|
![]() |
#2371 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
http://www.anandtech.com/show/4329/i...caching-review Vrlo interesantno štivo. Kad integriraju flash na matične, biti će to prava revolucija. Zadnje izmijenjeno od: kopija. 11.05.2011. u 11:00. |
![]() |
![]() |
#2372 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Samsung develops 64Gb 20nm-based NAND Flash with Toggle DDR 2.0 Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2375 | |
Premium
|
Intel 320 Series SSDs Get 5-Year Warranty Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2376 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
Zadnje izmijenjeno od: prt scr. 20.05.2011. u 19:11. |
![]() |
![]() |
#2378 | |
Banned
|
jesi isključio indexiranje,ja sam isključio za sve foldere i podfoldere sad sam disable i superprefetch a prefetch postavio na vrijednost 0 i napravio sam enable write caching on device također isključio system restore i defrag sada ću opet testirat da vidim jel bolje ili nije Citiraj:
![]() Šta bi preporučili kako da podesim? radio sam prema ovom vodiču http://www.tweaktown.com/articles/31...de/index6.html Zadnje izmijenjeno od: prt scr. 20.05.2011. u 21:37. |
|
![]() |
![]() |
#2379 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#2380 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Pozdrav svima! Nakon dugo vremena odlucio sam se za kupnju SSD-a,pa zadnjih dan-dva citam postove i komentare. Imam sljedecu komfiguraciju : Asus P7P55D ploca I5 2.6 Mhz 4 G RAM HD WD 750 Black SSD sam odlucio uzet jel radim u Photoshopu(mozda i video uskoro) i nisam bas zadovoljan brzinom WD black-a.Uz SSD cu uzeti jos 16 G RAM-a koji bi trebali u kombinaciji biti dovoljni za brzi rad. Citajuci komentare odlucio sam se za neki od ova dva modela. OZC Vertex 2 ili Corsair Force series oba od 80 G. Ono sto me zanima je vasa potvrda oko svega(da vidim jel sam dobro skuzio sve) i neki vas savjet ili preporuka. Znaci novi operativni sustav(7 Ultimate) i programe s kojima radim (CS5 paket) stavljam na SSD a sve ostalo(Igre,slike,Filmove) na obicni HD? Mislim da ce mi 80 G biti na "knap" ali nazalost toliko si trenutno mogu priuštit.Razmišljam da jos kasije kupim jedan isti WD750 i stavim ih u RAID. Eto toliko,ako netko ima neki savjet,ili na sta da pripazim....bio bi jako zahvalan...i dali da uzmem ovaj OZC ili pricekam Corsair ili neki noviji model. Puno hvala unaprijed! ![]() Hrvoje |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2381 |
Banned
|
ja sam nedavno prešao na intela 320 G3 120gb,preporuka,nedavno je intel produžio jamstvo na 5 godina SF 1200 je brži ali mislim da je ipak intel 320 malo bolji/noviji ima verzija intel 320 i od 80gb |
![]() |
![]() |
#2382 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Pa zasto onda kupit bolji i noviji ako je ovaj SF brzi kao sto kazes? ![]() ![]() ![]() Kak ja to gledam, zelim samo munjevito brz SSD, sa garancijom 3+ godina. Tehnologija ce vjerojatno napredovat toliko da ce brzine dosec limit SATA3 bandwidtha kroz max godinu dana na consumer trzistu, znaci da prodajemo SSD-ove za ~1.5-2 godine. Garancija od 5 u odnosu na 3 godine u tom slucaju jako malo znaci.
#2383 |
Guest
|
Kaj nema Corsair 24-36 mjeseci gare? Ako da, onda bih definitivno išao na 5 godina i Intela! Baš zato kaj im pouzdanost baš i nije bajna pa bolje biti siguran. |
![]() |
#2384 |
crnjo
|
Force ima 36 mjeseci. A garancija ti nis ne znaci sto se podataka tice, samo si siguran da ces dobit novi disk ak se ovom kaj desi... Tako da mi dodje na isto dal' je broj kvarova 2% ili 12%. Pa s obzirom da SSD tehnologija ide ko luda zadnje vrijeme, ja ne namjeravam ovaj Force120 imat preko 2g. Frknem, kupim novi duplo brzi, itd.
#2385 | |
Banned
|
meni se čini da im je pouzdanost vrlo dobra,ljudi se ne javljaju često da im se ssd pokvario mislim da je ssd pouzdaniji od hdd nesjećam se sad ali intel je bolji u nekim stvarima,mislim da je nasumično pisanje ili tako nešto inače programi se otvaraju skoro pa trenutno tako da neznam da li bi primjetio razliku između SF i intela instalirat ću PS pa ću vidjet kako se on otvara npr. ovaj GPU-z iako jako mali otvara se jako sporo,isto kao i na hdd-u,da li je i vama tako? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2386 |
crnjo
|
#2387 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
#2388 |
Premium
|
Za obradu videa ne bih preporučio SandForce zbog DuraWrite, možda nije dobra ideja niti za obradu slike. @ Nino: kako si zadovoljan? Ako se smije znati, koliko love i gdje si kupio? |
![]() |
![]() |
#2389 |
Banned
|
da li ovaj firmware slobodno stavim? http://downloadcenter.intel.com/Deta...&DwnldID=18363 inače na internetu nema nikakvih testova ni ništa,ima nešto za 300gb verziju na anandtechu,ispada da ga nema nitko ili da je loš a nije sad baš da je jučer izašao ![]() <edit> AIDA 64 Extreme edition v1.20.1150 Disk Benchmark INTEL 320 G3 120GB ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() slobodno komentirajte Zadnje izmijenjeno od: prt scr. 22.05.2011. u 22:04. |
![]() |
![]() |
#2393 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Evo jedan dobar, dostupan odmah i ne preskup. Cini mi se da ce uskoro bit sva sila polovnih SATA2 diskica na trznici. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 23.05.2011. u 09:49. |
![]() |
![]() |
#2394 |
crnjo
|
Daj molim te citaj... Postao si AIDA64 EE benchmarkove, ne ATTO ![]() Bas gledam Agility3 ATTO benchmark, odlican score, pogotovo sto na 4k random readu ima preko 200 MB/s. Cijena je malo deblja, ali kolko para tolko mjuze ![]()
#2395 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
I ta cijena ce bit sigurno niza jer ni OCZ nije nikad bio najpovoljni a i dolar je u nebesima. Treba pricekat Corsair ili pogotovo Mushkin i GSkill. Iduci mj. cu i ja konacno u shoping jer sam vec lud od Blackova i sl.. Nema do SSDa. |
![]() |
![]() |
#2398 |
Banned
|
kako misliš tragičan read je prema specifikacijama ali write nije inače 60gb je premalo za ssd,barem 80gb je ok da možeš stavit osnovne programe i još ponešto i još kad bi barem bio kapacitet kako i piše,meni je stvarnih 111GB |
![]() |
![]() |
#2399 | |
crnjo
|
Screenshotao si cijeli full HD ekran zbog prozorcica koji zauzima 1/16 tog prostora. Iduci put samo drzi ALT kad stisnes print screen... http://www.ocztechnologyforum.com/fo...-Tweak-Utility - probaj s ovim pogledat da su ti svi settingsi ok, pa istestiraj opet. Citiraj:
Kod meen je 62 GB od "120" GB puno, a ni jednu igru na SSD instaliranu. Malo system restore, malo sami Win7, Visual Studio, updateovi razni, Adobe paket i ode 60 giga samo tako. 80 GB je nekakav minimum, 100+ za lagodan zivot. ![]()
![]() |
#2400 | |
Banned
|
a imam već alat intel toolbox,testirao i sve je isto,osim šta je write pao(imam isto gore atto) neznam da stavim novi firmware ako postoji Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|