Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.02.2025., 12:34   #2341
Darko150
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Stan u gradu ili ranč u prirodi? Ne mogu se odlučiti...

Ej ekipa, trebam malo vašeg mišljenja jer se vrtim u krug s ovom odlukom. Dakle, imam dvije POTENCIJALNE opcije za život i svaka ima svoje prednosti, ali i mane.
Prva je POS stan – visoko sam na listi i mogao bih ga dobiti pod povoljnim uvjetima, vjerovatno vrlo uskoro, kroz cca. dvije godine... S financijske strane to ima smisla, tj. nisam siguran koliko mi to ima smisla, praktički ću do svoje 70.-te godine morati plaćati 400-tinjak € / mjesečno za stančić od 44 kvadrata, ali iskreno, ne znam koliko mi se živi okružen hrpom ljudi u betonskoj kutiji, s klasičnim „čarima“ stanovanja – susjedi iz pakla, pričuve, parking ratovi i sve što ide uz to... hebemti... a sada da malo postanem "romantičar"...
Druga opcija je nešto totalno drugačije – mobilna kućica na ranču. To bi značilo mir, prirodu, vlastiti komad prostora i puno manje režija (sigurno bi bilo jeftinije kupit komad zemlje + nekakvu polovnjaču kućicu od 35-40-ak kvadrata i staviti je gore na ranč...). Ali isto tako, znači i više brige oko svega, malo izoliraniji život i pitanje koliko bi mi to dugoročno odgovaralo...
Iskreno, sve mi se više sviđa ideja da pobjegnem iz gradske vreve, ali ne znam je li to samo trenutni hir (koji traje puno godina, i sve mi je jači i izraženiji) ili realna želja za mirnijim životom. Ima li netko iskustva s ovakvim odlukama? Što biste vi odabrali? I nekakva realna usporedba, znači za mobilnu kućicu na ranču trebao bih ukopati septičku jamu, organiziravati jedanput mjesečno odvoz $hita s vanjskom firmom, struju (?), ne bi imao, čistu vodu iz javne opskrbe također ne bih imao (?), dok bi sve te komunalije u POS stančiću imao... Dali je uopće moguć život u jednoj takvoj mobilnoj kućici u smislu same građevine, tj. objekta, ipak to nisu čvrsti betonski zidovi, upitna je izolacija od buke, vanjskih klimatskih uvjeta, hladnoće, kiše,... itd... ovako, kada fantaziram, sve mi se više sviđa ideja života u mobilnoj kućici, nego u nekom POS stanu, ali problem je u tome - šta nisam isprobao nijedno!
Kod nas ne smiješ boraviti u mobilnoj kućici, osim ako je ona u kampu. Ne znam za tvoju lokaciju, ali zakon vrijedi za cijelu zemlju, a kad će ga i da li će ga sprovoditi kod tebe, tko zna.
Mislim da ti nije skuplje zazidati takvu kućicu od Ytonga (siporeks), i biti bar siguran ako dođe jače nevrijeme da ćeš preživjeti 😀😀

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 12:52   #2342
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
A kontejner?
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2025., 13:06   #2343
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Darko150 Pregled postova
Kod nas ne smiješ boraviti u mobilnoj kućici, osim ako je ona u kampu. Ne znam za tvoju lokaciju, ali zakon vrijedi za cijelu zemlju, a kad će ga i da li će ga sprovoditi kod tebe, tko zna.
Mislim da ti nije skuplje zazidati takvu kućicu od Ytonga (siporeks), i biti bar siguran ako dođe jače nevrijeme da ćeš preživjeti 😀😀

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
Nije to baš tako.

Jako ovisi o kvadraturi, tipu zemljišta, namjeni, podiježe li Zakonu o graditeljstvu ili ne, itd. Može se naravno, sve legalno napraviti.

Isto je tako pitanje, jel se radi o SMO ili ne, zbog priključaka.

Mislim, država je smjestila naše građane u mobilne kućice nakon potresa, neki još uvijek tamo žive, već 4 godine. Tako da, sve se može.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 14:18   #2344
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Ima netko iskustva sa reprogramom stambenog kredita?

Imam kredit iz 11mj/2023 po 3,75%, sad vidim da se ista banka (Erste) reklamira po 2,80%?
Tulio je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 14:21   #2345
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Čitaj temu malo iznad.

Idi u banku, traži refinanciranje.
Najvažnije, dođi s ponudom prvo u svoju banku.

Erste nije povoljan kao i HPB jer se plaća osiguranje nekih 330EUR godišnje, što je većini bilo više na kraju nego HPB.

Ako ideš iz banke u drugu banku na niži kredit, moguće je refinanciranje, zatvaraš stari kredit i otvaraš novi, ali onda plaćaš sve troškove JB-a (Solemizacija) itd. HPB pokriva taj trošak, Erste ne.

Ako ideš u svojoj banci samo promjenit uvjete, plaćaš JB-a i naknadu za promjenu uvjeta oko 100EUR. Ali nećeš dobiti 2.85%. Možeš navući 3%.
Staro 26.02.2025., 14:29   #2346
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Najmanje kamate dobiš kao klijent te iste banke
Staro 26.02.2025., 14:34   #2347
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
I ja sam u fazi reprograma stambenog iz Erste i prelazim u HPB. U ponedjeljak skupio svu dokumentaciju, sutra imam zakazan sastanak u poslovnici da im sve predam. S tim da povećavam glavnicu i isplaćujem sestru iz maminog stana.
Oni nude u njihovom trošku trošak procjene nekretnine i trošak javnog bilježnika. Povećava mi se rok otplate za 5 godina, rata bude mi veća točno 30€. S tim da u tom manevru mičem i hipoteku s vikendice za koju je prvo uzet stambeni u Erste, sve ide na mamin stan. Dugoročno ću si sve riješit s tim.
Uzet ću i životno osiguranje koje u slučaju moje smrti pokriva kredit u cijelosti da nikom ne ostavim dugove.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 14:51   #2348
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Najmanje kamate dobiš kao klijent te iste banke
Nije baš tak. I njima su malo krila srezali.

ZABA za refinanciranje ne spušta ispod 3%. Zaba nudi novi kredit po 2.85%, ali treba dići cifru za minimalno 2500EUR. Onda to nije refinanciranje, već kompletno novi kredit.
HPB daje 2.85%.
Staro 26.02.2025., 14:54   #2349
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Kod mene je hahaha.
Staro 26.02.2025., 14:54   #2350
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Kod mene je hahaha.
A moguće, da.

Velim, ZABA ne spušta ispod 3% za refinanciranje, to je 100% čvrsta info, jer ako mi moj kontakt ne može, nema osobe iznad nje koja može.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.02.2025., 15:01   #2351
siloman
Premium
Moj komp

siloman's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
A moguće, da.

Velim, ZABA ne spušta ispod 3% za refinanciranje, to je 100% čvrsta info, jer ako mi moj kontakt ne može, nema osobe iznad nje koja može.
Mogu ti reći iz dva iskustva da može..
Prijateljica je već predala papire, a ja čekam red krajem 3. mjeseca.

Totalno nevezano smo to odradili, ona preko posrednika u Zagrebu, ja sam za Krk/Rijeku morao pitati malo iznad i doći s ponudom iz PBZ-a.
Staro 26.02.2025., 15:07   #2352
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Ajde, onda valjda nije moguće samo tu VŽ, pošto usko radim s njima baš.

Ali ajde, super ako je moguće.
Staro 26.02.2025., 15:18   #2353
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Citiraj:
Nije to baš tako.

Jako ovisi o kvadraturi, tipu zemljišta, namjeni, podiježe li Zakonu o graditeljstvu ili ne, itd. Može se naravno, sve legalno napraviti.

Isto je tako pitanje, jel se radi o SMO ili ne, zbog priključaka.

Mislim, država je smjestila naše građane u mobilne kućice nakon potresa, neki još uvijek tamo žive, već 4 godine. Tako da, sve se može.
Što je SMO?

Ovo što kažeš za državu, njima se može ali to ne znači i da se drugima može. Konkretno znam da sam čitao za jedan slučaj gdje su se natezali s čovjekom jer je imao malu mobilnu kućicu parkiranu na svom zemljištu, mislim negdje blizu ZG. Čak koliko se sjećam nije ni živio u njoj, nego je eto, nekim organima "reda" smetalo da čovjek x ima parkirano y na "svojoj" zemlji.

Tako da to što se smije i što se ne smije je vrlo YMMV u Hrvatistanu. Činjenica jeste da su krenuli ljetos s rušenjem raznih objekata na jugu Istre. Bilo je tu svačega, od ilegalnih vikendica u zaštićenom pojasu do polulegalnih malih obiteljskih kuća, ljudi koji su živjeli u svojoj jedinoj nekretnini.

Mislim da organima reda najveći problem predstavljaju mobilni objekti i nisu baš sigurni što da rade s njima. Jednom poznaniku su složili prekršajnu prijavu i rekao je da bude išao na sud zbog toga što je stavio dva kontejnera (u kojima živi) pored inače legalnog malog objekta koji služi kao špajza/ostava/šta li. Praktično, on te kontejnere može maknuti a najviše ga brine što je betonirao "temelj" odnosno podlogu od desetak centimetara debljine kojom je zaravnao teren prije spuštanja kontejnera.

Tako da, tko misli staviti kontejner po meni treba izbjeći betoniranje pod obavezno. I tako nije nužno. Kampovi imaju hiljade kućica bez grama (vidljivog) betona. Tlo je makar u Istri hvala bogu stabilno, gdje god da udariš krampom odmah si na stijeni.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2025., 15:20   #2354
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Sklopivi mobilni objekt.
Staro 26.02.2025., 15:23   #2355
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Da li je radio tko išta s APN kreditom bez penala, ono što bi htio je prodati stan koji je pod APN-om i kupiti kuću?
Staro 26.02.2025., 15:51   #2356
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Mmmda.
https://montazne-kuce.com.hr/dozvola-za-mobilne-kucice/

Citiraj:
Zakon o Gradnji: SMO-ovi su obično obuhvaćeni Zakonom o Gradnji. Prema ovom zakonu, građevina se definira kao sklop izveden od građevnih proizvoda sa ili bez instalacija, uključujući sklopove s ugrađenim postrojenjima. Dakle, SMO-ovi, iako montažni i mobilni, mogu se smatrati građevinom i podliježu zakonu o gradnji.
Građevinska Dozvola: U većini slučajeva, za postavljanje SMO-a na određenu lokaciju može biti potrebna građevinska dozvola. Ovo ovisi o veličini i namjeni objekta, kao i o lokalnim propisima. Postavljanje SMO-a bez potrebne građevinske dozvole može rezultirati zakonitim problemima.
Lokalni Propisi: Lokalne vlasti mogu imati specifične propise koji se odnose na postavljanje SMO-ova unutar njihove jurisdikcije. To uključuje propise o zoniranju, urbanističkim planovima i ostalim lokalnim pravilima koja mogu utjecati na lokaciju i postavljanje SMO-a.
YMMW na kvadrat.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 08:30   #2357
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Da li je radio tko išta s APN kreditom bez penala, ono što bi htio je prodati stan koji je pod APN-om i kupiti kuću?
+
Što te zanima?
Trebaš razlog za prelaza na veću nekretninu.
Ima brdo caka, ali da se riješiti.
Staro 27.02.2025., 09:42   #2358
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
+
Što te zanima?
Trebaš razlog za prelaza na veću nekretninu.
Ima brdo caka, ali da se riješiti.

Zanima me da li je moguće po nekoj standardnoj proceduri njihovoj napraviti takvu radnju, prodati stan, ubacio bi još para i kupio kuću?
Ili su kemije?

Produžio sam na 7 godina, jer smo dobili klinca u međuvremenu, tako da ću u najgorem slučaju pričekati 7+2 godine.
Il ću uzeti neki viksu pa se tamo preseliti

Gledam šta bi, ne mogu se priviknuti na stan. Naučio sam na dvorište, garažu itd., i ne mogu se priviknuti na stan.
Staro 27.02.2025., 09:51   #2359
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Neće to tako ići.
Stari ugovor i novi ugovor trebaš - razlog preseljenja.

Da bi dobio "oslobođenje" od APN-a, procedura je jednostavna. Ugovor pod postojeće nekretnine i predugovor/ugovor od nove nekretnine i razlog za prelazak u novu. Uz to naravno, tražiti će još dokumenata, ali to je početak.

A taj razlog mora biti mjerljiv, drugim riječima, nešto za što možeš papir dostaviti.

Rođenje djeteta je jedan od tih razloga. Ja bi išao na tu kartu. Preseljenje u veće zbog povećanja obitelji je dovoljan razlog.
Tipa ženidba.
Proširenje obitelji npr. starci dođu k tebi na uzdržavanje ako su stari.
Preseljenje u drugi grad zbog posla.

I nakon toga, ako sve odgovara, a taj proces traje, će ti potpisati da si oslobođen od vraćanja APN-a, ali se APN ne prenosi na novu nekretninu.

I važno je, ako seliš, moraš seliti negdje gdje već postoji uporabna, jer APN ne sufinancira ilegalne građevine, niti želi prihvatiti ugovor ako seliš u takvu.

Tako da, najbolje pitati tamo i moliti boga da odgore, ja sam se natezao mjesecima.
Staro 27.02.2025., 10:42   #2360
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Citiraj:

Gledam šta bi, ne mogu se priviknuti na stan. Naučio sam na dvorište, garažu itd., i ne mogu se priviknuti na stan.
A ja pak mogu birat između života u viksi, miran brežni kraj sa svim blagodatima prirode i tehnologije (čitaj imam optiku), ili u stanu.
U stanu mi je dobro to da je uvijek toplo, brzo sve počistiš i pospremiš, plac i centar na 10 min hoda.
Viksa je ipak kuća, stalno ima nešto za popravit/uložit/potrošit, ali terasa s pogledom na brege kad je toplo je top. Plus mir, zrak, tišina, srne i zečevi po neograđenom dvorištu...
Treća opcija je da prodam viksu i odem živjet i freelanceat negdje..dugo me držao Beč jer sam proveo tamo mjesec dana živeći na taj način. Ali ima još super lokacija, vidjet ćemo.

Jedna ljetna s terase

https://ibb.co/V0nkJB8W

I jedna jesenska

https://ibb.co/BH2rgSKC

Obadvije slikane rano ujutro.

Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 27.02.2025. u 10:49.
Staro 27.02.2025., 10:53   #2361
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Nije mi bilo jasno kakve ti spominješ "brege" u Međimurju. :P

Šalu na stranu, lijepo je gornje Međimurje, volim oko Cmrečnjaka i Urbana se muvati.
Staro 27.02.2025., 10:56   #2362
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Kad sam gore sa svojom dragom imam osjećaj da 70% problema koje imam ishlapi.
Staro 27.02.2025., 11:29   #2363
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Neće to tako ići.
Stari ugovor i novi ugovor trebaš - razlog preseljenja.

Da bi dobio "oslobođenje" od APN-a, procedura je jednostavna. Ugovor pod postojeće nekretnine i predugovor/ugovor od nove nekretnine i razlog za prelazak u novu. Uz to naravno, tražiti će još dokumenata, ali to je početak.

A taj razlog mora biti mjerljiv, drugim riječima, nešto za što možeš papir dostaviti.

Rođenje djeteta je jedan od tih razloga. Ja bi išao na tu kartu. Preseljenje u veće zbog povećanja obitelji je dovoljan razlog.
Tipa ženidba.
Proširenje obitelji npr. starci dođu k tebi na uzdržavanje ako su stari.
Preseljenje u drugi grad zbog posla.

I nakon toga, ako sve odgovara, a taj proces traje, će ti potpisati da si oslobođen od vraćanja APN-a, ali se APN ne prenosi na novu nekretninu.

I važno je, ako seliš, moraš seliti negdje gdje već postoji uporabna, jer APN ne sufinancira ilegalne građevine, niti želi prihvatiti ugovor ako seliš u takvu.

Tako da, najbolje pitati tamo i moliti boga da odgore, ja sam se natezao mjesecima.

Poznavajući sebe, neći ih ni pitati, već ću čekati da prođe vrijeme, i uzet nešto sa strane.
U svakom slučaju, hvala ti za info.
Ovo je sve s uporabnom i papirima kristalno jasno, nisam mislio tu ništa kemijati, već samo preusmjeriti u drugu/veću nekretninu.

Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
A ja pak mogu birat između života u viksi, miran brežni kraj sa svim blagodatima prirode i tehnologije (čitaj imam optiku), ili u stanu.
U stanu mi je dobro to da je uvijek toplo, brzo sve počistiš i pospremiš, plac i centar na 10 min hoda.
Viksa je ipak kuća, stalno ima nešto za popravit/uložit/potrošit, ali terasa s pogledom na brege kad je toplo je top. Plus mir, zrak, tišina, srne i zečevi po neograđenom dvorištu...
Treća opcija je da prodam viksu i odem živjet i freelanceat negdje..dugo me držao Beč jer sam proveo tamo mjesec dana živeći na taj način. Ali ima još super lokacija, vidjet ćemo.

Jedna ljetna s terase

https://ibb.co/V0nkJB8W

I jedna jesenska

https://ibb.co/BH2rgSKC

Obadvije slikane rano ujutro.

Ja bi tako nešto, samo bliže Zagreba di sam. Imam u Slavoniji kuću, garažu, sve, ali mi se ne vozi 5 sati svaki vikend.

Tražim nešto na do 45 min od Zg-a, da mogu otići poslije posla i vratit se isti dan. Al sad smo već u teškom offu.
Staro 27.02.2025., 11:50   #2364
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:

Tražim nešto na do 45 min od Zg-a, da mogu otići poslije posla i vratit se isti dan. Al sad smo već u teškom offu.
To ti je okolica Petrinje, Zagorje (ovaj blizi dio Tuhelj/Krapinske), Popovaca. Ima lijepih lokacija.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 27.02.2025., 12:25   #2365
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
To ti je okolica Petrinje, Zagorje (ovaj blizi dio Tuhelj/Krapinske), Popovaca. Ima lijepih lokacija.
Uz nabrojano još okolica Rugvice pa tamo prema Savi (Oborovo, Prečno, Dubrovčak), ovaj dio nakon Oborava se da povoljno nać. Pa onda Ivanić i okolica.
Stubičke i okolica, preko Sljemena si taj čas u tom kraju
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2025., 13:28   #2366
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Prijave za porez na nekretnine treba dostaviti do 31. ožujka, evo što je sve potrebno

Ne znam baš čitati sa razumijevanjem.

Jel oni to žele reći da od sve i jednog građana RH koji posjeduje nekretninu očekuju da sve sam prijavi i dostavi podatke kako bi mu se (ili ne bi) naplatio porez?

Malo su to optimistično složili, ako misle da će svi sve sami prijaviti.
Vj više od pola građana ni ne zna za ovaj info.

Ili sam ja jednostavno sve krivo pokopčao?
Staro 06.03.2025., 13:41   #2367
vercetti
Premium
Moj komp

vercetti's Avatar

Datum registracije: May 2003
Mislim da ne...pomislio sam isto kad sam pročitao vijest na drugom portalu...

https://www.porezna-uprava.hr/Strani...9&List=Vijesti

"Prijavu podataka bitnih za oporezivanje nisu dužni podnijeti građani za nekretnine za koje se plaća komunalna naknada, kao i za nekretnine koje se iznajmljuju na temelju ugovora o najmu ili zakupu koji je prijavljen Poreznoj upravi radi plaćanja poreza na dohodak od imovine. "
vercetti je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2025., 13:41   #2368
Tulio
Registered User

Pa i meni se tako cini.

Da ti sam moras predat zahtjev, po kojem ce te operezovat ili osloboditi istog.

Smijeh zivi, pored OIB-a, digitalijazije, informatizacije i sta smo ono jos rekli...

Majku ti milu, ja necu predavat nista. Ionako ne znam ide li porez na jedinu nekretninu ili ne. Imam stan, ali u istome ne zivim niti mi je osobna prijavljena na tu adresu.

Prebacit cu prebivaliste ako nista pa nek se fuckaju
Staro 06.03.2025., 13:52   #2369
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel ima neka shema kako izbjeći taj porez posto koliko vidim nigdje nema infa jel se to odnosi na prvu i jedinu nekretninu?

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2025., 14:26   #2370
Tulio
Registered User

Ne znam, ali nejasno mi je ovo sve.
Sta sad bas svatko za sve nekretnine mora slati ovaj papir, i u onima u kojima zivi proteklih stajaznam, 50 godina?

Meni ovo isto nejasno, prva ili jedina ili uopce bilo koja nekretnina?
Jer ja imam nekretninu na sebi, ali u istoj ne zivim i nemam adresu prijavljenu na njoj.

Ali ako budu prcali, cu prebacit
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno