|
![]() |
#211 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Zna li tko kad bi monitor mogli dobiti u Kodeksa? Tamo piše za 14 dana, ali tako piše već bar 7 dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Da li je i koliko prikaz slike na tom monitoru bolji od Dell 2408WFP? Trenutno imam taj i zanima me da li se isplati mijenjati/dodati uz ovaj?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
2408 je wide color gamut monitor s velikim input lagom i samsungovom S-PVA matricom....jednom kad ga kalibriraš spreman si za profi obradu colora....U2412M ima E-IPS matricu i vrlo mali input lag...puno je bolji izbor za igranje...dakle ovisi što se traži...za sve osim za profi obradu slike 2412 je bolji.....imaš test za oba na TFT central-u..... Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 07.11.2011. u 09:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2011
|
Citiraj:
Gnomisa vidim da ga imaš,dojmovi i kakav si prije imao? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#216 |
Registered User
|
imaš neke od mojih dojmova na ovom topicu (koju stranicu prije)..ukratko, dojmovi su odlični, u svemu parira mom prijašnjem monitoru (2209WA) koji je isto bio e-IPS ali 22" i true 8-bit. Po meni do 2 soma nema bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Registered User
|
Ne. Ali mislim da imaš par ljudi na ovom topicu koji su imali oba. Ima ih i na hardforumu pa si pogledaj. Koliko je meni poznato taj HP je wide gamut s tim da (kao i Dell 2412) nema velik input lag. Imaš za oba detaljan review na TFT central. Uglavnom, kako to ja gledam, ZR je otprilike jednako dobar za igre kao dell s tim da nudi wide gamut pa tko radi s tim (obrada fotke s wide gamut prostorom) može za 800kn više uzet HP-a. S tim da se HP ipak osjetno više grije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne, HP je isto standard gamut. @sapunko, ja sam imao oba, pitaj što te zanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#222 |
Registered User
|
evo pa pogledajte gdje su razlike..... ZR24W: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm U2412M: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2412m.htm ja vidim razliku u preciznijim bojama (bitno samo rijetkima) koje prikazuje HP, veće grijanje, slabiji contrast ratio i veća cijena za 800kn.... Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 07.11.2011. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
i vise trosi struje duplo hp |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Banned
|
Citiraj:
Kakvo je stanje sa dinamičkim kontrastom,to je izgleda samo marketing i u praksi neupotrebljivo? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Visok kontrast je potreban samo u uvjetima gdje se monitor koristi uz vrlo slabo ili nikakvo osvjetljenje. Kontrast od 450:1 je sasvim ok za svakodnevan rad uz prirodno dnevno svjetlo, gdje na stvarno opažen kontrast ionako najveći utjecaj ima kvaliteta protuodsjajnog premaza. Usput rečeno, u povezanom članku dotičnika su ipak uspjeli dotjerati do dinamičkog raspona od cirka 750:1, uz nesretnu posljedicu znantnijeg odstupanja gama funkcije od one propisane standardom sRGB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Banned
|
Citiraj:
Trebao bih potvrdu od nekog tko puno igra da li moje razmišljanje stoji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Registered User
|
U tom slucaju uvijek mozes promijenit gamu - kroz samu igru ili preko monitora ako to dozvoljava. Kontrast od 450:1 je sasvim ok. Veci je problem ako monitor nije u stanju prikazati tonsku ljestvicu bez posterizacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Pa igram I ja, ne sad previse ali nisam imao problema nikakvih po pitanju kontrasta. A I ako recimo napravis I profil za maksimalni kontrast izgubis malo na tocnosti boja, dodjes negdje na razinu ovog della a kontrast se digne na nekih 700:1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Idući tjedan bi trebao doći monitor u Kodeks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Osjeti se bolji kontrast na U2412M, crna je definitivno i na oko dublja nego na ZR24w na istoj svjetlini. Osobno, da je cijena i ista opet bih izabrao Della. No s obzirom koliko je HP skuplji, ne bih ni razmišljao o njemu kao ni o njegovom nasljedniku. Dell je daleko bolji value for money. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Registered User
|
Jedna stvar koja me se dojmila kod dotičnika Della je njegova sposobnost razlučivanja tonova pri dnu i pri vrhu ljestvice, u čemu nadilazi čak i moju novopridošlicu Eizo EV2333WH unatoč činjenici da je opremljen 6 bitnom matricom sa tehnologijom FRC, dok ovaj Eizo ima 10 bitni LUT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo stiga ja i moj monitor.. provrtija sam EIZO test i proša je po meni bez greške sad će mo vidit idučih par dana kako će se ponašat Smanjija sam mu brightness dosta na 35 i malo contrast ... to je zasad to doša je ima 1h. O detaljima kasnije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Banned
|
Citiraj:
http://www.softpedia.com/get/Windows...itorTest.shtml To je subjektivni test? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Danas stigao, kupljen u Protisu. Revizija je A01. Monitor je odlican. Jos uvijek ne mogu vjerovati za cijenu od 1560kn da se moze dobiti tako dobar monitor. 4 godine sam koristio dell 20" i stvarno sam ugodno iznenaden kvalitetom slike, boja, kutom gledanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Di si ti našao po toj cijeni (1560kn)? Najniža je oko 1920kn. |
![]() |
![]() |
|
|