|
![]() |
#212 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
to ti znaci sljedece: T-com (ili tvoj pruzatelj internet usluga) ti svakih 24 sata daje novu IP adresu (vanjska adresa). Ti trebas program koji ce update-ati tvoju vanjsku adresu sa tvojim racunalom tj accaunt-om da te preko tog logickog imena mogu naci na internetu. Npr na DynDNS.com si napravis account, skines njihov mali program (update-er) koji ce se stalno javljati dyndns.com tj tvojem account-u koja je trenutna tvoja vanjska IP adresa. Tako da bilo tko na netu ako pinga tvojeime.dyndns.org dobije response tj ako trazi port forwarding na tvoje racunalo tj na odredjeni port, to ce u tom slucaju raditi. Nadam se da nisam zakomplicirao previse odgovor, ima tema na ovom podforumu, potrazi. Dyndns, NoIP i slicni programi ti mogu omoguciti to sto trebas... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.04.2012. u 23:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Ok... nego, čitam po netu da na ovom routeru ne radi port forwardanje, odnosno da router ima neku grešku ili štajaznam, pa da ne može ispravno portforwardati....? I jel zna netko kako se uključuje dmz na ovom ruteru?
X Zadnje izmijenjeno od: thunderbird. 10.04.2012. u 23:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Premium
|
port forwarding na tom uredjaju radi odlicno. Stvar je u tome sto je kod njega to rijeseno drugacije nago na ostalim uredjajima pa je ljudima to teze konfigurirati, ali kad skuzis princip onda to ide bez problema. Ja sam si gore stavio dyndns i ukljucio port forwarding i sve je radilo bez problema. za DMZ ne znam, to nisam do sad jos koristio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa u zadnje vrijeme svaki uređaj kojeg se dohvati T-Koma u većoj ili manjoj mjeri za * * ru svojom customizacijom, kod TG782 (a slična stvar je kod ST780) PF zeza jer su postavili dodatne route i rezervacije ip adresa u drugim segmentima, portovi 1024-49151 "predrezervirani" za VoIp a 7003 za Managment, telnet i ftp "vezani" za ip adrese u drugim segmentima koje koriste za Managment ili VoIp ili IpTv. Vjerojatno ovo zvuči čudno, nabacano na hrpu, . . . Da su htjeli (a nisu) mogli su napravit da VoIp (IMS) funkcionira samostalno (itako je posebna konekcija) bez Remote Managmenta. Za PF probajte koristiti portove poviše 49200, a Lan 3 se uvijek može oslobodit i prebacit u Internet grupu kako bi mogli spojit komp na njega. Za ove kojima treba crtati, u temi je već objašnjeno kako spremiti (Backup) trenutni konfig (user.ini) s napomenom kako je poželjno / potrebno pri tom koristiti administrator usera. Svakako napraviti kopiju (npr. copy_user.ini) pa nju edirajte. Pri editu obavezno paziti na "strukturu" fajla. Editirani konfig (edit raditi sa Notepad - om) ubacujete u uređaj preko Restore funkcije. Sami konfig nije u cijelosti univerzalan jer sadrži podatke vaših konekcija (namjerno stavljena množina - Internet, VoIp), kao i podatke vezane za točno taj primjerak uređaja. Zbog toga kada konfig skinete odnekud koristite ga samo kao vodič / podsjetnik a promjene radite na kopiji svojeg konfiga, ovo je posebno važno ako se radi o različitim fw verzijama. Da bi ste shvatili šta čemu služi nađite dokumentaciju (mislim da ima linkova u temi), posebno CLI_Reference iste ili približne fw verzije. CLI je zapravo "pravo" konfig sučelje jer su dostupne sve opcije pa i one kojih nema u web konfigu. Ako šta zeznete onda treba napravit reset + ubacit "ispravni" konfig. That's all |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
Evo, uspio sam skužiti kako naći user.ini file ![]() E sad, jel mogu ja kako u tom fajlu i šta treba napraviti da rješim ovaj problem sa port forwardiranjem. Naime, sve što trebam je port forwardirati nekoliko portova za igrati online i da to radi ![]() Napomena: imam voip(ilitiga telefon ide preko routera) i imam maxtv firmware je 8.6.Q.3
![]() |
#218 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
ne znam na kojem vi jeziku pričate, dečki. dobio sam ovaj router prije 3 tjedna i od tada mi ne valja veza svaki put kad nešto uploadam. msn, torrent, youtube uopće nije bitno sve ostalo stane. jedva sam se dokopao ovog foruma da napišem poruku. evo, upravo sada uploadam filmić od 100mb na youtube i to traje već gotovo 3 sata, a tek je na 50%. kako da to riješim? jednostavno hoću maksimalan upload i maksimalan download i ništa me drugo ne interesira.
![]() |
#220 |
Registered User
|
nisam zvao nikoga. u nekoliko navrata sam pokušao naći odgovor na netu, ali ništa. dosad sam imao prastari kasda router, puno jednostavniji i bolji. s njim sam dugo imao upload preko 50kbps uz nedirnuti download, a kasnije samo 25 s tim da kad je upload išao do kraja sve je drugo stalo. sad s novim uploadam nekih 50MB po satu, a upload je cijelo vrijeme isprekidan. kao na kapaljku. maljo pljune i onda minutu čeka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Premium
|
Citiraj:
Ukoliko nesto drugo radis, normalno da ce to sporije ici. Pogotovo ako imas torrente ili nesto takvog u pozadini. Sve pogasi pa probaj onda. Testiraj na speedtest.net pa vidi razliku. Ako ne radi, resetiraj router na tvornicke postavke pa podesi username i password te samo tako testiraj i vidi. Ukoliko niti to ne pomaze, potrazi novi firmware pa probaj, ima noviji firmware na netu ali onda ne mozes koristiti maxTV ili IMS. Imam taj router te ga koristim, maksimalno iskoristava aricu tj ide do 4.1 MBit/270 Kbit. Vise od toga u ovom trenutku na mojoj parici ne ide. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Moderator
|
Za one koji imaju IMS ne smiju ugasit / ubit Remote Managment (namjerno su to tako napravili). Ako samo editirate konfig a Remote je aktivan onda će vam prije ili kasnije vratit njihov default konfig. Evo dva primjera, NEMOJTE ih direktno ubacivat u uređaj nego ih koristite kao šprancu a edit radite na kopiji svoga konfiga: tg782_samo_net_user http://depositfiles.com/files/xmkec6qja tg782_no_managment_tcom_user http://depositfiles.com/files/0vgnrfv5i |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Registered User
|
Citiraj:
ne razumijem kako deset godina stari napola ispravni kasda router može biti bolji od ovog novog -.-
![]() |
![]() |
#225 | |
Premium
|
Citiraj:
edit: @bracocigan: jesi li probao testirati na www.speedtest.net svoju vezu? tamo tocno vidis kakva je veza pa ako imas problema, mozes prijaviti kvar i ako je do rutera, dobit ces novi... EDIT2: evo moj rezultat: ![]() Zadnje izmijenjeno od: alengrosevic. 14.04.2012. u 23:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Registered User
|
t-comov MAXadsl 4 Mbit/s download 256 kbit/s upload
![]() |
#227 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ljudi imal i kakavih novosti za T-com FW koji je u originalu unutra (Thomson 782i).. jel moguće da to nitko još nije stavio na net... ja sam uhebo stvar sa flashem jer mi trebaju 4 LAN-a, a ne treba MAX TV, no sad ne radi telefon - pod mus su me spojili na tu novu digitaliju ali ja nisam znao da ću flashanjem izgubiti fixnu telefoniju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Moderator
|
Koji je fw sada u uređaju ? Jesi li spremio user.ini koji je bio u uređaju prije nego si mijenjao fw ? Ako ga imaš onda ima šanse da sam složiš, bitno je osposobit Remote managment pa će preko njega povući sve šta treba. Alternativa je da "nađeš" drugi TG782 u kojem je sve po T-Koma defaultu pa će sam povući postavke sa ACS servera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
@Nikky, Hvala na linkovima, složen je user.ini bez Remote Managementa. ![]() Naputak za lakše editiranje : skinite si neki file editor, tipa Notepad++ i skinite Compare plugin koji vam omogućava jednostavno istovremeno skrolanje kroz oba user.ini-a i koji jasno označava razlike u fileovima. Interesira me što je omogućilo bolju vezu što se tiče postavki kao što su SN Margin i Line Attenuation. Kroz koji dan će mi doći MaxTV na probni rok od 3 mj, pa je možda zbog toga poboljšana kvaliteta veze. Pogotovo mi je poboljšana stavka SN Margin koja je bila 11,5 / 12 prije nekoliko dana, a sada je 28 / 25,5. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Moderator
|
Ako imaš pristup web konfigu kao administrator onda kroz Restore funkciju ubaci onaj user.ini za kojeg znaš da je telnet radio ok. Također možeš usporedit trenutni i prijašnje verzije user.ini pa pokušat pronaći razliku tj. aktivirat telnet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ček, ako ne možeš preko telneta spojiti, onda ni preko web interface-a ne možeš ili? jesi mijenjao možda postavke konekcije? kao npr. dns servere i slično, pa bi možda bilo dobro da staviš na Obtain IP automatically... jer znam slučaj da mi se nije htio spojiti na ruter upravo zbog toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Preko web interface-a ide bez problema, ip adrese imam podesene na rucno, isto tako imam zadani google dns. Probat cu kad dodjem doma postaviti mu sve na auto, pa javim onda. Edit: Dal ime veze to da su mi prije negdje mjesec dana ukljucili voip uslugu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Moderator
|
Moglo bi biti da ima veze zbog postavki koje mijenjaju / lupaju u uređaj. Veselje ćeš imat svaki put kad ACS lupi u uređaj "njihove" postavke a s druge strane namjerno su složili da IMS ne radi bez Remote managmenta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Postavljene ip adrese na auto, isto tako ne pomaze. Vjerojatno je acs postavio nove njihove postavke poslje restarta. Da nemam max tv i ims uslugu aktiviranu na njemu, odmah bi uzeo novi router u ducanu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Registered User
Datum registracije: May 2012
|
Flešanje t comovog tg782i thomsona
Ekipa, htjedoh to obavit sam al ne ide. Preko lan kabela nemam komunikaciju sa modemom kad je u boot-u a kad mi izadje iz boota trazi mi pasword a nemam admin pristu modemu od tcoma. Btw. Imam zyxela od optime pa mogu ovaj tcomov skršit. Pretpostavljam da tcomov thomson kad flesham mogu spojit s optiminim zyxelom samo da na nJega dofuram net. Koristim i usb za eksterni hard na thomsonu. Nema zurbe pa kad neko ima volje, zahvaljujem na sugestijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Moderator
|
Neka admin post poviše prebaci u temu gdje spada: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=181694 @Shiki Pogledaj linkanu temu, sve potrebno tamo piše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|