|
![]() |
#2491 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Prije bi vozio yuga nego neki daewoo tico ili takvu neku kutiju. Imao sam prije par godina 65-icu sa duplim weberima gore ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2492 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Imao 55-icu(fiatova) s "špic" bregastom i dva solexa 40, eh to je bilo kratko i slatko. ![]() A što se tiče snijega, yugo je zakon, naravno to nije zbog yuga samog nego uskih guma i malog međuosovinskog.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2493 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Strašan ti je post. Ti si vozio, ma zamisli. I ja sam vozio, štoviše IMAO, 15 SVOJIH različitih bmw-a, a ćaćinih mercedesa i bmw-a dok sam bio deran ne znam ni ja koliko, uvijek s novim zimskim gumama i NIKAD nisam nigdje ostao s njima. Isto tako i kum sa svojim e36, frend koji ide na skijanje svake zime 2-3x u austriju, italiju i sloveniju sa e90, drugi frend sa okcem, ćaća sad sa cherokee jeepom sa samo zadnjim pogonom (uvezen iz amerike prije par godina), i još masu frendova i poznanika sa bmw-ima i mercedesima koji se uredno voze svake zime svaki dan i nemaju nikakvih problema, idu kud hoće i kad hoće. Nemamo mi pojma jel tak, reci ti nama još da je VW najbolji auto na svijetu i to je to, sve mi je jasno ![]() Ajde drugi puta te zatucane teorije zadrži za sebe ![]() Ili nauči voziti rwd ![]() Očito još jedan nadobudni vw fahrer koji kad sjedne u rwd auto i krene mu oversteer, oplete po kočnici ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2494 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Naravno da nismo svi izvrsni vozači. Ja sam e46 jedva popeo uz malo veći breg i to uz pomoć 4 vreće cementa u gepeku. Naravno da ćeš se lakše i sigurnije popeti na ledeni brijeg sa fwd nego sa rwd, čisto fizički gledajući, omjer sile pritiska, trenja i sile reakcije same podloge. Dok su po ravnoj cesti stvari čisto individualne, ovisno o tome koliko tko zna voziti kakav pogon. nhf
![]() |
#2495 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Poanta je ta da ako znaš vozit RWD nije ti problem ni kiša ni snijeg. Kolega već godinama (10+) vozi Omegu karavana i nikad nigdje nije zapeo. I to bez ikakvih vreća cementa ![]() Hrpa ljudi ne zna ni FWD vozit po snijegu. Ne zna kretat, ne zna kočit, ne zna mijenjat smijer. Od svog rođenja živim na bijegu i vidio sam svega. Od ljudi koji su se mecama uredno penjali uz njega do mlatimuda koji su s terencima zapinjali na pola puta. A to nije ništa kad vidiš kako se ekipa spušta niz brijeg.
![]() |
#2496 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Ovo o fizičkom gledanju ti ne stoji, već sam to objasnio - kad daješ gas na fwd, auto se propinje i rasterećuje prednje, dakle pogonske kotače i smanjuje trenje. Da se razumijemo, ne tvrdim ja da je bolji rwd po snijegu, nego pokušavam objasnit ekipi koja je pod famom da se takvi auti mogu samo parkirati sa strane i čekati proljeće, što je totalna zabluda. Rwd je jednako upotrebljiv po zimi (ko papiga ponavljam, naravno - sa zimskim gumama) kao i fwd, nigdje neće ostati. I zaboravio sam nekome odg. što se tiče 7ice i automatika - na 7icama sa automatik getribom imaš zimski program šaltanja - tipka kraj mjenjača sa malom pahuljicom snijega, i onda se uključuju el. pomagači i mjenjač šalta bitno drukčije od normalnog ili sportskog moda.
![]() |
![]() |
#2497 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2498 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ja mislim da je sad naj bolje imat auto sa gusjenicama, taj ne pato do toga jel prednji ili zadnji pogon, jel led ili snjeg, jel ravno ili uzbrdica ![]() ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2499 |
gadget freak
|
![]() |
#2500 |
Banned
Datum registracije: Sep 2010
|
srce me boli kad vidim ovako sta http://www.facebook.com/photo.php?v=3031129493230 stvarno vrijedi ona: nije zvaka za seljaka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2501 |
Premium
|
Da, velim, jednostavno treba znati voziti. Ja priznam da mi je zadnji pogon prilično stran i teško se snalazim na brijegu s njime, jednostavno mi zadnji kraj počne plesati na sve strane i možeš se frigati, bar dok ne natrpaš gepek i dobiješ jači potisak na zadnje gume. Dobro, kod mene je specifični slučaj jer imam fest breg do kuće, čak i jači od vlajić brda. Dok recimo s prednjim pogonom hendlam breg koji želim, pogotovo neočišćen, uz dobre gume, trenutno GY UG8. S druge strane, kada zaledi ono što ostane kada ralica postruže, tu spasa nema.
![]() |
#2502 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() 10 dana zatvora i pljenidba imovine zbog zatucanosti ![]()
![]() |
![]() |
#2505 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Ovo je za sad jos bezveze. Treba pricekat par dana da prestane padat i da se zaledi ono kaj je ostalo na neociscenim cetama, parkinzima. Na to prvenstveno ciljam kad kazem da je straznji pogon u banani za to vrijeme. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.02.2012. u 12:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2506 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2507 |
Premium
|
ha čuj, najbolje kaj možeš napraviti je i dalje plaćati komunalnu naknadu i nadati se da će netko navratiti i počistiti to.
![]() |
#2508 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Bogami morat cu stavit koju sliku, jucer od 9 ujutro smo probijali snig s trakotrom i bagerom, 4x4 uz blokadu diferencijala zapne, jutros opet ista stvar brat i rodjak sad deru samo bagerom,... Nema toga auta koji bi se probio mozd neki visoki UAZ i sl... ![]() Jopis stvarno mislis da nema efekta malo vise pritiska nazad? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2509 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2510 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2511 |
gadget freak
|
Hahahaha, na to sam i zaboravio, tamo kumin brat živi, u Vrh Visoke, ono je tek scena. Neću nikad zaboravit kad mu je mali razbio runnera, i ovaj ljut što nema skutera više, ode i kupi novog kineza, a ima u njemu 130kg, znaš kako se je popeo do kuće, NIKAKO ![]() ![]()
![]() |
#2512 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Kad bježi zadnji, kuplung i okrećeš puni u suprotnom smjeru od onog u kojem proklizavaš. Sve ostalo te baca u jarak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2513 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2514 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ovo gore što sam napisao se odnosi na aute sa prednjim pogonom. Što se tiče stražnjeg pogona, iskreno, nisam ga baš previše vozio no prema iskustvima znalaca i onome što su nas učili na faksu, nije baš pametno prejako stiskati gas jer proklizavanje kotača znači da nema prenošenja vučne sile na podlogu a to ti baš i ne pomaže ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2515 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Je sam li kome nedostajao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2516 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Mani se ti formula i gluposti (zaboravio si da je formula škrabotina na papiru, a praksa i uvjeti na cesti, vrsta podloge, stanje podloge, vrsta ovjesa na automobilu, vrsta guma, itd, da su to sve stvari koje BITNO utječu na trenje ![]() Bmw od e36 linije (91.g) na dalje (e46,e90,e39,e60...) ima 50/50 omjer težine ![]() Tako da ti i teorija o 'većini automobila' pada u vodu ![]() Ma mislim, ono, znam da je ovo pce, ali ovakva lupetanja ![]()
![]() |
![]() |
#2517 |
Premium
|
Ha gle, teorija i praksa su možda u raznoraznim uvjetima dve različite stvari, danas je ipak tehnologija otišla daleko naprijed, prebacivanje sila unutar razvijenih ovjesa je drastično izmijenjeno u odnosu na stare automobile. No u kritičnim situacijama, na kraju ipak ostaje samo fizika i sposobnost manevriranja fizičkim zakonima. Tu puno više igra vozač nego vozilo.
![]() |
#2518 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2519 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
A koja je mene tuga zadesila, pukla sajla od ručne par dana prije snijega, al zato sam scandinavian flick utrenirao. Ako mislite driftat s prednjim pogonom pomaže ako su zadnje gume loše. I još uštedite na gumama. ![]()
![]() |
#2520 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Par fotki iz sa posla Zagorja, ruta Donja Stubica - Bedekovcina, precica. Nigdje nikoga samo snijeg i bregi. Ova je glavna cesta http://www.pohrani.com/f/2H/9l/2nXGKB1/1/2.jpg http://www.pohrani.com/f/s/t/4pnKumxp/2/slika.jpg http://www.pohrani.com/f/2v/em/2icPZG8c/10.jpg http://www.pohrani.com/f/a/Ww/34xpR8Po/1/3.jpg ova je sporedna http://www.pohrani.com/f/m/2W/1ZZD62uQ/4.jpg http://www.pohrani.com/f/o/125/2ikwETNj/1/p1010556.jpg http://www.pohrani.com/f/33/FQ/4SxIvbYC/7.jpg http://www.pohrani.com/f/3T/F0/3uzh5h9j/8.jpg Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 06.02.2012. u 17:07. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|