|
![]() |
#23671 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Zakoni se znaju i nema se tu šta raspravljati. No, mene zanima gdje u HR mogu kupiti vinjete za osobno vozilo (SLO, AUT)? Samo u HAK-u ili postoje neke benzinske/ustanove/prčije u blizini Zg-a? I pitanje, cca realno koliko traje put Zagreb - Prag autocestom? Da se izvući 4-5h a da ne kršim zakon?
![]() |
#23672 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Čim pređeš granicu u SLO kupiš kod njih, nekih 200 kuna sveukupno za tjedan dana |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#23674 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23676 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
probao i varijantu preko graz-linz, isto 6+ sati... slo vinjete imas na svim petrolovim pumpama u hr, na nekim cak i AUT, a uvek mozes kupit na ulasku u AUT na bivsem granicnom prijelazu...
![]() |
![]() |
#23677 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Pero Je to je ok, kad idem preticati auto u desnoj strani, slažem se. Ali moj pitanje se odnosilo na situaciju kad se vozim u ljevoj traci a u desnoj nema nikoga (jer slavonska nije autoput da se nesmijem voziti po ljevoj) i onda dodje lik i vozi se paraleleno samnom a krkan iza mene bi najradije mene izmasakriro....that/s the point |
![]() |
![]() |
![]() |
#23678 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23679 | |
FC Bayern <3
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Ako ste oba normalni nikog ne ugrožavate. Ovaj krkan kome se žuri si je sam kriv, zašto nije išao pola sata ranije. Bez brige i meni "blendaju" kad dođem u Zg pa se po lijevoj (ako mi je praktična da se kasnije ne moram prestrojavati) vozim točno 10 iznad ograničenja. AKo mislim iči desno, voziti ću po desnoj. Sigurno nisam lud da ubrzavam zbog takovih debila pa da popijem kaznu. Kaj se mene tiće more po travi preticati i onak su većinom budale s SUV-ovima sa zatamnjenim staklima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23680 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#23681 | |
Guest
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: vorda22. 31.08.2016. u 14:19. |
|
![]() |
![]() |
#23682 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#23683 |
Guest
|
Ako ne moraš u Beč, Graz-Linz-Prag dionica je i kraća, i s manje prometa. A radovi na cesti su lutrija kuda god kreneš. Imam dosta rodbine i prijatelja koji su često u putu i skoro nikad ne idu na (naj)veće gradove. Od Ljubljane, Beča i Münchena bježi ko vrag od tamjana. ![]() |
![]() |
![]() |
#23684 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Čekajte, da li je još u Njemačkoj ono da su određeni dijelovi autoceste bez ograničenja? Čitao sam nešto da bi to ukinuli pa ono... eto, mi imamo dobre autoceste, moglo bi i to kod nas. Pa ako već kupiš auto od 200+ konja da ga imaš gdje voziti a ne da moraš na stazu :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23685 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ja sam išao do Praga na Graz - Beč - Brno - Prag. Većina je autoput, ali dio iz Austrije do Brna je obična cesta. ZG - Prag mi je trebalo cca 11h (recimo da smo stajali oko 1h ukupno na pauze). S time da smo stali na 120km od Praga i čekali na autocesti sat i pol samo tako, radi gužve. Nazad nisam išao direkt na Brno nego sam se skinuo ranije sa autoputa i išao na Znojmo pa onda Beč - Graz i nazad za Zagreb i to nam je trebalo 8h. No tu cestu popravljaju pa je bilo čekanja na onim semaforima gdje promet ide jednom trakom (tipa 4-5 puta smo čekali) Autoput je bio minimalno 110 pa do 120 ili manje ovisno o ograničenju kroz sve države. Navodno je najbrže preko Graza kad se plate ona dva tunela (oba su ukupno oko 13€ ak se ne varam). Imaš minimalno 680km, a nisu to autoputi kao naši. Kad od Brna prema Pragu krenu suženja, da vidiš kak se kolona stvori. Beč i Graz sam prolazio ili 1h prije rush houra (16h) ili poslije. Stali smo na minutu možda par put i krenulo se dalje u koloni.
![]() |
![]() |
#23686 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23688 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mislim, ovdje se svašta nadrobilo. Od toga da bi usred grada trebao propuštat druge po lijevoj traci (i po zelenom valu valjda), pa do toga da se poštivanjem propisa kršiš zakon. A da ne zaboravim ono; šta kog briga hoću li se ja 300 kmh vozit, propusti me i bok. Tak bi valjda sve trebalo tolerirat, i vožnju po suprotnom smjeru vjerojatno. Ukratko, ak se čovjek vozi po propisu, a tebi se iza njega žuri, jebga, nije problem u njemu, nego u tebi jer si kasno krenuo i kasniš. A ima i ona stara, bolje stić 30 minuta kasnije nego otić 30 godina ranije. Da ne bi bilo da glumim Majku Terezu, i sam se vozim malo brže i oštrije, no ne kmečim po forumima jer netko vozi po Slavonskoj 80 i ne želi mi se maknut. Kad mi se otvori, pretjeć ću ga.
![]() |
![]() |
#23691 | |
Guest
|
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
#23692 |
Guest
|
ne, indijanac si ako se namjerno paralelno vozis da bi blokirao promet iza...za ostalo me boli ona stvar sto radis... |
![]() |
![]() |
#23693 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Članak 47. ZSPC-a (1) Vozilo se kreće desnom stranom kolnika, odnosno biciklističkom stazom ili trakom uz desni rub kolnika ili ceste u smjeru kretanja, a na traci ili stazi uređenoj i obilježenoj za dvosmjerni promet bicikala, desnom stranom trake ili staze u smjeru kretanja. (2) Vozač je dužan kretati se obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, a ako trake nisu obilježene, dužan je vozilo u kretanju držati što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti. (3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. Samo za autocestu Članak 142. (2) Na autocesti vozač smije mijenjati prometnu traku zbog bržeg kretanja samo prelaženjem vozilom u lijevu prometnu traku. (3) Na autocesti vozač ne smije vozilom prelaziti iz trake u traku (slalom vožnja), pretjecati trakom za zaustavljanje vozila u nuždi, kretati se na način da ne drži potreban razmak, požurivati vozila ispred sebe davanjem svjetlosnih ili zvučnih znakova ili na neki drugi način niti izvoditi bilo koju drugu radnju kojom ugrožava ili dovodi u opasnost druge sudionike u prometu. (4) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač vozila ako postupi suprotno odredbi stavka 1. ovoga članka. (5) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23695 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#23696 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#23699 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
pro tip za vinjete: pregledat njuškalo prije puta, zna naletit slovenska i austrijska. A ako ste primorani kupit, oko sredine vinjete namažite kremu za ruke pa onda na šajbu, nakon puta se zakelje nazad na foliju kak su i kupljene i pravac njuškalo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23700 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
To ti je ko ono kad netko dodje na salter u postu i kad je gotov jos stoji 3 minute dok si sve fino spremi u torbicu/novcanik itd, umjesto da se lijepo maknes u stranu i to odradis i propustis iducu stranku. Ne moras, ali je to kulturno i ne stvaras nervozu medju ostalima koji cekaju. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|