|
![]() |
#2341 | |
Guest
|
Citiraj:
Moje osobno mišljenje da će ovo biti pogodak AMD-a jer jednostavno ekipa elita koja gura na Zapadu informatičku industriju neće dopustiti propast AMD-a koji gadno grca u problemima i treba im BUM... Proizvođači ploča već likuju , što oni znaju ne bih znao http://www.guru3d.com/news-story/mot...-and-x370.html Po meni nije bit toliko samo u brzini nego znamo boljku AMD-a zagrijavanje i potrošnja... valjda će to malo bolje riješiti. PS. nemojte misliti da Vi vidite vrh tehnologije , vrh tehnologije se dijeli polako vodećim ekipama i sve se dozira... postoji tu jako puno politike npr. stopirana je prije godinu dvije kupnja AMD-a od strane Kineza... i po meni ovo bi mogao biti povratak AMD dijelu tržišta kao nekada sa Phenoma x4 i Athlonima AM2+ i AM3 platforma... |
|
![]() |
![]() |
#2342 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Vezano za podršku menije još smješnija situacija da 890GX Extreme3 koja je u biti ista ploča nema na popisu niti jedan FX8xxx CPU dok 880G Extreme3 ima. Oni bolje upoznati znaju da se radi o istoj ploči na koju možeš stavit isti BIOS. Citiraj:
To je još iz 11mj prošle godine i obje su mainstream ploče. Ono što spominjemo da još uvijek nema konkretnih podataka niti slika njihovih 370X ploča što je nekako čudno.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2343 | |
Guest
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=Mi9qxdOWduY Pa mislim da je gigabyte izbacio ploču (ili nije...) , a specifikacije ću ako uhvatim vremena uhvatiti sa druge strane neta ![]() Treba odvojiti vremena, ali evo ako muči ekipu iskopam valjda papiriće... ![]() PS. nadam se da će Gigabyte ploče biti u rangu onih starih npr. GA-ME1PM AM2 kojih imam ohoho , a traju li traju ... |
|
![]() |
![]() |
#2344 |
Moderator
|
Pa to i je problem, što 4.1. još uvijek nemaš kompletnu ploču nigdje prikazanu. Nemaš konkretne specifikacije, ništa, za platformu koja bi kroz 2mj trebala biti na policama trgovina. Ono gore je ništa ![]()
![]() |
#2349 |
Moderator
|
![]() |
#2350 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2351 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2352 | |
Moderator
|
Ne bi ni ja da nisam sam ocitao one vrijednosti i testirao ih svojevremeno. Zato i vekim da ih ne zelim u svom kompu. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2353 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ruku na srce (a i on topic je) to je do senzora. FX fakat ima niže napisane temperature od nafrljenog i7 haswella, ali nije ista metodologija mjerenja. Nema ovaj đabe 125w TDP i veću potrošnju. Dakle oboje ste u pravu, ovisno kako se gleda. Dakle Zen će biti hladniji, ali će mu pisati veće temperature nego FX-u... BTW kad je baba pričala o automackom overclocku (ne sjećam se kako se zove fičr) rekla je da zen ima preko 100 senzora... Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 04.01.2017. u 17:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2354 | |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
![]() Sto puta prožvakano ali ne škodi i stoiprvi ![]() Sve mene interesira al tko će to sve i platit bogati, od ovo malo sirotinje. Te novi procesori, te nove ploče, te neke vege, te neka jezera pa skijanje, boli glava ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2355 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
X370 XPOWER GAMING TITANIUM. Tako bi dakle trebale izgledati "flagship" ploče. 8+4 PIN EPS konektori? To znači zvjersko ocanje, kilovati jure iz mreže. 6 PIN PCIE power za grafe? Hopla, MSI misli ozbiljno. Ako dobro vidim, čini se 6+4 Power Phase za proc, a opet pored RAM utora izgledaju kao posebne faze samo za RAM - Nice! 2x M2 utori, 5X4 PIN vent, metalni oklop oko utora, AUDIO BOOST (nadam se ALC 1150 ili bolji), oprema na visini. Manje dobro(bar kaj vidim ovak na brzaka) - samo jedan LAN port. Vizualno nebum niš komentiral, to je stvar ukusa. Ako to sve bude za ~2k Kn... "At the moment there are no details about the new models and the NDA should lift by the end of February."
Dabogda ti Chris Bangle radio facelift. Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 04.01.2017. u 18:07. Razlog: dodavanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2356 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Citiraj:
Zvuči razumno. x370 mbo pic se pojavila 5 do 12 (i očekivao u CES terminu), znači dok to dođe u prodaju vamo-tamo, 3 mjesec vjerojatno. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2357 |
Guest
|
Meni jedna stvar se izrazito sviđa , prelazak na HDMI izgleda većine proizvođača ploča... Za slabije multimedijalne konfe odlično.. Da li itko zna ikakve podatke od integrirane grafe na procesoru (brzina, podrška za 4k , za directx, OpenGL...) SSD diskovi koji idu preko PCI utora bi mogli postati standard... |
![]() |
![]() |
#2358 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
Ali, 2018. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2359 | |
Aiden Fierce
Datum registracije: Jan 2016
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2360 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Uuuuu, prekrasna ova Titaniumka. Još da bude soma i pol, kud sreće ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2361 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mislim da nebi tribala biti 200e, dapace cak par sto kunica manje... Jer kad pogledas Z170 ploce koje imaju tako reci iste feature a za 1500kn imas vrhunski opremljenu mbo. Jos kad bi onaj socijalni socket prominili hmm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2362 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pa neznam baš dali će MSI ploča biti baš tak jeftina. Naime, ako vučemo paralelu za istovjetnim Z170 modelom(što je moje osobno razmišljanje), koja u EU košta uber 300 €, kamo sreće da bude u rangu ~250 €. Z170 XPOWER TITANIUM je po opremi istovjetna sa X370 osim OC DASHBOARDa (koji na fotkama nije pokazan ali ne znači da neće biti dio opreme). https://www.alternate.de/MSI/Z170A-X...oduct/1216148?
![]() |
#2363 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Ako buduce MSI ploce budu na kvalitativnom tragu sadasnje ponude (AM3+) onda ih treba zaobilaziti u sirokom luku. Ovo su dosad najavljene ploce: ASRock X370 Taichi ASRock X370 Gaming K4 ASRock AB350 Gaming K4 ASRock A320M Pro 4 ASUS B350M-C Biostar X370GT7 Biostar X350GT5 Biostar X350GT3 GIGABYTE AX370-Gaming K5 GIGABYTE AX370-Gaming 5 GIGABYTE AB350-Gaming 3 GIGABYTE A320M-HD3 MSI X370 XPower Gaming Titanium MSI B350 Tomahawk MSI B350M Mortar MSI A320M Pro-VD Zadnje izmijenjeno od: Amd_Shill. 05.01.2017. u 07:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2365 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
https://www.youtube.com/watch?v=5eLCpTNosmM - video od MSI ploča https://www.youtube.com/watch?v=1j6uyzC871s - isto MSI http://www.anandtech.com/show/10990/...work-for-ryzen - slike više ploča Zadnje izmijenjeno od: crusher. 05.01.2017. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Overclocker
Datum registracije: Nov 2016
|
Treba uzeti u obzir da su x370 ploče jeftinije za proizvodnju, ponajviše jer su pinovi na procesoru a ne na ploči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2368 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Imam prijatelja koji rade u Intelu u Irskoj ali izgleda su na razini najnižeg skladištara, čistača... te kada sam ih ispitivao o ničemu nisu znali baš puno ili ništa (šuti, radi naša priča...) , a baš bi volio čuti malo više stvari oko proizvodnog procesa , clean roomova , kako se određuju koji procesor će biti koji (prije sam negdje čitao da se ne štancaju određeni slični procesori različitom metodom (npr. I3 modeli...) već da je to isti procesor samo mu se nakon testiranja dodjeljuje brzina..) A baš sam računao sada će mi ljudi slati insajderske priče i analize , jer volim prčkati i analizirati ... Sada me je ovo sve oko AMD Zen-a baš nabrijalo pa možda to bude i meni nova platforma. Intel u zadnjih 5 godina dere AMD (u svim segmentima...) , a od dolaska nove CEO koja je bila IBM igračica (čitajte po nečijoj naredbi dovučena na vrh ...) AMD se dovodi u red... Žena inžinjer dobar koja vraća AMD-u kvalitetu, likvidnost i plus , a dobra bi to bila priča... Inače Istok puca da uleti na AMD-ovo mjesto i zato govorim da Zapad - SAD elite... koje doziraju računalnu tehnologiju (ako im to padne totalno su gotovi...) neće dopustiti pad AMD-a (u biti za mene su Intel i AMD sestrinske firme u isto vrijeme nastale , za razliku od nekada odličnog Cyrixa koji je namjerno uništen...) ... Moje osobno mišljenje još prije 2 godine... |
|
![]() |
![]() |
#2369 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Sorry za offtopic, nisam odolio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Guest
|
![]() ![]() San mi je vidjeti Ruse na polju proizvodnje procesora , ono neki procesor koji radi u svim uvjetima , ma skineš ventilator on dalje radi ... ![]() https://www.youtube.com/watch?v=-DFdD-0NyrM ![]() Ps. ovo oko politike većinom istina , sve je to puno veća igra koju ljudi teško razumiju... Prepustiti informatičku industriji samo tim ljudima nemoguće , prvi ozbiljni sastanak Trumpa je bio sa...? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|