|
![]() |
#211 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() Pa u Hrvatskoj je demokracija i svi imaju prava. Možeš se i žalit, ali upravi vodovoda. ![]() Daj malo izađi iz kuće i okreni se oko sebe. Lijepo ti je napisao @hammer_of_thor.
![]() |
![]() |
#212 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Ovaj termin "slobodna procjena" je ipak malo preslobodan. ![]() Postoje točno određena pravila i postupak kojim se carinik mora koristiti prilikom procjene vrijednosti robe za koju postoji sumnja da nije prava. I sve to mora navesti u zapisniku kojeg u tom slučaju mora popuniti. Trebao bi navesti na osnovu čega je došao do nove, "procijenjene vrijednosti robe". Ali, kao što reče AMD, obzirom na danko-bananko-državu, sve je moguće. Nažalost. ![]() Zadnje izmijenjeno od: E-mil. 02.04.2011. u 00:57. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#214 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Zato ti carina i salje dopis da dostavis racun od paypala |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja sam mislio na ovo što Raul govori: Citiraj:
Na koju foru mi netko može slobodno ocariniti proizvod koji košta 159kn, ako ja za isti imam pravovaljan račun? Ništa ne muljam, nema javnog bilježnika, kupio sam kalup za kolače u iznosu od 159kn uključujući poštarinu. Mislim, ako paypal račun nije dokaz kupovine, onda nas mogu ebat ko male majmune za svaku kupovinu.
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#218 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Dakle, kao sto je netko rekao, carinik carini temeljem fakture. Ako sumnja, moze traziti potvrdu transakcije. Sve ostalo je u domeni zeko-je-reko prica i ostalih standardnih hrvatskih lovackih doskocica. Imao sam slucaj gdje defekt u Branimirovoj otvara moju Ebay aukciju i uvidja da se ne poklapa shipping (zato sto sam s frajerom dogovorio drugaciji nacin, te sam dobio i drugaciju fakturu). Stojicki sam izdrzao njegovu freneticnost bez izazivanja incidenta da mu naguram paket zamjenskih tonera u supak, no nakon sto sam ga molim da mi citira relevantni Zakon kojime on moze cariniti temeljem cijene na Ebayu, svoje procjene ili nekog treceg drkanja a ne temeljem originalne fakture, naglo je promijenio plocu. Na kraju se prijetio da me on sad moze traziti da mu izlist bankovnih transakcija (koji sam, na njegovu nesrecu, imao u djepu), pa smo i taj dio brzo rijesili. Dakle, stvar je visestoljetnog hrvatskog poltronstva i beskicmenjastva, jer ja placam drzavnu sluzbu i ona radi za mene. Ima da se tako i ponasa. Samo je bitno ubiti ih ljepotom.
![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Moderator
|
A šta s onima koji ne plačaju? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Ta bagra je navilka raditi kako im se sprdne. I jos uvijek su jaki, uzasno jaki. Pa vidio si kako su se uzjebali kada je trebao biti izglasan Zakon da drzavni sluzbenici mogu dobiti cipelu nakon dva prigovora. Zamisli. Zasticeni su ko Licki medvjedi. Oni iz Zagreba s malo duzim stazom narucivanja preko neta sjecaju se kurvetine imenom Posavec iz Branimirove koju je trebalo davno ritualno nabiti na kolac i igrati nogomet s njenom glavom na igralistu Zeljeznicke skole preko puta. Mladen Barisic je Stepinac, Papa i sama reinkarnacija Isusa (sve u paketu) prema njoj... Najbitnije je, unatoc koljackim nagonima, sacuvati trezvenost i zahtjevati svoja prava. Pazi ti to. Kakvo djubre mucko moras biti da trazis da se postuje zakon i radi po pravilima. Pih... Onda neka se ne zale. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovisi kakve je volje teta ili barba na carini. Meni je stigao item težak 1280 grama, cijene $250 izravno na vrata, oslobođen carine. I to je bio samo jedan item u nizu, odnosno baš svi itemi vrijednosti 50-100 usd su stigli na vrata bez carine, jedino stvari za koje je bilo preočito da vrijede poviše 1000kn su mi tražili račun. I tad bi donio račun na 500kn kojeg bi priznali bez ikakvog problema ili dodatnog pitanja. Ali to nije savjet, naravno, jer ako zajebeš napravit ćeš štetu i sebi i svima nama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Carina i porezna, u ovom pogledu, imaju potpuno iste ovlasti. Niti jedna ne mora prihvatiti ugovor/račun i smiju napraviti slobodnu procjenu vrijednosti robe na hrvatskom tržištu - i na tu cifru naplatiti porez/carinu/pdv/štogod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Moderator
|
Malo OT. Neznam koliko ste upoznati sa ovlastima carine. Odnedavno nose i oružje, imaju veće ovlasti od policije. Primjer: Sumnja se da lik ima nelegalnu robu u štandu, ali ne želi otvoriti bez pismenog naloga suda. Policija bi trebala tražiti nalog (osim u nekim specifičnim slučajevima netreba). Carinik iz kufera izvadi ĐemsBond opremu, uvlači zmijoliku špijunsku kameru sa lampicom i vidi Diesel traperice i šteku cigareta. Izvadi špijunku van, a njegov kolega sa ogromnim škarama cvika lokot i pajserom razvaljuje vrata. Zapljenili su sve i rekli da ima 24 sata da im dostavi papire o porijeklu robe (račune, fakture, carinske deklaracije). Čak nisu niti brojali, samo su trpali u kombi. Takve ovlasti ima carina kad hoće. Kad neće puštaju pakete od 200€.
![]() |
#225 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#226 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
baka, teta, strina, neka susjeda i staroj jos jedan...psmtr ma ja bi taj noz koristil samo za rezati špek koji mi visi u podrumu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Moderator
|
Ja sam kupio lani ovoga: http://www.dealextreme.com/p/6-chic-...cm-blade-44534 zbog zaštite za kažiprst.
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Meni danas stigao paket koji je narucen 2.2. i sa kojim sam se vec pomirio da nece nikad stici. Loše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ja kad narucim nesto da mi stigne na rijecku adresu u 98% slucajeva se carini, no isto tako mi jos nista nisu carinili sta je dolazilo na adresu u trogiru, a tamo je bilo kud i kamo puno vise stvari i masu skupljih stvari nego za ri, jednostavno kod nekih stvari moras volit nas mentalitet, imam filing da su svi doli jednostavno previse flegmaticni da bi se zezali s tim stvarima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Meni stiže sve u roku od kojih 3-4 tjedna,bio sam naručio 21.3 i stiglo mi je prekjučer.a što se tiče prelaženje 30$ itd.,imao sam jednu narudžbu 32,33$ i nie ništa bilo,dobio sam paket i pisalo je na paketu 11$,također sam imao narudžbu 24$ i isto su je smanjili na 9$,tako da mislim daj je to totalno fer od njih... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |||||||||
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Evo bas sam danas dobio paket kojeg sam vec otpisao.. stvarno su brzi svaka čast . ![]() Dakle definitivno se neisplati nista uzimat u tom periodu - njihovi božići i nove i stare godine .
|
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Premium
|
Bio sam naručio 3 paketa sa Dealextreme,18.4. i danas 3.5. su mi došla dva,valjda će sutra treći,dosta brzo je došlo s obzirom na blagdane....LIKE!... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Registered User
|
Slucajno naletio na temu ali moram reci par rijeci o DealEx-u... Katastrofa od sajta. Nedavno su ga graficki dotjerivali pa je stekao i stekao. Paketi su im uredno poceli kasniti od 11mj prosle pa sve do 4 mj ove godine...malo malo pa zasteka i treba vise od mjesec dana za dostavu. Sluzba za korisnike katastrofa...trebalo im je minimalno 5 dana da odgovore na poruku pa sve do 2 tjedna. Rjesavao sam to preko Paypala i uredno dobivao novac nazad...neki proizvodi su stigli poslije ali neki i nisu ![]() U zadnje vrijeme ih izbjegavam i okrenuo sam se alternativama. Netko je gore spomenuo kako sa "tracking" brojem stize na vrijeme...to sam i ja primjetio...znaci cim imas tracking salju ako nemas bolje nemoj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Narucio sam nekakvo svjetlo za bike i platio ga (02.05.) ali do danas mi stoji status "order received". Zanima me da li ce mi vratiti novce ako otkazem narudzbu zato jer mi jos uvijek nisu poslali to svjetlo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
Kakvo svjetlo? Možda je crveno pa zato čeka. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|