Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Tableti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2012., 22:03   #211
markosan
Why so serious?
Moj komp

markosan's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor neznamto Pregled postova
Nešto mi ne radi dobro market. stalno mi puca učitavanje adrese, a i kad skidam traži me da odaberem uređaj a ponudi mi samo phone i napiše mi (This item is not compatible with your device), a ne i tablet pa ne uspijevam instalirati aplikacije. Do sada sam samo uspio instalirati Operu i Plugin Croatian, ništa drugo.
Stani malo, kako misliš da ti puca učitavanje adrese? Da li marketu pristupaš iz browsera ili iz market aplikacije? Mislim teoretski bi trebalo raditi i jedno i drugo, ali market app je daleko bolja varijanta, jer tamo ti koliko znam nema šta nuditi uređaj nego skida na ono s čega si došao.
Ili možda ideš na market na kompjuteru a htio bi instalirati stvari na tablet?
markosan je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 12:20   #212
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor markosan Pregled postova
Stani malo, kako misliš da ti puca učitavanje adrese? Da li marketu pristupaš iz browsera ili iz market aplikacije? Mislim teoretski bi trebalo raditi i jedno i drugo, ali market app je daleko bolja varijanta, jer tamo ti koliko znam nema šta nuditi uređaj nego skida na ono s čega si došao.
Ili možda ideš na market na kompjuteru a htio bi instalirati stvari na tablet?
Iz browser-a sam pristupao sa tableta koji nema phone u sebi.
Kad kažem puca učitavanje mislim na to da krene učitavati adresu i onda prekine i tako stalno ili kaže da moj uređaj nije kompatibilan kad kliknem na instal.
Probat ću ovo što kažeš market app. Jel to na stranici android market?
I još me zanima, vidio sam da postoji i mogućnost instalacije pomoću QR coda i kažu da je to najjednostavniji način instalacije. Vjerovatno to mogu samo pojedine aplikacije, ali da li u tom slučaju moram instalirati kakav QR Reader?
Nisam preko računala pokušavao prebaciti na tablet nijednu aplikaciju, osim što sam orginal Upgrade Firmware-a napravio tako. I nije problem u Firmware-u ako misliš da bi to moglo biti.
neznamto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2012., 12:35   #213
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Iz browser-a sam pristupao sa tableta koji nema phone u sebi.
Kad kažem puca učitavanje mislim na to da krene učitavati adresu i onda prekine i tako stalno ili kaže da moj uređaj nije kompatibilan kad kliknem na instal.
Probat ću ovo što kažeš market app. Jel to na stranici android market?
I još me zanima, vidio sam da postoji i mogućnost instalacije pomoću QR coda i kažu da je to najjednostavniji način instalacije. Vjerovatno to mogu samo pojedine aplikacije, ali da li u tom slučaju moram instalirati kakav QR Reader?
Nisam preko računala pokušavao prebaciti na tablet nijednu aplikaciju, osim što sam orginal Upgrade Firmware-a napravio tako. I nije problem u Firmware-u ako misliš da bi to moglo biti.
Očigledno je da ti nas ne razumiješ, jer sam te već jednom pitao kako pristupaš marketu

Da bi to funkcioniralo kako treba, moraš imati aplikaciju u tabletu.
Dakle, programčić koji se zove "Market". Mora biti negdje. Ako ga nema na jednom od homescreena, onda je sigurno u meniju negdje.
Ali ovaj put dobro proscrollaj, da ne bi bilo da opet nema

Ova pristupanja marketu preko raznoraznih browsera upisivanjem adrese (market.android.com?) zaboravi, to ti na tom tabletu nikad neće funkcionirati kako treba. Sve se radi iz aplikacije "Market".

Ikona izgleda ovako

Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 03.02.2012. u 12:41.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2012., 12:52   #214
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Očigledno je da ti nas ne razumiješ, jer sam te već jednom pitao kako pristupaš marketu

Da bi to funkcioniralo kako treba, moraš imati aplikaciju u tabletu.
Dakle, programčić koji se zove "Market". Mora biti negdje. Ako ga nema na jednom od homescreena, onda je sigurno u meniju negdje.
Ali ovaj put dobro proscrollaj, da ne bi bilo da opet nema

Ova pristupanja marketu preko raznoraznih browsera upisivanjem adrese (market.android.com?) zaboravi, to ti na tom tabletu nikad neće funkcionirati kako treba. Sve se radi iz aplikacije "Market".

Ikona izgleda ovako
Thanks!
Upravo sam malo pretraživao i ono što sam spoiminjao "phone" u postovima to je bio moj tablet jer sam ga ja tako nazvao (ni sam ne znam kako i nesjećam se zašto), a sada sam mu promijenio ime editirajući moj android račun.
Pokušavajući preko market app putem browsera kako je kolega rekao dođem na isto. No tamo sam naišao na listu kompatibilnih uređaja i nema niti jedan Prestigio. Nadam se da nije u tome problem. Idem sad skrolati malo pa da vidim, sad mi ide dobro skrolanje, osim zumiranje u operi mi nikako ne ide.
Staro 03.02.2012., 13:00   #215
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Našao sam Android market na desktopu (sakriven je bio).
A sad idem probati nešto skinuti.

Evo radi sve, klizi ko podmazano.
Prošle su moje muke Isusove, ne osječam se više da sam glup.

Hvala Vam ljudi, puno ste mi pomogli, od same kupovine pa do tečaja korištenja.

Ali i dalje ću Vas gnjaviti, kao npr. još nisam uspio podesiti Windows 1250 kodiranje za tekst, nego mi na mjesto hrvatskih znakova izbacuje kineske hijeroglife.
HTML stranicu sa interneta kad snimmim kao tekst, na Windows-ima mi bez problema u NotePadu prikazuje hrvatska slova i kad taj .txt dokument prebacim na tablet, mogu ga listati kao knjigu, ali nema hrvatskih znakova.
Jednom sam slučajno ušao u neki editor na tabletu i tamo u Windows 1250 prikazuje hrvatska slova, ali u tom editoru se ne može listati nego ispiše u jednom prozoru 100 stranica teksta.
U cijelom tabletu samo na jednom mjestu sam našao gdje se može promijeniti kodiranje u Windows 1250 i promijenio sam ali i dalje prikazuje hijeroglife na mjestu hrvatskih znakova.
Ne znam postoji li kakva aplikacija da to riješi koja kodira na Windows 1250 ili to moram pronaći negdje u system-u (root-u) na tabletu.
Dobro je čitati i sa tim hijeroglifima, ali volio bih još i to rješiti jer tada ne bih morao obavljati nikakve pretvorbe u epub format, a zapravo i tamo kad pretvorim ne budu hrvatska slova pa ni to ne bi rješilo problem.
Zapravo čitanje tekstova mi je i primarna namjena tableta a pored toga gledanje filmova, samo moram naći player koji podržava titlove.

Jedina zamjerka na tablet mi je dosta tihi zvučnici, a sa svime ostalim sam zadovoljan za moje potrebe. I još ako imate kakav prijedlog za dobar audio player, jer ovaj njegov mi se ne sviđa.

Zadnje izmijenjeno od: neznamto. 03.02.2012. u 13:18.
Staro 03.02.2012., 13:45   #216
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Našao sam Android market na desktopu (sakriven je bio).
A sad idem probati nešto skinuti.

Evo radi sve, klizi ko podmazano.
Prošle su moje muke Isusove, ne osječam se više da sam glup.

Hvala Vam ljudi, puno ste mi pomogli, od same kupovine pa do tečaja korištenja.

Ali i dalje ću Vas gnjaviti, kao npr. još nisam uspio podesiti Windows 1250 kodiranje za tekst, nego mi na mjesto hrvatskih znakova izbacuje kineske hijeroglife.
HTML stranicu sa interneta kad snimmim kao tekst, na Windows-ima mi bez problema u NotePadu prikazuje hrvatska slova i kad taj .txt dokument prebacim na tablet, mogu ga listati kao knjigu, ali nema hrvatskih znakova.
Jednom sam slučajno ušao u neki editor na tabletu i tamo u Windows 1250 prikazuje hrvatska slova, ali u tom editoru se ne može listati nego ispiše u jednom prozoru 100 stranica teksta.
U cijelom tabletu samo na jednom mjestu sam našao gdje se može promijeniti kodiranje u Windows 1250 i promijenio sam ali i dalje prikazuje hijeroglife na mjestu hrvatskih znakova.
Ne znam postoji li kakva aplikacija da to riješi koja kodira na Windows 1250 ili to moram pronaći negdje u system-u (root-u) na tabletu.
Dobro je čitati i sa tim hijeroglifima, ali volio bih još i to rješiti jer tada ne bih morao obavljati nikakve pretvorbe u epub format, a zapravo i tamo kad pretvorim ne budu hrvatska slova pa ni to ne bi rješilo problem.
Zapravo čitanje tekstova mi je i primarna namjena tableta a pored toga gledanje filmova, samo moram naći player koji podržava titlove.

Jedina zamjerka na tablet mi je dosta tihi zvučnici, a sa svime ostalim sam zadovoljan za moje potrebe. I još ako imate kakav prijedlog za dobar audio player, jer ovaj njegov mi se ne sviđa.
OK, market smo uhodali dakle mozes skidati nove app-ove.
Sto se teksta tice, problem ces rijesiti drugom aplikacijom za citanje. Meni najdrazi su FBreader i Aldiko. Probaj, imaju gro opcija. Ili nesto drugo s marketa.

Sto se playera tice, najdrazi mi je Cloudskipper. Razvija ga mala skupina audio entuzijasta i cini mi se daleko najkompletniji a besplatan je. Vizualno takodjer.
Staro 03.02.2012., 14:00   #217
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Htio bih skinuti Dolphin Browser, ali mi ga ne prikazuje na market app nikako pa ni kad ukucam u search Dolphin Browser Mini ili Dolphin Browser HD ili samo Dolphin Browser, ponudi mi neke druge aplikacije (browsere), ali ne i Dolphin, a ne mogu listati na market app stranice nego samo mogu izabrati ove koje su mi ponuđene. Zbog toga ne mogu skinuti niti jednu aplikaciju koju želim ako mi je sam ne stavi na display prilikom pretraživanja po imenu.

Ako netko ima kakve upute molio bih!
Staro 03.02.2012., 14:46   #218
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Htio bih skinuti Dolphin Browser, ali mi ga ne prikazuje na market app nikako pa ni kad ukucam u search Dolphin Browser Mini ili Dolphin Browser HD ili samo Dolphin Browser, ponudi mi neke druge aplikacije (browsere), ali ne i Dolphin, a ne mogu listati na market app stranice nego samo mogu izabrati ove koje su mi ponuđene. Zbog toga ne mogu skinuti niti jednu aplikaciju koju želim ako mi je sam ne stavi na display prilikom pretraživanja po imenu.

Ako netko ima kakve upute molio bih!
Možda Dolphin ne radi na Androidu 2.1 ne znam. Koristim Operu Mobile.

Što se listanja tiče, to je bug u marketu. Ako okreneš uređaj u "landscape" odnosno na bok, onda bi trebalo listanje po marketu raditi.
Staro 03.02.2012., 18:52   #219
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Uh, uh kol'ko zafrkancije. Ja koristim opera mini, jesi na tu mislio ili baš na opera mobile?
Isprobat ću ovo sa landscape, ali mislim da je isto koliko se sjećam, jer stvarno ne mogu bez toga pronaći ni jednu aplikaciju koja mi treba.
A najzanimljivije mi je kad ukucam pojam u pretragu i napiše da je pronašao 200 takvih aplikacija a meni prikaže samo 2 i ne mogu onda ovih ostalih 198 vidjeti.
I još me zanima kakav Flash instalirati, znam da je rečeno da ne radi ali moram isprobati neki.
I još nešto najvažnije, ne mogu nikako sa FBReader-om otvoriti knjigu. Uvijek mi otvara sa onim čitačem koji je bio u od prije u tabletu. Jel se mogu te aplikacije koje su bile odnosno koje ja nisam instalirao nekako ukloniti tj. deinstalirati? Nikako ne mogu isprobati da li bi mi u FBReader-u prikazivalo hrvatska slova u .txt dokumentu.

Zadnje izmijenjeno od: neznamto. 03.02.2012. u 18:59.
Staro 03.02.2012., 18:59   #220
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Uh, uh kol'ko zafrkancije. Ja koristim opera mini, jesi na tu mislio ili baš na opera mobile?
Isprobat ću ovo sa landscape, ali mislim da je isto koliko se sjećam, jer stvarno ne mogu bez toga pronaći ni jednu aplikaciju koja mi treba.
A najzanimljivije mi je kad ukucam pojam u pretragu i napiše da je pronašao 200 takvih aplikacija a meni prikaže samo 2 i ne mogu onda ovih ostalih 198 vidjeti.
Baš na Operu Mobile, koja mi je najbolji browser od svih isprobanih.

Čudan problem s Marketom ako je to tako kako kažeš, to još nisam doživio. Ali ovo s listanjem je poznata stvar.
Najgora varijanta je da je opet Prestigio nešto zeznuo kod firmwarea, a za popravak se kod njih treba načekati (ako tada ne zeznu nešto drugo) jer nije isti firmware za 3084 i 3070.

Ako te i dalje bude mučio market, isprobaj alternativu - appslib.

EDIT: Aplikacije koje je voljeni Prestigio stavio se ne daju izbrisati ako nemaš root ovlasti, tako da ništa od toga.
Otvori FBreader i iz njega otvori taj file koji te interesira ako već ne nudi opcije za pokretanje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2012., 19:16   #221
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Ok. Isprobat ću appslib.
Isprobao sam ovo da otvorim PBReader i onda file, ali on pretražuje samo u jednom direktoriju za koji se može putanja podesit, ali nisam se još s time pozabavio. Morat ću prebaciti onda svoj file u tu mapu pa ću onda valjda moći.
I još jedna stvar, jel postoji koji Firmware sa full ovlastima za koji znaš da funkcionira. Vjerovatno ne znaš za moj model jer si radio samo na 8 inča, ali tko zna možda znaš?

I još da mi je znati kako da instaliram appslib kad ga ne mogu pronaći sa market apps?

Zadnje izmijenjeno od: neznamto. 03.02.2012. u 19:29.
Staro 03.02.2012., 20:13   #222
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Probao sam instalirati appslib na Prestigio i ne dozvoli jer kaže da moj uređaj nije kompatibilan.
Jel postoji još koji dućan za aplikacije?

Skužio sam da PBReader čita samo epub i pb2 filove, ne i txt, u tome je bio problem. Ali evo pronašao sam koji čita hrvatske znakove i dosta formata (među kojim i .txt), a dobitnik nagrade je "Cool Reader"! Samo lijepo bilo koja tekstualna internet stranica se snimi kao tekstualna datoteka i nema nikakvih pretvaranja u druge formate. Naročito korisno za Narodne Novine.

Zadnje izmijenjeno od: neznamto. 03.02.2012. u 21:11.
Staro 03.02.2012., 22:32   #223
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Zvone izgleda da sam otkrio u čemu je problem sa marketom.

Onaj link za Firmware što si mi dao nije sa ispravljenom greškom za android market.

Sad ću probati sa ovog linka http://www.prestigio.com.hr/products...tipad_PMP3074B ponoviti Upgrade.
Staro 04.02.2012., 00:22   #224
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Citiraj:
Zvone izgleda da sam otkrio u čemu je problem sa marketom.

Onaj link za Firmware što si mi dao nije sa ispravljenom greškom za android market.

Sad ću probati sa ovog linka http://www.prestigio.com.hr/products...tipad_PMP3074B ponoviti Upgrade.
Aha, dakle onaj "fixed" dodatak mora biti u imenu. Ah, tko će ga znati, znači cijelo vrijeme imaš firmware s greškom na Marketu.

Nadam se da će nakon nadogradnje biti sve u redu.
BTW Appslib moraš skinuti s njihove stranice i preko kompa ili SD kartice ga prebaciti u tablet, te ručno instalirati.

Staro 04.02.2012., 14:32   #225
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Nažalost nisam rješio problem marketa, ali sam rješio problem čitanja hrvatskih slova u .txt datotekama. Još ću pokušati nekako instalirati neki video player koji otvara titlove i to je sve.

Što nije valjalo sa 2.1.18 fixed Firmware-om opisao sam u temi o Prestigio Multipad PMP3074B (ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227352), ali također je korisno iskustvo i za PMP3084 pa vrijedi pročitati.
Staro 05.02.2012., 17:18   #226
Japac
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Neznasto... hehehehhe, cini mi se da si tamo u temi o tabletima rekao da ti treba samo za citanje PDF-a... kam si ti vec sada zabrijao Ali nis cudno, oce to tako
Staro 10.03.2012., 15:38   #227
dfranc
Premium

Datum registracije: Nov 2011
Dali je netko probao PMP3084B 2.1.21,ako je zanima me jel valja ćemu.Hvala na odgovoru.pozz
dfranc je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2012., 16:05   #228
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor dfranc Pregled postova
Dali je netko probao PMP3084B 2.1.21,ako je zanima me jel valja ćemu.Hvala na odgovoru.pozz
Taj je došao oko božića (zadnji) i imam ga od onda. Donosi manje bugfixeve, ali i dosta bloatwarea sa sobom, nasreću lako se uninstalira da se dođe na staro.
Ako ti trenutno sve radi na starijem FW nepotrebno je ovaj instalirati, radije počekaj novi ICS (android 4.0) update koji garantirano dolazi...

EDIT: Krivi tablet, zanemariti ovo...

Zadnje izmijenjeno od: potemkin.hr. 10.03.2012. u 17:28.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2012., 16:55   #229
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Cek, cek, android 4.0 dolazi za 3084b? A nije u stanju pokrenuti 2.3 kako spada?
Staro 10.03.2012., 17:26   #230
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor ogy_dogy Pregled postova
Cek, cek, android 4.0 dolazi za 3084b? A nije u stanju pokrenuti 2.3 kako spada?
My bad, mislio sam da je ovo topic za 5080, kojega ja imam. Ignoriraj moj post
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2012., 17:33   #231
ogy_dogy
Registered User

ogy_dogy's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Imam ga i ja, a imao sam i 3084 pa me malo iznenadilo. :P
Staro 14.03.2012., 06:58   #232
dfranc
Premium

Datum registracije: Nov 2011
Citiraj:
Autor dfranc Pregled postova
Izgleda ništa od toga tableta,uglavnom sin je relativno zadovoljan,a ja svoga Hp touchpada slabo i koristim.pozz
dfranc je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2012., 10:48   #233
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Zasad najbolji ROM mi je moddani 2.3 kojeg su sredili ljudi s XDA.
Link za download
Rootan, Supercharger skripta, hardverska akceleracija 720p videa, CM7, uključena kalibracija ekrana i sve radi, a i stvarno je dosta brz.

Jedini minus je što se ipak nakon nekog vremena na standbyu zna zblesirat, pa ga gasim kad ga ne koristim duže vrijeme, pa ako nekome smeta - to je jedina mana koju sam uspio naći.
Staro 22.05.2012., 11:23   #234
Flake
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2008
akcija u linksu 700kn
Flake je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2012., 15:00   #235
nenadano
Registered User

Datum registracije: May 2012
Pozdrav narode.
Molio bih pomoc tehnicke prirode. Naime, kupio sam ovaj multipad (3084B) i pokusao nadograditi FW prateci instrukcije sa sajta prestigio. Drajvere sam uspesno instalirao, ali kad dodjem do dela gde treba otvoriti "boot" u onom programu, nikako ne ide. Ja imam onaj image file "PMP3084BRU_V2.2.18_20120213", ali kako to otvoriti-probao sam nero i deamontools, ne ide. Gde gresim?
nenadano je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2012., 15:52   #236
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Ne boot, image.
Staro 22.05.2012., 16:13   #237
nenadano
Registered User

Ne verujem!!! Hvala puno! Uspeo sam iz prve.

Zadnje izmijenjeno od: nino. 22.05.2012. u 16:47.
nenadano je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 07:32   #238
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
nakon godine dana pokušaja, napokon savršeni froyo!

Već dva tjedna nijedan SOD, najnoviji Google Play!
Majka jela djetetu ne dala!
Ovdje.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 00:41   #239
miro22mm
Registered User

miro22mm's Avatar

Pomoč."Umro"mi je prestigio 3084.Ne daje nikakve znakove života.Nemogu ga nikako uključiti,a na spajanje sa PS ne odgovara,odnosno PS ga nemože nači.Zadnje znakove života davao je prije uključivanja na punjač na kojem se je nalazio duže vrijeme.Osim sučuti dobro bi mi došao savijet kako ga oživjeti.
miro22mm je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 07:41   #240
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Jesi ga probao piknuti na RESET utor na poleđini uređaja?
Uzmi nešto tanko, tipa spajalica ili sl; i probaj stisnuti taj gumb. Nakon toga ga probaj upaliti.

Ako ni to ne pomogne, treba ga spojiti na komp i pogledati "vidi li ga" software za flash ROMa.

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Već dva tjedna nijedan SOD, najnoviji Google Play!
Majka jela djetetu ne dala!
Ovdje.
Kakva je kalibracija ekrana?
"Brzina"?

Zadnje izmijenjeno od: Zvone2772. 28.05.2012. u 07:47.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno