|
![]() |
#212 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Maaah,to danas i nije neki OC,promjenis par postavki i eto imas puno jaci proc,mislim slobodno odi na AMD,dapace,nisam protiv njega,ovi ovi dualci 7750 nadalje su vrlo dobra investicija,no imam iskustva samo s intelom,ne racunajuci 3000+A64 ![]() ![]() Sorry na poduzem postu,noć ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ajde ako ti nije problem objasniti, zakaj bi neko opće clockal ako ga to u prvom redu ne zanima ili mu nije od tolke važnosti kolka se stvara na ovom i masi sličnih foruma? Samo zato jer se može i samo zato jer zna da se da naclockati? IMHO to i nije neki razlog, već najobičnije praćenje trenda koji je došel u masovnom obliku nakon lansiranja Core arhitekture. Ovo da danas clockanje nije i neki OC ti ne stoji, a Razer i njemu slični (clockeri u pravom smislu riječi, a ne napaljeni vandali koji su "jučer" čuli za pojam clockanja, a "danas" dijele savjete po forumu s naponima na treću decimalu) ti to mogu potvrditi iz prve ruke. Ako clockanje danas i nije clockanje, nego samo promijeniš par postavki, zbog čega ne naclockaš taj E7200 na 5.0GHz? Ide on, bez brige i ako je to samo par postavki i ako se vidi itekakva razlika naspram kakvih 3.0GHz, ne vidim razloga da ga ne držiš na 5.0GHz. Pa makar i bilo samo za igre, torrente, net, muziku i filmove. Ako ide i to uz samo par postavki, pa nek ide do kraja. Samo je mali zayeb u svemu tome i baš i nije par postavki, dok je clockanje Phenoma s dva različita množitelja i dijeljitelja za procesor i NB ili dok je clockanje Core i7 s duplim sinkronim PLL i QPI sabirnicama sve samo ne par postavki u BIOSu. Sve je to lepo i krasno i danas "svi" znaju clockati i "svi" imaju naclockane mašine, ali od tih "svih", ako jedan ili dva znaju sve do zadnje postavke u BIOSu i za kaj točno one služe, to sam još puno i rekel. Tak da clockanje s promjenom svega par postavki nije znati clockati i biti clocker, isto kak moddanje nije stavljanje LED ventilatora u kičasto kućište dok u pozadini sviraju cajke u najnovijem Winampu. Citiraj:
7750 ima otključani množitelj i ne treba se skoro opće zamarati s drugim postavkama da taj procesor složi na 3.5GHz i opet mu je totalno svejedno kaj bude kupil, jer imaju slične performanse i sličnu cijenu skupa s pločama. To nikome ne igra ulogu koji se igra radi igre same, a ne radi čim većeg broja FPSa. Iznimka su razne on-line pucačine u kojima ti dodatni FPSi nakaj i znače, ali bome ostatak ljudi se garant ne bude zamaral da složi procesor na masu gigaherca, radi takvog "dobitka". Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2009. u 23:32. |
|
![]() |
![]() |
#216 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() I dali moze stati Sonic na Asusicu zbog hladjenja na ploci. |
|
![]() |
![]() |
#217 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
#220 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Nemoj se nikad držat 100% preporuka, i među istim modelima može biti različitih ploča... Tako da ti nečije preporuke mogu biti smjernice u sužavanju izbora ploče... Ja sam si recimo nedavno kupio Maximus II Formula i ploča je bila obična kanta a kao dobra ploča pa sam se riješio tog primjerka i kupio novu istu i dobio normalni primjerak koji vrijedi plaćenih novaca... Sa prvom je FSB išao 399 uz mnoge pokušaje a sa novom je 575 upalio iz prve... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() Vidim da se mene gore dosta stvari dotiče, pa eto, izbor je ipak pao na AMD, jer nisam ja neki fanatik, i kako se kaze povrsan sam sto se kompletnog znanja tiče ![]() Ali, uvijek mi je bio cilj za doticne novce dobiti najbolje sto mogu, i na tome i dalje stojim. Po meni je jako mala razlika između dotičnih intel/amd a igrao neigrao, koristio se CADom ili ne, mislim da nemogu fulat. i da...idem na amd, jer imam ac64 pro, i neda mi se intelaša nabavljat ![]()
![]() |
#222 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dakle Asus P5Q, Gigabyte DS3 ili Gigabyte s 35 chipsetom s time da se ima cijena na umu. EDIT: Vidim da ti imas P5Q, i zanima me da li na nju moze stati Sonic Tower i kakav joj je v-drop i koliko daje voltaze za RAM. |
|
![]() |
![]() |
#224 | |
Banned
|
Citiraj:
-bios 1.500 cpu-z 1.488 najviše što sam probao -ovo treće nisam shvatio, kolika je maksimalna dram voltaža ili koliki su pomaci u biosu kod namještanja voltaže? |
|
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
MBO s mogucnoscu postavljanja najnizeg vCore-a
Dakle kao sto naziv kaze, trazim plocu kod koje je moguce postavit cim nizi vCore. naime kod abit ip35 je minimalno rucno moguce postavit 1.375V, odnosno voltazu standardnih c2d procesora. asus p5e je nesto bolja u tome sa 1.1V minimalno, ali bi htio jos manje, pa ajde molim vas pogledajte koliko vase mogu "potegnuti" ![]()
#228 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#229 | |
Registered User
|
Citiraj:
Maksimalna dram voltaza, i kakva je ploca sto se tice clockanja, ili mozda neku drugu imas za preporuku tog cjenovnog ranga. |
|
![]() |
![]() |
#230 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
@McG-pod to da promjenis par opcija sam mislio da bi to svako mogo napravit,a sumnjam da bi moj proc iso na 5ghz za 24/7,ipak OC znaci dobiti sto vise performansa uz neznatno manje zagrijavanje i potrosnju,no ipak extreme klokeri poput razera i ekipe ne kloka da bi se na tom mogli igrat/net/torrent neg ipak iz nekog razloga/zadovoljstine/znanja/mogucnosti i normalno obaranja nekog rekorda.Ionak nebih imo love za neka skuplja hladenja ili slicno.Ugl meni je sve jedno kaj ce covjek uzet,intel ili amd,obe su dobre kombinacije za igranje i mislim da nebu pogrijesil kaj god uzme,odluka je na njemu.I ne opce se nemam namjeru kur*it s OC-om i govorit da sam popil svu pamet svijeta,tu sam da naucim nekaj,jbg svi ucimo niko se nije rodio da sve zna... ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa nisam ja ni išel za tim da se ti imaš namjeru qrčiti ili da si popil svu pamet svijeta. Samo sam se nadovezal na svo to "clockanje s par opcija" koje je u zadnjih dvije godine iznimno popularno na forumu, pa se svi redom prozivaju clockerima i tome slično. |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
pozdrav ljudi... imam priliku nabavit ploču za 0kn,. izbor je zato ograničen i to na ep35-ds3l ,asus P5QL,asus P5ql-pro i P5ql-e.s tim da je ova zadnja upitna,pitanje dal će je biti . gore ide e8400. klokat neću sad, a kasnije tko zna.... pa jel može netko savjetovat koju od tih da uzmem.. tnx |
![]() |
![]() |
#234 |
Registered User
|
E ovako, mada nije bas tema za maticne al je inderektno vezana za njih (mislio sam ovu mijenjat), naime rijec je o FSB wallu. Isprva sam mislio promijeniti maticnu jer sam mislio da ne moze vise od 425 FSB-a, al sad nisam siguran dali je to do mb ili cpu-a. Uglavnom "nesto" udara u zid. Stavio sam 1:1 ram mnozitelj i 6 za cpu i opalio po fsb-u i udara na 425 MHz, e sad jeli to cpu ili mb wall? |
![]() |
![]() |
#236 | |
Banned
|
Citiraj:
Što se tiče OC-a je za jednu vulgaris ploču sasvim dobra, do 480 fsb ide sa svim postavkama na auto, preko toga sa štimanjem ide lagano do 510 a nakon toga treba sjest i prčkat da stabilno radi... Moja je išla do približno 550, ima i boljih i lošijih rezultata od toga... Za 24/7 po meni ne treba ništa više od 500 |
|
![]() |
![]() |
#237 | |
Registered User
|
Uh, isprike, jbg zaboravio. E7200, Asus P5QL PRO, Kingston (obicni) 2 GB 800MHz iako mislim da nije ram jer sam ga napucao na 1040MHz i uredno je prolazio Memtest, a sad sam mu smanjio mnozitelj na 1:1 tako da mislim da nije ram. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Razer. 15.01.2009. u 17:38. Razlog: dupli post |
|
![]() |
![]() |
#238 |
clon: joco7 i kloker1974 i martina7 i maja_kokolari blake
|
vracam se na ddr2 pa me zanima koju maticnu kupit do 1500 kn takoder i rame za nju nije bitna cijena uglavnom bio bi gore E8200 i ok,i da moze oc oko 4.0 ghz !!! |
![]() |
![]() |
#240 |
clon: joco7 i kloker1974 i martina7 i maja_kokolari blake
|
Asus P5Q DELUXE mi se vise svida |
![]() |
|
|
Oglas
|