|
![]() |
#211 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Niti sam ljubitelj Mac-a niti mislim da su Apple-ovi proizvodi genijalni, ali ne možeš osporiti da iphone ima dosta stvari i k tome lijepo zapakiranih kakve nema niti jedan aktualan mobitel/smartphone. Naravno da Iphone nije najbolji u svemu i naravno da su neki windows-based smartphoneovi bolji u nečemu, međutim kupac uređaja odlučuje što mu je važno. Iphone ima nabolje sučelje od bilo kojeg smartphonea na tržištu, ima najljepši ekran (osim novog HTC-a koji još nije izaša) i ima najbolje sređeni touch interface. Naravno, nema SD carda niti zamjenjivu bateriju (u biti možeš zamjenit, ali tek nakon garantnog roka jer gubiš garanciju). To je sve ok, no uspoređivati Iphone s nekom Nokijom ili HTC-om je bespredmentno, to su toliko drugačiji uređaji - ista stvar kao uspoređivanje kabrioleta ili kupea s karavanom ili džipom. ![]() Možda nije toliko prostran ili konfigurabilan, no samo korištenje ("vožnja") je daleko ugodnija, brža i intuitivnija. Naravno, iphone nije za svakog, nekome smetaju neki njegovi nedostaci ili ograničenja, no ista stvar se može primjeniti i na gorenavedene modele: Zašto N95 nema touch screen i onako veliki ekran? Je li joj to nedostatak? Nekome je, nekome nije, ali činjenica je da je browsanje puno ugodnije na iphone-u, ili slušanje muzike koje je definitivno bolje nego kod windows ili symbian uređaja. Dakle svaki uređaj ima svoje prednosti i mane, a na kupcu je da odvagne što mu je važno, a bez čega može te kupi uređaj shodno svojim željama i potrebama, no tvrditi da iphone nevalja samo zbog toga što nekome fale neke funkcije je u najmanju ruku smiješno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() ja necu radi da je ajphone los mislim daleko da je on los ali sve sta vidim je u njemu samo jedana velika reklama i brza zarada za apple uglavnom cekam HTC Touch HD da se pojavi kod nas ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#213 | |||||
Banned
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
ali ima ih i dosta smartphonea koji k tome podrzavaju instalaciju raznih tema i aplikacija bez obzira tko ih je napravio Citiraj:
dosta su napredovali sto se tice dizajna (osim onih blackberry uredjaja koji mi izgledaju predebilno sa onim velikim ekranom i odmah ispod njega full qwerty tipkovnica) i naravno da je glupo usporedjivat iphone sa nekim modernim smartphoneom, no kad dodje neki pametnjakovic "businessman" koji kupi iphone kao "pomoc u poslu"... Citiraj:
Citiraj:
bas me zanima kako ce ispasti google android mobitel - ima puno fleksibilniji OS.. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Veliki ekran je ogromna prednost za browsanje i u biti bilo koju drugu funkciju. U biti jedini mobitel koji se može uspoređivati s iphoneom je htc touch hd kojeg s druge strane iako je tehnički superioran na dno vuče windows mobile koji nije optimalan OS za mobitele. Vjeruj mi da puno više ima ljudi kojima se sviđa iphone nego neki konfuzni i neergonomski windows based SP, istina winSP je konfigurabilniji i bogatiji opcijama, no da li se većina želi opterećivati sa raznim dodatnim aplikacijama i podešavanjem (a to kod windowsa NIKAD nije jednostavno). Android, otom potom kad stigne i kad se napravi kvalitetna hardverska te softverska baza. Uostalom, danas je najvažnije imati dobar software jer hardver imaju svi (zato su Korejski mobiteli fuj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Dal oces N95 ili iPhone. Neki ce tubiti 1000 godina za N95, neki (i ja) 1000 za iPhone, kad ne spadaju u istu kategodiju. Ovaj zadnji link... Care, kupi si Zamzunga pa ga nosi u džepu zato kaj mu pushaju mail. Nedaj Boze da se zapravo trebas sluziti njime u javnosti. Ako si business man, to je opravdano, al da budem ja sad to iso kupovati sta neki tvrde da je 1000x bolji od iPhonea zato kaj ima neku totalno bespotrebnu opciju necega, kao i N95, ajde ne. Mobitel vecini ljudi treba za multimediju, zabavu i showoff. Pa dajte budite Hrvati. Kraj toga je jasno zasto se N95 ne nadmece kao bolji izbor nad iPhoneom, jer jednostavno ne upada u gornje kriterije za prosjecnog Hrvata. N95 je spor, nepotreban (opet za vecinu) i nikako ne prolazi kraj iPhonea. iPhone nije nakrcat milijunima opcija kao N95, ali je jednostavan, a u isto vrijeme i potpuno kompletan mobitel. Po potrebi ga prosiris onime što ZAPRAVO trebaš, a nemaš milijun stvari koje, vjerujem, 95% ljudi ne bi ni pogledalo, uključujući i ljude koji se ovdje zalažu za taj uređaj zbog toga što ima više nekih funkcija. Uostalom neki još ne mogu shvatiti da se može desiti da jednostavnost, dizajn, ljepota, napredna multimedija, touch screen i brzina mogu pretuči specifikacije na papiru. To svi PCEjaši zamjeraju Appleu, a tako će i bit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Banned
|
Citiraj:
mp3 reprodukcija je na vrlo visokom nivou sto se tice kvalitete i kad uzmes u ozbir koliko je fleksibilan symbian onda njegove multimedijalne mogucnosti postaju jos vece instalacijom raznih codeca i aplikacija za reprodukciju tih formata ima iznimno kvalitetnu kameru (sa xenon blicom i carl zeiss optikom) koja podrzava snimanje visoko kvalitetnog videa n95 out-of-the-box nije uopce kompliciran (uostalom kao i svaki drugi nokia mobitel sa symbianom) i nakrcan sa ne znam koliko aplikacija (samo sa onim osnovnima) ali ta fleksibilnost i jednostavnost prosirenja mogucnosti mobitela ga stavlja ispred iphonea softver uopce nije spor (symbian je spor na odredjenim nokijama, ali to se rijesi instalacijom novog softvera ili slanjem na servis) ne kuzim zasto je n95 nepotreban i nikako ne prolazi kraj iphonea - zato sto nema touch screen? imo, iphone ima dobar display, ali to je ujedno i njegova mana, posto time mobitel postaje preglomazan (ne mogu ga ni staviti u dzep od rifli lol) ne govorim da je iphone sranje od moba, ali nije ni multimedijalno cudo koje ostavlja sve druge mobitele u prasini, niti je u prednosti nad bilo kojim smartphoneom (dapace, striktan softver ga ogranicava u kategoriji smartphonea posto se vecina bazira na otvorenom softveru) no uostalom, potpis ispod tvog nicka govori sve ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Evo prije par dana imao prilike se druziti s iPhoneom 3G 16GB. Pa da idemo redom. Prva stvar koja me iznervirala je ta sto mobitel morate spojiti na racunalo, instalirati itunes i tek onda se potpuno otkljuca i omogucava koristenje! Mobitel je stvarno vrhunskog dizajna i imam osjecaj kvalitete u rukama (kao i s vecinom apple uredaja), ali ekran prima toliko packa da je to nevjerojatno. Povezivanje wi-fi i primanje maila kao i konfiguriranje istoga je stvarno jednostavno i tu sam stvarno zadovoljan. Setanje izbornicima takoder je kvalitetno, brzo i jednostavno. Kamera sa svojih 2mpx je zadovoljavajuce kvalitete i uglavnom je upotrebljiva kada ima svijetla, kada je mracno nemozete nista s njome. Sto se tice file sharinga i slicno, stvarno nisam pokusavao na racunalu, ali znam da sam si planirao staviti jedan wall da vidim kako izgleda i onako posegnem za k800 u dzep i upalim bluetooth i onda se sjetim da nista od toga. Pregledavanje slika i google earth je fora i zanimljivo, ali iphone mi vise izgleda kao igracka za zajebanciju na neko vrijeme koja brzo dosadi. Zanimljivo je listati kontaktima i slicno i gledati kako je sucelje brzo i fora, ali takve stvari dopizde brzo. Skoro zaboravih, sto se tice pisanje poruka, lagano je! Tipke izgledaju i jesu malene, ali prepoznaju veoma dobro prste i nema grijesenja ![]() Evo to vam je moj mali pogled na iPhone. Ja si planiram kupiti SE Xperiu X1 jer smatram da je puno bolja od iPhonea. iPhone ima taj neki efekt kada ga drzis u rukama da je fora i stvarno je fora, ali... jednostavno previse je ogranicen i ako ti se neda malo vise posvetiti mu nije mobitel za tebe.
![]() |
#218 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Kupujte ljudi, kupujte jos malo pa nestalo ![]() *svjetska ekonomska kriza, nigdar ni bilo da .......... ![]()
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Za one koji nisu u toku, izašao je 2.2. firmware i može se bez beda jailbreakati, aktivirati i otključati preko QuickPwn-a 2.2(.1)... Evo changelog 2.2 firmwarea... Enhancements to Maps
Home button used to bring you to first page of apps on springboard. (Quickgold works still, but you get returned to first page if you have multiple pages at same time). Enhancements to Mail
Improved stability and performance of Safari Improved sound quality of Visual Voicemail messages Pressing Home button from any Home screen displays the first Home screen Preference to turn on/off auto-correction in Keyboard Settings |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#221 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Premium
|
Citiraj:
Osim ak mi ga neko ne želi odmah poslati na test? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ili mi možda zna netko drugo sa sigurnošću reči neku provjerenu informaciju o tome!? Daj ako si pitao molim te reci da znam što mi je činiti?! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
|
Gubi se garancija jailbreakom, ali lako ga je vratiti u prvobitno stanje... Ne može se skužiti je li iPhone ikada bio jailbreakan... ![]() Sigurno je! |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Premium
|
Citiraj:
Aaa, http://www.ismashphone.com/2008/09/jailbreaik-reas.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
imam n95, stari i sestra imaju iphone pa znam ponesto i o njima.... iako nimalo ne volim mac, iphone je jednostavno fora igracka, ima super brz OS, multitouch (jebena stvar), ljepo zgleda, i lagan je za koristit... A Nokia (N95/6) je surova cigla, i njegove mane su upravo pozitivne strane koje iphone ima... Drugim rijecima: spor je, ruzan je, nije lagan za koristit... barem naspram iphonea! (a i poserem se na sve te aplikacije koje N95 kakti podrzava, kad treba licenca pa samim time preostaje hackiranje moba da bi ih se moglo i koristit, evo ja jos uvijek nisam uspio instalirat unsigned aplikaciju, tako da se ta velika podrska aplikacijama moze objesit macku o rep) .... A sdruge strane iphone je ipak malo prevelik i nepraktican kod nekih stvari da bi se koristio kao primarni mobitel, ali kao neki fora gadget definitivno da |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Pod prevelik i pomalo nepraktican sam mislio da recimo nemogu pisat poruku jednom rukom i tako neke stvari, koje sa "normalnim" mobom mozes.... Samim time sto je multitouch je logicno da se koristi sa dve ruke, (pod pretpostavkom da na jednoj ruci imas 5 prstiju ![]() Velik je, ali na totalno drukciji nacin od npr n95, ilitiga duzina naspram debljine (jebiga, neka ga voli debelog dok druga mrsavog i dugog, stvar ukusa ![]() edit: ja ga nebi drzao u dzepu jer ce ti se zacas izgrebat, jednostavno je prefin za dzep, osim ak nema neku zastitu al onda nebu vise tak lep lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Premium
|
Citiraj:
I kolješ ga koliko hoćeš. Po volji i za oko mobitela neki silikon. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Najkorisnija uloga jailbreaka tj. stavljanja Cydie je Winterboard tj. aplikacija za modificiranje UI-a iPhonea... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Banned
|
Citiraj:
a i da si guglao kojih 30sec dosao bi do rjesenja ovoga http://www.e-series.org/archives/192 nije potrebno nikakvo hakiranje vec samo disejblanje jedne opcije u samom mobu.. za instalaciju nekih aplikacija je dovoljno promjeniti datum i nakon instalacije ga vratiti.. skinuo sam paket aplikacija (150 aplikacija) za symbian 60 (3rd edition) i samo mi 5-6 aplikacija uopce nije htio instalirati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
|