|
![]() |
#2401 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2402 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
DA sa corsairom 400w |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2403 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
pa imas za puno jeftinije, oboje u Optimum računala, corsair cx400 - 402kn VTX3D PCI-E Radeon HD 5770 1GB DDR5 - 1168kn ukupno 1570kn i vise nego dovoljno za sve sta trebas bilo bi ti pametnije to uzet i da onda ako imas jos love fino copis jos 1 ili 2gb rama, a mozes i pogledat na procesore koje podrzava tvoja ploca pa upecat nekog polovnog i prodat svoje takodjer ako ides na vise rama, bilo bi dobro prodat ove tvoje i uzet odma 2x2gb, to sve ti je za ovako stariju tehnologiju bolje preko trznice ili njuskala nac,... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2404 | |
Premium
|
Citiraj:
Prvo da te ispravim namjeravam kupit 5850 a ovo sa ramima imam jednu priću. Išo ja prošli tjedan kao kupit 2x2gb i došo u dućan reko to prodavaću i on umjesto da sav sretan mi proda veli mi ovako. Da mi za igre 4gb rama ništa neće znaćiti i reko mi je da će mi staviti ako ja hoču, ali samo da ću potrošiti bezveze novce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2405 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Razlika između 2GB i 4GB je nebo i zemlja pogotovo kod rezolucija 1680x1050 pa na gore. Staviti HD 5850 u komp koji ima samo 2GB rama nema pretjerane logike, jer ta grafa (kao što je već navedeno) dolazi do izražaja kod reza 1680x1050 pa na gore, te je kod tih reza jako preporučljivo imati barem 3GB rama i više. ![]() Evo meni kada se podigne sistem Winsi progutaj oko 1GB i kada pokrenem recimo BFBC2 iskorišteni ram mi je preko 2GB, igram na 1680x1050... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 04.07.2010. u 23:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2406 | |
Premium
|
Citiraj:
Da i kaj da ja sad napravim najgore je kaj je stari bil sanmom i naravno stari im je vjerovo da je to istina(inaće moj stari nezna skoro ni upalit komp) pa ja sam sad u većoj gabulji da nemrem biti! Zašto oni onda otvore te dućane pa valjda moraju imati neko znanje i to je rs magazin tam su samo dva dečka! Zadnje izmijenjeno od: hrcfaca. 04.07.2010. u 19:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2407 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
OMG daj pisi malo smislenije postove, i ovako vidim da nes nis kupit. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2408 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
priču a ne priću prodavaču a ne prodavaću značiti a ne znaćiti hoću a ne hoču ali ajd bar si dućan pogodio Dalje ovo za količinu RAM-a je notorna glupost, posebice ako igraš novije igre. A da ne kažem kako je cijeli sistem agilniji. To tak uvijek završi ![]()
![]() |
![]() |
#2409 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
pošto si ovdje pričo o 5770, predložio sam ti puno jeftiniju i sve u svemu bolju opciju za tebe, no ako baš želiš jako 5850 onda kupuj brate... također uzmi to napajanje i nemaš problem totalno je beskorisno i loša opcija to šta ti želiš, ali ako nećeš slušat ljude koji su ti dali druge prijedloge onda zašto uopće pitaš? a šta se tiče rama...nemam komentara |
![]() |
![]() |
![]() |
#2410 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
A kaj sam ja rekel prije 15 postova dok je sve to još bilo u temi 5850, čim dečko sam nezna kaj hoće ni kaj ima već znaš da to nikud ne vodi, jer mu se preporuča puno isplatljivije solucije i on nakon svega rečenog hoće 5850 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2411 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2412 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Omg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2413 | |
Why so serious
|
Citiraj:
Isprobaj recimo GTA 4 i Sacred II, isprobaj sa 4GB i sa 2Gb (po mogučnosti na W7 i na 22" pa na više) Ajd to isprobaj pa javi rezultate, mislim da ti bude sve jasno. (možeš probat i na DA: O ili A, ili sličnom RPG-u) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2414 | |
Guest
|
Generalizirati momci. Anyway, evo vam sada već stariji ali dobar tekst http://www.yougamers.com/articles/13...u_really_need/ Isto tako za igranje bi nekad uzeo rađe manje bržeg rama, nego više sporijeg. Kasnije dodaš još i ispadne te manja bancija nego da kupiš sporiju memu i više iste, pa ju prodavati i mijenjati za bržu. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2415 |
Premium
|
Da ne quotam svima; ono što sam mislio je da količina video memorije sigurno igra puno veću ulogu u toj navedenoj rezi od 1680*1050 ili višoj nego radna memorija. Nije isto hoćeš igrati na 1920*1080 sa 512 ili 1gb grafom, naravno. Creativo91 je rekao da je nebo i zemlja i razlika između 2 i 4gb - na to sam prvenstveno reagirao, što ne stoji, naravno da ima razlike, igre će se brže učitavati i bit će manji minimalni frame rate, možda koji maximalni fps više, no definitivno nije nebo i zemlja razlika. danc00 - sve već isprobano, kao što vidiš imam trenutno 2gb, prije sam imao 4gb pa me ubij onda što ne vidim jel mi se nešto vrti na 65 ili 62 fps-ova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2416 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#2417 | ||
Why so serious
|
Citiraj:
Citiraj:
Evo i Jelc vam je dal konkretne testove, no nije vam problem izvadit RAM van pa probati. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2418 |
Premium
|
Pogle pod moj komp, o Win 7 i jest riječ. I provjereno ali na optimiziranim igrama tipa COD MW2, NFS Shift, NBA 2k10 a GTA i slične priznajem da nisam ni pokrenuo ni sa 2 ni sa 4gb... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2420 |
Premium
|
Pa da, to i kažem, Crysis i GTA4 i slični su već priča za sebe, 90% ostalih će sasvim fino raditi i sa 2gb... Ugl, da se ne pretvori ovo u trolanje koje nema veze sa temom, da ima veze ram no ne sad nekih drastičnih razmjera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2421 |
Why so serious
|
Opet ti sa 90% ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2422 |
humanoid carbon unit
Datum registracije: Aug 2004
|
išao bi u nekakav jeftini upgrade konfe, X4 630 na 770/710 čipset, a za grafulju bi imal jednostavno pitanje - za gejmanje na 1920x1200 (L220x) kaj bolje vrti na istoj: 4870 ili 5770? tenks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2423 | |
Guest
|
Citiraj:
Uglavnom, ako kupuješ novo - HD5770, a ako tražiš rabljeno - HD4870. To je izgleda neki Best Buy trenutno. *HD4890 je još i najbolja ako se kupi rabljena, s garancijom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2425 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Imao sam prije ovoga konfiguracije sa 1GB, 2GB, 3GB i sada 4Gb rama, razlika je naravno ogromna (pričamo o fluidnosti u igrama). Moj komp na rezi 1680x1050 kada uđem u BFBC2 (nemoj mi sada tvrditi da je to "jedna od" ne optimiziranih igara jer to nije tema ovdje) troši preko 2GB. Naravno pomaže mi što 5850 ima 1GB memorije, ali ovdje ipak govorimo o ramu. Heh, šta bi ja sada trebao vaditi keks memorije da tebi nešto dokazujem što većina korisnika ovog foruma već odavno zna, mislim da ne. ![]() Uglavnom molim te lijepo da ne širiš dezinformacije i isto tako nitko nije ovdje govorio o brzini rama, ovdje se isključivo priča o količini rama nebitno bio to DDR, DDR2 ili DDR3. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2426 |
Guest
|
konfa iz siga , nova grafa 5770 , sve 5 al zakaj je 3d mark samo 13k ? Jel to OK? |
![]() |
![]() |
#2428 |
Guest
|
ma sad vidio sve 5 , rezultat je sukladan konfi, prava razlika se vidi recimo u igrama metro 2033 .. |
![]() |
![]() |
#2429 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#2430 |
Premium
|
odlučio se i ja za kupnju grafe kroz tjedan-dva pa me zanima što je najbolje uzet s obzirom na ono što imam u kompu trenutno,razmišljao sam o novoj HD 5770(ako ne uleti polovna) ili da li bi bio možda bolji izbor polovna HD 4890 ili od Nvidie GTX 260(polovna također)? ne planiram potrošiti puno više od 1000kn,znači u cijenovnom rangu nešto kao nova 5770(cca 1200-1300kn)...ako ima još netko neki prijedlog koji nisam naveo slušam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|