|
![]() |
#212 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Jel postoji kakva razlika između gigabyte 470OC i SOC osim što je tvornički takt dignut? Sad gledam ponude 470 i pomalo nestaju sa cjenika pa se nemože baš birat? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#214 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
jbte onda sam ja uzeo zadnju.....ova giga je isto ok ali hlađenje je bolje na ovoj twin frozr...nego, ja sam saznao da će twin frozr doći u protis i IQ za max 2 tjedna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premium
|
Zar hladnjaci nisu skoro ista stvar, još gigabytica ima 3 venta? Prodao sam svoju 5770 i sad sam bez grafe-koliko su pouzdane te informacije o dolasku grafulja za 2 tjedna? Ionako će me doći isto-ako u protisu i IQ budu 2050kn kao do sada + dostava, isto me dože gigabytica u Linksu i to još mogu razvuć na rate..ee,slatke muke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Registered User
|
Citiraj:
pa nije baš nešto puno hladnija od referentne...ali tiša je...dakle malo je ipak bolje hlađenje riješeno kod twin frozr 2..nije sve u hladnjacima....ali se isto dobro kloka kao i forzr....pa sam odluči... a ovo za dolazak za dva tjedna sam saznao telefonski (zvao protis i iq)...pa zovi i ti za potvrdu.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Premium
|
Nisam morao tražit po trgovinama, MAGARAC mi prodao svoju... ![]() Nemam šta pričati-BBC2 na 1680x1050 vrti sve na full, 52°c, proc na 3.0GHz i dobjem oko 80-90FPS-a...ludilo od grafe. Moram probat s procom na 3,4GHz da vidim kak "diše" ,al inače, turbo zadovoljan. Pored svega toga, grafa je na 800MHz-stock voltaža, jučer odglulila 3-4h BBC2. Zadnje izmijenjeno od: BojanZD. 26.01.2011. u 10:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Casual Racist
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
|
Ovako na max. postavkama i proc na 3.0GHz ,afterburner pokazuje da je opterćenje do 75-80%...al nisam siguran,moram točno pogledat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
Registered User
|
ehh da....dakle, čitam ja tako na nekim forumima za overclockere da svi ti testovi ala 3dMark, MSI combustor, heaven itd. daju prilično krivu sliku o potpuno stabilnom i error free overclocku. OK ako prođete najteže testove na 3dmarku onda će vam i tako overclockana kartica proći i nekoliko sati igranja u najzahtjevnijim igrama - bez crasha. Dakle to može proći za igre. No tu ipak ima jedan veliki ALI. Kao što mnogi pcekspertovci dobro znaju postoji OCCT "skener" koji optereti karticu puno više nego bilo koji drugi test. Zapravo, optereti ju đubretarski. I on pokazuje koliko je zapravo taj overclock stabilan i bez grešaka/artefakata. Te greške i artefakti se ne moraju vidjeti u igricama ali bilo je slučajeva da je nekima nekad "pukla" igra, da bi ipak nakon par tjedana ili mjeseci primjetili neke greške s texturama ili bi im se freezala igrica i sl. Tek kad su prošli testove na OCCT sve je bilo OK. Osim toga ima nas koji ne mijenjamo grafe često pa - zlu ne trebalo. Tako sam ja probao sa svojih 800/1600/1800 na 1.037mV s kojima sam imao u igrama i futuremarku "prolaz", kako će proći u OCCT GPU testu. Već nakon kratkog vremena mi je bacao artefakte i greške. Dakle, trebao sam ili dizati voltažu ili spustiti taktove. Odlučio sam se, za početak, na spuštanje taktova. Tako sam došao do 750/1500/1674 (dakle mema na def) na 1.037mV, bez artefakta i grešaka. Kako sam spuštao takt, prvo su nestali artefakti pa onda i greške. Na kraju krajeva to je (i dalje) vrlo dobar overclock, k tome i vrlo stabilan, a za potrebe testa ću probati do koliko stabilno ide u OCCT-u sa nešto većom voltažom.... Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 26.01.2011. u 19:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
|
Ja to gledam malo drugačije-grafu sam kupio da peglam po igrama i ako je grafa stabilna u igrama, meni dosta. OCCT, combustor i slični testovi me ne brinu jer ako grafa ne ruši igre neće rušit ni idle..više od toga ne treba. Proc, kao što sam već naveo negdje u ovom threadu, testiram jer se tu ipak radi o cijelom sistemu, al grafa samo treba zadovoljit u igrama. BTW, kak dizati voltažu jer afterburner mi neće otključati tu opciju-možda po BIOS-u grafe čačkati il?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Registered User
|
Citiraj:
on topic: ma zadovoljit će ona u igrama i ako ne prođe OCCT ali kažem...kad prođe OCCT onda si 100% ziher da neznam kaj radiš s njom.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Banned
|
U maloj sam nedoumici glede kupnje grafičke kartice pa molim pomoć, radi se o sljedećem: trebam kupiti neki GPU i upala mi u oko Gigabyte 470 GTX 2.100kn u Links-u, kupuje se karticom tako da baš i nemam neki izbor glede plačanja(eventualno neka trgovina koja ima mogučnost plačanja online preko servisa pay way-koja?), kao jedna opcija ili uzeti model Sapphire 6850 Toxic po 1.700kn e sad isplati li se dati 400kn više ![]() Teška odluka ![]() Hvala na savijetima-prijedlozima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#227 |
Registered User
|
pa 6870 se nađe za nekih 1800 kn na karticu...pa tu je onda GTX460....recimo skuplja varijanta twin frozr 2 ide i za nešto manje love na karticu a fino se kloka...neznam, ja bi možda 460 twin frozr 2.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Zašto bi uzimao GTX470 za 2100kn kada ATI 6950 košta 50 kuna više? Ako nisi neki noise-freak sumnjam da će ti ovaj hladnjak biti prebučan. Koju ćeš uzeti zavisi koliko su ti detalji bitni. Ako želiš sve moguće postavke do maksimuma onda odi na 6950 ili jaču 6970/GTX570. Ako, kao ni ja, nevidiš neku pretjeranu razliku sa maks xyAA pizdarijama onda odi na nešto slabije. Najbolje bi bilo da pričekaš tjedan, dva dolazak 6950 sa 1GB rama i GTX560, da još malo popune taj cjenovni segment. Ne znam koliko se isplati brinuti o budućnost. Sumnjam da će se nešto drastično promijeniti u svijetu igara do izlaska novih generacija konzola. Gdje si to našao Sapphire 6850 Toxic po 1.700kn? Tu nešto ne štima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Banned
|
OVDJE je ta cijena, znam da ima i po 1.500kn za keš ali kupnja bi išla karticom Diners na 12rata, ili nisam dobro gledao glede plačanja u OS nemam gdje dalje kupiti osim Links-a.Ukoliko kupujem dalje onda jedino neka online trgovina sa mogučnošću plačanja preko servisa pay Way od T-coma ![]() Isto tako vrijedi i za 6950 samo za keš 2.200kn sa poštarinom, lunjam već 2-dana u potrazi za najboljom opcijom jbg. kad sam u pakšu HR. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
ponavljam ti, mislim da za tvoju konfu tj. za athlona x3 445 ti netreba nikaj jače od 6850, sve grafe skuplje od 6850(pogotovo nvidine) su bacanje novaca za performanse koje neces osjetiti primarno zbog proca a, s druge strane i zbog 22" monitora...
![]() |
#231 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne moram ni govorit koliku prednost Links ima kod nas koji nismo u ZG ako dođe do neke reklamacije il tako nešta. Zamisli otić u protis i kupit grafu pa se onda iz Osijeka hebat s njima za eventualnu reklamaciju i sl...fuj! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Banned
|
Hvala na savijetima/prijedlozima i glede teme možda sam trebao postati u Temi:Koju grafu kupiti ali upala mi u oko ta 470 GTX pa sam postao u nju. Glede cijena u Links-u sve je jasno kao i u drugim trgovinama glede povišenja cijene od cca 7%, posebno glede garancije ![]() Ako je potrebno neka Modovi prebace ova 2-3 posta u drugu temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jucer sam vrtil 470 na stock i sa downclockanim procoM na 2.8ghz i nakon toga sam usporedio framerafe u BF sa grafom na 820mhz i procom na 4.5 2011-01-27 04:10:15 - BFBC2Game Frames: 79471 - Time: 1415819ms - Avg: 56.131 - Min: 22 - Max: 198 2011-01-26 06:23:49 - BFBC2Game Frames: 31186 - Time: 391437ms - Avg: 79.671 - Min: 49 - Max: 110 Mislim da ovo gore govori sve. Na 2.8 je frame rate cupav, dropovi na eksplozijama, pogotovo iz tenka itd.. na 4.5 totalno druga prica, sve leti. Govorim o BF2 sa max dx11 i 16 x QAA. Za sve te grafe 470, 480, 570, 580 vjerojatno i gtx 560 treba noviji AMD ili i5, i7 i sl na barem 3.5ghz, kak bi grafa pokazala kaj moze a sve ispod toga nije neki posao. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 27.01.2011. u 17:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Najs ![]() Driveri? 266.58? Koliko čujem, poštena verzija napokon sa primjetnim boostom u igrama.
![]() |
![]() |
#236 |
Registered User
|
pa ja svoj 920 držim na 3.3Ghz na stock voltaži.....čitao sam par detaljnih testova (uključuje i igre koje najviše crpe CPU) gdje se lijepo vidi da se ne dobiva puno iznad 3.3ghz. Odn. puno se više dobije ako se digne sa 2.6 na 3.3 nego sa 3.3 na recimo 3.8 Ghz a voltaže moraju ići prilično visoko na mom i7 koji je CO verzija a da bi se došlo do 3.8Ghz...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
da dignem malo temu u mogucnosti sam kupit ovu graficku s garancijom za relativno ok novac, pa me zanima koliko je potrosnja ove grafulje, i dali bi to moj stari cx400 moze gurat |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|