|
![]() |
#211 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Sve u svemu, ak želiš nešto snimat a da ti to izgleda dobro, trebat ćeš snimat u nekompresiranom formatu i onda naknadno kompresirat... naravno, to ŽDERE prostor na hard disku (330mb za 15sec, dakle cca79GB za 1h nekompresiranog videa). Kasnije to kompresiraš s recimo Nero Digital-om (meni se on pokazao daleko najbolji u kvaliteti i najjednostavniji za rukovanje) i rezultat ti je nekih 1,6GB za 1h videa ali u najboljoj kvaliteti (recimo 95-98% onakvoj kakvu imaš dok gledaš TV na tom tuneru i k tome u istoj rezoluciji (768x576)) Drugim riječima, treba se pripremit na lošiju kompresiju i lošiju kvalitetu snimljenog videa ako želiš snimat analogni signal direktno u kompresiju, a da pritom nemaš hardverski mpeg2 encoder jer nema šanse da u realnom vremenu snimaš i kompresiraš u rezi 768x576 (maximalna analogna reza) i da ti kvaliteta slike bude iznad 95% originala... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja sam sa A64 single core @2500MHz komprimirao u real time koristeći ffdshow ali sa visokim bit rateom. Radilo je ali je znao ispustiti koji frame ako još nešto radim iako proc nije bio na 100%. tintin nisi napisao koji soft koristiš.
![]() |
#214 |
Premium
|
Soft je Cyberlink 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Pink Floyd fan
|
Već sam ti napisao da ti ta konfa nije baš za Vistu, taj soft je onako, nije loš ali ima i boljih. Bitrate u njemu moraš ručno editirati u nekom file-u (našao sam ali sad me ne pitaj gdje je i koji je). U MediaPortalu ima mpeg2 codec koji bi možda bolje radio ali je MP zahtjevniji. U pravilu što je veći bitrate manja je kompresija ali onda je problematičniji prijenos i snimanje na hard. Malo se igraj, možda nađeš solidnu kombinaciju.
![]() |
#216 |
Premium
|
Kakva bi bila situacija sa dvojezgrenim procom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#218 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
gigabyte tv card
evo frekvencija za dvb-t :http://www.oiv.hr/default.asp?ru=104...1&sid=&jezik=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
|
Situacija se promijenila na malo bolje kad sam umjesto viste instalirao xp, više nema nekih problema kod snimanja ali ima malih problema kod gledanja - povremeno se pojavljuju nekakve crtice na slici... drajveri ili nešto drugo? Koji su zadnji drajveri za nju? trenutno imam 1.3.2.4 Zadnje izmijenjeno od: tintin. 11.02.2008. u 08:23. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#222 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
rjesenje
Za sve ove kartice problem je u driverima. Inače možete vidit moj post od prije pola godine. Jednostavno skinite drivere za Vistu/XP sa službene stranice:http://www.gigabyte.com.tw/Support/P...ProductID=2306 instalirajte drivere i sa Power Cinema napravite scan. Ako imate signal uživajte u paketu HRT1,HRT2,RTL i Nova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Premium
|
Citiraj:
Probal sam sve moguče drajvere i programe i na HTPC se svugdje pojavljuju crtice (povremeno). Ponestaje mi ideja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
|
Iskreno nemam pojma što po defaultu koristi Power Cinema, ak na to misliš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
|
Imaš kakvu ideju što još napraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
|
Probano na maximumu 256 MB i sve isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
|
Probam navečer (na poslu sam ) pa sutra javim, zasad hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Meni od kako se vratila TV kartica iz posudbe nikako neide ![]() Instalao sam one Kworld drivere i iako sam ovaj put uspio instalirati bez da mi zabrani mijenjanje drivera, kartica ostane uninstalirana. (Ima dva screenshota tamo u onom DVB-T tutorijalu od LAcya) Probao sam staviti original drivere (sa stranice od Gigabytea, ne s CDa) i svejedno ne prima... Lud sam vise kako me voza to u kurg... Eh i da napomenem radi se o BlackGraveyard Helper kompu u sigu ![]() Hvala i pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Pink Floyd fan
|
Kud sam vam rekao za te k-world drivere a ne čitate pažljivo. Napisao sam "pokušajte skinuti drivere od KWorld NB-TV 210 Hybrid TV/FM i instalirati umjesto Gigabyte-ovih" ali sam također napisao "pogotovo u Visti koja ima te drivere generički". Dakle ja sam te generičke drivere koji se nalaze u Visti (x64) iskoristio jer nisam tada imao Gigabytove, pokazali su se neusporedivo boljim od Gigabytovih. Tada nisam probao na WinXP jer sam već dosta dugo na Visti. Neki dan sam skinuo (nisam našao na k-world site-u baš točno te koje sam naveo) i pokušao instalirati na WinXP i ne rade. Deinstalirao sam iz Control panela i instalirao opet Gigabyte, bilo je čak i malo muko oko toga, unable to create graph, par restarta, konfiguracija MP-a... Ne, nisam se vratio na WinXP već sam sklepao neki jadni HTPC koji jedva i WinXP vrti ![]() Edit: Kasnije ću editirati tutorijal, da ne pomislite da sam prije ovog posta promijenio citirane rečenice.
![]() |
#234 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma sve OK pokusao sam Kworld i nece nije problem... Ali sad ja muku mucim sto mi nece ove Gigabyte. Jedino sto mi palo na pamet jest da stavim s CDa jer sam trenutno pokusavao instalirati od Gigabyte mrvicu drugacije oznacene TV kartice (iako je u sustini to ista...) Probati cu s CDa, pa se cujemo jos ovuda po forumu... P.S. -Lagani OT: Zna li itko da li Ucka odasilje na 530 i 730MHz digitaliju ili samo na 530? Jer u jednoj tablici pise 28 kanal UHF (sto bi bilo 530MHz), a druga tablica kaze da Ucka odasilje DVB-T na 28 i 53 kanalu UHF (sto bi bilo i 530MHz i 730MHz).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Premium
|
Sve probano i ništa, za poludit. Zadnje što mi je rekao frend je kao možda te zezaju Windowsi xp..na brzinu sam ih instalirao bez svih zakrpi (jel moguće?) i ajde da instaliram sve na friško....Trenutno je instaliran XP pro sa SP3 i to je ispala totalna koma...ne mogu uopče preskenirati kanale... i malo upozorenje za vlasnike SS2 kartice - instalacija org softwera je nemoguča misija...za poludit. Kad ulovim vremena instaliram XP pro sa SP2 i još kojom zakrpom pa da vidim onda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Pink Floyd fan
|
Pada mi na pamet otvoriti obrt za instaliranje TV kartica ![]() Ja sam nedavno instalirao na Duron 1GHz, 512MB, ATI 7000 i Gygabyte Digital Theater Hybrid card, WinXP Pro SP2, drivere sa neta. To je onaj HTPC o kojem sam pisao u prethodnom postu i sve radi. Malo kašlje pod zadnjim MP pa sam stavio nešto stariji, 0.2.2.0, i sad malo manje kašlje.
![]() |
#237 |
Premium
|
Instalirani nanovo WinXp pro i sve je isto, koji god program probam na slici mi se povremeno pojavljuju crtice, ima ko kavu ideju zbog čega se do događa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ako se koristi PowerCinema 5 mora biti instaliran i zadnji patch: Updates: This update file updates PowerCinema 5 to version 4616 and enables PowerCinema 5 to fully support Windows Vista 32/64 bits. http://www.cyberlink.com/multi/downl...Id=12&lang=ENU
![]() |
#239 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Ja koristim Gigabyte GC-PTV-TAF već godinu dana, skroz sam zadovoljan. Kad sam kupio karticu dobio sam Gigabyte GC-PTV-TAF-RH koja je radila par mjeseci i crkla. U zamjenu za pokvarenu sam besplatno dobio Gigabyte GC-PTV-TAF - bolju verziju TV kartice. Imam par pitanja: - Radi li na Visti Cybelink Powercinema 4.0 uredno? Vidio sam drivere za samu karticu na Gigabyte siteu - pa šta se tiće nje ne bi smilo bit problema, jel tako? - Radi li na visti PC 5.0 bolje nego PC 4.0? Jer je meni na XP bolje radila četvorka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ovako imam nekih problema, mislim da je u kartici/softweru problem. Na karticu je spojena yagi antena. Analogna televizija radi dobro s obzirom da nemam baš neki signal (analogne), ali digitalni signal bi trebao biti ok jer mi je odašiljač nedaleko i imam donekle vidljivost. E sad šta se dešava svaki program DVB-Ta mi šteka, ali jako malo. Znači konstanto, antenu sam držao na 2 metra od tla, zatim stavio u potkrovlje(8m), slika je ista. Jel moguće da je problem u softweru za karticu?! Zaboravio sam napomenut da u 1. slučaju je antena bila spojena na komp u dužini od 5 metara, sad je 15. Koaksilni kabel je star, kupit ću novi al jel bi to mogao bit uzrok, loša propustljivost signala ili šta već?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|