|
![]() |
#211 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
800mhz @ CL4, ako ide. Ako, ne, CL5. Ništa više ne možeš očekivati kad clockaš sa 4 sticka takve memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#214 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ja sam uspio 4-4-4-12 800 mhz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premium
|
Nisam probao, ali sta nije 0,5 nije malo opasno po memoriju, ipak se radi o 4 sticka a napon bi bio 2.3 Volta ako se ne varam |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Banned
|
Moja je radila cca 3 mjeseca na tom naponu, je da su dva sticka. Nego dobro je sve do +0.5V, naravno lijepo je kad nešto pri po njima čisto da budeš siguran! |
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Premium
|
Kod mene nis ne piri, a i stari koristi komp za posel pa ne vrijedi sad i risikirat, ja sam zelim ubrzat malo komp sto je i napravljeno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
na kolko mislis OC meme? 2x2gb kingmax se isplati jedino do 960MHz @cl5 jer mu treba +0.3V, jos dok ploca undervolta na 2.05 ![]() 940MHz mi postize sa +0.2V ![]() sve na cl5 a, cl4 je nemoguca misija...bar dosad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Do koliko ide moj kingmax na 1,8 V? Stvar je u tome da ne mogu mjenjati napon meme na ploči. Grrr. Ne dopušta. Procesor sam kloknuo na 2,8 Ghz, međutim na djeljitelju 5:4 jer memorija jednostavno ne želi raditi iznad 800 Mhz... Ili? A mislim da je to možda zbog toga jer imam 2 keksa od po gigu, al jedna je mars, a drugi, hm... pisalo je na kutiji VISTA READY...Nije mars. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Premium
|
Ne, ploča jednostavno nema opciju za podizanje voltaže memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 | ||
Banned
|
Citiraj:
A sada CL5 spomenuta kombinacija, koji bi se navukli, čisto odokativno? Citiraj:
Low-cost matična, nemoguća misija. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ja sam kingmax-ovu ddr2 800 uspio dignut na 948mhz, prije toga je radila 1 dan cijeli na 900mhz sa orthosom i ni jedan error nije prikazalo! jucer sam ga digao na 948mhz sa +0,25v i ostavio orthos da radi samo ram... jutros lagano ustao na posao i provjerio on jos uvijek radi bez i jednog ERRORA! znaci 12 sati testa, plus danas cu ga satrati sa Frontline igricom pa da vidimo kako se se ponasati ! ![]() sta mislite da jos idem gore? al necu im dodavati soka vise! ...
![]() |
#227 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Možeš ić do +0.3V bez problema pa čak i 0.4V, ali ako se isplati! Koje latencije, predpostavljam CL5 ?! Vidim da su 2*2GB onda je sigruno CL5! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
|
svakako CL5, rece mi razor da se ovi bas ne drze dobro na CL4 tako da necu ni pokusavat...ili sam mogao pa da vidim kako ce se ponasati? ![]() nesto me vuce da ga dizem bar na 970 hehe
![]() |
#229 |
Banned
|
Rokaj dokle ide, CL4 možeš probat ali mislim da je nemoguće na tim stickovima. Samo probaj koliko ide i neboj se dat do 2.2v (+0.4V) za 24/7! |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
.
|
Koji će mu 2.2v za 24/7 s 2GB stickovima? Čemu uopće gaziti takvu memoriju na neznam kakvim taktovima za 24/7 rad? |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
|
caka je sto do sad evo koliko sam dizao nikako se nije resetovao ili pokazivao errore na testiranju sto je stvarno iznenađujuće! probacu danas dok dodjem kuci dizati ga, ali tek sam sad skontao da na ovom intelovom chipsetu nemogu pojedinacno dizati ram i cpu vec zajedno ... a cpu mi je 3.2 sto znaci na stocku cooleru mocu maximum 3.3 - 3.4 ghz pa cu vidjet sta ce mi reci za memu! dok odradim postacu ovdje stanje na frontu upravu je razor, nema potrebe da derem memu i cpu ako ne mislim neki bench raditi ... jer int me samo 24/7 rad jer mi je komp upaljen vjecito (dragi rapidshare) ![]() e sad, ja kad sam porucivao ram kad sam i komp, trazio sam OCZ-ov 800 (1000) Platinum XTC kit, ali ga nisu imali kao ako za mjesec dana dodje vratim im ovaj kingmax i uzmem taj! (dobar sam sa likom koji uvozi robu iz vemila u bosnu) brijem da taj ocz mora ic 1100 bez problema ... uz to da nabavim dobar cpu cooler .... znate li sad trenutno najbolje rješenje za hladjenje Quada zrakom ?
XVG Verge Zadnje izmijenjeno od: Rux. 30.04.2008. u 11:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
|
Moram se ispraviti. Radi sada preko 800 Mhz. Sada radi na 834 Mhz. Trebalo je samo par stvari u biosu podesiti. ![]() Ploča ima sve gotovo sve opcije samo nema opciju za podešavanje voltaže memorije. A sve ostalo kao omjer RAM:FSB, promjena voltaže procesora itd. ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
|
vjerovatno mora imat podesavanje voltaze memorije... vidim gigabyte ti je ploca, u biosu se nalazi dole na kraju u M.I.T-u ... overvolting ako se ne varam...
![]() |
#234 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Što se tiče 24/7 rada to nebi treba bit problem sa budućim boljim hlađenjem! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Premium
|
![]()
![]() |
#239 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() bit ce upravo ta memorija koju si naveo na vanilli i dobit cu jednog wolfija Q808 na test pa zato kazem da se nadam za Top10SP1M za ono prije...nisam obraco paznju bas previse na plocu jer svako drugo pitanje je " imam GB plocu i nema OC opcije " pa vise preslo u naviku... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|