Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 26.05.2011., 12:14   #2521
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Sve je to lijepo, ali stalno furaju isti dizajn koji je već malo postao dosadan. Negativno je što na takvu mrcinu stavljaju S-LCD ekran. High end mobu bi AMOLED bolje legao.
Istina ovo za ekran, makar ajde, na direktnom suncu nikad ne surfam ili nešto žešće radim pa mene osobno to ne brine,ali naravno da bi ja htio da je bolji ekran..
A što se tiče dizajna, to mi je još manje bitnije, jer smatram da je HTC sa dizajnom Desire/Sensation/Nexus1 itd, napravio Bingo..
Nekome je to onako preobično, nije fensi kao iPhone, šminka i ostalo, ja nisam takav tip pa mi ni to ne smeta..

Ajde da odmah rečem što mi to smeta, manjak memorije - to je ono katastrofa na Desire-u, kao da nemogu šibnut gore par GB nego stave 512MB ili jedva 768MB, to mi je praktički jedina zamjerka..
U svemu ostalome Apple se nemože mjerit sa HTC-om, ali reklama čini čudaaaaaaaaaa
Staro 26.05.2011., 13:35   #2522
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam Desire i iP4. Svaki od njih ima svojih prednosti i mana. Surfanje mi je nekako fluidnije i ugodnije na iP4. Desire nema naša slova pa kad pisem mail na njemu moram pisati bez kvačica. Kvaliteta izrade kod oba je super, ali mi se iP4 čini malo osjetljivijim pa ga više pazim. Kod iP me nervira što ne signalizira propuštene pozive/poruke kao ni kad je mob napunjen nego moram dr*ati po Home tipki da bi vidio ima li čega novoga.
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2011., 13:53   #2523
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Imam Desire i iP4. Svaki od njih ima svojih prednosti i mana. Surfanje mi je nekako fluidnije i ugodnije na iP4. Desire nema naša slova pa kad pisem mail na njemu moram pisati bez kvačica. Kvaliteta izrade kod oba je super, ali mi se iP4 čini malo osjetljivijim pa ga više pazim. Kod iP me nervira što ne signalizira propuštene pozive/poruke kao ni kad je mob napunjen nego moram dr*ati po Home tipki da bi vidio ima li čega novoga.
Pa zasto ne instaliras na Desire SlideIT Croatian Pack (12 KB) i imat ćeš šćčžđ.. Kad ti treba "š", dugo držiš prst na "s" i odabereš "š" od ponuđenih slova/znakova..
Staro 26.05.2011., 13:54   #2524
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
@TutBlut: Nece ti uvaziti garanciju. Kad se telefon otvori, vidjet ce se da je ekran pukao a to nema sanse da ce uci u garanciju. Pokusaj, ali se pripremi da ga kupis na ebay.
Napomena: radije daj servisu da ti to promijeni, jer postoji nekoliko vrsta ekrana kod Desire-a, a nisu kompatibilni jedan sa drugim.
@Viper: Bootloader je trenutno zakljucan, ali se ocekuje skoro otkljucavanje. http://www.facebook.com/note.php?not...50305151453084
WraGG je offline  
Staro 26.05.2011., 16:15   #2525
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Za surfanje, probaj najnoviji Leedroid rom - masu fluidniji od stocka, ništa lošiji od iphone 4-ke, pogotovo jer prikazuje više elemenata.

Meni tipkovnica ima hr znakove (osim Đ) koji se dobiju dužim pritiskom na ostala slova.
Staro 26.05.2011., 16:56   #2526
TutBlut
Premium

TutBlut's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
@TutBlut: Nece ti uvaziti garanciju. Kad se telefon otvori, vidjet ce se da je ekran pukao a to nema sanse da ce uci u garanciju. Pokusaj, ali se pripremi da ga kupis na ebay.
Napomena: radije daj servisu da ti to promijeni, jer postoji nekoliko vrsta ekrana kod Desire-a, a nisu kompatibilni jedan sa drugim.
@Viper: Bootloader je trenutno zakljucan, ali se ocekuje skoro otkljucavanje. http://www.facebook.com/note.php?not...50305151453084
U servisu novi ekran dođe 800 kn, sada mi je rekao lik. Tih para ja nemam, a i da imam ne bi dao toliko.
Sranje mi je to što ja imam pretplatu od 300 kn koju ne mogu otkazati na taj mobitel, a ne mogu sada ništa s njim. Kako da provjerim koji tip ekrana moram uzeti da ne bi bilo još dodatnih sranja? Ebay mi je jedina opcija izgleda...
TutBlut je offline  
Staro 26.05.2011., 17:08   #2527
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor TutBlut Pregled postova
U servisu novi ekran dođe 800 kn, sada mi je rekao lik. Tih para ja nemam, a i da imam ne bi dao toliko.
Sranje mi je to što ja imam pretplatu od 300 kn koju ne mogu otkazati na taj mobitel, a ne mogu sada ništa s njim. Kako da provjerim koji tip ekrana moram uzeti da ne bi bilo još dodatnih sranja? Ebay mi je jedina opcija izgleda...
Moraš znati imaš li AMOLED ili SLCD tip ekrana. Nisam siguran radi li ekran ako ugradiš drugi, ali sjećam se da je svojevremeno bilo softverskih problema na relaciji hboot - rom ukoliko si imao SLCD.
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944030

Na ebayu ćeš proći puno jeftinije samo se uvjeri da nije i digitizer krepao.
Staro 26.05.2011., 17:18   #2528
TutBlut
Premium

TutBlut's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Moraš znati imaš li AMOLED ili SLCD tip ekrana. Nisam siguran radi li ekran ako ugradiš drugi, ali sjećam se da je svojevremeno bilo softverskih problema na relaciji hboot - rom ukoliko si imao SLCD.
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-Desire-Tutorial-Root-(0.80-0.83-0.92-0.93)-nandroid-ROM-flash-App2ext...?p=944030&viewfull=1#post944030

Na ebayu ćeš proći puno jeftinije samo se uvjeri da nije i digitizer krepao.
Ekran je SLCD. Touch fukncije rade, probam nekako otići na phone i kada idem po tipkama mobitel vibrira, valjda i ostatak radi.
Odnjet ću mob u vip pa ću vidjeti što kažu jer sam samo pitao neki servis za cijenu ekrana.
TutBlut je offline  
Staro 26.05.2011., 17:57   #2529
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Moras skinuti LCD i naruciti drugi po P/N. Drugi nacin bas i ne postoji.
Ako si bas siguran da je SLCD onda naruci SLCD. Ako stavis greskom AMOLED, riskiras da spalis plocu.
Druga stvar je sto postoje i dvije verzije SLCD-a koje isto tako nisu kompatibilne i ne rade na istoj ploci.
Sami ekran je u principu jako lagano zamijeniti, ali nađi dobar tutorial ako ti je prvi put da rastavljas Desire.
WraGG je offline  
Staro 26.05.2011., 19:00   #2530
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor TutBlut Pregled postova
Ekran je SLCD. Touch fukncije rade, probam nekako otići na phone i kada idem po tipkama mobitel vibrira, valjda i ostatak radi.
Odnjet ću mob u vip pa ću vidjeti što kažu jer sam samo pitao neki servis za cijenu ekrana.
Umjesto da pitaš u Vipu koji nema veze sa servisom, zovi radije izravno Agram servis jer će Vip i ovako tvoj mob slati njima.

Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Druga stvar je sto postoje i dvije verzije SLCD-a koje isto tako nisu kompatibilne i ne rade na istoj ploci.
Može malo više informacija o ovome, zanima me? Tnx.
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2011., 19:26   #2531
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Umjesto da pitaš u Vipu koji nema veze sa servisom, zovi radije izravno Agram servis jer će Vip i ovako tvoj mob slati njima.

Može malo više informacija o ovome, zanima me? Tnx.
Na PM.
WraGG je offline  
Staro 26.05.2011., 21:03   #2532
Nitzer Ebb
Premium
Moj komp

Nitzer Ebb's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor -^sato. Pregled postova
posto?
Za sad prodaja počinje u ovom mjesecu samo u Japnu, ali Sharp potvrdio da će kasnije tjekom godine cijela Aquos linija biti dostupna i u ostatku svijeta, uključujući Europu
Staro 27.05.2011., 10:35   #2533
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Samo ti njega odnesi tamo gdje si ga kupio pa neka ga oni šalju u Agram servis. Traži neka ti daju neki zamjenski dok je taj na popravku.
Staro 27.05.2011., 13:31   #2534
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

WraGG je offline  
Staro 27.05.2011., 16:39   #2535
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Eto, iako njima to nije bas dobro sto se garancija tice,ipak pokazuju da imaju odlican support. Zbrojili 2 i 2 ,i vidjeli da im se vide isplati tu i tamo izgubiti na garancijama nego izgubiti udio na trzistu.
spawn je offline  
Staro 27.05.2011., 19:20   #2536
Ludy
Banned

Datum registracije: Jun 2007
Ovako imam htc desire i zanima me dali bi kada se spojim na wlan trebao ostvariti istu brzinu kao i preko kompa? Na kompu preko speedtesta daje 4 mbit dload a preko mobitela 2 mbit download, upload je tu negdje. Slicna stvar je s 3G, frend na IP4 dobiva 5mbit brzinu a ja 1. Zna neko o cem se radi?
Ludy je offline  
Staro 27.05.2011., 19:24   #2537
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Stock ili custom ROM, koji browser, koja verzija androida...malo detalja molim.
Ako je custom, koji je modem, kernel...
Staro 27.05.2011., 20:13   #2538
Ludy
Banned

Datum registracije: Jun 2007
aha sorry zaboravio sam, dolphin hd browser, rom oxygen 2.1.1 (android 2.3.4), kernel 2.6.35.12 stable - thalamus.
Ludy je offline  
Staro 27.05.2011., 20:55   #2539
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Ludy Pregled postova
aha sorry zaboravio sam, dolphin hd browser, rom oxygen 2.1.1 (android 2.3.4), kernel 2.6.35.12 stable - thalamus.
Oxyigen 2.0.3, kernel 2.6.35.13-r1, na kompu i mobu preko speedtesta dobivam istu brzinu (koristim speedtest app na mobu).
Staro 27.05.2011., 21:15   #2540
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor Ludy Pregled postova
Ovako imam htc desire i zanima me dali bi kada se spojim na wlan trebao ostvariti istu brzinu kao i preko kompa? Na kompu preko speedtesta daje 4 mbit dload a preko mobitela 2 mbit download, upload je tu negdje. Slicna stvar je s 3G, frend na IP4 dobiva 5mbit brzinu a ja 1. Zna neko o cem se radi?
Meni pokazuje istu brzinu, takodjer koristim dolphin, no to nije bitno.. speedtest pokazuje istu brzinu U i D..
Sve je stock..
Staro 28.05.2011., 09:50   #2541
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nesto mi se cudo dogadja sa Samsungom (SGS). Unazad 10ak dana baterija mi traje jedva jedan dan ? Ujutro u 7:30 ga skinem s punjaca i navecer oko 21h vec javlja da je na 15% da ga stavim a punjac. Od poziva bude eventualno 10 minuta, surfanja skoro nista, 2-3 puta dnevno provjeirm mail i to je to. Star je 4 mjeseca i prije ovoga mi je baterijala trajala 2,5-3 dana (bas full i dan i noc dok sad drzi jedva dan). WiFi je on stalno ali je namjeseten da se gasi kad je screen off tako da to nebi smjelo pojest bateriju.

Jedino sto sam instalirao u tim danima je Viber (ali ga nisma koristio vise od 10ak puta jer nemam puno ljudi u imeniku na viberu)? Ima li tko kakvu pametnu ideju ?

Hvala

BTW koristim Froyo 2.2.1 i mob je rootan od prvog dana
Staro 28.05.2011., 11:00   #2542
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Nesto mi se cudo dogadja sa Samsungom (SGS). Unazad 10ak dana baterija mi traje jedva jedan dan ? Ujutro u 7:30 ga skinem s punjaca i navecer oko 21h vec javlja da je na 15% da ga stavim a punjac. Od poziva bude eventualno 10 minuta, surfanja skoro nista, 2-3 puta dnevno provjeirm mail i to je to. Star je 4 mjeseca i prije ovoga mi je baterijala trajala 2,5-3 dana (bas full i dan i noc dok sad drzi jedva dan). WiFi je on stalno ali je namjeseten da se gasi kad je screen off tako da to nebi smjelo pojest bateriju.

Jedino sto sam instalirao u tim danima je Viber (ali ga nisma koristio vise od 10ak puta jer nemam puno ljudi u imeniku na viberu)? Ima li tko kakvu pametnu ideju ?

Hvala

BTW koristim Froyo 2.2.1 i mob je rootan od prvog dana
Pa provjeri u statsima baterije što ju ždere....
A btw, stavi si zadnji official rom sa xda foruma - 2.3.3 JVO, doživjet ćeš neviđeni preporod.... Baterija traje i traje, kao na nekom mobu iz 99e A mob je brži bar duplo bez pretjerivanja.
Staro 28.05.2011., 13:39   #2543
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Pa provjeri u statsima baterije što ju ždere....
A btw, stavi si zadnji official rom sa xda foruma - 2.3.3 JVO, doživjet ćeš neviđeni preporod.... Baterija traje i traje, kao na nekom mobu iz 99e A mob je brži bar duplo bez pretjerivanja.
- Display 66%
- Cell standby 14%
- Wi-fi 11%
- Voice calls 5%
- Phone idle 3%

BTW jel izaso sluzbeni HR (on o preko KIESa) 2.3 za SGS ?
Staro 28.05.2011., 15:41   #2544
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
- Display 66%
- Cell standby 14%
- Wi-fi 11%
- Voice calls 5%
- Phone idle 3%

BTW jel izaso sluzbeni HR (on o preko KIESa) 2.3 za SGS ?
Prvo, spomenuo si da ti je wifi stalno uključen, daj mi jedan dobar razlog zašto? Postoji widget sa kojim se ultra jednostavno on - off WiFi..

Druga stvar, meni nakon cijelog dana, pokaže da je korištenje WiFi-a pojelo baterije oko 3%, nekad 4% (Recimo da ga dnevno koristim ukupno par sati)..

Tebi pokazuje da je 11%, mislim, neću tvrdit samouvjereno, ali mislim da tebi wifi ždere bateriju.. Bar po ovome što sam gore napisao..
I display ti je na 66%, Wtf?
Staro 28.05.2011., 15:44   #2545
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Nije izaša još službeni za hrvatsku 2.3.3 JVO, ali ako ne koristiš hrvatski, onda ti nije ni potreban, jer sadrži sve CSC-ove za hrvatske providere.
Staro 28.05.2011., 15:47   #2546
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Omerta - Wi-Fi je ugasen kad je ekran ugasen (ima opcija u settingsima za to), znaci nemoram ga sa nikakvim widgetima (premda ga imam na homscreenu taka da znam na sto mislis) palit/gasit jer kad upalim ekran onda se pali i Wi-Fi. To je tako zato da mi ne "jede" promet jer vecinu vremena mi je dostupan Wi-Fi.

ALI isto tako je bilo namjesteno i prije dok mi je baterija trajala 2+ dana bez problema tako da mi je to nejasno kako sad odjednom .

Ovo sto se displaya tice neznam sto bi reko ali ispada da mi display pocuga 66% baterije a ugasen je ono 90% vremena .
Staro 28.05.2011., 16:12   #2547
Tomek32
Banned

Tomek32's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Ovo je sve divno krasno s 2core,gomilom rama,no da li postoje bilo koje aplikacije a da nisu igrice te da koriste sve te resurse?Mislim da ljudi koji imaju High end single-core mobove bi trebali preskocit ovu dualcore eru,ipak na jesen dolazi KalEl i 4core.
Tomek32 je offline  
Staro 28.05.2011., 16:16   #2548
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Ovo sto se displaya tice neznam sto bi reko ali ispada da mi display pocuga 66% baterije a ugasen je ono 90% vremena .
U tome i je razlog zašto ti je display 66%. Ekran ti je ugašen = mob ti je maksimalno u standby-ju = ono malo što ti ekran svjetli je zapravo i najveća potrošnja. Pogledaj si vrijeme koliko ti je display radio i koliko ti je wifi bio upaljen i vidjet ćeš da su ti te cifre skroz normalne. Display je najveći potrošač i makar radio 10min, prikazat će se kao ~70%. Jedino HTC službeni 2.2 ROMovi (ne znam za 2.3) kenjkaju s realnim prikazom potrošača jer rade izračune na nekoj drugoj formuli.
Staro 29.05.2011., 08:33   #2549
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Neka aplikacija, vjerojatno upravo Viber, ne dozvoljava mobitelu odlazak u sleep. Deinstaliraj ga i provjeri kako će se mobitel ponašati.

Edit: Teško je dočarati animaciju koja se pojavi na unlock screenu (animacija sunca, oblaka ili kakvo je već vrijeme se nastavi)

I još malo eye candies (background je isto animiran)

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 29.05.2011. u 21:33.
LAcy je offline  
Staro 29.05.2011., 14:33   #2550
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova

Edit: Teško je dočarati animaciju koja se pojavi na unlock screenu (animacija sunca, oblaka ili kakvo je već vrijeme se nastavi)

I još malo eye candies (background je isto animiran)
Da, prelijepo nešto.
Taj Sense 3.0 je nevjerovatno lijep. Lockscreen je savršen.

Već duže vrijeme vozim MDJ's Vivo Sense 3.0 ROM i svaki puta kad upalim ekram ne oduševe animacije
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno