|
![]() |
#211 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Evo instalirao sam speedfan, HW sensors monitor, cpu-z, super pi, OCCT, Everest, PC Mark 2006, uglavnom sve sto tamo pise.. Temperature na def frekvi: Idle / 10min OCCT 31C / 45C ni mi jasan ovaj omjer kao s ramima, kako to treba ici... |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Premium
|
uf kolko odgovora, nacitao sam se ![]() Uspio sam nesto napravit, nije tako tesko kolko sam mislio, ako sam dobro sve napravio. Proc je sad na 3.2 (3195mhz), 1.45V (mozda malo nize da stavim? Idle temperatura proca: 37 full load: 58 ok? jel valja ovo sto sam s memorijom napravio? Sad idem vidjet dal moze graficka sta gore... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#214 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
vise nemoj ici s voltazom za svakodnevni rad,vidi koliko najvise ide s tom voltazom i to bi bilo to.
![]() |
#215 |
Guest
|
Ovak, mema najbolje radi kad je u omjeru 1:1, tj kad je množitelj 2! za tebe bi najbolja kombinacija bila, procesor:8 množilac i 400fsb, voltažu pusti na 1,45! Lattencije meme postavi na 4-4-4-12 a voltažu na 2,0(tj. +0,20 u biosu), tada će ti mema raditi na 800 MHz i na 4-4-4-12 što je za tvoju memu prva liga! BTW grafa bi trebala ići gore, ali klokaj samo ak imaš dobar kuler! ![]() EDIT: dok ja napišem, e da zaboravil sam, kad to sve naparviš onda upali orthos namjesti blend test i ostavi prek noći, ak ti to prođe moš popit pivu i igrat u miru! :P |
![]() |
![]() |
#216 | |
Premium
|
Citiraj:
cooler na grafi je onaj orgigi plavi koji dodje s njom... znaci ni malo kolkanja bez boljeg coolera na njoj? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#218 |
Premium
|
Evo stavio sam ovako kako si ti rekao, malo isprobao u everestu i dobijem jos malo bolje rezultate u memorijskim testovima, svaka cast ![]() Preko noci cu pustit ovo da se testira u orthosu, nebi trebalo bit problema s obzirom da je freezer 7 cooler. Nego jos jedno pitanje, dali na ovoj graficki, sapphire x1950GT se brzina kulera sama automatski povecava kada je kartica toplija, ili se stalno vrti istom brzinom? (jer sam primjetio da u rivatuner mogu ubrzat cooler..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#220 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() check this out http://www.tomshardware.com/2007/09/...ore/index.html ODLICNA STRANICA O SERIJI 20xx!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ti si fakat zaluđen tom&herry stranicom zar ne? opet vidim tu stranicu i izjavu odlična stranica u istom postu ![]() po čemu je sad onaj članak toliko poseban? i btw...ne deri se!
![]() |
#222 |
Guest
|
Problem oko OC-a! E2180, P35-ds4, ballistix!
Dakle, imam problem sa overklokanjem! Konfa je slijedeća, E2180, 2x1gb crucial ballistix, gb-P35-DS4, rev 1.1, bios F4, Corsair VX450W...proc dignem na 3200 Mhz(400*8), memoriju na 960, 2,3V! U orthosu mi jedanput prođe test 5 sati, jedanput stane na 2 sata i piše stoped zbog drugaćijeg rješenja od oćekivanog...ispod su slike od postavka u biosu pa bih Vas molio da mi pomognete i kažete u ćemu griješim...hvala unaprijed... a po memoriji puše i SE od 80mm na 1000rpm! ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Guest
|
povećao za 0,1 ali ništa, prvi put se prekinulo nakon 2 sata, a drugi pokušaj nakon 7 sati...u ćemu je problem? pomozite mi! već piz.....polako! ![]() EDIT: @Razer, vidim da imaš istu ploću pa možda ti znaš u ćemu je stvar?? mene mućo jedino ova opcija u biosu, High speed dram dll settings i ona (G) MCH overvoltage!!! Ćemu služe one? Zadnje izmijenjeno od: E4300. 10.10.2007. u 15:26. |
![]() |
![]() |
#227 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Frekvenciju PCI-E sabirnice stavi na AUTO, kod latencije tamo gdje ti piše ''0'' stavi ''42'' i čisto da budeš siguran da nije ploča, digni vFSB i vMCH za +0.1v. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#229 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Option 1 bi trebala biti odabrana ako držim memoriju ispod 1000MHz, i Option 2, ako ju držiš, tj clockaš preko 1000MHz. Ja iskreno nisam osjetio razlike - npr. za 1300MHz+ sam i dalje koristio Option 1). |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#231 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Pa triba bi podignit napon CPU -a 1.360-1.375 V MCH +0.1V FSB probaj +0.1-0.2V PCI-E 100 MHz Memory en... Standard Graphis.... Standard I probaj mu malo smanjit takt za početak (ali ostavi sve na defulat) pa vidi dokle ide jer se ne isplati za 50 MHz dizat napone! |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Guest
|
ništa od toga...nakon 9 sati se opet srušil!! Ubiti, koliko treba vrtiti orthps da bi pokazao da je sustav stabilan? |
![]() |
![]() |
#233 |
Guest
|
Testirao sam samo proc na 3,2 GHz, mema na def i testirao je normalno, zatim stavim memu na 960, 4-4-4-12, 2.3V, vFSB=+0,2, vMCH=+0,1, i nakon 6 sati orthos je stopped! Neznam u ćemu je problem? Kaj je to premala voltaža za 960? Molim vas da pomognete jer više stvarno neznam kaj da radim!!! |
![]() |
![]() |
#234 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
pa digni voltazu memoriji jos slobodno, ako imas neki vent da puse po njoj na 2.4+V joj jos nece nist biti... (moja je dosta dugo bila na 800 3-3-3-8 na 2.4V, onda sam smanjio voltazu jer joj ne trebatolko) sto se tice dokaza stabilnosti, pa ako pukne orthos nakon bilo kolko znaci da nije komp stabilan u potpunosti, ali nije da ces osjetit to u radu ikada, odnosno da ce ti bilo kad bilo sta zakazati zbog toga.
![]() |
#235 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#237 |
Guest
|
Evo sad sam stavio testirat proc na 3,2 a mema na 800@3-3-3-9 2,4V! Vidit ću, ako to neće ići onda svarno.... EDIT: Ne kužim se baš u klokanje meme, pa dal mi može neko objasnit kaj se dobiva zategnutijim latencijama, a ka otpuštenijim i ostalo...hvala |
![]() |
![]() |
#238 |
Guest
|
ma ***eti sve... na 800@3-3-3-9 sa 2,6V orthos se ruši nakon 10 minuta! Pa u ćemu je problem? stvarno više nemam ideje...dođe mi da sve pustim na stock vrijednosti... |
![]() |
![]() |
#240 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|