|
![]() |
#2522 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kad sam ja pitao prike godinu dana,win 7 home ne smijes mijenjati jezik jer os sam po sebi to ne dopusta. Onda sam kupio.MAR licencu zajedjo s pcjem i prodavac kaze da se moze staviti drugi jezik ali full install. Jel to tocno,ne znam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2523 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
katastrofa kako su to zakomplicirali, ali mislim da naše inspekcije nisu toliko pedantne.. pogledat ću još, no problem je što od naših dobavljača, od kojih je supernet najjeftiniji, 1200kn najmanje za win7 na hrv ili eng (mpc) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2525 |
Guest
|
Ne moze ni meni updetat, tako da sam iakljucila updeat, nemam pojma zasto |
![]() |
![]() |
#2526 |
Guest
|
Da bas su navalili s tom 10kom a nikako mi se ne svidjaju one kucice i slicice da se protec jos puno vode dok ga instaliram, sasvim sam zadovoljna 7icom |
![]() |
![]() |
#2527 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
skinite WU downloader sa MDL foruma imat cete offline onda skinute pakete s tim da imate na umu da mnogi sadrze te telemetrije i sranja za win10
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2528 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#2529 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Problem veliki - nakon instalacije W7 i sih drivera/programa, laptop je stajao i skupljao prašinu (jer mi je primarni PC stolni PC) i neki dan cura išla na laptop i nakon cca 10-15min totalno zablokira, ne pomaže ni CTL+ALT+DEL ni ništa osim prisilnog isključenja. Tako je bilo i tad' i još uvijek je isti problem. WTF? Kako saznati u čemu je problem? -pretpostavljam da neki od drivera ne pašu pa stvaraju problem, kako otkrit koji driver ne paše (ako je to)?
![]() |
#2530 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2531 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2532 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad je pitanje koji driveri za interni WiFi pašu? -pošto taj laptop nema podršku za W7 očito ne pašu driveri od sličnog modela laptopa, a ni ovi za W8 & W10 ![]()
![]() |
![]() |
#2533 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Dobro je da si našao / pogodio koji drajver zeza, ali nisi dao nikakvih podataka, sad napiši: - ime te wifi kartice - njen Hardware / Device ID - verziju drajvera koju si stavio sa kojom zeza - koja je varijanta W7 x86 ili x64 Sa ovim informacijama se može dalje tražiti ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2534 | |
Premium
|
Citiraj:
- PCI\VEN_14E4&DEV_4365&SUBSYS_667511AD&REV_01 - verzija je bila v6.30.223.215 skinuto odavde: https://www.asus.com/support/Downloa...OINWJ0zTH3/30/ - Windowsi su 64 bitni. EDIT: probao sam sa DRP-om https://drp.su/index.htm i čini se da je uspio, jer vidim da je instalirao verziju 7.12.39.28 a ta verzija je očito novija i paše (te koju nisam bio uspio naću ručno googlajući), ali tek ću sutra kad budem imao vremena vidjeti jel će uzrokovati blokadu. Nadam se da neće, za sada je sve OK.
![]() Zadnje izmijenjeno od: Remixer. 18.02.2016. u 23:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Premium
|
Eto... opet ista priča. Maloprije (u 16:00 uključio laptop) i nakon pola sata opet zablokirao. Što mi je čini? Opet deinstalirati drivere za dotični interni WiFi - a kako naći ''prave''?
![]() |
#2537 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovakve kvarove je teško i nezahvalno rješavati, a pogotovo na daljinu. Šta kaže kolega može biti neispravna tj. polu-ispravna wifi kartica, može biti kombinacija nje i Bios - a, kod laptopa se češće vidi / otkrije takav problem zbog mobilnosti i češćeg prelaza normal - sleep stanja. Kvaka je u tome šta se kartica nebi uredno reinicijalizirala nakon izlaska iz sleep stanja zbog Biosa i najčešće drajvera pa nebi radila dok se ne odradi reboot. E sad šta napraviti ? Po ovome > https://devid.drp.su/?dev=PCI\VEN_14E4%26DEV_4365 probao si šta si mogao sa ti Broadcom - om. Ako se ne varam, napisao si da si već stavio zadnju verziju Bios - a, piše da je zadnji ver. 515. Sad sam naletio na info da je "poznato" da taj model (X551MA) ima problema sa wifi a kao rješenje navode drajvere koje si vć imao = ćorak. U drugom slučaju čoek htio promjeniti tu Broadcom karticu, sve rastavio i našao konektore od obje antene loše prikopčane > uštekao kako treba i signala "koliko hoćeš". Nije tvoj slučaj al eto i to se događa. Htio predložiti da ti netko tko ima iskustva i znanja zamijeni tu Broadcom wifi karticu sa odgovarajučom drugog proizvođača, po supportu ugrađuju i Qualcomm Atheros Wireless karticu, vjerojatno ovako nešto > http://www.ebay.com/itm/Genuine-Asus...3D221795497225 http://www.ebay.com/itm/Asus-X551M-O...wAAOSwpDdVMAbw ajd ti sad znaj bili zamjena riješila problem ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2538 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
trebam informaciju: planiram promjenit matičnu i proc. Naravno to MS-u podrazumijeva da se radi o novom kompu te neću moć aktivirati windoze nakon reinstalacije. E sad imam legalnu licencu windoza ali onu "studentsku" (dobio još davno od kompića s FER-a). Dakle interesira me da li je tko imao ovakav slučaj reinstalacije na novoj matičnoj i uspješne aktivacije i koja je procedura? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2539 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
windows 7 32 bit memorija
hoće li windows 7 32 bit prepoznati memoriju od 8gb mislim on je prepozna u postavkama ali da li je to i stvarno tako ili se moraju instalirati 64 bit windowsi da bi radili sa full 8gb memorijom |
![]() |
![]() |
![]() |
#2541 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Fascinantno. 130 piksela niže... ![]()
![]() |
![]() |
#2542 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
2 + 2 je 3 za ekstremno male vrijednosti broja dva i 2 + 2 je 5 za ekstremno velike vrijednosti broja dva ovdje je standardna vrijednost broja 2 dakle četri pa će biti 64 bitni OS ![]() Morao sam neš napisati jer ovih 130 pixela Bubbe je legendaran odgovor ... Mislim postoje fore ala ova ali sve se na kraju svodi instaliraj 64 bit ... ključ ti treba odgovarati od ovih 32 bit za istu takvu 64 bitnu verziju.
![]() |
#2543 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ako je prvo, jasno mi je. Ako je drugo, žao mi je. Mislim, član si foruma skoro 10 godina i da se u 10 godina nigdje nisi susreo sa prvom i osnovnom usporedbom 32bit i 64bit operativnog sustava. Jednostavno ne mogu vjerovat... reci molim te da trollaš. Čuo sam za pečeve koji pretvataju 32 u 64bitni OS, čuo sam za adaptere sa floppy na SATA, čuo sam za adaptere ddr1 na ddr2... ali ovakve probleme i pitanja još nisam. Majke mi nisam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2544 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Pitanje o Win7 64bit. Dakle frisko instalirani komp mi ima 6gb memorije,sd hard,Athlon x3 proc, dobra grafa.. No problem je kad pokrenem IE-11 je,zauzece memorije ode na 4gb..i pocne zakucavat proc. A recimo kad ga upalim i radi bez cackanja proc je max do 10% memorija između 900mb i 1gb-rekao bih kako treba.Pokrenem WOT proc je između 30,40...50%,a memorija 2.4gb sto mi je oprt ok i nakon gasenja vrati se na prve vrijednosti.Al paljenjem IE preglednika nemoguca misija..U cem je kvaka?Sta vuce toliko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2546 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Kad dođem ciku,pa pogledam...Al kad su stavljeni win bio je mislim IE 8,pa sam stavio IE11.Jer isti mi bio problem na 8,pa sam mislio da je 11 rijsenje,al mozda je do verzije?! EDIT:malo sam jos tražio i dosta njih je tražilo i našlo riješenje u svchost.exe koji je "jeo" sve zivo.Otisa na end process i evo komp radi ko beba Zadnje izmijenjeno od: branimiros82. 18.03.2016. u 18:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2547 |
Premium
Datum registracije: Mar 2016
|
Task manager i vidit koji servis radi pod "svchost.exe"(desni klik na properties i zatim services, kod mene u firmi to je bio Windows Defender.Trošio max ram-a ovisno o konfiguraciji bilo to 4,8,16GB. Trajno rješenje je disable-at taj servis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2548 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Kao i obicno, problem je poznat vec godinama i odnosi se na Windows update. Pa stoga ili je potrebno izgurati dok se updateovi ne poskidaju (sto je od forsiranja desetke ispalo sizifov posao) ili jednostavno skinuti nekakav gotovi paket zakrpi i bok.
![]() |
![]() |
![]() |
#2549 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Bubbetino, znači globalni je problem updateanja Sedmice? Zadnjih par puta kad je netko inzistirao na Win7, znam da nakon instalacije zna proći 2-3 sata u "srčanju" updateova i onda još 2-3 sata dok ih skine. Naravno, 8.1 i 10 nemaju takvih problema. I kacmo kod toga, imaš li kakvu preporuku/link gdje skinuti neki gotovi paket prikrpa i zakrpa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2550 | ||
E Pluribus UNIX
|
IME, da. Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |