|
![]() |
#211 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ovako. Imam Opel Astru 2000. god 1.6 16V, napravio s njom 35 000km. Sada ima 137 000km. Servis: Pukljak 1. Mijenjao sam kod njega 2x ulje, i svaki put je prilično trošio, da bih napokon 3x sam promjenio. Krivac: na karteru ili je pogrešna podloška ili nije 2x dobro dotegnuo, slijevalo mi se ulje dolje na karteru. 2. Semering na mjenjaču. Lijepo ga je zamjenio, no očito nije dobro namjestio. I dan danas gubi ulje na tom mjestu. 3. Mijenjao zupčasti remen, nakon što ga je zamjenio čuje se lagano zujanje pri povečanju broja rpm, hvala Bogu 25 000km sam napravio s njim i zasad sve štima. 4. Otišao mi alanser, stavio reparirani (čitaj. trebalo je samo zamjeniti četkice, cca. 200KN), naplačen je ako se ne varam nekih 1200KN, račun nisam dobio, a stari ostaje njemu 5. Šećer na kraju... KOČNICE! Danas me zove i kaže da su otišle i disk pločice (pakne) i pita da li da i njih mijenja. NE, NE, NE! Tražim račun ne mogu naći. Pakne imaju 25 000km. Naime, on ih je isto radio. Od prvog dana je desna kočnica znala strugati kad se ugrije pri kočenju. Kasnije je to prestalo. Sada mi lijeva počne strugati "visokim tonom" kad okrećem volan ulijevo i ako zakočim dok škripi promjeni "boju zvuka", Inače ne škripi. I već ja gledam nove diskove i pakne, kad lijepo nađem račun s garancijom 2 godine. Sutra idem kod gospodina Pukljaka da provučem garanciju za kočnice... ![]() ->Kad je mijenjao pakne prije 25 000km rekao je da su diskovi pri kraju, osobito unutrašnji što je stvarno istina, osobito danas. Na upit kakvi su diskovi, on kaže da valjaju. I najsmješnije je bilo kad sam ga pitao kako to da nakon 20 000km pakne odu, on je rekao da moram vidjeti sa dečkima i lagano se udaljio.
#212 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
To je poznata stvar kod naših servisera.(ne svih ![]() Ali ukoliko je ugradio pakne na napola dotrajale diskove sasvim je normalno da če i pakne puno prije otiči(sve se bojim da su origigi Opelove)ali možda??? što svejedno nema veze.Isto stvar je i o kakvom se načinu vožnje radi ![]() I malo lakše sa kočnicom ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#213 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
imam i ja doma jedno oplo XD isto astru ali 99god 1.6 obični, 4vrata... Mrzim taj auto iz dan duše al to nije bitno, neda se on... Sad nedavno sam radio veliki servis i mijenjao kočnice (90 000km) i sve dijelove sam sam pokupovao. ulje original gm polusintetičko 5l 250kn filter ulja 30kn remen zubčasti 250kn diskovi 500kn komplet (bendix) pločice 275kn -10% za cash = cca 1200kn 200kn posal kod lokalnog majstora kod kojeg sam dežural dok je to radil i pazil da kaj ne sfušari (inaće sve radim sam al zubčasti se još ne usudim sam mijenjat)... U ovlašteni servis neidem i gotovo. Ovako barem znam ak mi kaj kada prođe da sam si sam kriv i znam da sam kod svakog servisa uštedil hrpu para pa ću jednostavno taj dio kupit i zamijenit.... @pop; ecoteci su poznati po tome da troše ulje i to ni niš novog, sam ga češće prekontroliraš i nemš panike... (ima susjed isto astru g njegova je 16v - zajedno servisiramo ta naša vozila i njegov poprilično ždere ulja al i ima 230 000km).. edit: ovo s cviljenjem u zavojima i kod kočenja; pakne ti imaju jedan limić koji se lako savine kod montaže i onda nakon nekog vremena počne malo strugat po rubu diska i prizvoit te iritirajuće zvukove. To možeš jednostavno pogledat sam moraš skinut gumu...
#214 |
Eddie
|
Za trošenje ulja znam, riješeno je stavljanjem polusintetike i sad je to pristojna potrošnja. Što se tiče kočenja uistinu se ne divlja s kočnicama... Pukljak mi traži 433KN za pločice i 122KN za ruke... PREVIŠE!
#216 | |
Eddie
|
Citiraj:
![]() BTW u Hutlerovoj pločice i diskovi 666KN u gotovini...
![]() |
#217 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
previše da, bolje da ih u nekoj trgovini sm kupiš i odvedeš autu nekom lokalnom serviseru da ti ih zamijeni. pločice same su ispod 300kn u trgovini.. Ak si malo odvažniji možeš ih i sam pokušat zamijenit, sve što ti od alata treba je imbus 7 i alat za odšerafit gumu... edit: sporo pišem ![]()
#218 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
uff puno si toga napisao,,,,,, govoris o prednjim kocincama je tako?? ako je tako nisu "pakne" to je samo iza na starijim autima, i da prednje disk plocice mogu otici nakon tako malo km ovisi o tome kako vozis (citaj kocis) ako su diskovi stvarno bili losi onda se MORAJU mjenjati i plocice jer nemozes staviti plocice s loseg diska na novi (disk sje*** i plocice) a sto se "pakni" tice to nema sanse da ode nakon 20 000 osim ako ne vozis s dignutom rucnom,,,, a mislim da je tako nesto malo tesko napraviti ![]() zujanje nakon promjene remena ako je bas zujanje a ne cviljenje ili pistanje onda je moguce da nije spanere mjenjao koji su na vecini pa mislim i na opelu plasticni i to radi koliko treba ako se ne mjenja na vrijeme mogu tako prozujati,,, sad da ce nesto puknut ili slicno tesko ali nije najc ako lik to nije mjenjao,,,,,, a ako pisti, cvili onda jednostavno remen nije dobro naspanovan svakako trazi da vidis stare djelove da budes siguran kako je sve sto je rekao da je mjenjao stvarno promjenio jer znaju te sje**** u servisu ako slucajno mejau neki dio ali vec su rekli da je to sredeno bla bla i ostave stari naplate kao da su stavili novi.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Evo da i ja napravim update...dakle Avensis 2.2 D4D,sada ima 45000km...sutra idem na drugi servis...naravno,problema nikakvih... A Saab od brata,kojeg sam toliko "ishvalio" je stao usred Italije,prvo je elektronika popizdila,pa je stao nakon 15min vožnje u sred autoceste...sad je u Trstu na servisu...STRAŠNO!!!!!! Auto od 37 000 eura... ![]() Inače,možda sam falio topic,neznam gdje sam "hvalio" tu Alfinu mašinu...mislim da je u ovom topicu,radi se o mašini 1.9 turbo diesel 150ks koja se stavlja i u opela... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#222 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Neznam baš puno ali npr novi fiat bravo nema isti mjenjač kao opel (5 brzina) i ima osjetno manje Nm okretnog momenta. Mehanički dijelovi samog motora možda jesu isti ali elektronika mjenjač itd nisu...
![]() |
#223 |
Eddie
|
Jučer sam bio, dobio sam lijep odgovor. Potrošni materijal, ako škripe ili trzaju pri kočenju dok su nove može reklamacija. BTW, desna pločica je škripala grubo na kočenju od prvog dana čim se ugrijala, kasnije je prestala. Nakon što sam slušao njegovo predavanje par minuta objasnio sam ja njemu neke stvari ko tu koga. Znači, reklamacije NEMA! I danas ujutro zvoni mobitel, kaže razgovarao je sa šefom (tip s kojim sam jučer razgovarao), neka dođem da mi stave nove pločice... ![]()
#224 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Fakat je dobio crnu ofcu onda...Vectra sa tim motorom dignutim na 192ks i dalje kopa po asfaltu...Ima oko 35k kmi nikakvih problema do sad ![]() |
|
![]() |
![]() |
#225 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Moj tutač ima između 300 i 350 tisuća kilometara u 10 godina i teram ga k'o vrag grešnu dušu. Da bi me još toliko služio točim u njega najlošije ulje (5 litara za 110 kn) i vrhunsko gorivo (popularni ložak). Kad se približite toj brojci javite se. ![]()
#226 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#227 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
i nikad nije bilo nikakvih problema!evo sad ce bit 6 godina kak kod njih servisiram auto! A dosao sam kod njih sasvim slucajno,na savjet kolege!Imao sam neki kvar,auto bio nov, i nitko nije znao napravit!Palila mi se lampica inspekcije,i nekad se znao onak kao gusit. Bio sam i u ovlastenim servisima, i ovako sa strane,vecina ovlastenih servisa,sto u Osijeku, Vukovaru,Slavonskom brodu cak,mi je uvijek rekla da je vozilo napravljeno! Naime,spojili su ga na racunalo i sve je u redu!bude u redu 2 dana i onda opet. i tak sam ja s njima muku mucio,placao bezveze,zalio se i sta sve nisam! poludio sam bio!nov auto i tak zaj..... i jedan kolega mi je rekao,posto je znao da sam bio u svim mogucim servisima, da probam otic do S.C. Pukljak!mislio sam nece bas pomoci,al ajd nemam sta izgubit! i ja oso,ostavio auto prijepodne,dosao po njega pred kraj radnog vremena, i nikad vise problema nije bilo!sta su radili,nemam pojma!nije me ni skupo kostalo,oko 200-tinjak kn! I od onda sam im poceo vozit auto na servis!i nikad nikakvih problema!uvijek dobijem racun,vecina dijelova je orig.,i stvarno ja sam s njima super zadovoljan! znam jos ovako par ljudi koji idu kod njega,nikad mi se nitko nije zalio na njih! Tako da sam iznenađen ovom gestom! A i cuj na 50-60% auta novije generacije skripe kocnice,to ti je normalno! A ulje,koje ulje si sipao!mislim ima razlike izmedju onog od 35 kn i onog od 80 kn! vjerojatno je to problem! A trosenje plocica ovisi i o stilu voznje!tako da sumnjam da je njihova greska! Evo jedan mali,vozi golf 3,usto se okuso i na grobniku u polo kupu,mjenja plocice svakih 2 mjeseca!alo?mislim da to nije moguce normalnom voznjom! a jel spustis rucnu do kraja? uvijek ima onaj jedan zub koji se ne osjeti! |
|
![]() |
![]() |
#228 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
#229 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#230 |
Eddie
|
Blacky_1, meni su otišle pločice na diskovima, ručna je na zadnje točkove! Znam kako kočim, ne divljam s kočnicom da toliko brzo odu. A što se tiče ulja, išao je Mobil 5W, dosta je gubio, sad ide 10W Valvoline, potrošnja je pristojna. Sintetika i polusintetika=stariji auto, više kilometara=gušće ulje. Ne kažem da Pukljak ne valja, no smatram da se neke stvari mogu odraditi i bolje kod nekog drugog za manje novaca.
#231 |
Registered User
|
moj stari ima renault megane 2003,1.9 dci 120ks! stvarno je tih auto dobar je za vozit,auto leti! ali ima jedan problem,naime mjenjao ga je za picassa, presao je s njim nekih 2000-3000 km(kad ga je uzeo imao je oko 70 000km) i riknula je turbina!(osao lezaj u turbini) i onda su njemu u servisu di ga je uzeo(necu imenovat koji) zamijenili turbinu! da bi nakn predjenih 2000 km opet riknula! onda je stari popi...., i zahtjevao je da promjene sve komplet(turbina,intecooler,i sta ja znam sta),nakon toga evo dosad je presao nekih 6000-7000 km i evo jos radi i ide ko metak! dobar auto,ali eto!ima svoju manu! hvala bogu pa je imao garanciju! a sta npr. neko kupi novog,da 20000 EUR, istekne mu garancije i onda rikne turbina? a nova je oko cca 10000-12000 kn?, a polovnu normalno ne mozes stavit,a repariranje nije pouzdano! i upitno je dal ce opet riknut! stvarno dobar auto,ali nepouzdan i za te novce se definitivno moze kupit bolje! |
![]() |
![]() |
#233 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne znam -POP-,kažem ti,bar što se tice vozila marke Opel, S.C. Pukljak mi je nekako najpouzdaniji! Iako nece mi ni oni jos dugo servisirat pilu,vrijeme je da ju zamjenim! Za neku drugu marku!VW Golf IV 2002 TDI ako bog da! pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#234 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() ne moze se nitko mjerit sa vw osim bmw i mercedes? LOL !!!! |
|
![]() |
![]() |
#235 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#236 |
Eddie
|
#237 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
5 godina star tdi je taman za veliki servis, a za početak se raspitaj kolika je cijena servisa PD motora na 95 000 km / 5 godina. |
|
![]() |
![]() |
#238 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Inače, upravo danas prodali Golfa II, '87. godište za 2050€. Kupljen '99. u Njemačkoj za 1400DM (700€). ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#240 |
Registered User
|
SPLIFF lega kad si ti tako pametan,ajd mi nadji tako kvalitetan auto za takve novce! oces k...! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|