|
![]() |
#211 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
lajchi, da nisi htio opet doci na prvo mjesto one PiFast liste sto je Razer otvorio? ![]() pa otisli ballistixi? ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=84617 Meni bio više bed za proc da ne ode, pošto njemu svi dižemo napon.... a sad izgleda da evo i ball. odu čak i na stock naponu ![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jedno noobovsko pitanje... Ako sad upiknem 667MHz Ballistiku, a imam 800MHz, dal ce postojati neka razlika izmedju njih i nepodnosenje, te da li će klok ići jednako? Prema mojoj teoriji, na pocetku bi radilo na 667MHz, 800 bi bio underklokan, a iznad 800 MHz sve jednako? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ne nego bi svi radili na 667mhz i isli zajedno isto ma na kolko god ti njih stavio. il sam te ja krivo shvatio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Evo ja sam se ponovio, upravo sam uplaio novu pilu. DFU LP UT P35-T2R + Ballistix Tracer (800) (onaj Petar u Linksu je kriv što nisam dobio obični Ballistix grrrrr) + E6750 Za sada sve radi kako treba. Suta idu testiranja, reinstalacija Wina i te stvari.
![]() |
#215 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Uglavnom, uštekam ja danas za probu da vidim kako budu se danas ponašali, kad ono comp upali s obje pločice, uredno na 2,2 kako je i bilo..... ČUDNA memorija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
e to je vec dobra vijest ![]() ipak se ne da Crucial tako lako ![]()
![]() |
#217 |
Premium
|
E hvala, dobro si shvatio. Zanimalo me samo dal bi postojala kakva inkompatibilnost, te dal bi kočile jedna drugu. Znam da su iste meme, al me zanimala razlika u SPD postavkama kao barijeru za veći klok. Dakle, 4GB 1100@5-5-5-15 nema straha. Here I come. (Čim skupim 500 kn.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@TomRi - nemaš brige za procesor, ne odlaze oni tako lako ![]() Prije će otići memorija nego procesor ![]() @lajchi ![]() 1068 @ CL4 se ne postiže na tako malim voltažama ![]() No dobro nećemo se toga sad doticati ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#224 |
Adrenaline junkie
|
Evo kod mene noramalno radi na oko 1250 5-5-5-15 2.43V To je bilo samo onako bezveze OCanje, nisam probavao niže latencije, višu frekvenciju,... Bilo mi je bitno skinuti Razera u SPIju po svakuicjenu. Sada kad sam to uradio idem na u napad na Q procesore (ispod 12s) tako da ću onda morati podešavati sve latencije i sekundarne, i još điđamiđa koje mi nudi ova ploča, pa ćemo vidjeto do koliko, na koliko može ova memorija.
![]() |
#226 |
.
|
Brže je držati memoriju na većem taktu i opuštenijim latencijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo nakon svi prica i pricica o crucial ballistixu nekako sam se dovoumio dali da ih kupim ili ne i kupio sam hi idu bez ikakvih problema do 1050 e sad koci me fsb koji nece nikako da ide preko 290 tako da nevjerujem da cu ih vise pogurat jedino ako nesto nisam fulao al eto... Jel totalno mi je glupo da ovoj ploci u BIOSu nigdnje nema za direktno namjestit djelitelj FSB/ CPU:RAM nego jednio da spustim mnozitelj procesora na 8X al onda mi se spusta i ram...ili da spustim ram na 667 al opet mi to nije rjesenje jel rami mogu puno vise.... Znate li vi mozda rjesenje ili je ovo max sta ova ploca moze dat...kad drugacije namjestit taj FSB djeljitelj ovakvo je stanje kod mene... http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=287794 VOLTAZE SU: CPU=1.475V RAM 2.2V (tj +0.4) EDIT: ipak sam spija dignut na 300 al je sad vlotaza procesosa na MAX tj 1.55V i ram na 2.275V http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=288208 i radi za sad stabilno...pa ce mo vidit... al cisto sumlja da cu ga uspit dignut vise Zadnje izmijenjeno od: focal. 28.12.2007. u 16:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
low_rider
Datum registracije: Mar 2007
|
evo opet i mene (ovo postaje sve čudnije i čudnije)... kolega s foruma i moja malenkost zamjenili rame, ja njemu crucial on meni ocz (ocz njemu na asusu radila probleme)...uglavnom ni meni ocz nije šljakao (od BSOD-a, do errora u mem testu), pa sam opet uzeo svoju balistiku nazad...u međuvremenu sam na svoju gigabyticu stavio zadnji bios F9...sad počinje ono čudno, dignem balistike na 952MHz (radi stabilnosti sam letencije ostavio na automatskim postavkama), voltaža 2.2V, memtest v1.7 i v3.2 odmah izbacuje greške (preko 200 errora), uđem u vindoze i sve 5, nema BSODA, ništa. Pokrenuo sam u isto vrijeme ORTHOS, SUPER PI 32M, BurnIN Test Pro (CPU i mem test), Everest stability Test (Stress CPU,FPU,CACHE,MEM),media player 10 (ALBUM HLADNOG PIVA), mp classic (SIMPSONS-the movie)...i to se vrtilo oko sat i pol bez errora i bsoda---tko je u pravu memtest ili benchevi u win.
![]() |
#230 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Ovo mi je jako zanimljiva memorija. Super se clocka(1050MHz cas 4-4-4 bez problema). Ali onda ce pocne cudno ponasati. Upalim comp, ono nista(niti beep). Izvadim oba keksa van pocne se glasati. Sprobavam jedan, sprobavam drugi. Nist. Clear bios. Upalim s jednim keksom nakon valjda 1h nutra van, stavim brzinu mem na 400MHz(tolko je najmanje), stavim drugi keks i boota. Dignem mem na 1000MHz i opet boota. Jednostavno mem treba odmora dok prestane raditi. Dok joj se sprdne ne radi niti na 300MHz(spustao fsb), a dok radi radi preko 1000MHz. Potpuno ista iskustva na dve ploce. MB Gigabyte M61P-S3, sAM2, GeForce 610 i MB Gigabyte M56S-S3, sAM2, nVidia NF560 . Sad neznam dal je gigabyte kriv, jer su dva razlicita chipseta i proc upravlja memorijom ne ploca. I jos jednu zanimljivu stvar sam primjetio. Dok jednom zboota onda ce raditi super. Npr moj comp zna po dva tjedna racunati neke stvari(full load i jako koristi mem). Dok je upaljeno nikad problemi, nego samo kod bootanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Evo dogodilo se i to, nakon niti mjesec dana, (kupljeno 15.12.2007) nekidan rikao jedan keks balistixa od gige, samo sam radio u windowsima i pojavio se bsod sa porukom begining dump of blblalala.... i tako nakon svakog restarta kompa, kad sam izvadio problematicni keks, bsod se prestao pojavljivati, a nista odnesem ga do Linksa u rijeci, na garanciju, barem ima 60 mjeseci garancije, tako pise na racunu, ispravite me ako se varam, i jos nesto cijela konfiguracije je od 15-og radila na cisto tvornickim postavkama biosa i sve, koristilo samo za igranje nekih igara i interneta, znaci nisam klokao ni megaherca ! bas sam citao o problemima i govorio sebi, pa valjda se nece meni to dogodit lol ! a ok nema veze ! pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Da se i ja pohvalim... I moj keks odlazi u vječna lovišta... Stalno radio na 1140 na 2.125V (hlađen 80mm ventom na 2000 RPM) A sada traži 2.250V... Al na def od 800MHz 2.2V još ne baca greške... Brzo će, brzo ![]() Al se ti Ballistixi kvare... Čudo jedno...
![]() |
#234 |
.
|
Nije baš da si ga pazio i mazio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
temperatura nije neki znak hoće li nešto crknut ili ne mislim po tome onda dečkima sa XS-a procevi nikad nebi crkavali kad ih ohlade debelo ispod nule ![]()
![]() |
#238 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Ja sam skidao HSove da vidim koji su cipovi (skroz je lako skinuti HSove sa ove memorije), ali sam samo zatekao natpis Ballistix na cipovima. Nazire se i ono sto bi trebalo pisati (kakva formulacija ![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
kad smo vec kod ballistixa i gigabyta... npr. za moju plocu p35-ds3r na mem support listu je mema a-data ako se ne varam koja ima iste micronove cipove kao i ballistix... zbog cega se onda ballistixov cip "ne voli" s gigabyteom , a od a.data da ? pa ist su...ko je sad tu lud ? Zadnje izmijenjeno od: Hazzard. 15.04.2009. u 16:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
iz istog razloga zašto se TCCD na Corsair-u nije volio sa DFI LP s939 a TCCD na GeIL-u i OCZ je radio bez bada -> vjerojatno SPD postavke tj način njihovog programiranja
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|