|
![]() |
#2401 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Evo još malo mbo snimaka Gigabyte's RYZEN Motherboards Detailed! Ono što mi je zapelo u uho je to da mbo prizvođači kažu da je ovo "mid range" kategorija, a kao high end dolazi kasnije... "Gaming 5" su kod gige bile mbo preko 1200kn kakav je to mid range... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2402 | ||
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Doduše za Gigabyte me zaboli jer za njihovu ploču se nebi ni sagnuo da je pokupim s poda, a kamoli dao pare ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2403 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2404 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
U biti me više zanima tvoj način razmišljanja. Tvoje financije me uopće ne zanimaju. Ono što mi je čudno je što kritiziraš Ryzen, a ne znaš ništa više od ostatka svijeta koji zna jednake informacije iz raznih "leakova", tj. ništa konkretno. Ryzen ti je overhajpan, nije to to, premali su klokovi i da se iščitati da nikako nisi zadovoljan istim, ali ćeš svejedno biti među prvima koji će ga kupiti. Nisu financije, ali riječ na F svakako je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2406 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2408 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače na amd socketima su ti msi i as rock bili inferiorni, te je am4 vrijeme da se dokažu. Gigabyte ne voliš, dakle ako unaprijed gledamo najsigurniji ti je onda asus. Osim ako se ovi ne dokažu, dotad će ih mnogi držati pod posebnim povećalom. Ja mislim da će biti OK ako su pravili i dobre x99 mbo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2409 | |
Registered User
|
Citiraj:
AM4 high end će bit oko 2000kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2410 |
Premium
|
http://www.nabava.net/search.php?q=A...+AMD+990FX+R3+ http://www.nabava.net/search.php?q=Z170+XPOWER+TITANIUM Za usporedbu mbo (featurea i konkretnih modela) je relevantniji 1151 socket nego am3+ Isto vrijedi za procesore Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 07.01.2017. u 01:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2411 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Pa ja sam u svoje vrijeme dao za asusovu cross IV formulu 1900kn,i to cim je dosla negdje u 5-tom mjesecu 2010. godine,tako da amd high end nisu bile bas jeftine.Sad se za formulu moze ocekivati da bude i blizu 3000kn,kao i intelove top ploce. Ali kako se ovdje govori,ajmo pricekat da on dode,pa ga onda okrenemo na ražnju.
![]() |
#2412 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Ako se pojave ploče za crossfire/sli koje će imati dodatne sklopove za multiplikaciju pcie staza, 10Gb mrežu, AC wifi, TB3 i slične bakrače... "Jeftine" će biti vjerojatno one sa A i B serijama čipseta isto kao i Intel B i H serije, no i njihove mogućnosti će vjerojatno biti srezane u odnosu na X seriju(nema ocanja, broj pcie staza, itd). Nisam siguran koliko košta sam čipset od Intela, no zašto misliti da bi AMD sa istim mogućnostima trebao biti toliko jeftiniji?
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift. Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 07.01.2017. u 08:54. Razlog: ispravak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2413 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
OK, kazete gigabyte se pokvario, MSI neznam kakav je danas, ali vidim da ga bas ne preferirate (ja ga pamtim iz pocetka do sredine 2000ih kao nesto najgore.... ah neprezaljeni Abit i Epox ![]() ![]() Ja sam recimo sasvim zadovoljan sa ovom Asrokicom pod moj komp. Doduse prvo sam imao slicnu na z68 ali je krepala za manje od god dana, nakon toga dobio ovu preko jamstva...i evo je radi ko urica vec negdje 3-4 godine, ne sjecam se tocno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2415 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja sam imao ploče svih brendova ,i jedino su me zezale dvije asusice.Tako da ,teško je tu biti objektivan po tom pitanju.Moraš imati sreće da naletiš na dobru,kao kod auta. Nema loših brendova ,samo loših ploča! ![]()
![]() |
#2416 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Evo još malo informacija, pogotovo oko čipseta: http://www.hardwareluxx.de/index.php...uer-ryzen.html http://www.hardwareluxx.de/index.php...rtalsende.html
![]() |
#2417 |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Točno to http://www.infoworld.com/video/73015...ts-at-ces-2017 Ako nekog zanima da uistinu i posluša info
![]() |
#2418 | |
Premium
|
Citiraj:
- svi su otključani - moći će se overclockirati "samo" na x370, x300, b350 ![]() - x300 novi čipset (itx), dolazi nešto kasnije - cf/sli samo na x370 - dolazi više ryzen modela odmah - doći će "sooner" u Q1, "It will be definitly not the 31st March, when you finish will see RYZEN" Ne da nema negativnih vijesti, nego kako se bliži izlazak postaju sve bolje i bolje Hardwareluxxu dati medalju, švapski portali FTW |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2419 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2420 | |
Premium
|
Citiraj:
https://www.protis.hr/products/detai...extreme/117173 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2421 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije vrag da će ovo bit prvi AMD nakon 3700+ San Diega kojeg ću kupit ![]() Vezano za ploče, MSI ni štapom na daljinski. Od svih ploča na testiranju samo bi s njima uvijek imao neki problem. Gigabyte je OK, ASRock je primamljiv cijenom a i daleko su dogurali od trećerazrednog branda. Asus je jedini osgtao na vrhu, i da kod nas su malo precjenjene ali vani im je cijena uporediva s ostalima. Fale mi Abit/DFI/EpoX/Soltek ![]()
![]() |
#2422 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#2425 |
Premium
|
Kad se vidi ponuda sa cijenama bit ćemo pametniji, nezahvalno je unaprijed govoriti tko će što kupiti Evo npr. postavlja se i pitanje zašto bi netko koga ne zanima rušenje rekorda u OC, niti CF/SLI išao uopće na X ploče umjesto B350 (pogotovo ove neke malo bolje sa vrm coolerima i ako budu imale nvme podršku i sl.) Inače, meni se čini (prema intelovim ekvivalentima) A320 = H110/H220 B350 = B150/B250 i H170/H270 X300/370 = Z170 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2427 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato i googlah ovo, jer mi je bilo teško vjerovati da bi samo "enthusiast" X chipset imao itx, a ne i low end i mid-range chipseti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2428 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Imao sam dvije Gigabytice (S775 i AM3+) i jednu ASRockicu u zadnjih desetak godina. I to je ASRockica bila neka S775 hibridna DDR/DDR2 i AGP/PCIe. Sa svima je povremno bilo nekakvih mušica, ali support od ASRocka je bio nenadmašan. Bili su jako ažurni, odgovarali bi u roku 24h uvijek. Čak su mi jednom poslali i neslužbeni/alpha BIOS kad sam imao nekih problema sa overclockom i zvučnom. Stvarno su vrh što se supporta tiče. ![]() Da ne budem skroz OffTopic, ja samo šutim i u tišini pratim RyZen hype ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2429 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Tako je i meni s asrockom bilo. Svojevremeno, dok sam otljucavao x3 720be su mi poslali 3-4 verzije biosa da bi mi stvar proradila kako treba. s druge strane asus mi uopce ne odgovara na 2-3 upita vezano za m5a97 evo r2.0 plocu tako da sam na kraju odustao od pokusaja kontaktiranja. Bas su stoka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2430 |
Registered User
|
ASUS je poznat po "fantasticnom" supportu. Ali, imaju najbolje AM3+ ploče. |
![]() |
![]() |
|
|