|
![]() |
#242 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Čisto zbog potrošnje. Svaki USB port ima koliko maksimalno može dati struje, ukoliko se disk ne može napajati samo sa 1 portom, rješenje su naravno 2 porta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#243 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Zanima me provjera bad sectora na 2.5 disku, jeli se može pravilno napravit provjera ako je disk u externo kućištu? Jeli svakom programu treba jedan dan da skenira disk i koji program mi preporučate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
http://www.techfuels.com/hard-disk/8...ard-drive.html naišao sam na ovaj disk na njuškalu za 200 kn, isplati li si kupnja? može li se takav disk pokrenut na linuxu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako ćeš ga kupovat, preporuka da si nabaviš Y-USB kabel: Link. Na nekim matičnim pločama i kučištima taj disk se nije mogao upalit sa kablom koji dolazi s njim, T-Com ga je dijelio jedno vrijeme uz produljenje ugovora pa je poznat problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Imam eksterno kućište sa Y-USB kabelom i u njemu Toshiba HDD od 320 GB, izvađen iz laptopa. Zanima me bi li mu bio dosta samo jedan USB ili su obavezna 2. Probao bih i sam, ali me strah da mu nešto ne desi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Pa ako već imaš Y usb onda spajaj oba, ne može nitko ovdje na forumu znati hoće li mu biti dosta jedan, zavisi o tvom kompu. Ali ne može mu ništa biti i da spojiš jedan, ako mu je malo struje dobit ćeš poruku u windowsima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
problem
Pozdrav, kupio sam si laptop i izvadio iz njega hdd i stavio ssd. Kupio sam preko ebaya ovo i imam problema. Kad spojim hdd preko usb-a i laptop i računalo ga prepozna, učita datoteke ali kad oću kopirat neku datoteku sa njega ili na njega nemogu, kao da više nije uštekan. Također mi ponekad windowsi znaju reči da ga treba formatirati, ali kad stavim da ga formatira kaže da mu ne može pristupiti. Probao sam mjenjat kabel, testirao sam hdd i ispravan je, probao sam na xp i 7 i uvijek isti problem. Je li možda zbog toga što disk traži 750mA, a znam da usb 2.0 isporučuje do 500mA, ali sam ga stavio i u 3.0 i opet isto. Da li postoji možda neko rješenje za problem ili da kupim drugi case(neka preporuka koji će sigurno radit).
![]() |
#249 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
A da probas s onim Y kablom? Disk trosi koliko trosi. Kucista su sva tu negdje. Ako si sad ovako preko granice, tesko da ces naci bilo koje kuciste koje ce toliko manje trositi da sve radi na jednom portu. Postoji i varijanta da je case sheban (elektronika), tako da ako imas mogucnost probaj s nesto stedljivijim diskom prije nego ides u nabavku kabela.
![]() |
#250 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Uzimajuci sve u obzir, rekao bi da je definitivno problem u kucistu. Mislim da ces se morati isprsiti malo vise od 3$ ![]()
![]() |
#252 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema potrebe za ebayom. Ima toga i kod nas za 100kn, a polovnih i za manje. Preporuka za IcyBox kućišta.
![]() |
#253 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pomoć pri kupnji externog HDD
Bok svima, kako kupujem laptop, koji nema dovoljan HDD, odlučio sam se na kupnju externog koji će služiti za storage filmova, muzike, slika itd. Nisam dugo bio u ovim vodama pa bih vas sve skupa molio ako mi možete dati par savjeta... Ono što sam siguran jest da bi volio da bude kapaciteta od 1 TB. Isto tako da bude 3.0 USB. Ono što nisam siguran da li bi uzimao 2,5" ili 3,5" te u čemu je razlika? Ja sam na nabavi selektirao šta me zanima... http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi...jProizvoda=150 Zahvaljujem unaprijed, Marko
![]() |
#254 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Pošto u HR ne mogu nači externo kučište kakvo trebam ispod 180kn našao sam ovo na Ebay-u http://www.ebay.com/itm/200489260380...84.m1438.l2648 Cijenom bi trebalo biti OK,nije neka jeftinjara od 2-3$,zanima me vaše mišljenje,da naručujem ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Jel zna netko kako il s čim i da li je uopće moguće natjerat eksterni disk u idle nakon nekorištenja. Znači isto što se može podesit u power opšnsima za interne diskove, tak nešto bi htio da mogu podesit i za eksterni. Malo sam guglao, al sve što sam našao il je za linux, il je za WD diskove only. tnx
![]() |
#256 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Sad ovisi što ti treba. Da li je backup u pitanju, prenosivost ili radni zadaci. Ako ćeš raditi i držati projekte, onda bolje 3.5" disk sa usb 3.0, ako backup onda isto 3.5", ako trebaš prenosivot 2.5"
![]() |
![]() |
#257 | |
Guest
|
Citiraj:
Vidi pod Drive Power Manager, šalješ disk u standby pritiskom na tipku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Banned
|
Ako može neka preporuka za externi HDD od 2,5"... Namjena mu je za gledanje filmova tj. spajam ga na TV koji ima player u sebi, ne bi 3,5" jer mi je potrebno napajanje, a to mi otežava premještanje HDD iz porstorije u prostoriju (imam 2 TV sa istim mogućnostima, plus komp na koji bi spajao za prebacivanje ili brisanje). E sad veličina...ovaj koji trenutno imam je 250GB Verbatime ali je dao svoje jer je oštećen disk (lupio sam s njim po stolu jer me izludio u nekoliko navrata, odspajao se sam od sebe sa kompa i TV pa opet spojio...itd., uglavnom sjebo sam ga ![]() Naravno ovo premišljanje između manjeg ili većeg je financijske prirode pa recimo da ukoliko ima neki od 1TB da je prihvatljiv zbog cijene ali i kvalitete. OK razumijem da za određenu cijenu dobijaš i određenu kvalitetu...ali ajmo to reći da je best buy ! Evo jedan HDD koji me zainteresirao...ovaj...ali ne znam baš puno o Hitachi HDD-ima, ili je možda bolje da recimo idem na ovaj WD (sad sam vidio da je i jeftiniji od Hitachi-a)...ali eto svaki savjet je dobro došao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne bih preporučio WD i Seagate gotova rješenja jer su skloni kvarovima, prvenstveno elektronike. Jedini način da spasiš podatke je da izvadiš hard i staviš ga u konfu, ali pritom gubiš garanciju. WD ima još jednu manu - hardversku enkripciju podataka. Ne radi se o svim modelima, ali neki to imaju i to po defaultu! U slučaju kvara, ni Isus Bog ne bi izvadio podatke s njega. Preporuka za kvalitetno externo kućište (npr. neko IcyBox) i najobičniji hard iz trgovine, kapaciteta po želji. Pokušaj izbjeći WD Green jer u zadnje vrijeme ima dosta prijava kvarova na njima.
![]() |
#262 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Banned
|
Citiraj:
Imao sam prije Verbatime-a HDD WD 640GB (koji je sad u kompu), i externo kučište Sharkoon, ali kako sa diskom surfam od sobe do dnevnog plus ponesem sa sobom do frenda itd., ne da mi se iskreno vuči prvo napajanje, pa onda još kućište + HDD ima svoju težinu i sve u svemu kad sam uzeo Verbatime vidio sam koliko mi sve to olakšava stvari (HDD+USB kabel i to je to)....nadam se da me razumiješ. Imao sam i sa tim kučištem i HDD isto problema jer mi se dešavalo da jednostavno prekine vezu, ne samo na TV već i na kompu. Moguće je da je do kućišta jer evo HDD mi je u kompu već dosta dugo i nikakvih problema...ali eto ne da mi se probavat opet iako sam svjestan da je financijski najisplativije. OK...onda neka preporuka 2.5", a da nije WD ili Seagate ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Guest
|
Citiraj:
A hardversku enkripciju imaju samo najnoviji WD passporti. Sad da kupujem još jedan sigurno bi išao na WD (Blue). Ali svakako nije loša ni ova ideja da se kupi disk i kućište posebno, možda će u konačnici biti malo skuplje ali kasnije je lako baratati diskom i izvadit ga iz kućišta ako je potrebno. WD i Seagate su ti jedini proizvođači (vlasnici su ostalih). Slobodno kupi ovo: http://www.diskont24.com/product.php...cat=530&page=1 a ako želiš još dužu garanciju onda vidi ovo: http://www.diskont24.com/product.php...cat=530&page=1 Zadnje izmijenjeno od: Rade0n. 08.01.2013. u 17:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Banned
|
Kako sam laik šta je konkretno dobro na tržištu tako moram odlučit što uzet pa se oslanjam na vaša mišljenja ![]() Sve u svemu hvala na razmišljanjima i savjetima, nije žurba da moram kupit sutra ali uskoro planiram kupovinu pa stoga pokoje novo mišljenje, iskustvo su dobro došla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Guest
|
Zapravo tu nemaš šta puno ni razmišljat, disk je disk i nema sigurnog, može ti crknuti svaki, bez obzira ko ga proizvodi. Ako si odlučio da želiš 1TB, eventualno još možeš gledati samo tri stvari: 1. Garanciju 2. Hoće li biti gotovo riješenje ili ćeš kupiti posebno HDD i kućište 3. Izgled Cijenom su tu negdje svi. Sam odluči šta ti je bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Banned
|
Da...slažem se, meni je Samsungov 1TB HDD krepo nakon 6 mj. ali evo za sad radi sve 5, ako sam srečković kupit ću mačka u vreći jbg. Slažem se da je garancija jedna od bitnijih stvari pa mislim da će mi to biti prva stavka. Kučište i HDD ponavaljam ne želim iz navedenih gore razloga....izgleda ajde recimo kao svi volio bi da lijep izgleda ali nije presudno. Hvala na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sebi sam naručio ovaj disk, stiže za koji dan i ubacit ću ga u LC Power USB 3.0 kućište, meni dosta. ![]() ![]() http://www.magazinrs.hr/hdd-mobile-h...TS541010A9E680
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Banned
|
Kupio sam na kraju 2.5" ADATA NH13 1TB, prvi dojmovi jako elegantan HDD, 36 mj. jamstvo (što sam gledao kao prvo), nisam znao da je na FAT pa sam počeo prebacivat filmove dok nije zapeo na jednom od 4.80 GB, pa sve nazad i onda format na NTFS. Razlika u cijeni je ono...u futura-it sam ga uzeo za 717 kn, a npr. kod links-a je 949 kn....malo "to much" razlika, ali dobro zato postoji "search" ![]() Probao sam disk spojit na produžni USB od 3m na TV i proradio je ali vrlo kratko, preveliki je gubitak napona na njemu, ali na 0.80m je radio kako treba iako idem u kupnju od 1.50m i to je to. Spojio sam disk na komp sa produžnim USB (ovaj od 80 cm) i na USB 3.0, i skidao sa kompa na njega....je li brzina od 28-30 MB/sec. ok brzina ili ne ? Jer ovaj kabel koji dobijem uz njega je ultra kratak (valjda ima 20 cm) ![]() EDIT : vidim da ovdje ima puno "znalaca" a nitko da mi da svoje mišljenje ili gdje griješim, ali eto riješio sam zašto je mala brzina prijenosa iako sam spojio HDD na USB 3.0 ....kabel je bio 2.0, a treba biti 3.0, a nisam to znao (eto neka bar nekom drugom pomogne kad se nađe u istoj situaciji) Zadnje izmijenjeno od: lion406. 17.01.2013. u 14:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Premium
|
poz. mozete preporuciti neki provjereni 2.5" HDD enclosure sa baje. SATA2 - USB3.0. nesto sto ste probali, jer ima ih ko salate i dost jeftino, al me strah da su losi. unutra bi isao hitachi 320gb, 7200rpm koji sam izvadio iz lapa. hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|