|
![]() |
#2341 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Citiraj:
Mislim da ti nije skuplje zazidati takvu kućicu od Ytonga (siporeks), i biti bar siguran ako dođe jače nevrijeme da ćeš preživjeti 😀😀 Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2342 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
A kontejner? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2343 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Jako ovisi o kvadraturi, tipu zemljišta, namjeni, podiježe li Zakonu o graditeljstvu ili ne, itd. Može se naravno, sve legalno napraviti. Isto je tako pitanje, jel se radi o SMO ili ne, zbog priključaka. Mislim, država je smjestila naše građane u mobilne kućice nakon potresa, neki još uvijek tamo žive, već 4 godine. Tako da, sve se može. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Ima netko iskustva sa reprogramom stambenog kredita? Imam kredit iz 11mj/2023 po 3,75%, sad vidim da se ista banka (Erste) reklamira po 2,80%? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2345 |
Premium
|
Čitaj temu malo iznad. Idi u banku, traži refinanciranje. Najvažnije, dođi s ponudom prvo u svoju banku. Erste nije povoljan kao i HPB jer se plaća osiguranje nekih 330EUR godišnje, što je većini bilo više na kraju nego HPB. Ako ideš iz banke u drugu banku na niži kredit, moguće je refinanciranje, zatvaraš stari kredit i otvaraš novi, ali onda plaćaš sve troškove JB-a (Solemizacija) itd. HPB pokriva taj trošak, Erste ne. Ako ideš u svojoj banci samo promjenit uvjete, plaćaš JB-a i naknadu za promjenu uvjeta oko 100EUR. Ali nećeš dobiti 2.85%. Možeš navući 3%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2347 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
I ja sam u fazi reprograma stambenog iz Erste i prelazim u HPB. U ponedjeljak skupio svu dokumentaciju, sutra imam zakazan sastanak u poslovnici da im sve predam. S tim da povećavam glavnicu i isplaćujem sestru iz maminog stana. Oni nude u njihovom trošku trošak procjene nekretnine i trošak javnog bilježnika. Povećava mi se rok otplate za 5 godina, rata bude mi veća točno 30€. S tim da u tom manevru mičem i hipoteku s vikendice za koju je prvo uzet stambeni u Erste, sve ide na mamin stan. Dugoročno ću si sve riješit s tim. Uzet ću i životno osiguranje koje u slučaju moje smrti pokriva kredit u cijelosti da nikom ne ostavim dugove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2348 |
Premium
|
Nije baš tak. I njima su malo krila srezali. ZABA za refinanciranje ne spušta ispod 3%. Zaba nudi novi kredit po 2.85%, ali treba dići cifru za minimalno 2500EUR. Onda to nije refinanciranje, već kompletno novi kredit. HPB daje 2.85%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2350 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2351 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Prijateljica je već predala papire, a ja čekam red krajem 3. mjeseca. Totalno nevezano smo to odradili, ona preko posrednika u Zagrebu, ja sam za Krk/Rijeku morao pitati malo iznad i doći s ponudom iz PBZ-a.
![]() |
![]() |
#2353 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Ovo što kažeš za državu, njima se može ali to ne znači i da se drugima može. Konkretno znam da sam čitao za jedan slučaj gdje su se natezali s čovjekom jer je imao malu mobilnu kućicu parkiranu na svom zemljištu, mislim negdje blizu ZG. Čak koliko se sjećam nije ni živio u njoj, nego je eto, nekim organima "reda" smetalo da čovjek x ima parkirano y na "svojoj" zemlji. Tako da to što se smije i što se ne smije je vrlo YMMV u Hrvatistanu. Činjenica jeste da su krenuli ljetos s rušenjem raznih objekata na jugu Istre. Bilo je tu svačega, od ilegalnih vikendica u zaštićenom pojasu do polulegalnih malih obiteljskih kuća, ljudi koji su živjeli u svojoj jedinoj nekretnini. Mislim da organima reda najveći problem predstavljaju mobilni objekti i nisu baš sigurni što da rade s njima. Jednom poznaniku su složili prekršajnu prijavu i rekao je da bude išao na sud zbog toga što je stavio dva kontejnera (u kojima živi) pored inače legalnog malog objekta koji služi kao špajza/ostava/šta li. Praktično, on te kontejnere može maknuti a najviše ga brine što je betonirao "temelj" odnosno podlogu od desetak centimetara debljine kojom je zaravnao teren prije spuštanja kontejnera. Tako da, tko misli staviti kontejner po meni treba izbjeći betoniranje pod obavezno. I tako nije nužno. Kampovi imaju hiljade kućica bez grama (vidljivog) betona. Tlo je makar u Istri hvala bogu stabilno, gdje god da udariš krampom odmah si na stijeni.
![]() |
![]() |
#2356 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Mmmda. https://montazne-kuce.com.hr/dozvola-za-mobilne-kucice/ Citiraj:
![]() |
![]() |
#2357 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2358 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Zanima me da li je moguće po nekoj standardnoj proceduri njihovoj napraviti takvu radnju, prodati stan, ubacio bi još para i kupio kuću? Ili su kemije? Produžio sam na 7 godina, jer smo dobili klinca u međuvremenu, tako da ću u najgorem slučaju pričekati 7+2 godine. Il ću uzeti neki viksu pa se tamo preseliti ![]() Gledam šta bi, ne mogu se priviknuti na stan. Naučio sam na dvorište, garažu itd., i ne mogu se priviknuti na stan.
![]() |
![]() |
#2359 |
Premium
|
Neće to tako ići. Stari ugovor i novi ugovor trebaš - razlog preseljenja. Da bi dobio "oslobođenje" od APN-a, procedura je jednostavna. Ugovor pod postojeće nekretnine i predugovor/ugovor od nove nekretnine i razlog za prelazak u novu. Uz to naravno, tražiti će još dokumenata, ali to je početak. A taj razlog mora biti mjerljiv, drugim riječima, nešto za što možeš papir dostaviti. Rođenje djeteta je jedan od tih razloga. Ja bi išao na tu kartu. Preseljenje u veće zbog povećanja obitelji je dovoljan razlog. Tipa ženidba. Proširenje obitelji npr. starci dođu k tebi na uzdržavanje ako su stari. Preseljenje u drugi grad zbog posla. I nakon toga, ako sve odgovara, a taj proces traje, će ti potpisati da si oslobođen od vraćanja APN-a, ali se APN ne prenosi na novu nekretninu. I važno je, ako seliš, moraš seliti negdje gdje već postoji uporabna, jer APN ne sufinancira ilegalne građevine, niti želi prihvatiti ugovor ako seliš u takvu. Tako da, najbolje pitati tamo i moliti boga da odgore, ja sam se natezao mjesecima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2360 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
U stanu mi je dobro to da je uvijek toplo, brzo sve počistiš i pospremiš, plac i centar na 10 min hoda. Viksa je ipak kuća, stalno ima nešto za popravit/uložit/potrošit, ali terasa s pogledom na brege kad je toplo je top. Plus mir, zrak, tišina, srne i zečevi po neograđenom dvorištu... Treća opcija je da prodam viksu i odem živjet i freelanceat negdje..dugo me držao Beč jer sam proveo tamo mjesec dana živeći na taj način. Ali ima još super lokacija, vidjet ćemo. Jedna ljetna s terase https://ibb.co/V0nkJB8W I jedna jesenska https://ibb.co/BH2rgSKC Obadvije slikane rano ujutro. Zadnje izmijenjeno od: Piksa. 27.02.2025. u 10:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2363 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Poznavajući sebe, neći ih ni pitati, već ću čekati da prođe vrijeme, i uzet nešto sa strane. ![]() U svakom slučaju, hvala ti za info. Ovo je sve s uporabnom i papirima kristalno jasno, nisam mislio tu ništa kemijati, već samo preusmjeriti u drugu/veću nekretninu. Citiraj:
Ja bi tako nešto, samo bliže Zagreba di sam. Imam u Slavoniji kuću, garažu, sve, ali mi se ne vozi 5 sati svaki vikend. Tražim nešto na do 45 min od Zg-a, da mogu otići poslije posla i vratit se isti dan. Al sad smo već u teškom offu.
![]() |
![]() |
#2364 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2365 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Stubičke i okolica, preko Sljemena si taj čas u tom kraju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2366 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Prijave za porez na nekretnine treba dostaviti do 31. ožujka, evo što je sve potrebno Ne znam baš čitati sa razumijevanjem. ![]() Jel oni to žele reći da od sve i jednog građana RH koji posjeduje nekretninu očekuju da sve sam prijavi i dostavi podatke kako bi mu se (ili ne bi) naplatio porez? Malo su to optimistično složili, ako misle da će svi sve sami prijaviti. Vj više od pola građana ni ne zna za ovaj info. Ili sam ja jednostavno sve krivo pokopčao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2367 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Mislim da ne...pomislio sam isto kad sam pročitao vijest na drugom portalu... https://www.porezna-uprava.hr/Strani...9&List=Vijesti "Prijavu podataka bitnih za oporezivanje nisu dužni podnijeti građani za nekretnine za koje se plaća komunalna naknada, kao i za nekretnine koje se iznajmljuju na temelju ugovora o najmu ili zakupu koji je prijavljen Poreznoj upravi radi plaćanja poreza na dohodak od imovine. " |
![]() |
![]() |
![]() |
#2368 |
Registered User
|
Pa i meni se tako cini. Da ti sam moras predat zahtjev, po kojem ce te operezovat ili osloboditi istog. Smijeh zivi, pored OIB-a, digitalijazije, informatizacije i sta smo ono jos rekli... Majku ti milu, ja necu predavat nista. Ionako ne znam ide li porez na jedinu nekretninu ili ne. Imam stan, ali u istome ne zivim niti mi je osobna prijavljena na tu adresu. Prebacit cu prebivaliste ako nista pa nek se fuckaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Registered User
|
Ne znam, ali nejasno mi je ovo sve. Sta sad bas svatko za sve nekretnine mora slati ovaj papir, i u onima u kojima zivi proteklih stajaznam, 50 godina? Meni ovo isto nejasno, prva ili jedina ili uopce bilo koja nekretnina? Jer ja imam nekretninu na sebi, ali u istoj ne zivim i nemam adresu prijavljenu na njoj. Ali ako budu prcali, cu prebacit |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|