|
![]() |
#241 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Preko 2.3v za bench nebih išao...poželjno je barem tijekom benchanja imati neki ventić da piri po njima...inače neki max takt bi bio ~950mhz (ovisno o primjerku) @ CAS 5.... |
![]() |
![]() |
#243 |
.
|
Nisi u pravu ![]() Ona žvaka još više zagrijava čipset, zato je pasivac vruć... |
![]() |
![]() |
#244 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne može ga ona zagrijavati, nije ona izvor energije. Može jedino na njega prenijeti energiju čiji je izvor nešto drugo, u ovom slučaju SB. Ako je hladnjak vruć znači da do njega dolazi velik dio topline SB, što je i cilj. |
![]() |
![]() |
#245 |
.
|
Zašto je onda temp čipseta opala kad sam promijenio pastu... Ista stvar je bila više puta, i u slučaju grafe... |
![]() |
![]() |
#246 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, to je čudna stvar sa tim tvorničkim pastama...Primjetio sam isto kao što je i Razer primjetio. Latentna toplina? ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#247 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Sto grije hladnjak? - chip na kom se nalazi Koja je svrha paste? - da poboljsa prenos topline Ako je hladnjak 'vruc', znaci da se toplina dobro prenosi na njega, sto i jest cilj. Ako je hladnjak hladan a temp ocitanja visoka, znaci da prijenos topline nije dobar. Ono sto mozes postici zamjenom paste je da se taj prijenos topline poboljsa, a kao rezultat hladnjak moze biti topliji nego prije, ali je zato ocitanje temp nesto nize.
![]() |
#248 | |
.
|
Citiraj:
![]() Ajde onda kad si tako pametan zašto pasivac bude hladniji kad promijenim pastu? Zašto temperaturepadaju ne samo u slučaju čipseta, već i npr. grafičke? |
|
![]() |
![]() |
#249 |
Premium moderator
|
I naravno, zašto element kojeg hladimo, postane hladniji.
__________________ |
![]() |
![]() |
#250 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
I ja imam iskustva s tom promjenom paste, moje je mišljenje da ta tzv. "žvaka" se lako zagrije ali teško hladi i zato je cooler vruć a i chip i sve zajedno se slabo hladi...
|
Oglas
|
|
![]() |
#251 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Dosta više sa teorijama, boli me glava ![]() Logično je da će bolja pasta davati bolje rezultate nego tvornička. Nego imam jedno pitanje oko DS3 ploče. Uskoro kupujem HR-05 za NB pa me interesuje da li se ta žvaka previše zaljepi, hocel biti problema sa skidanjem starog pasivca? |
![]() |
![]() |
#252 |
.
|
Na SB-u je veći problem...pasivnjak sa NB-a ćeš relativno lako skinuti samo čišćenje stare ''paste'' sa čipa (i oko njega) i pasivca će biti dosta teže... Osim ako nisi dobio rev 3.3 ploču, koje dolaze sa ''thermal padovima''...barem sam ja dobio na svojoj (na rev 1.0 je bila obična žvaka)... |
![]() |
![]() |
#254 | |
Premium
|
Citiraj:
Zaista sam se bojao tog skidanja, cuo sam svašta, da se može ogrebati chip i baciti ploča. m4Dm4X- Hvala, ako bude trebalo da znam. |
|
![]() |
![]() |
#255 |
.
|
Da, pazi najviše kad budeš čistio čip, nekad je bolje i ostaviti nego bit perfekcionist i neš shebat ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Premium
|
To uvjek mene shebe. Uvjek želim perfekt, i tu onda nastanu problemi. Ajd moram paziti, i prije sam to radio na Nfroce 4 chipsetu, nije bilo problema, malo odelti paste na kondenzatore ali dobro je da ne provodi struju, sve mi se cini kad bi onaj kondenzator probao ocistiti da bi se odvalio, zato nisam ni cistio oko njega. |
![]() |
![]() |
#257 |
Premium moderator
|
Ili upotri***i WD-40, odmah skine žvaku. Samo onda dobro očisti sve oko ploče, Domy_OS kaže da provodi struju. Makar sam ja očistio jedan socket A proc, svog San Diega i još par matičnih sa WD-om i još rade ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#259 |
Premium
|
Grijanje matične
Jedno info pitanjce.... Imam Asus Commanda...Da li je normalno da se oni heatpipeovi jako griju. Oni elementi iznad procesora (kaj služe za napon) i nemaju cooler na sebi se u pravilu nemogu ni pipnuti......jel normalno da se tak grije il ne? Jedino sam stavio napon na procu na 1.35V, sve ostalo je default..... Ajd pliz malo info i općenito kolko se ti dijelovi mogu grijati....jer o tome nemam blage.... ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Premium moderator
|
Normalno je da se heatpipeovi dosta zagriju, osobito ako imaš tvorničku termalnu pastu (točnije to nije pasta, nego žvaka). Zamijeni žvaku sa kvalitetnom pastom (AS Silver 5 ili Ceramique) i temperature će pasti. Elementi iznad procesora su MOSFET-i i oni služe za regulaciju napona. Oni mogu najčešće izdržati temperature do 100-120°C.
__________________ |
![]() |
![]() |
#261 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma nemas se brinut, oni su i stavljeni tamo da hlade mosefte neki ploce to nemaju npr ASRock pa im je vijek trajanja mali crknu nakon 2 godine. Edit: Opet sam pijan nisam mislio na asrock jer su one jeftine ploce, nego neke skuplje ploce npr neznam, nemrem se sjetit.Swarm dude zna ![]() Zadnje izmijenjeno od: smartmaster. 06.07.2007. u 15:03. |
![]() |
![]() |
#262 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
proizvođači (svega i svačega) u neku "svoju" proizvodno/prodajnu politiku tj konačnu cijenu i svoj "image" na tržištu uvjek računaju da proizvod izdrži malo više od garantnog roka = nekad su stari ljudi govorili "drži vodu dok majstori (ne) odu" tako da onda opet ideš kupit nešto novo, (u principu neki njihov novi proizvod, jer si se u međuvremenu na njih "navukao" tj odgovaraju ti, imamo primjere za to u autima, tv tj novoj inf. opremi itd ako ti se čini (provjeri everestom ako chipset ima senzore) da su ti temp visoke, 100¨C je toomač velika temp, elco najbolji su stavljeni za 105C pa s vremenom nabubre, a kad explodiraju tj propi..aju elektrolit mjenjaš ploču, kupi dobar vent da ti puše po čipsetu i okolnim condima, ili i dobar cooler/hladnjak za cpu i gore veliki vent koji će zračnom strujom okolo sve rashladit npr tt bigtajfun ali onda to i platiš cca 300/350kn a to si skoro na 50% cjene ako ne i više "srednjekvalitetnih" mboa pa dođeš na kraju do zaključka = koliko love /toliko mjuze, nekad su englezi rekli nisam dovoljno bogat ...itd, ako imaš sreću ( buldožeri su to lijepo rekli/pjevali - sreća šta je to, to je ono za čim plače Gabi itd ako se još dobro sjećam ..) možda i naletiš na koji jeftini model da radi i duže nego su proizvođači zamislili ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
#267 |
me too isto
Datum registracije: Jan 2005
|
hm ima li ko gigabyticu koju. meni e6600 na default voltazi u windowsima kaze 60-ak stupnjeva idle. speed fan, core temp ili tat..svi kazu isto. jucer bilo 55 ![]() kad malo ocan dođe na 80 ![]() bios kaze 40-ak stupnjeva. freezer 7 bas i nije vruc kad ga taknen. 3-4 puta san ga skida pa stavlja i uvik isto na asusici je radilo normalo
FJAKA = psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo. Dok u Indiji i drugdje fjaku postizu dugogodisnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona je jednostavno Bozji dar. |
![]() |
![]() |
#268 |
.
|
Pogledaj sa Core Tempom 0.94, pa javi reze... |
![]() |
![]() |
#269 |
me too isto
Datum registracije: Jan 2005
|
0.94 kaze isto ka i ostali programi
FJAKA = psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo. Dok u Indiji i drugdje fjaku postizu dugogodisnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona je jednostavno Bozji dar. |
![]() |
![]() |
#270 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|