=150

Zahvaljujem unaprijed,

Marko
Razlika ti je što 3.5" diskovi imaju još onu kocku za napajanje. Stoga nisu baš toliko prenosivi. Isto tako, jeftiniji su po GB od 2.5" diskova i vrte se brže u većini slučajeva 7200 vs 5400

Sad ovisi što ti treba. Da li je backup u pitanju, prenosivost ili radni zadaci.
Ako ćeš raditi i držati projekte, onda bolje 3.5" disk sa usb 3.0, ako backup onda isto 3.5", ako trebaš prenosivot 2.5"
NITROS je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2012., 18:13   #257
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Jel zna netko kako il s čim i da li je uopće moguće natjerat eksterni disk u idle nakon nekorištenja. Znači isto što se može podesit u power opšnsima za interne diskove, tak nešto bi htio da mogu podesit i za eksterni. Malo sam guglao, al sve što sam našao il je za linux, il je za WD diskove only.

tnx
Imaš ovdje: http://www.hdtune.com/download.html

Vidi pod Drive Power Manager, šalješ disk u standby pritiskom na tipku.
Staro 08.01.2013., 01:11   #258
lion406
Banned
Moj komp

Ako može neka preporuka za externi HDD od 2,5"...
Namjena mu je za gledanje filmova tj. spajam ga na TV koji ima player u sebi, ne bi 3,5" jer mi je potrebno napajanje, a to mi otežava premještanje HDD iz porstorije u prostoriju (imam 2 TV sa istim mogućnostima, plus komp na koji bi spajao za prebacivanje ili brisanje).
E sad veličina...ovaj koji trenutno imam je 250GB Verbatime ali je dao svoje jer je oštećen disk (lupio sam s njim po stolu jer me izludio u nekoliko navrata, odspajao se sam od sebe sa kompa i TV pa opet spojio...itd., uglavnom sjebo sam ga ), tako da bi bilo dobro da je bar 500GB ali može i 1TB.

Naravno ovo premišljanje između manjeg ili većeg je financijske prirode pa recimo da ukoliko ima neki od 1TB da je prihvatljiv zbog cijene ali i kvalitete.
OK razumijem da za određenu cijenu dobijaš i određenu kvalitetu...ali ajmo to reći da je best buy !
Evo jedan HDD koji me zainteresirao...ovaj...ali ne znam baš puno o Hitachi HDD-ima, ili je možda bolje da recimo idem na ovaj WD (sad sam vidio da je i jeftiniji od Hitachi-a)...ali eto svaki savjet je dobro došao
lion406 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2013., 11:31   #259
Princ288
Premium
Moj komp

Princ288's Avatar

Datum registracije: May 2012
Ovaj WD ti je 3.5", pogledaj ADATA nobility ili WD my passport , ja imam taj WD i zadovoljan, ok izgled i kvaliteta izrade
Princ288 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2013., 13:59   #260
lion406
Banned
Moj komp

A joj, vidiš nisam primjetio to, hvala na savjetu.
Staro 08.01.2013., 14:30   #261
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne bih preporučio WD i Seagate gotova rješenja jer su skloni kvarovima, prvenstveno elektronike. Jedini način da spasiš podatke je da izvadiš hard i staviš ga u konfu, ali pritom gubiš garanciju.
WD ima još jednu manu - hardversku enkripciju podataka. Ne radi se o svim modelima, ali neki to imaju i to po defaultu! U slučaju kvara, ni Isus Bog ne bi izvadio podatke s njega.
Preporuka za kvalitetno externo kućište (npr. neko IcyBox) i najobičniji hard iz trgovine, kapaciteta po želji. Pokušaj izbjeći WD Green jer u zadnje vrijeme ima dosta prijava kvarova na njima.
Staro 08.01.2013., 14:36   #262
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Pokušaj izbjeći WD Green jer u zadnje vrijeme ima dosta prijava kvarova na njima.
uf . otkud sad to, nisam nista nacuo o tome, a bas uzeo 2 komada 2tb zadnjih par mjeseci. koristim ih za backup tak da jako malo vremena provode spojeni na komp, ali si me zabrinuo sad.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2013., 17:29   #263
lion406
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ne bih preporučio WD i Seagate gotova rješenja jer su skloni kvarovima, prvenstveno elektronike. Jedini način da spasiš podatke je da izvadiš hard i staviš ga u konfu, ali pritom gubiš garanciju.
WD ima još jednu manu - hardversku enkripciju podataka. Ne radi se o svim modelima, ali neki to imaju i to po defaultu! U slučaju kvara, ni Isus Bog ne bi izvadio podatke s njega.
Preporuka za kvalitetno externo kućište (npr. neko IcyBox) i najobičniji hard iz trgovine, kapaciteta po želji. Pokušaj izbjeći WD Green jer u zadnje vrijeme ima dosta prijava kvarova na njima.
Vjerojatno si prešao preko toga da ne želim extra napajanje.

Imao sam prije Verbatime-a HDD WD 640GB (koji je sad u kompu), i externo kučište Sharkoon, ali kako sa diskom surfam od sobe do dnevnog plus ponesem sa sobom do frenda itd., ne da mi se iskreno vuči prvo napajanje, pa onda još kućište + HDD ima svoju težinu i sve u svemu kad sam uzeo Verbatime vidio sam koliko mi sve to olakšava stvari (HDD+USB kabel i to je to)....nadam se da me razumiješ.
Imao sam i sa tim kučištem i HDD isto problema jer mi se dešavalo da jednostavno prekine vezu, ne samo na TV već i na kompu.

Moguće je da je do kućišta jer evo HDD mi je u kompu već dosta dugo i nikakvih problema...ali eto ne da mi se probavat opet iako sam svjestan da je financijski najisplativije.

OK...onda neka preporuka 2.5", a da nije WD ili Seagate ?
Staro 08.01.2013., 17:40   #264
Rade0n
Guest

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ne bih preporučio WD i Seagate gotova rješenja jer su skloni kvarovima, prvenstveno elektronike.
Ne bih se složio s ovime, pogotovo ne za WD, moja tri WD 2.5" externa evo već godinama rade bez greške, a nisam ni od drugih čuo o nekim kvarovima.
A hardversku enkripciju imaju samo najnoviji WD passporti.

Sad da kupujem još jedan sigurno bi išao na WD (Blue).

Ali svakako nije loša ni ova ideja da se kupi disk i kućište posebno, možda će u konačnici biti malo skuplje ali kasnije je lako baratati diskom i izvadit ga iz kućišta ako je potrebno.

Citiraj:
Autor lion406 Pregled postova
OK...onda neka preporuka 2.5", a da nije WD ili Seagate ?
WD i Seagate su ti jedini proizvođači (vlasnici su ostalih).

Slobodno kupi ovo: http://www.diskont24.com/product.php...cat=530&page=1
a ako želiš još dužu garanciju onda vidi ovo: http://www.diskont24.com/product.php...cat=530&page=1

Zadnje izmijenjeno od: Rade0n. 08.01.2013. u 17:50.
Staro 08.01.2013., 17:57   #265
lion406
Banned
Moj komp

Kako sam laik šta je konkretno dobro na tržištu tako moram odlučit što uzet pa se oslanjam na vaša mišljenja ....sad mi malo konfuziju stvarate ...

Sve u svemu hvala na razmišljanjima i savjetima, nije žurba da moram kupit sutra ali uskoro planiram kupovinu pa stoga pokoje novo mišljenje, iskustvo su dobro došla
Staro 08.01.2013., 18:02   #266
Rade0n
Guest

Zapravo tu nemaš šta puno ni razmišljat, disk je disk i nema sigurnog, može ti crknuti svaki, bez obzira ko ga proizvodi.

Ako si odlučio da želiš 1TB, eventualno još možeš gledati samo tri stvari:
1. Garanciju
2. Hoće li biti gotovo riješenje ili ćeš kupiti posebno HDD i kućište
3. Izgled

Cijenom su tu negdje svi.

Sam odluči šta ti je bitno.
Staro 09.01.2013., 21:18   #267
lion406
Banned
Moj komp

Da...slažem se, meni je Samsungov 1TB HDD krepo nakon 6 mj. ali evo za sad radi sve 5, ako sam srečković kupit ću mačka u vreći jbg.
Slažem se da je garancija jedna od bitnijih stvari pa mislim da će mi to biti prva stavka.
Kučište i HDD ponavaljam ne želim iz navedenih gore razloga....izgleda ajde recimo kao svi volio bi da lijep izgleda ali nije presudno.

Hvala na pomoći
Staro 09.01.2013., 21:57   #268
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Sebi sam naručio ovaj disk, stiže za koji dan i ubacit ću ga u LC Power USB 3.0 kućište, meni dosta. Nije WD, nije Seagate, nije Samsung.

http://www.magazinrs.hr/hdd-mobile-h...TS541010A9E680

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2013., 23:55   #269
lion406
Banned
Moj komp

Kupio sam na kraju 2.5" ADATA NH13 1TB, prvi dojmovi jako elegantan HDD, 36 mj. jamstvo (što sam gledao kao prvo), nisam znao da je na FAT pa sam počeo prebacivat filmove dok nije zapeo na jednom od 4.80 GB, pa sve nazad i onda format na NTFS.
Razlika u cijeni je ono...u futura-it sam ga uzeo za 717 kn, a npr. kod links-a je 949 kn....malo "to much" razlika, ali dobro zato postoji "search"

Probao sam disk spojit na produžni USB od 3m na TV i proradio je ali vrlo kratko, preveliki je gubitak napona na njemu, ali na 0.80m je radio kako treba iako idem u kupnju od 1.50m i to je to.

Spojio sam disk na komp sa produžnim USB (ovaj od 80 cm) i na USB 3.0, i skidao sa kompa na njega....je li brzina od 28-30 MB/sec. ok brzina ili ne ?
Jer ovaj kabel koji dobijem uz njega je ultra kratak (valjda ima 20 cm)

EDIT : vidim da ovdje ima puno "znalaca" a nitko da mi da svoje mišljenje ili gdje griješim, ali eto riješio sam zašto je mala brzina prijenosa iako sam spojio HDD na USB 3.0 ....kabel je bio 2.0, a treba biti 3.0, a nisam to znao (eto neka bar nekom drugom pomogne kad se nađe u istoj situaciji)

Zadnje izmijenjeno od: lion406. 17.01.2013. u 14:36.
Staro 01.02.2013., 13:41   #270
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

poz.
mozete preporuciti neki provjereni 2.5" HDD enclosure sa baje. SATA2 - USB3.0.
nesto sto ste probali, jer ima ih ko salate i dost jeftino, al me strah da su losi.
unutra bi isao hitachi 320gb, 7200rpm koji sam izvadio iz lapa.
hvala.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno