|
![]() |
#212 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
I mene zanima to isto pitanje. Koristim energy rom 23566 cooke home tab, brz i stabilan samo me zanima to za X i kako podesiti da mi player i dalje svira glazbu kad mob ode u sleep ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
1.power - battery - turn off device after 1 minute (ili najmanju vrijednost koju imaš) (uređaj se ugasi ali ne isključi player) ![]() 2.settings - task manager - označiti kučicu "end programs by tapping "X" ![]() u nitrogen playeru postoji funkcija SLEEP MODE !! ![]()
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 04.05.2010. u 00:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
aka orozinho
Datum registracije: Mar 2008
|
Par pitanja...jel ima tema samo za HD2 na pce? Kako iskljuciti da ne pise gore 3G jer mi to ne treba?...jel ima kakva stranica sa koje se skidaju aplikacije tj programi direkt na mobitel bez koristenja racunla kao posrednika?Kako najbrze uci u task manager?Zasto nema slavonski brod u weather aplikaciji i ako se moze kako da to ubacim? Naravno sva pitanja se odnose na htc HD2
Zadnje izmijenjeno od: morozinho. 04.05.2010. u 22:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Premium
|
?? Imam i ja HD2...no koji ROM imaš i koja je verzija Windowsa ?Pretpostavljam da imaš originalni ROM i original verziju 25535..3G isključuješ u Settings-Personal-Phone-Network. Aplikacija za skidanje na milijune programa koje moraš imati i to direktno u mobitel se zove APPSTORE (Jedna od najboljih za koju znam!) i sve je sortirano po vrsti i namjeni programa.Ima ih točno bezbroj ! Task manager se otvara OVISNO O ROM-u koji imaš...dakle...kada držiš tipku za poklopljenu slušalicu, ili staviš prečicu Task Managera na SenseUI,ili pritisneš u gornjem lijevom kutu taskbar, ili držiš u gornjem DESNOM uglu oznaku "OK" , ili...... Vrijeme se updatea preko ACCUWeathera i u aparatu moraš uključiti funkciju "enable my location" , pa uključiti u "Location - Location service settings-HTC Location service" unesti željeni grad (Ja imam Zagreb,Rijeka,Slavonski Brod,Osijek,Split,Opatija i Zadar) i update.... Ako želiš sam uključiti lokaciju, otvoriš registry i u string HKCU/SOFTWARE/HTC/MANILA/ nađi string WEATHER.CURRENTCITY i stavi vrijednost 1 zatim u vrijednost ACCUWEATHERCODE u VALUE DATA uneseš EUR|HR|HR002|SLAVONSKI BROD| potvrdi unos,zatvori registry,restartaj mobitel i odi na pivu....
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 05.05.2010. u 19:50. Razlog: text formating |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premium
|
OVO JE TOUCH HD BLACKSTONE THREAD ! ZA HD2 LEO OTVORITE NOVI THREAD !! ...i ubuduće bi bilo lijepo kad netko nešto pita da NAVEDE verziju ROM-a,Radio verziju i pripadajući link gdje je ROM skinut...
![]() |
#217 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
1. Naravno da ima: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162605 2. Zašto ti smeta 3G? 3. Vjerovatno. 4. Ne koristim TM 5. Ima Slavonski Brod već po defaultu, meni je prvo nalazio Zg i Os, onda je uhvatio Slavonski Brod i otad radi bez problema.
![]() |
![]() |
#218 | |
aka orozinho
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Premium
|
no...tu si odmah trebao postati a ne slati P.M. !! Ima ljudi koje isto to zanima kao i tebe.
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovo je prvenstveno pitanje za Vas koji posjedujete ovaj uređaj i poznate ga u tanane (tin.) Evo odnedavno mi se dešavalo jedna jako iritantna stvar, a to je kada bih stavio uređaj u sleep mode, dakle zgasio ga, on bi se sam ponovo upalio, bilo kada bih ga samo dotaknuo, ili kada bih ga malo gurnuo ili ga okrenuo nagavačke! I to je poprilično iritantno, obzirom na to da ga nikada nisam zaključavao(key lock)! U početku sam ga htio baciti kroz prozor, ali sam se onda sjetio da sam ga platio 5500kn i da bih ga ipak mogao još malo zadržati! Nekih 5 dana sam muku mučio s tim problemom, i onda mi je sinulo(usljed lupkanja po njemu, laganog) da je stvar u hardveru, a ne softveru, i onda mi je palo na pamet da se on po defaultu pali kada mu izvadim stylus, i vidi vraga, izvadim ja stylus i bacim ga u sleep i nema više random paljenja! Dakle problem je u stylusu, e sada, ima li tko kakvih iskustava sa takvim problemom i kako ih se riješio(jer mi je malo glupo nosati ga sada dok mi je bez stylusa, koji mi povremeno treba) a ako nema ima li kakvih sugestija kako da to popravim ili recimo dali postoji način da mu softverskim putem kažem da ne radi ništa kad izvadim stylus? Hvala! Za ovo zadnje mislim da je postojao program ili neki tweak ako se nevaram, ali neznam točno pa bih zamolio da mi probate pomoći!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 |
|
@ 2 die 4 Stavi zadnji rom od energya i voila.Brz, malo prostra zauzima a nema tih problema ![]()
![]() |
#222 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() dakle,ovisno koji ROM imaš, no neki cookeri vole jako eksperimentirati sa žiroskopom i akceleratormetrom koji služe za određivanje pozicije i stanja mobitela (koriste mikroampulu u kojoj je mikro-kontroler sa živom koja služi kao "vaservaga" (gyrator,gyroped,acceledrom...itd)...i sad...kad ti malo takneš mobitel,on može doslovno podivljati...na primjer;postoji jedan jako doobar program koji se zove "dont touch me" i taj program alarmira kad ti netko takne mobitel...počne zvoniti ko lud...on radi isto na tom senzor-principu kao i stylus..dakle,nemoraš brinuti,nije hardver nego kriva implementacija ROM-a i (ili) softvera. dakle,fora je u softveru.ja dosada nisam imao tih problema, no u svakom slučaju STAVI NOVI RADIO 1.17.25.09 (SKINI GA OVDJE) jer ima nove drivere..također ti preporučam i novi Driver pack 2010 (SKINI GA OVDJE!)sa poboljšanim driverima za grafiku (po novome radi se i o multitouchu,no o tome drugi put),i update za njegov žiroskop i SIRF-III navigacijski čipset..neznam jel si stavio ATI-jeve grafičke drivere,no ako jesi,makni ih i stavi novi NEO-DRIVER PACK (SKINI GA OVDJE). osim toga..OBAVEZNO PROCEDURA TASK29 PRIJE SVAKOG FLASHANJA ! Na tom linku imaš i moje hex-modificirane drivere, uploader i upute i za Windows 7.U task29 stavi obavezno radio ! dakle. 1.promijeni ROM,nemoj Energy ediciju,(jer je jako jako bugovit) 2.provjeri programe koji koriste žiroskop (gyrator zna raditi problemčiće ![]() 3.stavi nove drivere 4.odi na pivu.... @xulos promjeni ROM. kao prvo,u zadnje vrijeme me šibaš s privatnim porukama a koje su sve vezane uz greške u ROM-u (dakle,u ROMu je greška), a kao drugo, ja imam sve slike i wallpapere visoke rezolucijepa ne vidim razloga zašto nebi i ti imao.Kao treće,promijeni ROM pa vidi....i instaliraj nove grafičke drivere. @hammer_of_thor 1. svašta 2. 3G adapter jako ždere bateriju kad je bespotrebno uključen i u većini slučajeva je beskoristan 3. ne vjerojatno nego sigurno (gore je i link) 4. task manager koristiš a da niti neznaš...task manager koristi uređaj i implementiran je u operativni sustav...kada se nakupi previše zadataka i otvorenih programa,uređaj jednostavno sam zatvori programe ili se NASUMČANO restarta...bez obzira htio ti to ili ne. 5. NIJEDAN grad nemože naći po defaultu nego uvijek TI moraš odrediti lokaciju gdje živiš i ODREDITI koji update želiš...po tvojem bi, automatski po defaultu trebao uloviti gradove cijelog svijeta bez obzira gdje se trenutno nalazio....no to nije tako,niti je to izvedivo,niti je to praktično.
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 09.05.2010. u 02:47. Razlog: format tekst.dodani linkovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | ||
|
Pa i nije bas, zadnji izdani je odlican samo me ovo za wallpapere nervira Citiraj:
Citiraj:
![]()
The Rich pays to win. The Poor spends to lose. Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 09.05.2010. u 04:44. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Premium
|
Citiraj:
1.Cookie home tab ne koristim.(omogučava korisniku WYSWYG vizualnu promjenu layouta Manille).Jednostavno mi nije potreban jer za to postoje odlični Manilla desktop editori.No,uz GTX SENSE,kak vidim,radi čuda....Mene više interesira CHT editor 2.Hvala na primjedbi,no nisam ni ja sveznajuć. ![]() To mi se još nije dogodilo pa je i moguće.I to ne ovisi o HTC-u,nego o implementaciji ROM-a i njegovom updateu,dakle stvar je čisto softverske prirode.A koliko softvera, toliko i mogučnosti.Naime,oni svi koriste kao bazu podataka AccuWeather (to radi i shipped ROM),koji i nije baš najtočniji niti po podacima o vremenu,niti po lociranju,pa u registry-u treba "manja" modifikacija). Na primjer; kod Black Stonehangea i Dusk-Evo-a ima predefiniranih gradova,i auto tagging radi odlično,ali ostale manje gradove se ipak dodaje ručno. Meni je uspjelo staviti SPBWeather umjesto AccuWeathera u tab manille,no još se malo borim s nestabilnosti.Ovdje su detalji o jednom stabilnom patchu.
Zadnje izmijenjeno od: tin.. 09.05.2010. u 09:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
|
@tin. Radio koji si predložio koristim od kad sam napravio low level format po tvojim uputama! Prvo sam stavio DuskEvo 4.0 rom i s njime mi se pojavio taj bug sa random uključivanjem i onda sam promjenio na Duttyev rom, ali se i tamo to isto nastavilo. Da koristim ATI drivere, ali ću sada napraviti frišku instalaciju DuskEvo 4.01 roma i staviti ću ona dva CAB-a koje si predložio! A ako imaš koji prijedlog za neki drugi ROM, slušam! I daj mi reci dali škodi da koristim tnyynt SD TuneUP za ubrzanje MicroSD kartice u uređaju? Upravo sam vidio da ima 4.02 Rom pa sam njega odlučio staviti, javim rezultate!
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 09.05.2010. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Premium
|
Citiraj:
nemoj instalirati nekoliko driver packova..odaberi jedan i pogledaj kak se ponaša.Trenutno perem BlackStonehange i već sam ga od 6 ujutro 3 put instalirao jer svaki put nekaj ne šljaka,pa prčkam po registryu i sa Commpressionatorom editiram manila fajlove da vidim di šteka. Ne vidim nekog razloga da ti se pali sam od sebe osim ako nije u sleep modu,tj. u hibernaciji.Meni je uvijek na OFF ali se sam pali kada dođe do nekog prijenosa podataka (SMS,poziv..itd) i poslije samo idem turn OFF. Ostaviš jedan dan čistu instalaciju bez dodataka i programa (treba mu bar jedan dan zbog velikog poola (oko 24MB mislim) dok on to izvrti kak treba). GLE. OVDJE imaš odličan tipic kaj se lockup-a i sleep moda tiče i pročitaj ga !sdtuneup je dobra stvar i samo običan cab i to je samo modifikacija u registriju za veću propusnost podataka sa i na karticu ( mislim da je vrijednost povečana sa 32400 na 56000 i to je to). Još jedna stvar....u Manili u setting tabu pod dokumentima "events" , imaš funkciju "turn on phone when stylus is out) i to isključi.it šud rili du a trik ! ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Cardinale BE 3.1
Ako neko ima instaliranu aplikaciju i da mu radi molio bih da posta Ordinale.ini Hvala bok Rjeseno. Hvala Zadnje izmijenjeno od: s4s4. 15.06.2010. u 01:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
|
Slab prijem wifi i bluetooth
Na 1 metar od rutera jedva lovi signal a kod bluetooth-a mora biti mob. uz mob. da bi mogao nesto primiti. Da li netko ima kakvu ideju u cemu je problem jer mi se cini da je u pitanju antena koja je otkazala poslusnost nakon pada. Hvala Bok |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Premium
|
Citiraj:
Koji rom je u pitanju? Koji Radio je u pitanju? Dali je prije pada sve radilo normalno( čitaj bolje nego do sada )? Pa onda da vidimo dali postoji kakva pomoć!
![]() |
![]() |
#230 |
Premium
|
ROM je najnoviji Energy. Radio je 1.17 (nije radio ni s 1.14), rilphone 1.15 Prije pada radilo normalno. Hvala Bok |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali nikako ti nemože škoditi da probaš s nekim drugim Rom-om i Radiom! Ali prije nego stavljaš novi rom i radio definitivno napravi TASK29 koji je Tin. prezentirao ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=184553 jer na taj način stavljaš novi rom i radio na potpuno očišćen uređaj(očišćen od prijašnjih romova)! Osim ako već ne radiš tako!
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
|
Hvala na odgovoru iako je sve sto si napisao odradjeno. Bok |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Pozdrav. Upravo sam kupio HTC Touch HD, pa malo kopam po njemu. Nije jednostavan, ali ni kompliciram. E, sad...od šume ne vidim drvo, pa imam nekoliko stvari koje bi mi trebali pojasniti: 1. verzija Windowsa je 6.1. ..Ima li smisla i potrebe na neku višu verziju podignuti. ??? Ako da, kako 2. GPS mi je bitan, jako....kako ga pokrenuti. za početak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Pokreni iGO ili garmin i sam ce naci GPS port. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Bok, evo vidim da sam došao na pravo mjesto za postaviti par pitanja. Evo ovako kupio sam uređaj prije par dana i jako sam zadovoljan s njm...ali imam problema sa signalom jednostavno ne mogu zvati, primati pozive, poruke, puca veza, ne cuju me dobro sugovornik.. ikona za signal se krece od dvije crtice pa do full. Čitao sam po forumima da se i ostali žale na iste probleme al nisam pronašao konkretne odgovore i dal postoi mogucnost popravka(sa novim Win ili ROM-om) jer sam "friški u tome pa se još ne kužim... Na uređaju su orginalni Win. 6.1, ROM version:1.14.401.3 (22273) WWE ROM: date 10/24/08 Radio version 1.09.25.14 Protocol version: 52.49a.25 26U isto tako pojavljuje mi se u gornjem vise desnom uglu pokraj oznake signala oznake "E,G" al to ne bi smjelo utjecat na slab prijam signala evo par podataka ako vam sta govore inace signal na mobu (Nokia N82) od prijatelja je isti i nema takvih problema, tako da nije do mreze, al sam primjetio posto zivim u Zagorju i dosta putuje po njemu, koje tu i tamo nije pokriveno Full signalom da se tu stvaraju zapravo ti problemi, tako da je moj zakljucak da bi mozda trebao pojacti prijam signala na uređaju ili vuci repetitor sa sobom ![]() Evo od srca bih molio ako mi tko može pomoci u vezi ovoga! ![]() Hvala unaprijed!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
|
Morat ćeš natraviti u najmanju ruku ugrade RADIO-a jer ovaj dosta zastario, ali nebih ti preporučao da napraviš upgrade samo radio-a već da si i ROM promjeniš, a i ma ih brdo, ali prije nego išta napraviše od toga potrebno je pročitati slijedeću temu u detalje, i tek onda krenuti u tu avanturu, i bez brige nema se kaj desiti jer je sve već milion puta probano i provjereno! http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505377 pa poslije toga obavezno pogledati ovu temu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=653604 Pratiti detaljno opisane korake i sve će biti uredu! A ako zapneš negdje slobodno pitaj ovdje, i da na tom forumu ujedno imaš i sve moguće ROM-ove i RADIO-ove koje možeš zažaljeti, na tebi je da odabereš! I da dobrodošao na forum, uživaj!
![]() |
#237 |
Registered User
|
evo promjenio sam ROM i Radio, al nista se nije promjenilo i dalje imam jako loš signal, i to kad sam u kuci ili u nekoj zgradi nitko me ne moze nazvati.. sad stvarno neznam šta da više napravim ![]() ROM version: 1.56.401.0 (43972) WWE ROM date: 03/06/09 Radio Version: 1.13.25.24 Protocol version: 52.62.25.34U |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Premium
|
Frende, pogledaj datum ROM-a i radio ti je puno prestar, ja trenutno koristim ROM iz 07.mj ove godine i RADIO verziju 1.17.25.09 Probaj naći neki noviji ROM koji u sebi već ima novi radio, ili jednostavno nađeš neki noviji rom a radio si flashash kada napraviš TASK29 kako piše u uputstvima na linkovima koje sam ti dao! Probaj pa javi onda!
![]() |
#239 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Premium
|
Stavrno neznam, moguće je da si dobio jedinicu sa slabim GSM prijemnikom, ali ja bi definitivno flashnuo još nekoliko romova a prvenstveno radia da se uvjerim da stvarno nevalja prijemnik i tek onda razmišljao o prodaji! A zašto ga jednostavno ne odneseš na servis ako je pod garancijom?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|